2733
2734
خانم باران ....ممنون از تبریکتون .... من هم این روز عزیز رو خدمت شما تبریک عرض میکنم ....

در مورد سوالتون هم بهتره از خانمها بپرسید .... فقط میتونم بگم که کمی اضطراب کاملاً طبیعی است ....به این فکر کنید که میلیونها زن در سر تا سر دنیا زایمان موفق و بدون مشکلی داشته اند ... خوب حتماً شما هم به امید خدا میتونید زایمان موفقی داشته باشید ....

ببین منم به همین مشکل خورده بودم.😢خانمای اینجا بهم دکترساینا رو معرفی کردن و منم از یکی از دکتراش ویزیت آنلاین گرفتم از خونه. و خیلی راضی بودم و مسالمم حل شد😍 بیا اینم لینکش ایشالا که مشکل توهم حل بشه😘

غذاهای ضدافسردگی .....




براساس تازه‌ترین تحقیقاتی که محققان اسپانیایی روی 4هزار و 211 مرد و 5 هزار و 459 زن انجام داده‌اند، مشخص شده است که امکان ابتلا به افسردگی در افرادی که بدن‌شان حاوی مقادیر مناسبی فولات و ویتامین‌های گروه B (مخصوصا ویتامین B12) است، بسیار کمتر از سایرین ( مخصوصا سیگاری‌‌ها) است. سال‌هاست که پژوهشگران سراسر دنیا در حال مطالعه و بررسی رابطه بین تغذیه و افسردگی بوده‌اند و طی همین بررسی‌ها فهمیده‌اند که آمار افسردگی در منطقه مدیترانه، نسبت به سایر جاهای دنیا کمتر است و این یعنی اهمیت رژیم مدیترانه‌ای در پیشگیری از افسردگی‌. رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها، انواع مغزها، سبزیجات، حبوبات (مخصوصا عدس) و از همه مهم‌تر، ماهی، راز شادابی ساکنان این خطه از دنیاست....


نقش دو عامل ژنتیک و سبک زندگی در ابتلا یا تشدید افسردگی بسیار پررنگ است...


ماهی یکی از منابع دریافت روی، ید، پروتئین و ویتامین‌های گروه B است..

مصرف آن دسته از ماهی‌هایی که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند، حس سبکبالی و شادابی بیشتری القا می‌کند زیرا امگا 3 باعث کاهش التهاب و ارتجاعی شدن رگ‌ها و در نتیجه خون‌رسانی سریع و آسان‌تر به مغز می‌شود و همه این عوامل در کنار هم آرامش را به ارمغان می‌آورند.


از طرفی، بر اساس نتایج تازه‌ترین تحقیقات، جوامعی که مردمان‌اش حداقل یک بار در هفته‌ ماهی‌های دارای اسید چرب امگا 3 را در رژیم غذایی خود می‌گنجانند، با روحیه‌تر و فعال‌ترند و کمتر منزوی و گوشه‌گیر می‌شوند.


چای سبز یادتان نرود..


تولید و انتشار بیش از حد رادیکال‌های آزاد در بدن یکی از عوامل پیری زودرس و اختلال در کارکرد درونی بدن است. مطالعات نشان می‌دهند که هجوم این رادیکال‌های آزاد به مغز، باعث صدمه دیدن سلول‌ها و به هم خوردن نظم و کارکرد آنها و در نتیجه افسردگی افراد می‌شود. یکی از مهم‌ترین و موثرترین عوامل بازدارنده رادیکال‌های آزاد در بدن آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که شما می‌توانید به راحتی و با مصرف انواع میوه‌ها، سبزیجات و نوشیدنی‌هایی مثل چای سبز، مقادیر فراوانی از آنها را وارد بدن‌تان کنید. ژاپنی‌ها هم به‌تازگی تحقیقاتی را روی بیش از 1058 نفر انجام داده‌اند و در طی این تحقیق پی برده‌اند که احتمال ابتلا به افسردگی در افرادی که روزی 4 فنجان چای سبز می‌نوشیدند 44 درصد کمتر از سایرین است.

شاید آهن بدن‌تان کم شده باشد...


کم‌خونی ناشی از فقر ‌آهن نیز یکی از عوامل بی‌حوصلگی، افسردگی، عصبانیت و بدخلق بودن افراد است. بنابراین، جبران این کمبود از طریق مصرف انواع منابع پروتئین‌های حیوانی (مثل انواع گوشت‌های قرمز و سفید) میسر است با تامین نیاز آهن بدن، عملکرد مغز هم بهتر می‌شود و افراد از روحیه بهتری نیز برخوردار خواهند شد.


گوشت سفید را از قلم نیندازید:


مصرف غذاهای حاوی پروتئین و البته با کلسترول پایین (مثل گوشت بوقلمون، شترمرغ و مرغ) باعث افزایش سطح اسیدهای آمینه در بدن می‌شود. با افزایش اسیدهای آمینه در بدن، میزان ترشح سروتونین هم زیاد می‌شود. هورمونی که نقش بسیار پررنگی در کاهش اضطراب و ایجاد حس آرامش در بدن به عهده دارد. بنابراین، سعی کنید که هفته‌ای چند مرتبه این دسته از خوراکی‌ها را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید. وجود کلسترول پایین و اسیدهای چرب اشباع نشده در گوشت بوقلمون و شترمرغ باعث تبدیل شدن این پروتئین‌ها به عنوان غذایی مناسب ضدافسردگی شده است، فقط به شرطی که هنگام طبخ از سرخ کردن آنها در روغن فراوان پرهیز شود...


خواص ویتامین D :


این ویتامین هم از آن دسته ریزمغذی‌هایی است که باعث افزایش سطح سروتونین در مغز می‌شود و این یعنی تاثیرش در کاهش افسردگی. پژوهشگران دانشگاه تورنتو یکی از دلایل افسردگی در زمستان و در بین مردم کشورهای سردسیر را کاهش سطح ویتامین D در بدن، در نتیجه‌ کاهش نور خورشید اعلام کرده‌اند. آنها می‌گویند که برای جلوگیری از افسردگی در روزهای سرد باید حداقل 600 واحد ویتامین D از طریق مصرف غذاهای حاوی این ویتامین به بدن برسد.

دوستان افسردگی:


براساس تحقیقاتی که به تازگی توسط محققان انگلیسی روی بیش از 3500 نفر صورت گرفته، نتایج جالبی حاصل شده است. در این مطالعه، کلیه افراد 2 نوع رژیم غذایی داشته‌اند: یا همه گروه‌های غذایی شامل میوه، سبزیجات، پروتئین، لبنیات و غلات را می‌خوردند یا فقط غذاهای فرآوری‌شده، سرخ کردنی، شیرین و لبنیات پرچرب در فهرست غذایی‌شان جای داشت. بعد از در نظر گرفتن فاکتورهایی مثل سن، جنسیت، تحصیلات، فعالیت‌های فیزیکی و سیگاری بودن یا نبودن، معلوم شد که خطر ابتلا به افسردگی در گروه اول (یعنی آنهایی که از کلیه مواد غذایی استفاده می‌کردند) در مقایسه با گروه دوم، 28 درصد کمتر بود.


مصرف غذاهای آماده و سرخ کردنی به علت دارا بودن مقادیر بالایی از اسیدهای چرب اشباع شده باعث افزایش LDL (چربی بدخون) و کاهشHDL (چربی خوب خون) می شود..

حرارت دادن روغن در پروسه سرخ کردن باعث ایجاد مواد سمی و انتقال آنها به درون مواد غذایی و در نهایت به بدن می‌شود. با ورود این مواد مضر، کارکرد سیستم ایمنی و دفاعی بدن با مشکل مواجه می‌شود و همین کاهش کارایی موجب کم شدن استقامت در برابر انواع بیماری‌های عفونی و غیرعفونی و حتی افسردگی می‌شود.....

روان‌شناسی قهر و آشتی.....




گاهی وقت‌ها دست خودت نیست؛ بدون اینکه بخواهی قهر می‌کنی، اگر چیزی دلخواهت نباشد قهرمی‌کنی و این قدر این کار را ادامه می‌دهی و تکرار می‌کنی تا درون‌ات آرام شود....
حالا فرقی نمی‌کند به آن چیزی که می‌خواستی، رسیده‌ای یا نه. مهم این است که یک جوری مخالفت خودت را اعلام کنی! قهر گاهی یک واکنش طبیعی است اما به شرطی که در حد طبیعی و منطقی باشد؛ نه مثل بعضی‌ها که همه مرزها را برداشته و سر هر مساله کوچکی قهر می‌کنند و اصطلاحا به قهر معتاد می‌شوند.


