2737
2739

سلام وقتتون بخیر

خوش امدید

امیدوارم در کمال صحت و سلامت باشید این یک خواسته قلبی واسه هممون هست اما خب....... 

زندگی سرشار از پستی و بلندی و شیرینی و تلخی هست

تلخی که باشه قدر شیرینیشو بیشتر میدونیم

در هر مرحله از زندگی، با شرایطی مواجه میشیم که باید تاب بیاوریم. 

اگر الان

خدا ناخواسته

خودتون یا عزیزانتون در مرحله کنسر هستید، بدونید که این روزها هم موندگار نیستن. درسته که دردی عمیق داره ولی این هم میگذره

درسته سخته، ولی این هم میگذره. 

توی چند تاپیک نکات تغذیه ای رو خدمتتون ارایه میکنم. این نکات توسط پیج بیمارستان تخصصی کنسر امیر شیراز منتشر شده

به امید زندگی شاد و سلامت برای همه عزیزان🌹🌹

#پاسخ_به_سوال_شما


💠 *آیا می توانیم در دوران درمان آب هویج استفاده کنیم؟!*


🧏🏻‍♀️ لطفاً دقت بفرمایید، بیماران تحت درمان بدلیل ضعف سیستم ایمنی ابتدا باید هویج ها را کامل شسته، سپس پوست آن را بصورت ضخیم گرفته و پس از اطمینان از کنده شدن پوست و شیارهای هویج، آب را گرفته و میل نمایید.


*بیماران بهیچ عنوان مجاز به تهیه و مصرف آب هویج های آماده در مغازه ها نمی باشند*


💠 *نکات مهم در هنگام کاهش ایمنی بدن*


📌 حتماً از پخته شدن کامل گوشت و مرغ و ماهی اطمینان حاصل کنید


📌آجیل تفت داده شده و بسته بندی شده میل کنید


📌تخم مرغ بصورت کاملا پخته شده، بصورتیکه زرده کاملا سفت شده باشد مصرف شود


📌از غذاهایی که حاوی تخم مرغ خام هستند مانند سس مایونز پرهیز کنید


📌از مصرف لبنیات محلی کاملاً اجتناب کنید


📌غذاها بصورت خانگی پخته و مصرف شود


📌سبزیجات بصورت کاملا شسته و ضد عفونی شده مصرف شود (ترجیحا پخته شود)


📌از مصرف بستنی های دست ساز اجتناب کنید، لبنیات و بستنی ، ترشی و ماست فقط پاستوریزه مصرف شود


بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

💠 *مصرف آجیل و مغزها در دوران درمان*


🧏🏻‍♀️ لطفاً از مغزهای تازه استفاده کنید و قبل از مصرف به مدت سی ثانیه در ماکروفر بگذارید یا ده ثانیه روی گاز تفت بدهید تا گرما دیده سپس مصرف نمایید.

2731

💫 چند نکته زیر را به خاطر داشته باشید:


✨برخی از بیماران در وعده  صبحانه اشتهای بهتری دارند. این افراد باید در این زمان ها غذای بیشتری بخورند. اگر تمایل زیادی به خوردن ندارید غذای اصلی را در ابتدای روز میل کنید و غذاهای مایع را دیرتر بخورید.


✨اگر اشتهای کافی ندارید و فقط یک یا دو نوع ماده غذایی را می توانید میل کنید، تا زمانی که بتوانید سایر غذاها را نیز به راحتی میل کنید همانها را مصرف کنید. برای دریافت پروتئین و کالری زیاد از غذاهای پرکالری و پروتئین مایع استفاده کنید.


✨روزهایی که احساس می کنید میل به خوردن ندارید سعی کنید مایعات زیادی بنوشید. آب برای انجام واکنش های بدن ضروری است.


✨برای اکثر بالغین 8-6 لیوان مایعات در روز مناسب است.

مایعات و شیمی درمانی:

اکثر داروهای شیمی درمانی دارای سمیت بالایی برای سایر اعضائ بدن هستند. یکی از مهمترین مسائل در هنگام  شیمی درمانی تنظیم ممیزان مایعات دریافتی است.

اگر از نظر کلیوی مشکل خاصی ندارید باید روزانه ? تا ? لیتر مایعات مصرف کنید.

