آغاز شیوع کروناویروس با نگرانی درباره انتقال آن از روی سطوح همراه بود و باعث شد فروش مواد پاککننده از ژلهای ضدعفونیکننده دست گرفته تا مواد سفیدکننده به شدت بالا رود، اما خطر انتقال ویروس از روی سطوح واقعا چقدر است؟با گذشت ۱۱ ماه از پاندمی کرونا اکنون تصویر روشنتری از شیوه انتقال آن داریم و میدانیم این ویروس عمدتا از طریق استنشاق قطرکهای تنفسی آلوده خارج شده از دهان افراد مبتلا منتقل میشود.اما آیا واقعا لمس کردن چیزهایی مانند یک بسته مقوایی حاوی اقلام غذایی یا بسته پستی که به در خانه شما آورده می شود، میتواند باعث انتقال کروناویروس شود؟نظر کارشناسان در حال حاضر این است که گرچه از لحاظ نظری انتقال ویروس از طریق لمس چنین سطوحی «امکانپذیر» است، بسیار بعید است که شما از این طریق به عفونت دچار شوید.برای اینکه کرونا ازطریق لمس سطوح ویروسی به شما سرایت کند، اول باید مقدار زیادی ویروس روی آنها وجود داشته باشد. در مرحله بعد لازم است این ویروسها تا زمانی که شما آن سطح را لمس میکنید و به روی دستهایتان منتقل میکنید، زنده و فعال بمانند و در نهایت شما بدون شستن دستهایتان آنها را به بینی، چشمها یا دهانتان بزنید.گرچه پژوهشها نشان دادهاند دریافتند که کروناویروس جدید به خصوص روی برخی سطوح از جمله سطوح پلاستیکی و استیل تا چند روز فعال بماند، اما اعلام چنین یافتههایی باعث شده است که درباره خطر انتقال این ویروس از روی سطوح اغراق شود.به خصوص اینکه برخی از این بررسیها با میزان بسیار بالاتری از ویروس نسبت به آنچه در دنیای واقعی وجود دارد، انجام شدهاند.کارشناسان میگوید به طور کلی احتمال انتقال ویروس از طریق سطوح بیجان بسیار کم است و احتمالا فقط در مواردی روی میدهد یک شخص دچار عفونت روی آنها عطسه یا سرفه کند و بعد شخص دیگری در مدت کوتاهی، در حد یک تا ۲ ساعت بعد، آن سطوح را لمس کند و به چشمّها، دهان یا بینیاش بزند.بنابراین برای اینکه با لمس کردن سطحی بیمار شوید، باید چنین روندی به طور کامل رخ دهد.از طرف دیگر بررسیهایی که تا به حال در این باره انجام شدهاند، فقط ثابت کردهاند که ویروسهای کرونا برای مدتی روی سطوح زنده میماند، اما زنده ماندن آنها روی سطوح لزوما قابلیت انتقالشان به انسان را ثابت نمیکند.بنابراین تمیز کردن وسواسگونه هر سطحی که در اطرافتان وجود دارد، به خودی خود احتمالا چندان به محفاظت شما در برابر ویروس کمکی نمیکند. پاک کردن سطوح باید با کارهای دیگر مانندن ماسک زدن، فاصلهگیری اجتماعی و شستن مرتب دستها همراه شود.تمرکز بیش از حد روی ضد عفونی کردن سطوح ممکن است باعث شود شما توجه کافی به کارهایی تاثیر ثابتشدهای در کاهش انتقال دارند، نکنید. بررسیها نشان دادهاند که ماسک زدن هنگامی در کنار افراد دیگر قرار دارید یک شیوه موثر است و میتواند تا حدود ۷۵ درصد خطر انتقال ویروس را کاهش دهد. حفظ فاصله دست کم ۱ تا ۲ متری بین خودتان و نزدیکترین فرد به شما به محافظت شما کمک میکند.اسپری کردن هر چیز با مواد سفیدکننده یا پاککنندههای قوی دیگر، ممکن است با خطراتی همراه باشد. برای مثال باعث تحریک ریهها و بدتر شدن علائم در افراد دچار آسم شود.همچنین استفاده بیش از حد و نادرست از این مواد ممکن است باعث تحریک پوست شما شود، بنابراین در هنگام استفاده از آنها باید دستکش به دست کنید.اما شستن دستها با آب و صابون به خصوص که بعد از بازگشتن از فضاهای عمومی یا پس از استفاده از توالت کار سودمندی است. با اینکه ویروس از طریق غذا منتقل نمیشود، اما احتمال کمی وجود دارد که ویروس از طریق دستهای آلوده که با آنها غذا را به دهان میبرید، به شما سرایت کند.پاک نگهداشتن محیط اطرافتان کار خوبی است، اما لزومی به ضدعفونی کردن همهچیزها نیست
چقدر اون روزای اول همه وحشت زده بودن منکه خودمو باخته بودم تا یک ماه از بس استرس داشتم وای خداروشکر کم کم بهتر شدم الانم که همچنان ماسک و شستن دست ها و فاصله و شستشو خریدهارو انجام میدم دیگه توکل به حدا
یکسال پیش هیچ امیدی نداشتم، همه روش ها رو امتحان کردم تا اینکه بعد از کلی درد کشیدن از طریق ویزیت آنلاین و کاملاً رایگان با تیم دکتر گلشنی آشنا شدم. خودم قوزپشتی و کمردرد داشتم و دختر بزرگم پای پرانتزی و کف پای صاف داشت که همه شون کاملاً آنلاین با کمک متخصص برطرف شد.