چرا بعضی‌ها زیاد قهر می‌کنند ؟


فردی که قهر می‌کند هدفی دارد و در واقع با قطع ارتباط می‌خواهد مطلب خود را به اطرافیان‌ یا به فرد مقابل بیان کند. بعضی‌ها بیشتر از بقیه قهر می‌کنند و برخی افراد هرگز علاقه‌ای به قهر ندارند. به طور کلی هدفی که در این رابطه مورد نظر فرد است معمولا برای بیان ناراحتی یا هیجان منفی است. فرد می‌خواهد به طرف مقابل بگوید که ناراحت است یا می‌خواهد کاری کند که رفتار او را تغییر دهد. در هر حال، قهر کردن به صورت یک وسیله یا یک ساز و کار در آمده است که در مواقع ناراحتی از فرد سر می‌زند.


می‌توانیم بگوییم که قهر کردن نوعی تخلیه هیجان است؟


بله، دقیقا همین‌طور است. قهر کردن یک روش تخلیه ناراحتی‌ است که گاهی فرد به آن عادت می‌کند و معمولا قبل از اینکه فکر بهتری به سرش بزند که در آن لحظه فایده بهتری داشته باشد، به این روش اقدام می‌کند.


حتما قهر کردن هم مانند اغلب مشکلات روان‌شناختی، ریشه در کودکی دارد؟


برخی‌ها این روش را از دوران کودکی یاد گرفته‌اند. ممکن است کودک با مشاهده رفتار اطرافیان و به ویژه والدین در مواقع ناراحتی از یک فرد دیگر، رفتار آنها را الگوبرداری کند. همین کودکی یاد می‌گیرد پیام خود را با قطع ارتباط بیان کند و به روشی غیر از گفتار کلامی مفهوم ناراحتی خود را به اطرافیان برساند. به طور کلی، این روش چه در کودکی یاد گرفته شده باشد و چه در بزرگسالی، فرقی نمی‌کند. فرد از یک شیوه نادرست برای تنظیم رفتار خود استفاده می‌کند و در واقع نمی‌تواند به روش مناسب‌تری مطلب خود را بگوید یا از خود دفاع کند.


آشتی، آن روی سکه قهر است. درباره آن هم توضیح می‌دهید؟


بله، انسان یک موجود اجتماعی است که وجودش وابسته به شبکه اجتماعی‌ای است که در آن قرار می‌گیرد و شاید بدون آنکه متوجه باشد چنین وابستگی‌ای در او وجود دارد. در واقع بهتر است بگوییم انسان به برقراری روابط با دیگران نیازمند است. چنین نیازی نه تنها یک نیاز جسمی بلکه عمیقا یک نیاز روانی است. بنابراین دور ماندن از چنین روابطی برای وی فوق‌العاده دشوار است. مگر افرادی که به اختلالاتی دچارند که دوری از روابط اجتماعی را توضیح می‌دهند. بر این اساس، ماندن در وضعیت قهر برای افراد دشوار است. به ویژه اینکه در یک سوی قهر معمولا افرادی قرار دارند که به نحوی از لحاظ عاطفی برای فرد دارای اهمیت هستند؛ مانند قهر دو دوست یا قهر زن و شوهر. بنابراین بازگشت به وضعیت قبلی و تمایل به آن معمولا وجود دارد، حتی در مواردی که افراد با توجه به ویژگی‌های شخصیتی خود به نوعی فقدان چنین تمایلی را نشان می‌دهند. ممکن است شدت ناراحتی از طرف مقابل به قدری زیاد باشد که فرد کاملا از برقراری رابطه مجدد و به عبارتی آشتی خودداری کند و حتی دلایل و توجیهات منطقی برای آن داشته باشد ولی جمله ای کاش این اتفاق نمی‌افتاد... به شکل‌های مختلف در ذهن افراد وجود دارد. برخی افراد بیشتر از بقیه به روابط عاطفی و روانی نیازمندند.


بنابراین چنین افرادی پس از قهر کردن به سرعت نیازمند آشتی می‌شوند؟


بله، دقیقا همین‌طور است. آنها هر چند یاد گرفته‌اند از روش قهر به عنوان یک روش برای بیان ناراحتی خودشان استفاده کنند اما به زودی تمایل به بازگشت در آنها به وجود می‌آید. برخی افراد به صورت خودکار در حالت هیجانی به این روش اقدام می‌کنند اما بعد از مدتی که هیجان‌شان فروکش کرده و قدرت منطق، نمو بیشتری یافت، متوجه مسایلی می‌شوند که تمایل به بازگشت در آنها را به وجود می‌آورد. البته برخی از افراد دیگر به نظر کینه‌ای‌تر وجود دارند و گاهی هرگز نمی‌توانند فرد مقابل را ببخشند حتی به قیمت تحمل ناراحتی‌های حاصل از قطع رابطه.


و چه افرادی این کار را نمی‌کنند و همواره در همان حالت قهر می‌مانند؟


افرادی که در قهر می‌مانند، معمولا آنهایی هستند که شیوه مناسب ابراز وجود، دفاع از خود، قاطعیت و جرات‌ورزی را یاد نگرفته‌اندو نمی‌توانند هیجانات خود را به خوبی کنترل کنند و مانع از دخالت آنها در تصمیم‌های منطقی‌شان شوند. قدرت چشم‌پوشی و بخشیدن دیگران را ندارند و یا غرور کاذبی برای خود ایجاد کرده‌اند. در هر حال هم خود قهر و هم عواملی که به ایجاد و تداوم آن مربوط می‌شوند، استرس‌زا هستند. افکار منفی آزاردهنده در حالت قهر شدیدا فعال می‌شوند.


این‌که می‌گویند آنهایی که زیاد قهر می‌کنند، حساس‌ترند؛ درست است؟


ببینید؛ فرد در حال قهر بیشتر از حالت‌های عادی به ویژگی‌ها، گفتار و رفتار منفی فرد مقابل توجه می‌کند، در حالی که در حالت برقراری دوستی این دسته از افکار بسیار کاهش می‌یابند. براین اساس قهر و آشتی‌های مداوم آزاردهنده و به هم‌ریزنده شرایط آرام زندگی هستند که می‌توان روش‌های مناسب‌تر و ایده‌آل‌تری به جای آنها جایگزین کرد تا فرد بتواند با جرات‌ورزی بیشتری در شرایط استرس‌زا حاضر شود، بتواند از خود دفاع کند و با حفظ دوستی و صلح به حل مشکل و اختلاف به وجود آمده مبادرت کند. چنین روابطی از پایایی بیشتری برخوردار است و آرامش فرد را تداوم می‌بخشد و از همه مهم‌تر، از راه‌اندازی افکار منفی که بسیار آسیب‌رسان برای افراد و برای روابط او هستند، جلوگیری می‌کند. فرد بهتر است با کنکاش در خود، علت اساسی تمایل به استفاده از ابزار بهتر را در خود پیدا کند و به رفع آن اقدام نماید. شیوه‌های جرات‌ورزی را یاد بگیرید. شیوه‌های کسب آرامش را مطالعه کند و از بروز افزایش اضطراب و دیگر هیجانات منفی خود جلوگیری کند. به این ترتیب سیستم منطقی نیز فعال‌تر شده و می‌تواند استدلال درستی داشته باشد و تصمیم‌های درستی بگیرد.


درباره قهر والدین با کودکان‌شان چه باید کرد؟


خب، گاهی اوقات والدین برای کاهش رفتار نامناسب در فرزندان خود از ابزار قهر استفاده می‌کنند. به عبارتی می‌خواهند به این روش ناراحتی خود را از رفتار کودک بیان کنند و آن را بهتر از شیوه‌های تنبیه بدنی می‌دانند. استفاده از این ابزار برای تربیت کودک می‌تواند هم مفید و هم مضر باشد. استفاده مکرر از این ابزار و برای هر رفتار جزیی و کلی به کودک یاد خواهد داد که از قهر برای بیان ناراحتی خود استفاده کند و از طرف دیگر در صورت تداوم استفاده از قهر، تاثیرگزاری خود را از دست خواهد داد و دیگر به عنوان شیوه تربیتی مناسب نخواهد بود. استفاده از قهر می‌تواند مفید باشد در صورتی که مدت زمان آن بسیار کوتاه و با توجه به سن کودک تنظیم شود. برای خردسالان یک قهر 3 تا 4 دقیقه‌ای مناسب خواهد بود. توصیه می‌شود از قهرهای طولانی با کودکان و نوجوانان جدا خودداری شود و دفعات آن مکرر نباشد.....

2728
زنان سالم‌ترند یا مردان؟..........




احتمالا از هر مردی سوال کنید که کدام جنس، جنس غالب است، می‌گوید مردها جنس غالب‌اند. دلیل‌اش هم ساده است: مردها هیکل‌ بزرگ‌تری دارند و عضلانی‌ترند؛ می‌توانند سریع‌تر بدوند، وزنه‌‌های سنگین‌تری بلند ‌کنند و چیزها را به مسافت دورتری پرتاب کنند و ...