هر لیوان ??? سی سی است و با این حساب شما باید روزانه ? تا ?? لیوان مایعات مصرف کنید.

این مایعات باید ساده باشند. مثلا بر خلاف تصور عمومی شما تا ? روز نباید از شیر استفاده کنید. چون شیر با تاخیر از معده خارج می شود و این مسئله میتواند موجب تشدید تهوع و استفراغ شما شود.

یا معجونهای مختلفی که توسط مخلوط کن درست می کنید در روزهای اول بعد از شیمی درمانی موجب سنگینی معده تان میشود.

اکنون چند نوع از این مایعات ساده را برایتان لیست می کنم:

آب میوه تازه :

آب هندوانه با افزایش ادرار  می تواند از سمیت دارو بکاهد.

آب سیب بخاطر فیبر بالا در کاهش عارضه یبوست مفید است.

کلا آب میوه را تازه تهیه کنید و از مصرف کنسانتره های بازار اجتناب کنید. چون اکثر آنها فقط حاوی اسانس و اسید سیتریک هستند که کار خاصی برای شما انجام نمی دهند.

اگر از نظر معده مشکل خاصی دارید از مصرف آب میوه های اسیدی و ترش مانند آب انار ؛ آب پرتقال و آب آلبالو اجتناب کنید.

دوغ  یکی از بهترین مایعاتی است که می توانید استفاده کنید.

چای کمرنگ می تواند خستگی ناشی از عوارض دارو را در شما کاهش دهد. مخصوصا اگر سبز باشد.

همچنین یک تحقیق نشان داده است که مصرف عرق نعناع در کاهش تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی موثر است.

👈🏻یکی از مشکلات شایع در بیماران سرطانی نحوه تغذیه آنها بوده که شناسایی ومداخلات سودمند در تغذیه این افراد می تواند نتایج بهتری در درمان سرطان داشته باشد.


🩺البته تا به حال مواد غذایی مشخص که سرطان زا باشند شناخته نشده است. اما بعضی مواد شیمیایی ،آفت کشها ،سم ها ،مواد افزودنی وحتی آلوده کننده هایی که به طور اتفاقی وارد غذا میشوندمیتوانند از دسته مواد‌سرطانزای

قوی باشند.

بعضی از مواد غذایی به عنوان مکمل دارویی در رژیم درمانی بیماران می توانند بسیار مفید باشند.

این مواد با افزایش اثر درمانی داروهای شیمی درمانی وکاهش عوارض جانبی ناشی از مصرف داروها در درمان بیماران

سرطانی بسیار کمک کننده هستند همچنین برخی از مواد غذایی نیز حاوی مواد پیشگیری از انواع سرطان است.


✍🏻 _ساناز عبدالرضاپور سوپروایزر آموزش سلامت_

2740

#عرقیات_گیاهی


💠 *آیا در طول دوره درمان می توان به بیمار عرقیات گیاهی داد؟!*


🧏🏻‍♀️ عرقیات گیاهی مانند کاسنی، بیدمشک نسترن و ... که در مصرف روزانه خانواده قرار دارد با رعایت شرایط زیر منعی ندارد.


📌لطفاً عرقیات را قبل از استفاده حتماً بجوشانید


📌یک استکان عرقیات در یک و نیم لیتر آب کافی است، مثلاً یک استکان عرق کاسنی در یک و نیم لیتر آب برای مصرف روزانه کفایت می کند، مصرف بیشتر از آن ضرورتی ندارد.


📌عرقیات غیر معمول که اسمشون هم کم شنیده شده، مثل عرق عنبرنسا (که خیلی میپرسید)، خاصیت مشخصی ندارد و توصیه نمی شود.


📌 در حین دارو گرفتن زمان بستری بیمار، مصرف عرقیات توصیه نمی شود، زیرا دفع داروها از کبد می باشد و بهتر است با خوردن عرقیات جذب و دفع دارو را مختل نکنید.


📌اینکه می‌گویند طبع داروهای شیمی درمانی گرم می باشد و بهتر از عرقیات خنک استفاده شود، *بمنظور تداوم و زیاده روی در مصرف این عرقیات نیست،* لطفاً طبق توصیه قبل همان یک استکان در یک بطری آب را مد نظر قرار دهید.


