خواص سیاه دانه سیاه دانه دارای خواص درمانی بسیاری است. در احایث و روایات اسلامی نیز آمده است که :" سیاه دانه دوای هر بیماری و دردی است ، به جز مرگ." برخی خواص آن عبارتند از : - سیاه دانه طبیعت گرمی دارد. - به دلیل داشتن ماده ای موسوم به تیموکیتون، دارای اثرات ضد تشنجی است. بررسی ها نشان می دهد سیاه دانه می تواند موجب تاخیر در زمان شروع تشنج و کاهش مدت آن شود. - در کاهش نفخ شکم و دفع گازهای معده موثر است. - زیاد کننده شیر مادران است. - قاعده آور است، یعنی عادت ماهانه را باز می کند. - ضد کرم است. مصرف سیاه دانه با سرکه باعث دفع کرم دستگاه گوارشی می شود. - استفاده از مخلوط سیاه دانه آسیاب شده با عسل برای تسکین درد رحم و پس درد زایمان مفید است. - غرغره کردن جوشانده ی سیاه دانه در سرکه باعث تسکین درد دندان و محکم شدن دندان می شود. درمان بیماری ها با سیاه دانه * سرگیجه و درد گوش : یک قاشق مرباخوری عسل را با چند قطره روغن سیاه دانه مخلوط کرده و هر صبح ناشتا، میل کنید. این کار را حداقل تا 11 روز ادامه دهید. * روماتیسم : یک فنجان روغن سیاه دانه را گرم کنید. سپس قبل از خواب آن را در محل درد بمالید و خوب ماساژ دهید. بعد محل مورد نظر را با یک تکه پارچه پشمی باندپیچی نموده و استراحت کنید. * اسهال : یک قاشق غذاخوری سیاه دانه ی آسیاب شده را با نصف استکان عصاره ی تره تیزک (شاهی) مخلوط کرده و پس از صرف غذا در سه وعده میل نمایید. * ناراحتی های کبدی : مقداری از پودر سیاه دانه را با گیاه صبر زرد ( آلوئه ورا ) و عسل مخلوط کرده و هر صبح ناشتا، به مدت هفت روز یک قاشق مرباخوری از آن را میل کنید. همچنین می توانید روغن سیاه دانه را که در حال جوش است، با غنچه ی برگ های بید (برگ های کوچک ) مخلوط کرده و پیش از خواب یک قاشق مرباخوری از آن را به مدت یک هفته میل کنید. * سردرد و میگرن : نصف قاشق سیاه دانه آسیاب شده را با نصف قاشق انیسون (دانه هایی شبیه رازیانه دارد) و سه تکه میخک کوبیده شده، مخلوط کنید و با یک لیوان شیر بجوشانید (بهتر است کمی عسل خالص نیز اضافه کنید). یک فنجان از این معجون دارویی را می توانید در هنگام شروع سردرد و میگرن بنوشید. در ضمن با روغن سیاه دانه، گیجگاه و شقیقه خود را چرب کنید. * درد و ناراحتی های کلیوی : یک استکان سیاه دانه را در یک لیتر آب بجوشانید و با عسل شیرین کنید و به مدت یک هفته، صبح ناشتا آن را میل نمایید. همچنین می توانید یک قاشق غذاخوری سیاه دانه آسیاب شده را با نصف لیوان روغن زیتون مخلوط کرده و به صورت ضماد (یعنی مانند پماد روی یک تکه پارچه تمیز) در آن قسمت از کلیه که احساس درد می کنید بگذارید. این عمل را روزانه یک بار و به مدت پنج روزادامه دهید. هر روز مقداری جعفری را در یک لیوان آب بجوشانید و هفت قطره روغن سیاه دانه را به آن افزوده و صبح و شب یک فنجان میل کنید. این کار را به مدت پنج روز ادامه دهید. * بی اختیاری ادرار: پوسته تخم مرغ را پس از شستن کامل ، با حرارت مقداری تفت دهید و با مقداری سیاه دانه مخلوط کرده و بکوبید تا کاملا نرم شود. یک قاشق چایخوری از این مخلوط را در یک لیوان شیر ریخته و آن را به هم بزنید و صبح و شب، به مدت یک هفته میل کنید. * دل پیچه و درد های روده ای: به مقدار مساوی زیره و نعنا و انیسون را بجوشانید و هفت قطره روغن سیاه دانه به آن اضافه کنید. سپس با عسل خالص آن را شیرین کرده و در موقع دل پیچه و دل درد آن را بنوشید. * تب : اگر مقداری سیاه دانه را بکوبید و با کمی سکنجبین میل نمایید، تب را برطرف می کند.