اما از لحاظ پزشکی، ماجرا کاملا متفاوت است. وقتی صحبت بهداشت به میان می‌آید، مردان جنس مغلوب‌اند!
میانگین طول عمر زنان همیشه کمتر از زنان بوده است. در طول صد سال گذشته، تفاوت عمده‌ای از لحاظ تشخیص و درمان‌های پزشکی به وجود آمده است و به خصوص در کشورهای پیشرفته افراد تاکید بیشتری بر رژیم غذایی سالم و ورزش منظم و ترک سیگار داند. در نتیجه این پیشرفت‌ها گرچه میانگین طول عمر مردان افزایش یافته است، اما هنوز هم مردان در سنین پایین‌تری نسبت به زنان می‌میرند.

تفاوت سلامت مردان و زنان


مردان با میزان بالاتری نسبت به زنان به علت بیماری‌های مختلف می‌میرند. مردان در سنین پایین‌تری نسبت به زنان می‌میرند و در طول زندگی بیشتر دچار بیماری‌ها می‌شوند. آنها در سنین پایین‌تری ممکن است دچار سقوط و عوارض ناشی از آن می‌‌شوند و نسبت به زنان بیشتر دچار بیماری مزمن می‌شوند. از طرف دیگر، گرچه زنان بسیار بیشتر از زنان به دیدار دکتر می‌روند،‌ در سنین بالای 65 هزینه‌های بسیار بیشتری صرف مراقبت پزشکی از مردان بیمار می‌شود...


اما چرا مردان از لحاظ سلامت از زنان عقب‌ترند است؟ پاسخ منفردی به این سوال وجود ندارد، بلکه مخلوطی پیچیده از عوامل زیستی، اجتماعی و رفتاری در این تفاوت دخیل هستند:



عوامل زیستی


• ژن‌ها و کرموزوم‌ها: مردان زنان از همان لحظه لقاح با هم تفاوت دارند. هر یک از آنها 23 جفت کروموزم دارد که 20 تا 25 هزار ژن بدن را حمل می‌کنند. بیست و دو جفت از این کرموزوم‌ها در هر دوی زنان و مردان به طور مشابه ظاهر می‌شوند، اما جفت بیست و سوم است که دو جنس را از هم جدا می‌کند.


در زنان هر دو عضو این جفت کرموزومی کرموزوم‌های X هستند، اما در مردان یکی از آن کروموزم X و دیگری کروموزم Y است.
کروموزم Y تنها اندازه‌ای در حد یک سوم کروموزم X دارد و حاوی تعداد بسیار کمتری ژن‌ها نسبت به کرموزوم X است.

• هورمون‌ها:

قبلا این مساله به صورت ساده‌ای مطرح می‌شد: هورمون جنسی مردانه یا تستوسترون مسوول شروع زودتر بیماری قلبی در مردان و هورمون جنسی زنانه یا استروژن را عامل حفاظت زنان از بیماری قلبی می‌دانستند.
اما پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که تستوسترون در مقادیر طبیعی در بدن مردان نه میزان کلسترول را بالا می‌برد و نه به قلب آسیب می‌رساند. به علاوه در زنانی که پس از یائسگی که میزان طبیعی هورمون‌های جنسی‌شان افت می‌کند، برای هورمون‌درمانی جایگزین، استروژن مصرف می‌کنند، دچار افزایش خطر حملات قلبی، سکته مغزی و لخته‌شدن خون در وریدها می‌شوند. به هر حال، اگر هورمون‌ها نقش اصلی را در این تفاوت میان و زنان مردان از لحاظ سلامت قلب و عروق نداشته باشند،‌ تا حدودی در این زمینه نقش دارند. هورمون زنانه استروژن میزان کلسترول خوب یا HDL را بالا می‌برد، به همین علت باشد که بیماری قلبی در زنان 10 سال دیرتر از مردان ظاهر می‌شود.

• آناتومی دستگاه تولید مثل:

بسیاری از مردان غده پروستات را یک محل آسیب‌پذیر بدن خود می‌دانند. گرچه ممکن است این نظر درست باشد، عوامل تولیدمثلی در واقع باعث کاهش تفاوت طول عمر میان زنان و مردان می‌شوند. زنان با احتمال بیشتری ممکن است از سرطان پستان بمیرند تا مردان از سرطان پروستات. به علاوه بیماری‌های بدخیم و خوش‌خیم رحم و مخاطرات بارداری و زایمان نیز می‌تواند میانگین طول عمر زنان را کاهش دهد.

• سوخت و ساز:

کلسترول ممکن است توجیه‌کننده تفاوت طول عمر و مردان و زنان باشد. مردان و زنان از لحاظ میزان کلسترول بد یا LDL تفاوتی ندارند، اما در زنان به‌طور قابل‌توجهی میزان HDL بالاتر است. کلسترول HDL باعث محافظت در برابر بیماری قلبی می‌شود. میزان تری‌گلیسرید- یک چربی دیگر در خون- که خطر بیماری قلبی را بالا می‌‌برد، به طور میانگین در مردان بالاتر از زنان است.


چاقی هم یک مشکل فزاینده در همه کشورهای جهان است. اما اضافه وزن در مردان مشکلات بیشتری ایجاد می‌کند تا زنان. علت این است که چربی اضافه زنان روی لگن و ران‌های‌شان قرار می‌گیرد (چاق گلابی‌شکل)، در حالی که در مردان وزن اضافی در خط کمری و در شکم قرار دارد (چاقی سیب‌شکل). زیادی چربی در بدن انسان اصلا چیز خوبی نیست، ‌اما چاقی شکمی بسیار خطرناک‌تر از چاقی پایین‌تنه است ‌و به شدت خطر حمله قلبی و سکته مغزی را می‌افزاید.


عوامل اجتماعی

• استرس کاری و خصومت:

فشار کاری و پرخاشگری معمولا به عنوان علت بیشتر بودن میزان مرگ و میر مردان نسبت به زنان عنوان می‌شود،‌ و واقعا ممکن است هم حقیقتی در این نظر وجود داشته باشد. در واقع کلیشه مرد بی‌صبر، پرکار و رقابت‌جو ممکن است اساسی در واقعیت داشته باشد ‌و استرس کاری خطر فشار خون بالا، حمله قلبی و سکته مغزی را بالا می‌برد. شخصیت نوع A (شخصیت بی‌صبر و رقابت‌جو)، استرس، خصومت و خشم، همگی به عنوان عوامل خطرساز برای بیماری قلبی شمرده شده‌اند،‌و این صفات در مردان شایع‌تر از زنان است.

• شبکه‌ها و حمایت‌های اجتماعی:

ارتباط با مردم داروی خوبی است. روابط میان فردی و شبکه‌های حمایتی مستحکم خطر بسیاری از بیماری‌ها را کاهش می‌دهد، از سرماخوردگی گرفته تا افسردگی و حمله قلبی و سکته مغزی. بر عکس، انزوایی اجتماعی به عنوان یک عامل خطرساز برای بیماری قلبی شناخته شده است. زنان نسبت به مردان با شبکه‌های اجتماعی بزرگ‌تر و بسیار قابل‌اعتمادتری ارتباط دارند. به طور کلی زنان احساسات‌شان و احساسات زنان دیگر را درک می‌کنند،‌و توانایی زیادی برای بیان افکار و احساسات‌شان دارند. روابط بین فردی قوی و ارتباطات خوب ممکن است تا حدی توضیح‌دهنده طول عمر بیشتر زنان نسبت به مردان باشد.

عوامل رفتاری

عوامل زیستی بخشی از تفاوت طول عمر مردان و زنان و عوامل اجتماعی بخشی دیگر از آن را توضیح می‌دهند. اما از دوران نوجوانی به بعد، رفتار مردان علت اصلی زودتر یا سریع‌تر مردن مردان نسبت به زنان است.

• رفتار مخاطره‌‌آمیز:

اینکه مردان بیشتر دست به کارهای مخاطره‌آمیز می‌زنند،‌ ناشی از کروموزم Y و تستوسترون است یا الگوبرداری از مدل‌ها و هنجارهای فرهنگی،‌ دقیقا معلوم نیست. اما احتمال ترکیبی از هر دو اینها در مخاطره‌جویی مردان نقش دارند. علت هر چه که باشد، مردان از دوران نوجوانی به بعد نسبت به زنان بیشتر خطر می‌کنند، و اغلب تاوان آن را با آسیب و جراحت و مرگ می‌پردازند. احتیاطات ساده‌ای مانند بستن کمربند ایمنی در ماشین یا گذاشتن کلاه ایمنی در موتورسواری می‌تواند در جلوگیری از این حوادث کمک‌ کند. بیشتر از همه اینها جوانان نیاز به سرمشق‌های دارند که نشان دهند پیروی از عقل سلیم و احتیاط به خرج دادن صفاتی مردانه هستند.