*بیماران محترم زیاده روی در مصرف هر چیزی نه تنها سود نداشته بلکه باعث بستری شدن بیمار به دلائل نامشخص  پزشکی می شود.*


🌿خاکشیر و تخم شربتی را پس از شستن  با عرقیات می توانید استفاده نمائید.



🩺 *توصیه های ذیل در این مورد مفید خواهد بود:*


🌺اگر گوشت قرمز به نظر شما طعم یا بوی غیر عادی داشت می توانید مرغ، جوجه، بوقلمون، تخم مرغ، محصولات لبنی یا ماهی را برای تأمین پروتئین حیوانی مورد نیاز جایگزین کنید.


🌺طعم گوشت، مرغ یا ماهی را با افزودن آب میوه شیرین، سس های شور و شیرین یا آب لیمو مطلوب تر کنید.


🌺از ادویه ها مانند اکلیل کوهی (رزماری)، ریحان و آویشن در غذای خود استفاده کنید.


🌺جهت طعم دادن به غذا از پیاز استفاده کنید.


  ✍🏻 _ساناز عبدالرضاپور سوپروایزر آموزش سلامت_

💥تغییر حس چشایی و بویایی


⚡️ در طول بیماری یا درمان ممکن است حس  چشایی یا بویایی تغییر کند. غذاها بخصوص گوشت یا سایر غذاهای پرپروتئین ممکن است طعم تلخ یا فلزی پیدا کنند و یا خیلی از غذاها طعمشان کمتر احساس شود.


⚡️شیمی درمانی، پرتودرمانی یاخود سرطان می تواند مسبب تمام این ها باشد. بیماری های لثه و دندان نیز می توانند سبب تغییر طعم غذاها شوند. در بیشتر افراد تغییر طعم و بوی غذا بعد از اتمام درمان خودبه خود برطرف می شود.


✍🏻 _ساناز عبدالرضاپور سوپروایزر آموزش سلامت_

کبد یا جگر سیاه، پایگاه اصلی متابولیسم (سوخت وساز) مواد غذایی، شیمیایی، دارویی و سموم بدن دام و محل ذخیره انواع ریزمغذی هاست. این عضو سرشار از ویتامین های گروه B بخصوص A،B۱۲،B۶، B۲،B۱ و منبع اسیدفولیک، آهن و روی است. پروتئین جگر سیاه در رده پروتئین گوشت قرمزاست ولی آهن آن ۲ تا ۳ برابر آهن گوشت گاو بوده و سرشار از چربی است. مقدار کلسترول آن تقریبا ۲ برابر گوشت قرمز کم چرب است و اگر در یک روز ۱۰۰ گرم آن مصرف شود، تقریبا ۵ / ۱ برابر بیشتر از حد مجاز، کلسترول وارد بدن شده است. یک سیخ جگر حدود ۸۰ کالری انرژی داشته و در هر ۱۰۰ گرم آن ۱۸۵ کالری و در همین میزان جگر سرخ شده ۳۳۰ کالری انرژی به همراه مقدار بیشتر کلسترول نهفته است.

در پاسخ به بیمارانی که تحت شیمی درمانی بوده و بدنبال مصرف جگر می باشند باید گفت؛


🩺درواقع آنچه اهمیت دارد ارزش تغذیه‌ای جگر نیست بلکه فاکتورهای گوناگونی در سلامت این خوراکی دخیل است. معمولا جگر چون گلیکوژن و آب زیادی دارد، ممکن است بار میکروبی بالایی داشته باشد.

جگر سیاه محل تجمع و دفع مواد زاید، سموم شیمیایی، داروهای هورمونی و… است. به همین دلیل احتمال دارد پسماند برخی از این ترکیبات در بافت چرب جگر دام اندوخته و برای سلامت مصرف کننده مضر باشد. قلوه نیز از این موضوع مستثنی نیست. بنابراین بدلیل نوتروپنیک بودن بیماران تحت شیمی درمانی (سطح ایمنی پایین)، توصیه می شود جگر در دوران درمان مصرف نشود و بجای آن آهن را از غذاهایی مانند لوبیا، نخود، ماش،عدس، اسفناج، گوشت قرمز  و ... دریافت کرد.