بچه ها باورتون نمیشه! برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.
نام علمی Nigella sativa سیاه دانه که به فارسی سیاه تخمه نیز نامیده میشود، از سالیان قدیم در خاورمیانه وجود داشته و در درمان بیماری ها حتی از دو هزار سال پیش به کار رفته است و به دلیل این که درمان بسیاری از بیماری ها است، به دانه مبارک معروف بوده است. در قرن سیزدهم میلادی یکی از پزشکان عرب ادعا کرد که سیاه دانه بیش از پنجاه مرض مختلف مانند آسم، ورم دستگاه تنفسی، آرتروز، امراض دستگاه هاضمه و یبوست را معالجه و به دفع انگل کمک میکند. ضمناً بدن را تمیز میکند و انرژی را افزایش میدهد. سیاه دانه گیاهی است یک ساله که ساقه آن پوشیده از کرک های بسیار ظریف است. برگ های آن دارای بریدگیهای عمیق است و مانند نوار باریکی به نظر میرسد. گل های سیاه دانه منفرد و به رنگ آبی یا سفید است.دانه این گیاه سیاه و دارای بوی مطبوعی میباشد. در ایران سیاه دانه را روی نان می پاشند. ترکیبات شیمیایی سیاه دانه دارای ماده ای به نام نیگلون میباشد. این ماده در بدن آنتی هیستامین -که ماده ای ضد آلرژی است- تولید میکند که معالجه آسم بسیار مؤثر است.سیاه دانه دارای پانزده نوع آمینو اسید، پروتئین ، مواد نشاسته ای،مواد آلکولوئیدی، ساپونین، الیاف ، کلسیم، آهن، سدیم و پتاسیم میباشد. همچنین سیا دانه دارای هشتاد و چهار درصد اسیدهای چرب مانند اسید لینولئیک، اسید لینولنیک، اسید اولئیک و روغن های فرار است که این روغن ها خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ دارند و باکتریها و قارچ های مختلف را از بین میبرند.سیاه دانه در حدود سی و پنج درصد روغن دارد. خواص طبی سیاه دانه سیاه دانه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. میتوان گفت که سیاه دانه اکثر بیماری ها را معالجه میکند، که در زیر به تعدادی از آنها اشاره میشود: § خوردن سیاه دانه از کرم خوردگی دندان جلوگیری میکند. § سیاه دانه مقدار شیر را در زنان شیرده زیاد میکند. § سیاه دانه باد شکن و ضد نفخ است. § سیاه دانه قاعده آور است. بدین منظور باید هر روز صبح یک قاشق چای خوری خورده شود. زنان حامله نباید آن را مصرف کنند، زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود. § سیاه دانه ادرار آور است. § برای از بین بردن تاول روی پوست، سیاه دانه را با روغن کنجد مخلوط کنید و روی آن بمالید. § سیاه دانه را به صورت ضماد در آورید و برای رفع آبسه مصرف کنید. § ضماد سیاه دانه را برای رفع سردرد، روی قسمتی که درد میکند، بگذارید. § سیاه دانه بدن را تقویت میکند. § برای رفع درد رماتیسم، ضماد سیاه دانه را روی قسمت های دردناک بگذارید. § در صورت بزرگ شدن کبد از سیاه دانه استفاده کنید. § سیاه دانه شکم درد را رفع میکند. § سیاه دانه تهوع را بر طرف میکند. § سیاه دانه تمیز کننده خون است § یبوست را از بین میبرد. § برای تقویت بیماران در دوران نقاهت و زنان بعد از زایمان، به آنه سیاه دانه بدهید. § سیاه دانه بدن را گرم میکند. § رطوبت بدن را از بین میبرد. § سیاه دانه اثر ضد سم دارد و هنگام مسمومیت به بیمار سیاه دانه میدهند. § سرفه را بر طرف میکند. § برای تسکین سینه درد، سیاه دانه بخورید § ناراحتی های تنفسی را درمان میکند. § برای درمان یرقان و ناراحتی های طحال از آن استفاده میشود. § برای درخشان کردن رنگ صورت، سیاه دانه را با روغن سرخ کنید و بخورید. § برای از بین بردن کرم و انگل در معده و روده، سیاه دانه را با سرکه بخورید. § اگر ناراحتی تنفسی دارید، سیاه دانه را با آب و عسل مخلوط کنید و بخورید. § خوردن سیاه دانه با عسل، سنگ کلیه و