2777
2789
عنوان

همه چیز در مورد استانبول

| مشاهده متن کامل بحث + 2000391 بازدید | 25337 پست
کاخ توپکاپی همون طور که میدونستم خیلی وقتگیر بود . البته خودش نه ولی صفهای طولانی داشت مثلا یک قسمت برای جواهرات بود که یک اتاق خیلی کوچیک بود و بعد از اونجا دید دریا رو داشت که خیلی قشنگ بود ولی یک ساعت بیشتر توی صف بودیم. ولی باسیلیکا و ایاصوفیه و مسجد آبی رو راحت بدون صف رفتیم. کاخ توپکاپی خیلی پیاده روی داشت.
بیوک ادا با اکبیل کارت نفری 3 لیر بود که ما از کاباتاش رفتیم . اصلا نمیشه حذفش کرد توی سفر. واقعا عالی بود . برگشتنی چون ساعتش به ما نمی خورد با آزاد برگشتیم که کشتیهای دولتی راحتتر بودند و ارزونتر هم بودند. غیر دولتیها کارتی نبود و نفری 6 لیر می گرفتند. از لحاظ زمانی هم هردوتاشون یکی بودند.حدود یک ساعت و نیم تا یک ساعت و چهل و پنج دقیقه.

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

سرداب باسیلیکا رو خیلی دوست داشتم نفری 20 لیر که من خودم تنها رفتم چون میدونستم پسرم همراهی نمی کنه. همسرم با بقیه بیرون موندند. من یه راهنمای شنیداری هم گرفتم که خوب بود توضیح میداد و بهم گفت ایدی کارت بده ولی من با خودم هیچی نداشتم . ساعتم رو گرو گرفت😃😃😃 ولی خیلی جالب بود. زمانی هم نمیگرفت. توی همونجا هم عکس عثمانی می گرفتند هر عکس 20 لیر . خیلی خوب به نظر می رسید ولی من چون تنها بودم عکس نگرفتم.
سوده جان من با راهنمایی های آقای مهرگان ترجیح دادم سوئیت و پروازم رو جدا بگیرم و با تور نرم. اولا که بودجه من کم بود و با بودجه من حتی بیشتر توی منطقه اکسارای هتل بهم می دادند که همینجا میگم اصلا و به هیچ وجه توی اون منطقه هتل نگیرید.واقعا تقسیم و استقلال اصلا قابل مقایسه با اکسارای نیستند. ما یکبار اونجا رفتیم و واقعا خدا رو شکر کردیم که هتلمون اون طرف نبود. واقعا خوب نبود اون منطقه . شلوغ و یک عالمه آدمهای بیکار اونجا ریخته بودند😃😃😃
سوییتمون رو آقای مهرگان از بوکینگ برامون رزرو کردند . بوکینگ یک سایت بین المللی رزرو هتله در تمام دنیا. ما پول اتاق رو همونجا که رسیدیم دادیم. که برای هفت شب مبلغ یک میلیون و 100 هزار تومان شد. پروازمون هم رفت و برگشت معراج نفری 600 که برای ما در کل پرواز و هتل دو میلیون و سیصد برای 7 شب دراومد.
سوده جان اکبیل همون استانبول کارته که از سوپرمارکت می گیری 7 لیر و بعد شارژش میکنی که دستگاه های شارژش هم همه جا هست برای مترو و تراموا و اتوبوس و. فونیکولار هم استفاده میشه. البته ژتون هم هست که گرونتره مثلا اگه یه مسیری رو باتراموا ، آکبیل 2 لیر کم میکرد ژتون 4 لیر بود . کلا حمل و نقلشون خیلی گرون بود.
ایاصوفیه هم رفتم . اونم عالی بود. راستش من خونده بودم که دیدن یکی از دو مسجد آبی و ایاصوفیه کافیه. ولی اصلا نفهمیدم برچه اساس همچین چیزی گفته شده. کاملا متفاوتند . این یکی کلا تقابل مسیحیت و اسلامه. اون یکی یه مسجد خیلی کوچیکه که فضای بیرونی و نمای خیلی قشنگی داره. البته قبول دارم که چون ما توی کشورمون مسجد زیاد میبینیم دیدن چند تا مسجد برامون جذابیتی نداره. چون همون تزئینات داخلی رو توی مساجد خودمون هم میتونیم پیدا کنیم. ولی خوب معماری مساجد ترکیه از بیرون واقعا منحصر به فرده. درکل میگم اگر به مکانهای تاریخی خیلی علاقه ندارید وقت نذارید و هزینه نکنید. باسیلیکا رو توی سفرنامه ای خونده بودم که طرف گفته بود چند تا ستون توی آبه همون آب انبار خودمون باید 20 هزار تومان پول بدیم ببینیم. برای همین شما هم ببینید چی دوست دارید برای اون وقت بذارید . ورودی ایاصوفیه هم 30 لیر بود.و واقعا به نظر من عالی بود . خیلی هم از سلطان احمد قدیمیتره مربوط به دوره بیزانس میشه.
یه نکته دیگه بگم ما کاخ توپکاپی رو صبح رفتیم و خیلی توی صف ایستادیم . ولی مساجد رو یک روز دیگه بعدازظهر رفتیم که حتی ایاصوفیه هم که پربازدیدترین مکان ترکیه است خلوت بود و صف نداشت. به نظر من برای اینطورجاها بعدازظهر تا قبل از ساعت شش وقت بگذارید . صبحها به خاطر توریستهای سحرخیز😃😃😃 شلوغتره
یه نکته دیگه اینکه برای دیدن جاهای تاریخی یا قبلش مطلب بخونید که اطلاعات داشته باشید یا از همون راهنماهای شنیداری اجاره کنید . درسته که باید پول بدید ولی وقتی ندونید که دارید چی میبینید مثل همون بنده خدایی می شید که گفتم که چندتا ستون توی آب دیده. توی اون راهنمای شنیداری به هر قسمت که می رسیدی خودش جی پی اس داشت و به محض رسیدن به اون نقطه خاص شروع به توضیح دادن میکرد که مثلا اگر من خودم بدون راهنما رفته بودم شاید اصلا بعضی چیزها رو نمی دیدم.
2810