• پرخاشگری و خشونت:

پرخاشگری و خشونت اشکال افراطی رفتار مخاطره‌جویانه هستند، و بسیاری از آنها علل ریشه‌ای مشابهی دارند. اما یک تفاوت میان خطر کردن و رفتار خشن و تهاجمی وجود دارد. مردی که دست به رفتار پرخطر می‌زند، تنها به خودش آسیب می‌زند، اما پرخاشگری و خشونت ممکن است دیگران را در معرض خطر قرار دهد. گرچه رفتار خشونت‌آمیز مستقیما سلامت و رفاه دیگران چه مرد و چه زن را تهدید می‌کند. مردان تقریبا چهار بار با احتمال بیشتری نسبت به زنان در اثر خودکشی یا دیگرکشی می‌‌‌‌میرند، اما زنان با احتمال بیشتری قربانیان خشونت خانگی هستند. اگر قرار باشد این تفاوت میان زنان و مردان کاهش یابد، مردان نیاز دارند که مهارکردن خودشان و کنترل خشم را بیاموزند.

• سیگار کشیدن:

سیگارکشیدن یکی از خطرآفرین رفتارها برای سلامت است ‌و از آنجایی که دود سیگار محیطی برای دیگران هم خطرناک است، شکلی از خصومت پنهانی هم محسوب می‌شود. در روزگاران قدیم،‌ مردان سیگار می‌کشیدند. آن روزهای قدیمی برای زنان خوب بودند و برای مردان نه. اما زمان در حال تغییر است: در آمریکا هنگامی که در شمار گسترده شروع به سیگار کشیدن کردند، از لحاظ بیماری قلبی، سرطان ریه و آمفیزم (تخریب ریه) به پای مردان رسیدند. اما نهایتا هر دو جنس شروع به ترک سیگار کردند. اما مردان بیشتری (24 درصد) نسبت به زنان (18 درصد) سیگار را کنار گذاشتند و از آنجایی که هنوز 30 درصد پسران و 21 درصد دختران در سطح دبیرستان در آمریکا سیگار می‌کشند. سیگار کشیدن چه برای مردان و چه برای زنان، چه برای جوانان و چه برای سالمندان خطری هولناک است.

• الکل و مواد مخدر:

سوء‌‌مصرف الکل و مواد مخدر نیز به طور سنتی در میان مردان شایع‌تر بوده است، اما زنان هم به طور فزاینده‌ای در معرض خطر آنها قرار دارد. مصرف زیاد الکل افراد در معرض احتمال بیشتر فشار خون بالا، نارسایی قلبی، بیماری کبدی، انواع سرطان‌ها، تصادف و مرگ‌های ناشی از تروماها (ضربات) قرار می‌دهد. مواد روانگردان غیرقانونی هم هر دو جنس را گرفتار می‌کند، اما مردان با احتمال 80 درصد بیشتر از زنان به سوء‌مصرف این مواد می‌پردازند.

• رژیم غذایی:

گوشت بد است و غذاهای گیاهی خوبند. گرچه این گفته ساده کردن بیش از حد حقایق است، اما ممکن است توضیح‌دهنده باشد که چرا زنان به طور کلی سالم‌تر از مردان هستند: زنان در اغلب موارد بهتر از زنان غذا می‌خورند. ایده‌آل مردانه برای گوشت و برنج و سیب‌زمینی باید جای خود را به مصرف ماهی و سبزیجات، میوه‌ها، غلات سبوس‌دار و ماهی دهد.

• ورزش:

هنگامی که بقای انسان‌ها به کار جسمی بستگی داشت، هم مردان و هم زنان مقدار زیادی فعالیت جسمی می‌کردند. اما وقتی مردان به پشت میزهای کار منتقل شدند، زنان همچنان به رفتن به خواروبار فروشی‌ها،‌ بالارفتن از پله‌ها،‌ تمیز کردن خانه و شستن لباس‌ها ادامه دادند و از بسیاری از مزیت‌های فعالیت جسمی همچنان برخودار ماندند. اما جایگزینی وسایل جدید خانگی به جای عضلات در خانه‌ها، زنان نیز از لحاظ زندگی بی‌حرکت به مردان پیوستند. و به این ترتیب از لحاظ فعالیت جسمی عقب‌‌تر از مردان ماندند. گرچه در این مورد مردان ممکن است اندکی احساس راحتی کنند، ‌اما باید توجه داشت بسیاری از مردان هم حتی به نزدیک به حد مورد نیاز ورزش برای سلامتی نمی‌رسند.

• مراقبت پزشکی:

زنان در مورد سلامت فکر می‌کنند ‌و کارهای بیشتری برای حفظ آن انجام می‌دهند. زنان با احتمال بیشتری به طور منظم برای مراقبت پزشکی مراجعه می‌کنند. مشکل است فهمید چرا مردان چنین بیماران بدی هستند، اما ظاهرا ذهنیت مردانه در این مورد مقصر اصلی است...
چای داغ سرطان مری می‌آورد .......




براساس بررسی‌هایی که اخیرا در منطقه ترکمن صحرای استان گلستان که یکی از مناطق شایع سرطان مری است به انجام رسیده، معلوم شده است که نوشیدن مایعات داغی مانند چای خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می‌دهد...


این مساله شاید در حدود 40 سال پیش هم مطرح بود اما در آن زمان، مطالعات، نتایج موفقی را نداشتند، در حالی که بررسی‌های اخیر گروه داخلی گوارش دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکاران‌شان نشان داده که نوشیدن مایعات داغ خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می‌دهد.


این نتایج در بررسی‌های اپیدمیولوژیک مشخص شده اما اینکه مایعات داغ با چه مکانیسمی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند، هنوز مشخص نیست. هم اکنون کاملا روشن شده است که وقتی ما مواد شیمیایی یا مواد غذایی فرآیندشده مانند فرآورده‌های گوشتی که به آنها نیترات‌ها و نیتریت‌ها اضافه شده است را مصرف می‌کنیم، خطر سنتز نیتروزآمین‌ها افزایش یافته و آنها نیز با مکانیسم آلکیلاسیون باعث سرطان‌زایی می‌شوند.


در بررسی‌های اپیدمیولوژیک، مشخص شده افرادی که مایعات داغ می‌نوشند بیشتر به سرطان به ویژه سرطان مری مبتلا می‌شوند. به نظر می‌رسد در پی نوشیدن مایعات داغ سوختگی دهان، گلو و مری را به همراه داریم و به علت همین عارضه و آسیبی که در اثر سوختن به سلول‌های مری وارد می‌شود، زمینه ابتلا به سرطان پیش می‌آید. عمدتا این سرطان در ناحیه مری بوده و بعد انتهای مری و معده را نیز درگیر می‌کند. پس توصیه می‌کنم عادت کنید که چای، سوپ، آش، شیر و کلیه مایعات را بگذارید تا ولرم شود و بعد، آنها را میل کنید تا داغ مصرف‌کردن‌شان سوختن و التهاب دستگاه گوارش و به دنبال آن سرطان را موجب نشود. این حساسیت بیشتر در مورد چای است؛ در حالی که توصیه من درباره همه مایعات با دمای بالاست و حتی غذاهای مایعی مانند سوپ را نیز نباید داغ میل کنید..........

2738
سایت آپلود عکس و آپلود سنتر فایل ایران بلاگ


100 گرم نان خامه‌ای 1 ساعت پیاده‌روی را هدر می‌دهد .......




در دسته‌بندی مواد غذایی، یک گروه مختص چربی‌ها و شیرینی‌هاست که در اصطلاح به آنها گروه کالری خالص گفته می‌شود. این گروه تنها باعث افزایش دریافت کالری می‌شوند و هیچ ماده مغذی را هم به همراه ندارند....


حد مصرفی برای این دسته از خوراکی‌ها تعریف نشده و این به خاطر مضر بودن آنها است، یعنی شما هر چه کمتر از مواد غذایی این گروه استفاده کنید یا اینکه اصلا استفاده نکنید به نفع‌تان خواهد بود. متاسفانه یا خوشبختانه شیرینی‌های خامه‌ای هم جزو این گروه طبقه‌بندی شده‌اند. در کل، خوردن شیرینی‌هایی مانند شیرینی تر باید تنها به جشن‌های خاصی مانند جشن تولد یا عروسی محدود شود زیرا عوارض مصرف این نوع شیرینی‌ها که سرشار از قند و چربی هستند به محض خوردن، از دهان شروع می‌شود. در ضمن، با وارد شدن آن به دهان بلافاصله اسیدیته دهان پایین می‌آید و احتمال پوسیدگی دندان‌ها چند برابر می‌شود. این عوارض تا رسیدن شیرینی به معده و ایجاد مشکلات دریافت کالری اضافه ادامه پیدا می‌کند. جالب است بدانید یک ساعت پیاده‌روی تند، نهایت 200 کیلوکالری را می‌سوزاند در حالی که خوردن تنها 100 گرم شیرینی خامه‌ای می‌تواند 250 کیلوکالری انرژی وارد بدن کند. واقعا خنده‌دار است اگر کسی به خاطر حفظ سلامت یا تناسب اندام‌اش روزی نیم ساعت ورزش کند و با خوردن یک عدد شیرینی تمام تلاش‌هایش را زیر پا بگذارد.