سنگ مثانه را خرد و دفع میکند. § اگر حدود هفت عدد سیاه دانه را در شیر بریزید و پس از ساعتی آن را بسایید و در بینی شخصی که زردی دارد و چشمانش زرد شده بچکانید، زردی را بر طرف میکند. § برای بر طرف کردن دندان درد، سیاه دانه را مانند چای دم کنید، سپس آن را سرکه مخلوط و مزمزه کنید، درد را از بین میبرد. § اگر مبتلا به زکام شدید، برای درمان آن ضماد سیاه دانه را روی پیشانی بگذارید. § برای رفع دردهای بعد از زایمان، سیاه دانه را با عسل و روغن مخلوط کنید و به مریض بدهید. § زکامی که با عطسه بسیار همراه است ب سیاه دانه شفا مییابد. بدین منظور سیاه دانه را سرخ کنید و اندکی آن را بجوشانید، سپس چند قطره از آن را در بینی بچکانید. § برای افزایش نیروی جنسی، سیاه دانه و کندر را در روغن زیتون بریزید و بگذارید چند روز بماند، سپس هر روز مقداری از آن را بخورید. § سیاه دانه را بکوبید و با صابون به صورت بمالید، رنگ صورت را درخشان میکند. § بخور سیاه دانه حشرات را فراری میدهد. § برای درمان بواسیر، سیاه دانه را بسوزانید و سوخته اش را بخورید. § ضماد سیاه دانه را روی زگیل و خال بمالید تا آن را از بین ببرد. § بوییدن سیاه دانه برای از بین برد سردرد مفید است. § تحقیقاتی که در مؤسسه سرطان شناسی هندوستان انجام گرفته، نشان داده است که سیاه دانه اثری بسیار قوی روی غدد سرطانی دارد، آن ها را کوچک میکند و از بین میبرد. § سیاه دانه مصونیت بدن را در مقابل امراض زیاد میکند و تعداد گلبول سفید دفاعی بدن را افزایش میدهد. مضرات سیاه دانه همانطور که گفته شد، سیاه دانه گرم و خشک است، بنابر این گرم مزاجان نباید در خوردن آن افراط کنند، زیرا باعث ورم، درد و گرفتگی گلو میشود. این گونه افراد باید سیاه دانه را در سرکه خیس کنند، سپس از آن استفاده نمایند. همچنین سیاه دانه برای کلیه مضر است و باید آن را با کتیرا خورد. مقدار مصرف سیاه دانه در سرد مزاجان تا هشت گرم در روز و در گرم مزاجان تا سه گرم در روز است.
واقعا عالیه منم شنیدم که روزی 7تا دونه روحتما بخورین باید بزاریم دم دستمون تا یادمون نره کاری هم نداره مثلا باشیر یا اب بخوریم
خدایـــــــــــــا؛
بابت هر شبی که بی شکر سر بر بالین گذاشتم؛
بابت هر صبحی که بی سلام به تو آغاز کردم؛
بابت لحظات شادی که به یادت نبودم؛
بابت هر گره که به دست تو باز شد و من به شانس نسبتش دادم؛
بابت هر گره که به دستم کور شد و مقصر را تو دانستم؛
مرا ببخش .
من الان رفتم خوردم خداکنه یادم باشه هرروز بخورم نه اینکه فقط یه روز
خدایـــــــــــــا؛
بابت هر شبی که بی شکر سر بر بالین گذاشتم؛
بابت هر صبحی که بی سلام به تو آغاز کردم؛
بابت لحظات شادی که به یادت نبودم؛
بابت هر گره که به دست تو باز شد و من به شانس نسبتش دادم؛
بابت هر گره که به دستم کور شد و مقصر را تو دانستم؛
مرا ببخش .
خدایـــــــــــــا؛
بابت هر شبی که بی شکر سر بر بالین گذاشتم؛
بابت هر صبحی که بی سلام به تو آغاز کردم؛
بابت لحظات شادی که به یادت نبودم؛
بابت هر گره که به دست تو باز شد و من به شانس نسبتش دادم؛
بابت هر گره که به دستم کور شد و مقصر را تو دانستم؛
مرا ببخش .
سلام بهتر هست که سباهدانه را آسیاب کنید و سریع با سه برابر عسل مخلوط کنید و ظرف در دار قرار دهید و هر روز یک قاشق مرباخوری از آن بخورید ولی هیچ گاه پودر نکنید بدون مخلوط با عسل چون باعث تولید سم می کنه باید بعد پودر سریع مصرف یا با عسل مخلوط شود این رو دکتر طب سنتی گفت در زمان بارداری مصرف ممنوع چون سقط می آره ولی یکی از درمان های نازایی همین مصرف سباهدانه عسل هست
اللهم عجل لولیک الفرج (اللهم صل علی محمد و آل محمد)