نی نی سایت: مهمترین نگرانی زنان هموفیلی و اختلال انعقادی این است که آیا میتوانند بارداری و زایمان بیخطری داشته باشند؟ احمد قویدل مدیر عامل کانون هموفیلی ایران در پاسخ به این سوال به نی نی سایت میگوید:« بله میتوانند. اما باید به این موضوع مهم دقت کنند که درست است که بارداری این زنان با بارداری زنان عادی تفاوتی ندارد، اما با توجه به اینکه هر خونریزی زنان مبتلا به اختلال انعقادی ممکن است منجر به سقط شود باید حتما زیر نظر پزشک باشند. مشکلات انعقادی مدلهای مختلفی دارد. هر کدام از این انواع هم در زایمان عوارض مختلفی نشان میدهند اما ساده ترین جواب و توضیح این است که یک زن مبتلا به هموفیلی یا بیماری اختلال انعقادی باید حتما به صورت همزمان تحت نظر یک پزشک هماتولوژیست ویک پزشک متخصص زنان دوره بارداری را بگذراند.»
زنان هموفیلی باید مدیر باشند
مدیر عامل کانون هموفیلی ایران معتقد است یک زن مبتلا به هموفیلی و بیماری اختلال انعقادی خودش باید بیماریاش را مدیریت کند، قویدل به نی نی سایت میگوید:«یک زن باردار با مشکل اختلال انعقادی باید ماهی یک بار با پزشک ملاقات داشته باشد. نقشی که یک زن بیمار در کنترل و مدیریت بیماریاش دارد خیلی مهم است. زنی که اختلال انعقادی دارد باید تاریخهای عادت ماهانه را یادداشت کند. تاریخ شروع و پایان آن را بنویسد و اگر حجم خونریزی تغییر داشت حتما به پزشک گزارش بدهد. هر چه این گزارشها درستتر باشد تصمیم پزشک هم منطقیتر و درستتراست. اما این موضوع را فراموش نکنید که بیماریهای اختلال انعقادی انواع مختلفی دارد مثلا خانمهایی که مشکل انعقادی فیبرینوژن دارند ممکن است در طول بارداری در ماه چندین بار تزریق خون نیاز داشته باشند و باید کلی داروی گران قیمت مصرف کنند تا بتوانند بچه سالم به دنیا بیارند. اخیرا در سیستان و بلوچستان زن بارداری با مشکل فیبرینوژن داشتیم که بعد از 13 سقط مکرر بچه سالم به دنیا آورد. این زن در طول زمان بارداری هر ماه به پزشک مراجعه میکرد و تزریقهای مورد نظر انجام میشد.» قویدل در ادامه به نی نی سایت میگوید:« زنی که میداند مشکل انعقادی دارد باید به صورت موازی زیر نظر مستقیم پزشک زنان و هماتولوژیست باشد. بهترین حالت این است که دو پزشک در یک مرکز درمانی باشند. ما برای این موضوع مرکز درمانی امام خمینی را پیشنهاد میکنیم. چون هم هماتولوژیست دارد و هم پزشک زنان مطلع در حوزه اختلالات انعقادی. مرکز درمانگاهی هموفیل هم در این بیمارستان فعالیت میکند.»زنان هموفیلی و زایمان طبیعی و سزارین
هر زنی با هرنوع اختلال انعقادی که دارد دوره بارداری متفاوتی پشت سر میگذارد، اما در یک جا همه مشترک هستند که آن زمان زایمان است. قویدل دراین باره به نی نی سایت میگوید:« زنی که دوره بارداری را زیر نظر دو پزشک متخصص که ذکر کردیم میگذراند حتما زایمان ایمنی دارد. چرا که در زمان زایمان دکتر هماتولوژیست به میزان کافی نسبت به وزن زن باردار دارو تزریق میکند تا قبل از زایمان درصد انعقادش شبیه یک زن عادی شود. با این شرایط هم میتواند زایمان طبیعی داشته باشند وهم سزارین. خوشبختانه تکنولوژی و داروهای تخصصی به ما خیلی کمک میکند تا جلوی مرگ و میر زنان باردار با مشکلات انعقادی را بگیریم. زایمان به خودی خود یک خونریزی گسترده است این خصوصیت در تمام زنانی که میخواهند بادرار شوند و میخواهند بچه به دنیا بیاورند خیلی جدی است و باید قبل و بعد از زایمان داروهایی را مصرف کنند تا شرایطی مثل زنان عادی پیدا کنند. یکی از دلایل مرگ و میر زنان در زایمان کشف نشدن اختلال انعقادی است اما اگر پزشک بداند که زن باردار چه مشکلی دارد با تمهیداتی که میاندیشد جلوی هر گونه اتفاق بد را می گیرد. زن باردار با مشکل اختلال انعقادی هم باید حواسش باشد. به هیچ وجه نباید داروی بدون تجویز پزشک مصرف کند. به خونریزیهای مخصوص زنان به خصوص در بارداری حتی اگر یک قطره هم باشد باید به شدت حساس باشد . با یک چنین هوشیاری و مدیریت یک زن بیمار میتواند به سادگی زایمان کنند و نوزاد سالم به دنیا بیاورد.»برای مطالعه مصاحبه اختصاصی نینی سایت با مدیرعامل کانون هموفیلی ایران که در روز جهانی هموفیلی انجام شد، اینجا را کلیک کنید.
سلام
من خودم سالم هستم.پدر و مادر و خواهر و برادرم هم سالم هستند.اما عمويي داشتم كه هموفيلي كمتر از يك درصد داشت و پسر عممه ام هم همين طور است.يعنی مادربزرگ پدری و و عمه من ناقل بيماری هموفيلی هستند. حالا من می خواهم بچهدار شوم. آيا احتمال دارد بچه من هم اينطور شود؟(خانم هستم)