روغن جامد به کار رفته در تهیه نان این گونه شیرینی‌ها را هم از دیگر مضرات آن می توان برشمرد. با اینکه هر روز به افراد توصیه می‌شود که از چربی‌های ترانس‌ (که به وفور در روغن جامد یافت می‌شوند) پرهیز کنند، اما متاسفانه استفاده از روغن‌های جامد در تهیه شیرینی‌ها، بدجوری سلامت مصرف کننده را تهدید می‌کند و باعث افزایش LDL (چربی بد خون)، انسداد عروق، بیماری‌ها و سکته قلبی و بالا رفتن کلسترول خون می‌شود.


درباره فسادپذیری شیرینی‌های خامه‌ای نیز باید یادآور شد که نوعی سم باکتریایی حساس به حرارت وجود دارد که می‌تواند از طریق شیرینی خامه‌ای وارد بدن شود و ایجاد تهوع و استفراغ کند. قدرت این سم وقتی افزایش پیدا می‌کند که وارد بدن افرادی با سیستم ایمنی ضعیف (مانند کودکان و سالمندان) شود. متاسفانه شیرینی‌های آلوده به این سم، تغییر رنگ یا بو نمی‌دهند و همین امر خطر مصرف شیرینی‌های تر را افزایش می‌دهد.


به‌علاوه گنجاندن مغزها و کاکائوهای نامرغوب لابه‌لای شیرینی‌های خامه‌ای هم باعث مضرتر شدن آنها شده و به همین خاطر، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که از ساده‌ترین شیرینی‌ها استفاده کنید. از طرف دیگر، در حالی که مصرف انواع میوه در همه حال توصیه می‌شود، اما خوردن شیرینی‌هایی که با قطعات میوه تزیین شده‌اند، ممکن است مضر باشد زیرا اغلب میوه‌ها خوب شسته نشده و کیفیت ندارند. پس بنابر تمامی دلایل یاد شده، بهتر است شیرینی خامه‌ای را کمتر میل کنید.....
سایت آپلود عکس و آپلود سنتر فایل ایران بلاگ


اختلالات تغذیه ای در کودکان .............

در بـچه هـا، به ویژه نوجوانان، نگرانی درمورد تناسب اندام و وزن امری متـداول است. طی دوران بلوغ، بدن کودکان به طـور کـلی تغـیـیر پیـدا می کند و آنها دچار فشارهای جدید اجتماعی می شوند، مثل برخورد با جنس مخالف و جذاب دیده شدن از نظر آنها. متاسفانه، عدم توازن و نوسان داشتن در وزن، در رشد میزان قابل توجهی از کودکان و نوجوانان تاثیرگذار بوده تاجاییکه زندگی روزمره آنها را دچار بحران کرده و عملکردهای حیاتی بدن را مختل می کند. حدود 10 میلیون نوجوان دچار اختلال در خورد و خوراک، رفتارها و گرایشات غیرعادی مثل بی اشتهایی عصبی می باشند. در اکثر این نوجوانان، اختلال خورد و خوراک از سنین 11 تا 13 سالگی آغاز می شود. این مشکل در میان دختران رواج بیشتری دارد، اما پسران نیز ممکن است دچار آن شوند. البته کمال تاسف است که اکثر قریب به اتفاق این نوجوانان این مشکل خود را ماه ها و حتی سالها از والدینشان مخفی میکنند. ‌ شما می توانید با تقویت روحیه اعتماد به نفس در فرزندانتان، و آموزش رفتار صحیح در برخورد با تغذیه و ظاهرشان، احتمال ابتلای آنان به این اختلالات را کاهش دهید. اگر می ترسید که فرزندتان به این مسئله دچار شده باشد، به این دلیل که وزن او معمولاً در نوسان است و نگرانی او از بالا رفتن وزنش در کارهای روزانه ی او تاثیر گذاشته است، وظیفه شماست تا او را از مراقبت های پزشکی مربوط به این مشکل آگاه کنید. ‌ اختلال خورد و خوراک چیست؟ ‌ به طور کلی، اختلال در خورد و خوراک شامل افکار و احساسات منفی و خود انتقادی در مورد غذا و بالا رفتن وزن بدن، و عادات غذا خوردنی که بدن را از انجام عملکردهای طبیعی خود بازمی دارد، و همچنین فعالیت های روزانه زندگی می شود. فرد مبتلا به بی اشتهایی عصبی آنقدر به خود گرسنگی می دهد تا میزان بسیار زیادی وزن کم می کند و بسیار لاغر می شود تا حدودی که %15 زیر وزن طبیعی خود می شوند. در برخی از موارد این بیماری عصبی، فرد علاوه بر محدود کردن خورد و خوراک خود، برای کنترل و کم کردن وزن بدن خود با استفاده از داروهای ملین و ضد یبوست، اقدام به استفراغ و پالایش معده می کند. اختلال بولیمی یا پرخوری نیز یکی دیگر از این مشکلات است که فرد در آن اشتهای بسیار زیادی پیدا می کند و بسیار غذا می خورد، اما همه را از طریق استفراغ بالا می آورد. این افراد نوسان در وزن می شوند اما کاهش وزن آنها به اندازه اختلال بی اشتهایی عصبی فاحش نیست. ‌ تفاوت بسیار زیادی بین تصویر آنها از خودشان و تصویر واقعی کودکان و نوجوانانی که به اختلالات خورد و خوراک مبتلا هستند وجود دارد. وقتی آنها سعی میکنند به خود گرسنگی بدهند، بدنشان هرچه بیشتر و بیشتر مغنشش شده و سخت تر می شود، و هرچه لاغرتر می شوند، بیشتر احساس چاق بودن به آنها دست می دهد. شایان ذکر است که اختلال خورد و خوراک چیزی نیست که کودکک یا نوجوان خود بتواند آن را کنترل کند. این مسئله ای است که نیاز به مراقبت ها و درمان های پزشکی دارد. ‌ عوامل اختلالات خورد و خوراک ‌ آنچه باعث این اختلال می شود کاملاً مشخص نیست، اما ترکیبی از عوامل روانی، ژنتیکی، اجتماعی، خانوادگی در آن تاثیر گذار است. ورزش های خاصی مثل ژیمناستیک، باله، و کشتی، به خاطر تاکید بر لاغر بودن دارند، قادر به ایجاد این اختلال هستند. ژنتیک نیز در این زمینه نقش دارد. افرادی که در سابقه ی خانوادگی خود چنین اختلالی مشاهده می شود، بیشتر مستعد ابتلا به آن هستند. اختلالات روانی مثل اضطراب، و وسواس فکری-عملی نیز اثر گذار است. گاهی اوقات مشکلات خانوادگی مثل اعتیاد والدین، کودک را بیشتر در معرض این مشکل قرار می دهد. ‌ ‌ برخی تحقیقات اشاره بر این دارد رسانه های گروهی نیز در این زمینه بی تاثیر نیستند. اکثر زنان در تبلیغات، فیلم ها و برنامه های ورزشی، بسیار لاغر هستند و این نکته باعث می شود دخترخانم های جوان تصور کنند که ملاک زیبایی لاغر بودن است. پسرها نیز بر اساس همین رسانه ها، سعی می کنند کمتر غذا بخورند و بیشتر ورزش کنند تا اندام ورزشکاران را پیدا کنند. و بدبختانه این مسئله در سنین اوان جوانی آغاز می شود. تحقیقات نشان میدهد که %42 از دختران دوره راهنمایی در پی لاغر شدن هستند و %81 از بچه های 10 ساله هم از چاق شدن وحشت دارند. ‌ معمولاً اکثر کودکان و نوجوانانی که با این اختلال دست به گریبان هستند، اعتماد به نفس بسیار کمی دارند و علاقه آنها به لاغر شدن، راهی برای دستیابی به کنترل روحی است. ‌ تاثیرات اختلالات خورد و خوراک ‌ با اینکه اختلالات خورد و خوراک از مشکلات فکری و رفتاری جدی نشات می گیرد، می تواند منجر به سایر مشکلات جدی سلامتی نیز شود. کودکی که مبتلا به بی اشتهایی عصبی است، ممکن است از کمبود آب بدن نیز رنج ببرد. در مراحل پیشرفته این اختلال حتی به مغز نیز آسیب می زند و موجب گیجی، ضعف، بیقراری، گم گشتگی، عدم تمرکز و از دست رفتن حافظه شود. این اختلالات در رشد و تراکم استخوان کودک نیز تاثیر گذاشته و ممکن است منجر به بلوغ دیررس و بی نظمی در ضربان قلب و مشکلات فشار خون و بیماری های ریوی و معدی شود. استفراغ های متوالی در این بیماری، ممکن است باعث التهاب جدی مری، اختلال معده، و آسیب دیدگی مینای دندان شود. ‌ مشکلات رفتاری مثل بی بند و باری جنسی، اقدام به قتل و اعتیاد به مواد مخدر و الکل نیز در این نوجوانان به کرات دیده می شود. ‌ ‌ علائم اختلالات خورد و خوراک ‌ تشخیص علائم این اختلالات در کودکان و نوجوانان برای والدین بسیار دشوار است، به این خاطر که بااینکه اکثر نوجوانان، به ویژه دختران، برای لاغر شدن و لاغر ماندن رژیم می گیرند، اما همه ی آنها به این اختلالات مبتلا نیستند. کودکان و نوجوانان مبتلا به این اختلالات، رفتارها و علائم فیزیکی غیرعادی بسیار آشکاری دارند که عبارتند از: ‌ علائم بی اشتهایی عصبی ‌ کاهش فاحش وزن (تقریباً % 15 پایین تر از وزن طبیعی بدن) رژیم گرفتن به طور مرتب (با وجود لاغری) ‌ احساس چاق بودن، حتی پس از کاهش وزن ‌ ترس از اضافه وزن ‌ اختلال در عادت ماهیانه ‌ حساسیت زیاد نسبت به خورد و خوراک، میزان کالری ها و ... ورزش بیش از حد ‌ حالت تهوع و استفراغ ‌ بیخوابی ‌ شکنندگی مو و ناخن ‌ افسردگی و اجتماع گریزی ‌ ‌ علائم بولیمی (پراشتهایی) ‌ ‌ پرخوری غیر قابل کنترل ‌ خالی کردن بدن به وسیله رژیم های سخت، روزه گرفتن، ورزش شدید یا بالا آوردن سوء استفاده از داروهای ملین برای کاهش وزن انجام مداوم عمل دفع پس از غذا خوردن ‌ قرمز شدن انگشتان (به خاطر اقدام به استفراغ) ‌ باد کردن گونه و گلو (به خاطر بالا آورن زیاد) ‌ افسردگی و تغییر حالت عصبی ‌ بی نظمی در عادت ماهیانه ‌ مشکلات دندان، مثل پوسیدگی دندانها ‌ تپش قلب ‌ اعتیاد به مواد مخدر و الکل، بی بندوباری جنسی و اقدام به جنایت ‌ اگر احساس می کنید که فرزندتان مبتلا به اختلالات خورد و خوراک است، بهتر است دوستانه موضوع را با خود او در میان بگذارید و از او بخواهید که به پزشک مراجعه کند. ‌ ظن به ابتلا به اختلال خورد و خوراک ‌ ‌ معمولاً اکثر کودکان و نوجوان، وقتی برای مرتبه اول با این مشکل روبه رو می شوند، عصبانی شده و حالات دفاعی می گیرند. برای آنها سخت است به خود بقبولانند که دچار این مشکل شده اند. ‌ ‌ کمک کردن به کودک و نوجوانی که احساس می کند هیچ نیازی به کمک ندارد، کار دشواری است. خاطرتان باشد، تشخیص این بیماری در فرزندتان کار شما نیست، فقط یک پزشک می تواند آن را تصدیق کند. ‌ تنها کاری که شما باید بکنید این است که نگرانی هایتان را ابراز کنید و به فرزندتان توضیح دهید که دلیل این نگرانی شما چیست. و او را راضی کنید تا همراهتان نزد پزشک متخصص برود تا پزشک به درستی صحت این مطلب را بررسی کند. باید دوستانه با او صحبت کنید، نه طوری که او را بترسانید. از زمانهایی استفاده کنید که فرزندتان آرام است و هیچ دغدغه فکری ندارد. اگر با او درمورد نگران یهای خودتان صحبت کنید، فرزندتان واکنش بهتری نشان خواهد داد. سعی نکنید طوری مسئله را بازگو کنید که ذهن او برهم ریزد. آرامش او را حفظ کنید. اگر فرزندتان همچنان در برابر این مسئله مقاومت کرد و انکار کرد که دچار چنین مشکلی است و از قبول هرگونه کمکی سرباز زد، بهتر است خود با پزشک او در این رابطه مشورت کنید، مطمئناً کمکتان خواهد کرد. ‌ برخورد با اختلال خورد و خوراک ‌ هدف درمانی اختلاف خورد و خوراک، کمک کردن به کودکان و نوجوانان برای برخورد و کنار آمدن با رفتارهای اختلال انگیز غذا خوردنشان، و ایجاد الگوهای جدید در فکر آنها در رابطه با غذا خوردن است. ‌ درمان این اختلال شامل نظارت پزشکی، مشاوره تغذیه، و معالجه می باشد. متخصصین احساس و فکر کودک را در رابطه با اندام خود، نحوه غذا خوردن خود، و غذاهایی که می خورد را هدف قرار می دهند. در موارد جدی ممکن است کودک را بستری کنند تا وضعیت خورد و خوراک او به دقت مورد بررسی قرار گیرد. به طور باید بگویم که هرچه این تشخیص زودتر باشد و مراجعه به پزشک نیز زودتر انجام گیرد، مراحل درمانی نیز کوتاه تر خواهد بود. ‌ پیشگیری از اختلال خورد و خوراک ‌ برخورد شما نسبت به تغذیه نقش بسیار مهمی در شکل گیری رفتار و برخورد فرزندتان نسبت به این قضیه دارد. اندام خودِ شما می تواند فرزندتان را تحت تاثیر قرار دهد. اگر شما هم همواره بگویید "چاق هستم" یا "چاق شده ام" در مورد ورزش شکایت کنید و مدام رژیم بگیرید، دختر یا پسرتان نیز تصور خواهد کرد این مسائل اموری عادی هستند. فرزندتان باید از عشق و علاقه ی شما نسبت به خود مطمئن باشد، او باید بداند که شما خودِ او را دوست دارید نه شکل ظاهری او را. ‌ در روزگاری که چاقی و لاغری اینقدر مهم شده است، برای شما والدین عزیز صحبت کردن در مورد عادات و آداب غذا خوردن برای فرزندانتان کار ساده ای است، چون فکر آنها برای شنیدن آن آماده است. بیشتر والدین نگرانند که مبادا فرزندانشان اضافه وزن بیاورند و چاق شوند و درصدد پیدا کردن رژیم غذایی مناسب برای آنها هستند. همین مسئله کودک را دچار تشویش و اضطراب می کند. بهتین کاری که شما می توانید بکنید این است که اهمیت سلامتی را بطور مداوم برای آنها متذکر شوید، نه وزنشان را. ‌ ‌ شما باید نقش اساسی را در سلامت زندگی فرزندتان ایفا کنید. درست کردن و پختن غذاهای سالم و نیروزا را به آنها آموزش دهید. به آنها یاد بدهید که ایرادی ندارد وقتی گرسنه هستند غذا بخورند و از ترس چاق شدن از خوردن سر باز نزنند. ورزش را برای آنها به شکل تفریحی جالب درآورید و به آنها خاطر نشان کنید که برای سالم ماندن باید آن را به طور مرتب انجام دهند. شما می توانید بهترین الگو برای فرزندانتان باشید. پس وظیفه تان را از همین امروز آغاز کنید ...................
مضرات شکر ............