@health.oncology

@health.oncology


#شیمی_درمانی

#آهن_غذا #بیمارستان_آنکولوژی_امیر #تغذیه_سالم #تغذیه_در_شیمی_درمانی #تغذیه #درمان #کموتراپی #جگر

https://www.instagram.com/p/Cf3oE4xonPF/?igshid=MDJmNzVkMjY=

🍏 توصیه های تغذیه ای جهت کاهش عوارض شیمی درمانی


شيمي درماني از جمله روش هاي موثر در كنترل بيماران مبتلا به #سرطان است و مثل همه روش هاي درماني ديگر در كنار اثرات خوب درماني، يكسري عوارض جانبي نيز دارد كه ممكن است در همه افراد ديده نشود. در ادامه به اين عوارض و راه هاي پيشگيري از آنها اشاره می شود:                                        

#آموزش_بیمار


♻ #کاهش_اشتها

گاهی اوقات بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، تغییر ذائقه یا بویایی از عوارض جانبی درمان است که سبب می شود شخص تمایل به خوردن نداشته باشد. در این صورت با پزشک یا پرستار خود مشورت کنید.  در این زمینه توصیه می شود:

🔰 به جای قطعات بزرگ از تکه های کوچک غذا استفاده کنید زیرا بلع آن ها آسانتر است و احساس پری شکم و سیری ایجاد نمی کنند.

🔰 غذاهای آماده را در دسترس داشته باشید تا هر موقع میل داشتید، مصرف کنید.

🔰 نان و پنیر،کلوچه، بستنی، کره ، میوه و فرنی از خوراکی های آماده هستند زمانی که از  منزل خارج می شوید یک خوراکی ساده مانند نان و پنیر، نخود و کشش و... همراه خود بردارید.

🔰 اگر میل به خوردن غذاهای جامد نداشتید، از مایعاتی مانند آب میوه، سوپ و مواد مشابه استفاده کنید. توجه داشته باشید که این مواد باید حاوی مواد مغذی ضروری و کالری باشند. نوشیدنی های حاوی شیر نیز دارای پروتئین هستند.

🔰 در صورت امکان قبل از خواب غذای سبکی میل کنید.

🔰 شکل غذا را اشتها آور و به گونه ای که شما را به غذا خوردن تحریک کند تغییر دهد.

🔰 زمانی که حالتان بهتر است از فرصت استفاده کنید و غذای بیشتری بخورید.

🔰 ورزش منظم به افزایش اشتها کمک می کند. با پزشک خود در مورد نوع ورزش مناسب خودتان مشورت کنید.

🔰 حین صرف غذا مایعات کمتری بنوشید زیرا نوشیدنی ها ایجاد سیری کاذب می کنند. سعی کنید نوشیدنی خود را حداقل به فاصله 30 الی 60 دقیقه قبل یا بعد از غذا میل کنید.

🔰 از مواد غذايي پر پروتئين مانند تخم مرغ،محصولات لبني (شير، ماست، پنير) ،روغن بادام زميني، ماهي و حبوبات استفاده شود.

💠 *نکات بسیار مهم در تغذیه بیماران شیمی‌درمانی*

 


🩺 حجم‌های کوچک غذا را مصرف کنید

ما خیلی جاها از اهمیت مصرف غذاها در حجم‌های کوچک به شما گفته‌ایم؛ اما به جرات می‌توان گفت که ارزشمندترین و مهم‌ترین اهمیت آن در دوران شیمی‌درمانی است. حجم‌های غذایی باید کوچک ولی در دفعات مکرر باشد. گوشت‌ها، سبزیجات پخته‌شده و غلات کامل می‌توانند انتخاب خوبی باشند. شاید شما فکر کنید بیمار در این شرایط نیاز به غذاهای پرکالری و روغنی دارد؛ اما این کاملا غلط است و مصرف غذاهای پرچرب و پر فیبر مثل میوه و سبزی تازه باعث تأخیر در تخلیه معدی و در نتیجه بدتر شدن نفخ و تهوع و استفراغ خواهد شد.


 

✍🏻 _ساناز عبدالرضاپور سوپروایزر آموزش سلامت_

2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2741
2687
پربازدیدترین تاپیک های امروز