سلام و احترام
این بیماری ها خودایمنی هستند( هم هپاتیت خودایمن و هم pbc و همچنین psc ) ، اولا سوالی که با توجه به وضعیت شما مطرحه شاید این باشه که آیا بیماری قابل انتقال به شخص دیگری از هر طریقی ( لمس ، رابطه جنسی و...) هست؟ در پاسخ باید بگم که خوشبختانه این بیماری قابل انتقال به شخص دیگری نیست .
سوال دومتون ممکن این باشه که مصرف داروها تا چه زمانی ادامه داره و آیا احتمال وخیم شدن بیماری و از کار افتادگی شخص وجود دارد ؟ اینکه مصرف دارو تا چه موقعی باشه بستگی به پیشرفت بیماری ( اینکه کبد در چه مرحله ای هست f2 , f3 , f4 و اینکه به مرحله سیروز کبد رسیده یا نه ) و همچنین فعال بودن بیماری , چون خوشبختانه ممکن است با مصرف داروها بیماری خاموش شود که با خاموش شدن بیماری امکان قطع مصرف داروها با تجویز پزشک و بیشتر تحت نظربودن زیر یک پزشک هر شش ماه یکبار کفایت می کند .
اما اگر پیشروی بیماری به قدری باشد که کبد سیروز شده و بهمراه آن طحال و اندام های دیگر را درگیر کرده پزشک احتمالا تجویز پیوند کبد را بدهد ( که در حال حاظر پیوند کبد به دو شیوه انجام می گیرد ) ، پس این بیماری هم مثل سایر بیماری ها امکان کنترل با مصرف قرص و رعایت تغذیه که در پست بالا توضیح دادم براتون وجود دارد ( مثل فشار خون ) و از این نظر نباید نگاه سنگین به بیمار داشته باشیم.
سوال بعدی آیا کسی که این بیماری را دارد زندگی اش مختل است ؟ به هیچ عنوان ، کسی که این بیماری را دارد فقط در روز چند قرض می خورد ، بیشتر از بقیه به ورزش کردن اهمیت می دهد و نمک و چربی و ترشی در حداقل ممکن مصرف می کند.( فقط امکان دارد اوایل صبح باتوجه به ماهیت بیماری مقداری بی حال و خسته باشد که کم کم در طول روز اونم قابل چشم پوشی هست).
در آخر این انتخاب شماست ، منم مثل همسر شما این بیماری را دارم ، و ممکن است هر انسانی مبتلا شود بخصوص این بیماری هنوز ریشه شناسی نشده و هنوز علت مشخصی ندارد ، پس اگر واقعا همسرتون را دوست دارید نباید این مانعی برای ادامه دادن به زندگی باشد ، در طول زندگی ممکن است هر یک از زوج و زوجه اون هم با این سبک زندگی حال حاظر دچار بیماری شویم ، چه کسی دوست دارد شریک زندگیش بخاطر چیزی که واقعا خودش در اون تاثیری نداشته و وضعیت فورس ماژوریست رهایش کند؟ اگر مبنا این باشد تا شریک زندگیمون بیمار شد قید زندگی مشترک را بزنیم به شما توصیه می کنم اگر از این دسته هستید و قابلیت تحمل مشکلات را ندارید ازدواج نکنید و بهم بزنید.
امیدوارم که تونسته باشم کمکتون کنم هر سوال دیگری که بتونه در تصمیم گیرتون کمکتون کنه بفرمایید ، در حد توان پاسخگو هستم.