۱- شکر سیستم ایمنی بدن را از کار می اندازد. پس از هر بار مصرف محصولات شکردار گلبولهای سفید بدن (نوتروفیلها) از کار می افتند و تا ۲ الی ۵ ساعت بدن کاملا آماده آلوده شدن به هر نوع ویروس یا باکتری خواهد بود. طبق تحقیقات پس از هر بار خوردن چیزی شیرین سیستم ایمنی بدن تا ۷۵٪ کارایی خود را از دست می دهد و این دقیقا بهترین زمان برای فعال شدن میکروبها و ویروسها است.



۲-شکر تعادل مواد معدنی بدن را بر هم می ریزد. چرا ؟ شکر ماده ای است فاقد ویتامین- فاقد مواد معدنی و فاقد فیبر. شکر ماده ای زائد است که بدن انسان قادر به هضم و جذب آن نیست از این رو برای اینکه ساختار ملکولی شکر شکسته شود بدن مجبور است از مواد معدنی محلول در بدن مصرف کند تا بتواند شکر را هضم کند . در نتیجه تعادل عناصر معدنی مثل کلسیم- منیزیوم و پتاسیم و سدیم و...بر هم می ریزد.



۳-شکر سبب ترشح بیش از اندازه هورمون آدرنالین در بدن می شود. احساس اضطراب بیش از اندازه - آشفتگی و بد خلقی از نتایج آن هستند.



۴-شکر سبب بی حوصلگی است و کسانی که شکر مصرف می کند به هیچ عنوان میلی به ورزش کردن و فعالیت های بدنی ندارند.

۵-شکر در کودکان سبب کاهش هوش و پایین آمدن نمره های درسی است.



۶-برخلاف آنچه پزشکان به شما می گویند خوردن چیزهای چرب تری گلیسیرید را بالا نمی برد بلکه این خوردن شکر است که تری گلیسیرید را بالا می برد !



۷-شکر باعث ضعف سیستم دفاعی بدن در برابر کلیه بیماریها میگردد.



۸-شکر به کلیه ها آسیب می زند. عامل اصلی ایجاد سنگ کلیه مصرف شکر است.



ب۹- عامل اصلی سنگ مثانه مصرف شکر است.



