سلام مهربونای من
کیک های پایه به کیک هایی گفته میشن که خیلی سبک اما خشک و گلوگیر نیستن و در عین حال همه کاره هستن . شما با این دو تا دستور میتونید صدها کیک درست کنید هم تو فر هم تو پلوپز , قابلمه , کاپ کیک , کیک های تولد , زبرا و .
میتونید با اضافه کردن رنگ ها و اسانس ها طعم ها شکل های زیادی کیک بیافرینید.
مثل شکلات . زعفران . قهوه . میوه ها و.
کیک قابلمه ای :
تخم مرغ : سه عدد
شکر : یک لیوان سر خالی
وانیل یک بسته یا نصف قاشق چایخوری
من همیشه وانیل و بکینگ پودر و خمیر مایه دکتر اتکر استفاده میکنم .
شیر : سه چهارم لیوان
روغن مایع : نصف لیوان
من همیشه برای کیک و شیرینی از روغن ذرت استفاده میکنم بی بو و سبکه
ارد قنادی : دو لیوان
بکینگ پودر: یک بسته یا دو قاشق چایخوری
قبل از شروع اول یه دیگ بزرگ تر از قالبتون ( حدودا دو سایز بزرگتر ) رو بزارید روی حرارت کم تا گرم بشه .زیرش هم شعله پخش کن بزارید
ارد و جدا گانه تو یه ظرفی تفت بدید پنج دقیقه تا فقط سبک بشه ولی تغییر رنگ نده.
حالا زرده و سفیده رو جدا کنید
اول سفیده و کاملا بزنید تا فرم بگیره بعد نصف لیوان شکر رو کم کم بهش اضافه کنید اگه شکر رو زودتر بریزید سفیده اب میندازه .
.
.
حالا زرده و وانیل و شکر و یه ربع خوب بزنید
بعد شیر و روغن مایع و اضافه کنید .بعد ارد و بکینگ پودر و الک کنید و با همزن بزنید تا مایه کاملا یکدست بشه .
دیگه همزن و خاموش کنید و یه لیسک یا قاشق چوبی بردارید و سفیده رو در دو مرحله بهش اضافه و دورانی اروم هم بزنید .
.
وقتی مایه یکدست شد
بریزید تو قالب که از قبل چرب کردید و ارد پاشی کردید
( برای چرب کردن حتما یا روغن جامد باشه یا کره یا روغن جدا شونده. روغن مایع نه
به همراه ارد کمی شکر هم بپاشید به رنگ بهتری به کیک میده )
یا کاغذ روغنی بندازید .
اگه تو فر میزارید با دمای 170
قالب و بزارید توی دیگ.
در قابلمه روبا دمکن بپوشونید اگه شله یه جسم سنگین روی در بزارید
شعله کم باشه حدود دو ساعت طول میکشه تا پخته بشه
بعد از یک ساعت و نیم میتونید چک کنید
من با روش دیگه مثل گزاشتن کیک در اب هم امتحان کردم ولی زود سفت میشه و سنگین
یا قالب و مستقیم بزارید روی شعله پخش کن. که احتمال سوختنش زیاده
روی کیک و با فندک اشپزخونه یا فندک اتمی ( ترچ ) طلایی کنید بزارید خنک بشه کامل بعد با چاقو اطراف و جدا کنید و برگردانید