چند روز رو سیب زمینی پیاز زنده می مونه دقیق میدونی. ؟
نه والا نمیدونم ولی ۳تا ۴روز ازشون استفاده نمیکنم دست برام نمونده انقدر همه چیزرو با ریکاو وایتکس میشورم مردم یه کم مراعات نمیکنن همش مهمونی و گردش و....گرفتارشدیم 😥
ناعادلانه بودن دنیا اونجا خیلی به چشم میاد که ما مجبوریم همینجوری پله های ترقی رو طی بکنیم تا تازه برسیم به پله ای که بعضیا اونجا به دنیا اومده بودن.....جبر جغرافیایی خیلی موضوع عجیبیه,تو برای یه موضوعی که دست خودت نبوده تاوانی رو میدی که اصلاً حقت نیست......
من شل بگیرم؟ما خانوادگی خل شدیم رفته از دست کرونا😂😂😂😂
😂از من خل تر؟
کلی گفتم همه بخونن رو شما ریپ زدم
صبح امروز کسی گفت به من. تو چقدر تنهایی،گفتمتش در پاسخ تو چقدر حساسی،تن من گر تنهاست دلمن با دلهاست دوستانی دارم ببهتراز برگ درخت یاد شان در دل من قلبشان منزل من صافی آب مرا یاد تو انداخت رفیق. عشق از این بیشتر؟ که تو لبخند بزنی و من برای چال گونه ات بمیرمتو چشمات می خوام غرق شم روز و شب هواتو تنفس کنم زنده شم به حدی اسیرم کنی تو چشات با تو از زمین و زمان کنده شم نباشی بپوسم تو حجم خودم تو تنهاییام بی تو نابود شم حصاری بکش از خودت دور من می خوام به تو یک عمر محدود شم
ما هم گرفتیم ولی جالبه حتی تو اون زمان هم همه چیزو میشستم😅 اصلا نشسته و الکل نزده محاله بزارم بیا ...
آخه اگه بدونی اون روزای اول چه حال و روز وحشتناکی داشتیم ما،به فکر افتاده بودم خودم نون بپزم،شوهرم لباساشو از بیرون می اومد تو حموم آویزون میکرد من میرفتم زیرش اسپند دود میکردم،خریدارو ضد عفونی میکردم ،جای که خریدارو گذاشتیم ضد عفونی میکردم،تا سه ماه حتی حیاطم نرفتم بچه هامم نذاشتم بره،آخرش چجوری گرفتیم؟شوهرم از همکارش گرفت اومد منو،باباشو،داداشش رو،زن داداشش،رو هم گرفتار کرد،بازم خداروشکر که همه خفیف گرفتیم بخیر گذشت
خواهشاً به شایعات دامن نزنین.خیلیا خسته شدن از این اوضاع و ممکنه ب خوندن این تاپیکا بیخیال ضدعفونی بشن و درگیر این ویروس بشن
اصلا چنین چیزی نیست و از طریق سطوح احتمال درگیری هست
یعنی تو طی یکسال هنوزم به شستن و ضدعفونی کردن چیزاییکه خریدین عادت نکردین؟؟من که فکر میکنم بعد از تموم شدن کرونا هم خیلی چیزارو بشورم .چون دیگه برام عادت شده.یا اینکه زمان ببره تا عادی شه برام
اصلا رد نشده گفته احتمالش کمتره. ضمنا تمام اطلاعات روز به روز تغییر میکنه یه روز میگنمیشه یه روز می ...
خوب احتمالش خیلی خیلی ضعیفه یعنی من خانواده خودم وخانواده شوهرم اصلا اهل ضدعفونی واینا نیستیم فقط اسفندماه ولی هیچکدوم نگرفتیم دیدم کسانی که خیلی وسواسند اطرافم که گرفتند ولی خوب خیلی رعایت می کنیم بدون ماسک ازخونه بیرون نمی ریم مهمونی هم فقط خونه مادرشوهر ومادرم بافاصله وازخرید برگردم دستها باصابون چندثانیه می شوریم دیگه فقط همین