۱۰-بر خلاف تصور همگان این شکر است که کلسترول بد خون LDL را به شدت بالا می برد و کلسترول خوب را پایین می آورد و در کل سبب بالا رفتن کلسترول می شود. این روغن حیوانی نیست که کلسترول را بالا می برد.



۱۱-شکر مقدار عناصر کروم و مس بدن را کاهش می دهد.



۱۲-شکر در جذب شدن کلسیم و منیزیوم اختلال ایجاد می کند. یعنی اگر لیوان شیر خود را با کیک یا شکلات میل می کنید هیچ کلسیمی در استخوانهای شما ذخیره نخواهد شد!



۱۳-شکر عامل اصلی سرطان از جمله سرطانهای سینه و پروستات و کلون و رکتوم است.



۱۴-شکر مقدار گلوکز خون را بی جهت افزایش می دهد.

۱۵-شکر باعث ضعیف شدن بینایی است.



۱۶-شکر باعث باریک شدن رگهای خونی و در نهایت سکته می شود.



۱۷- شکر باعث ترش کردن معده است. برخلاف تصور عامه که وقتی ترش می کنند چیزی شیرین می خورند تا آن را رفع کند!



۱۸- شکر ریسک مبتلا شدن به بیماریهای قلبی را زیاد می کند.



۱۹- پیر شدن زود هنگام بدن - سفید شدن موها و چین و چروک پوست به دلیل مصرف خوراکیهای شیرین است نه مصرف گوشت و پروتئین!



۲۰-شکر سرعت اعتیاد به الکل و میل به اعتیاد به مواد مخدر را زیاد می کند.



۲۱-شکر تنها عامل پوسیده شدن دندانهاست یعنی اگر شکر مصرف نشود کسی به دندانپزشک نیاز نخواهد داشت.



۲۲-شکر عامل اصلی چاق شدن است.



۲۳- شکر عامل آرتروز مفاصل است. کسانی که آرتروز دارند و مواد شیرین زیاد می خورند روز به روز بدتر می شوند.



۲۴-یکی از عوامل اصلی بیماری آسم مصرف شکر است.



۲۵-شکر باعث آپاندیسیت می شود.



۲۶-شکر عامل اصلی پوکی استخوان است. چگونه؟ شکر ماده ای زائد است که فاقد هر گونه ویتامین یا مواد معدنی است و بدن قادر به هضم و جذب آن نیست. از این رو سلولها مجبور هستند برای شکستن ملکولهای شکر از املاح کلسیم و منیزیوم ذخیره در استخوانها استفاده کنند. هر چه بیشتر چیزهای شیرین مصرف شود کلسیم بیشتری از استخوانها خارج شده و در فرایند هضم شکر مصرف می شود. در نهایت استخوانها بعد از چند سال پوک می شوند. دلیل اصلی خرابی دندانها نیز همین است. کلسیم از دندانها استخراج شده و دندان به مرور پوسیده و خراب می شود. مصرف شیر در این هنگام سودی ندارد مخصوصا اگر همراه کیک و شیرینی باشد.



۲۷- شکر آب بزاق دهان را اسیدی می کند که برای دندانها ضرر دارد.



۲۸-شکر میزان ترشح هورمون رشد را کم می کند. جوانان کوتاه قد نتیجه مصرف شکر هستند.



۲۹- شکر عامل اصلی بالا رفتن فشار خون است.



۳۰-شکر ساختار پروتئین ها را به هم می ریزد در نتیجه بدن قادر به جذب آنها نخواهد بود.



۳۱- آلرژی به غذاهای گوناگون نتیجه مصرف شکر است.



۳۲- ایجاد اگزما در کودکان از عواقب مصرف شکر است.



۳۳- آب مروارید بر اثر مصرف شکر به وجود می آید.



۳۴- بزرگترین خطری شکر این است که ساختمان DNA را می شکند و آن را تغییر می دهد که در نتیجه سلولها سرطانی می شوند.



۳۵-شکر سبب تولید رادیکالهای آزاد در خون و افزایش ریسک سرطان است.



۳۶- شکر فعالیت هورمونها را بر هم میزند.



۳۷-مصرف شکر انعطاف پذیری ماهیچه ها و اندام بدن را کم می کند به طوریکه با کوچکترین حرکت ورزشی عضلات منقبض می شوند و درد می گیرند.



۳۸- شکر سبب افزایش تقسیم سلولهای کبد و سرطان کبد می شود.



۳۹-شکر مقدار چربی کبد را زیاد می کند.

۴۰- شکر اندازه کلیه ها را بزرگ می کند.



۴۱-اختلال در کار پانکراس از اثرات شکر است.



۴۲- عامل یبوست و خشکی روده شکر است.



۴۳- سردردهای بی موقع و بی دلیل و میگرن بر اثر مصرف چیزهای شیرین است.



۴۴-شکر امواج مغزی دلتا- آلفا و تتا را زیاد می کند که در نتیجه این افزایش قدرت تمرکز و تصمیم گیری در انسان از بین می رود.

۴۵- عامل اصلی افسردگی شکر است. مردم عامی تصور می کنند با خوردن چیزی شیرین روحیه شان شاد خواهد شد در حالیکه کاملا بر عکس است. شادی حاصل از خوردن شیرینی به خاطر اعتیادی است که به آن دارید و با خوردن آن آرامش می یابید اما در روحیه و امواج مغزی شما اثر متضاد دارد.



۴۶- شکر ریسک بسته شدن رگهای خونی را زیاد می کند.



۴۷-وحشتناکترین بیماری قرن یعنی آلزایمر که با حواس پرتی های کوچک شروع می شود بر اثر مصرف شکر به وجود می آید.
فقط خانم ها بخوانند ..........



هورمون‌های زنانه که از ابتدای بلوغ تا یائسگی ترشح می‌شوند، زنان را از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی محافظت می‌کنند.

هورمون ها از زنان محافظت می‌کنند؛ البته فقط تا قبل از یائسگی

اگر از حملات قلبی عروقی مانند آنفاکتوس گاهی اوقات فقط به عنوان مشکلات مردانه یاد می‌شود، تا حدی غلط است. در واقع، مردان از سن 55 سالگی به بعد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری ها قرار دارند، خصوصاً وقتی که تغذیۀ سالم و تحرک جسمانی کافی نداشته باشند. اما زنان از 60 سالگی به بعد در معرض این خطر قرار دارند. قبل از این سن، آنها توسط هورمون‌ها محافظت می‌شوند.

هورمون‌های زنانه که از ابتدای بلوغ تا یائسگی ترشح می‌شوند، زنان را از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی محافظت می‌کنند. ترشح استروژن میزان LDL کلسترول (کلسترول بد) را کاهش داده و همچنین میزان HDL (کلسترول خوب) را افزایش می‌دهد. در نتیجه: عروق خونی کمتر در معرض پلاک‌های ورم وریدی هستند و بهتر محافظت می‌شوند.

دکتر دروو برای ما با جزئیات بیان می‌کند که: "این درست است که هورمون‌ها طی سیکل‌های زنان (دوران قاعدگی) به نحوی طبیعی ترشح می‌شوند، ولی با انجام اقدامات هورمونی ِ جلوگیری از بارداری، این ترشح دیگر طبیعی نیست: در نتیجه محافظت کمتر خواهد شد. این پروژسترون است که علت اصلی است: این هورمون، هورمون ذخیره سازی مواد چرب از جمله کلسترول است."

به علت همین ترشح پروژسترون در طی دوران بارداری است که زنان باردار مبتلا به کلسترول خون بالا، بیشتر در معرض حملات قلبی و عروقی قرار دارند. این دوره (بارداری) به طور طبیعی میزان کلسترول را برای رشد جنین، بالا می‌برد. اگر کلسترول مادر پیش از بارداری بالا باشد، خطر بازهم بیشتر می‌شود. به همین عت است که طی دوران بارداری، میزان کلسترول خون باید مرتب کنترل شود.

اگر بعد از بلوغ، زنان توسط استروژن که کلسترول خوب را افزایش و کلسترول بد را کاهش می‌دهد، تا حدی محافظت می‌شوند، این حفاظت بعد از یائسگی دوام چندانی ندارد.

یائسگی ارتباط مستقیم دارد با توقف ترشح هورمون‌ها توسط اعضای تناسلی. در این دوره بدن کم کم شروع به "غیر زنانه شدن" می‌کند، و به تدریج تولید هورمون‌ها متوقف می‌شود. بنابر اظهارات زنان، این سقوط هورمونی برای زندگی کردن، کمابیش آسان است.

مشکل اینجاست که بدون استروژن، زنان بیشتر از مردان در مقابل خطر کلسترول آسیب پذیر می‌شوند.
دکتر دروو توضیح می‌دهد که: "درمان‌های جایگزینی برای کمک به تدریجی شدن این سقوط هورمونی وجود دارند تا آثار ناخوشایند را کاهش دهند. البته در صورتی که این درمان‌ها موقتی باشند و با احتیاط اعمال شوند." فیتواستروژن‌ها (خصوصاً در سویا) نیز برای کمک به زنانی که به روش طبیعی تغییرات یائسگی را تحمل می‌کنند، مفید است؛ اگر زنان نیاز داشته باشند، فیتواستروژن‌ها را می‌توان برای طولانی مدت هم مورد استفاده قرار داد.
به هر حال، از آغاز دوره یائسگی، تولید هورمون‌های زنانه متوقف می‌شود. خطر و تعداد دفعات حملات قلبی، خصوصاً بعد از 65 سالگی یعنی 10 سال بعد از مردان، جدی تر می‌شود.

همان طور که می‌دانیم، کلسترول خون بالا برای سلامتی خوب نیست. اما دقیقاً چرا؟
اعضای اصلی که تحت تأثیر کلسترول قرار می‌گیرند، عبارتند از: مغز، قلب، کلیه‌ها و البته اعضای تحتانی. در تمامی این اعضا، کلسترول به همان شیوه عمل می‌کند و اثر می‌گذارد: هنگامی که کلسترول بیش از حد زیاد می‌شود، مسیر عبور خون را به مرور تنگ و نهایتاً مسدود می‌کند. این جریان باعث بروز حملۀ عروقی شده و به آن عضو دیگر به خوبی خونرسانی نمی‌شود.

دکتر دروو توضیح می‌دهد: "زمانی که عضو مورد بحث مغز باشد، نشانه های کوچکی هشدار می‌دهند، از جمله: سرگیجه، دیدن تصاویر مبهم که چندان طول نمی‌کشد، احساس رژه رفتن مورچه در بعضی از اعضا و... . خصوصاً اگر تکرار شوند." با گذشت زمان، خطر، تبدیل به حمله‌های عروقی مغزی می‌شود. در موارد از کار افتادگی و فلج ناگهانی دهان (فلج نیمه بدن) که مشکلاتی را برای حرف زدن به همراه دارد، بدون معطلی نیروهای امدادی را خبر کنید.

دکتر دروو در خصوص علئم هشدار می‌دهد: "در صورت وجود کوچترین شکی حتماً به پزشک مراجعه کنید، خصوصاً این که علائم در زنان مخفی تر از مردان هستند."

عضو دیگری که به طور ویژه در مقابل بالا بودن کلسترول حساس است، قلب است. سیاهرگ‌ها و سرخرگ‌ها مکان‌های بسیار مهمی هستند که کلسترول می‌تواند به راحتی در آنها استقرار یابد و مانع عبور خون شود. به علاوه، قلب یک ماهیچه است، که ممکن است انعطاف و نرمی اش را از دست بدهد.

رایج ترین نشانه‌، درد در ناحیۀ سینه است. این درد، همان دردی است که آنژین سینه هم نامیده می‌شود. دکتر دروو با تأکید بر این نکته می‌گوید: "این نشانۀ گرفتگی کُرنر است. خطر موجود این است که حمله‌ها طول بکشند و در مقابل داروها مقاوم شوند، بنابراین از ظهور اولین علائم، باید اقدامات را شروع کرد." زیرا خطری که افراد را تهدید می‌کند این است که این حملات نه تنها در زمان انجام فعالیت بلکه در زمان خواب هم ممکن است، به وقوع پیوندند. اگر هیچ اقدامی برای کم کردن کلسترول خون انجام نشود، خطر آنفاکتوس، که نشانه ای از مسدود شدن کامل عروق توسط کلسترول است، وجود دارد.

اما دکتر ژان لوپ دروو تصریح می‌کند: " بین زنانی که یائسه نشده اند، و هنوز توسط هورمون‌های زنانه محافظت می‌شوند، نشانه‌های کمتری از این حملات نسبت به مردان دیده می‌شود. ضمناً، تنگی نفس‌های ساده یا کسالت و خستگی در بین این زنان، نه تنها هشدار محسوب نمی‌شود که غیر قابل توجه نیز هست."

دکتر دروو اضافه می‌کند: " حملات قلبی در بین زنان یائسه شبیه و قابل مقایسه با همین حملات در بین مردان نیست. باید به خاطر داشت که این حملات عموماً در بین زنان شدیدتر از مردان هستند، زیرا بدن آنها که در تمام طول عمر توسط هورمون‌های جنسی محافظت شده، آمادگی مقابله با این حملات را ندارد."....


واکسن جدید ضد سرطان ساخته می‌شود .............



دانشمندان با استفاده از سیستم ایمنی بدن موفق به تولید فناوری نوین و واکسن جدیدی برای مقابله با سرطان شدند که این فناوری هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد.

فناوری جدید با استفاده از کتابخانه (اطلاعات) دی ان اِی (DNA) واکسن جدیدی برای مقابله با سرطان تولید کرده است. کتابخانه دی ان ای از آن دسته از اعضای بدن که در برابر تومور آسیب‌پذیر هستند، استخراج می‌شود. در واقع در این روش از سیستم ایمنی بدن برای مقابله با سرطان استفاده می‌‌شود.

بر اساس گزارش رویترز، پژوهشگران آمریکایی و انگلیسی اعلام کردند نتایج اولیه آزمایش این واکسن بر روی موش‌ها، عملکرد مثبت آن را بر سرطان پروستات ثابت کرده است. همچنین این واکسن می‌تواند اندازه تومورهای موجود در بدن موش‌ها را کوچک‌ کند. بدین ترتیب، دانشمندان امیدوارند از این فناوری برای مقابله با بیماری سرطان در انسان‌ها نیز استفاده کنند.

از این روش می‌توان به صورت بالقوه برای مبارزه با سایر بیماری‌های سرطانی از جمله سرطان پوست و سینه استفاده کرد. این فناوری هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد و تولید واکسن مربوطه برای استفاده در انسان‌ها ممکن است سال‌ها به طول بیانجامد.

در دنیای پزشکی امروز، روش‌های درمانی موسوم به ایمونوتراپی یکی از جدیدترین راه‌های درمان سرطان شمرده می‌شود. در این روش‌ها از سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با بیماری‌ها استفاده می‌شود..........
کاهش پتاسیم خون سلامت قلب را به خطر می‌اندازد ........



گروهی از زیست‌شناسان آلبانی دریافتند یک مولکول کوچک قلبی ممکن است علت آرتمی قلبی و ضربان‌های غیرعادی آن شود.

هنگامی که سطح یون پتاسیم در خون کم می‌شود، سلول‌های قلبی غیرعادی شده و آرتمی قلبی به‌وجود می‌آید. گروه تحقیقاتی دریافتند یک مولکول واحد که برای انتقال یون پتاسیم در سلول‌های قلب انتخاب شده است، این امتیاز را از دست داده و باعث رفتارهای غیرعادی سلول‌های قلبی و یا همان آرتمی می شود.

تاکنون علت ابتلای افراد به آرتمی قلبی در صورت کاهش پتاسیم خون کشف نشده بود. کشفیات جدید در آینده راه را برای پیش‌گیری از وقوع بیماری‌ها باز می‌کند.

بر اساس گزارش مدیکال اکسپرس، پتاسیم ماده معدنی است که به انقباض ماهیچه‌ها کمک می‌کند. ماهیچه‌های قلبی برای تپیدن به سطح مناسبی از پتاسیم نیازمندند....

چای قاتل سلول‎های سرطانی است ..........



محققان هندی دریافتند �ماده تی فلاوین 2� که تنها در چای سیاه وجود دارد باعث کشته‎شدن سلول‌های سرطانی می‌شود.


به گزارش سرویس دانش و فناوری برنا، محققان هندی اعلام کردند، خوردن مداوم و روزانه چای سیاه می‌تواند خطر پیشرفت بیماری سرطان را کم کند.

به گزارش تایمز ایندیا (Times of India)، تحقیقات محققان هندی نشان داده چای سبز و سیاه دارای آنتی اکسیدان‌هایی است که می‌تواند با توده مولکول‌ها و سلول‌های مضر مبارزه کند.

بر اساس این گزارش، نوشیدن 2 فنجان چای به اندازه خوردن 2 عدد سیب یا خوردن 5 تکه سبزی دارای آنتی اکسیدان است.

محققان هندی طی 2 تحقیق بر روی مواد تشکیل دهنده چای دریافتند �ماده تی فلاوین 2� که تنها در چای سیاه وجود دارد باعث کشته‎شدن سلول‌های سرطانی می‌شود.

در دومین تحقیق، محققان هندی به سنجش عملکرد اثر �پلی فنل� موجود در چای سیاه و چای سبز در پیشرفت سرطان سینه در موش‌های ماده پرداختند و دریافتند که هر 2 چای به طور خاص، شمار تومورهای سینه را در موش‌ها به ترتیب 77 درصد و 92 درصد کاهش داده و رشد آن‌ها را کم کرده است.

به گفته محققان مطالعات جدید دیگری لازم است تا اثر چای را در درمان سرطان انسان بسنجند........

2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
داغ ترین های تاپیک های امروز