2777
2789
عنوان

از کجا باید شروع کنم؟ آیا می‌توانم به دلیل ضرب و شتم طلاق بگیرم؟

| مشاهده متن کامل بحث + 75376 بازدید | 462 پست

زنان زیادی هر روز در خلوت خانه‌هایشان و دوراز چشم دیگران کتک می‌خورند، تحقیرمی‌شوند و حتی گاهی بعد از سال‌ها تحمل این وضع کوچک‌ترین مدرکی برای اثبات بدرفتاری همسرانشان ندارند.  همه‌ی ما درنی‌نی سایت که نمونه‌ای کوچکی از جامعه‌ی ماست شاهد درد و دل  خانوم‌هایی بودیم که برای سبک کردن بار روحی یا گرفتن راهنمایی تجربه‌های تلخشان در زمینه‌ی خشونت همسرانشان را مطرح می‌کنند.بسیاری ازخانوم‌ها قصد طلاق و جدایی ندارند ولی از طرفی به دنبال راهی برای اصلاح جدی ویاتعهد گرفتن از همسر برای عدم تکرار خشونت هستند. بعضی هم بعد از مدت‌ها متوجه می‌شوند که راهی برای تغییر همسرانشان نیست و در نهایت تصمیم به جدایی می‌گیرند. با این حال هیچ سند و مدرکی برای سال‌ها خشونت همسرشان در دست ندارند.  بهترین تصمیم در این شرایط چیست؟! چه طور می‌توان از لحاظ قانونی اقدام کرد؟اگر زن قصد جدایی نداشته باشد ولی فقط بخواهد تعهد بگیرد یا همسرش را بترساند راهی هست؟!!


جواب این است که بله!! راهی هستدراین تاپیک سعی می‌کنیم با توجه به تجربه‌ی دوستان نی‌نی سایتی و مطالبی که از منابع مختلف تهیه شده بهترین راه را با جزییات و به زبان ساده بنویسیم. من به عنوان موسس تاپیک تخصص ویژه‌ای در این موارد ندارم و فقط هدفم جمع‌آوری اطلاعات برای زنانی است که قربانی خشونت هستند ونمی‌دانند از کجا باید شروع کنند.

دونکته‌ی کلی:

۱)نکته‌ی اول این است که مراجعه به پزشکی قانونی به معنای اقدام برای طلاق نیست. حتی اگر قصد دارید به زندگی با همسرتان  ادامه دهید بهتر است به پزشکی قانونی مراجعه کنید و وقوع ضرب و شتم را  به صورت قانونی ثبت کنید. اگراین کار را انجام ندهید در آینده حتی اگرصد بار کتک خورده باشید هیچ مرجع قانونی حرفتان را قبول نخواهد کرد. شایدبه همین دلیل است که بسیاری از مردان ازکتک زدن همسرانشان در خانه ترسی ندارند ولی با مردم  کوچه و خیابان صبور هستند. چون می‌دانندکه زنان راه اثبات خشونت را نمی‌دانند.


۲)شما می‌توانیدانتخاب کنید:

 * می‌توانیداز همسرتان به دلیل ضرب و شتم شکایت کنید.اگر همسرتان محکوم شود این به معنی طلاق نیست.ولی همسرتان باید دیه بپردازد. درست مثل حالتی که اگر همسر شما در خیابان باکسی گلاویز می‌شد و به او آسیب می‌رساند، او از نظر قانون حق آسیب زدن به شما راندارد.  این جرم  به عنوان سابقه برایش ثبت خواهد شد. چنانچه در آینده به ناچار مجبور به طلاق شوید این محکومیت مهم‌ترین مدرک قابل ارایه به دادگاه خانواده است. بدون این مدرک حتی اگر بارها کتک خورده باشید دادگاه حرف شما را باور نخواهد کرد.

** اگرقصدتان فقط و فقط ترساندن همسرتان و حل مساله‌ با کمک ریش سفیدان فامیل است، می‌توانید فقط برگه‌ی گزارش پزشکی قانونی را بگیرید و برای شکایت اقدامی نکنید. می‌توانید با این برگه   همسرتان را از عواقب کارش بترسانید. بسیاری از مردان گمان می‌کنند از نظر قانون مجازاتی برای ضرب و شتم همسر وجود ندارد.

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 



مراحل پیگیری:

۱) مراجعه مستقیم به دادگاه خانواده برای شکایت از ضرب و شتم بی فایده است. زنی که مورد خشونت فیزیکی قرار گرفته است، ابتدا باید به کلانتری محل زندگیش برود. سپس با گرفتن نامه معرفی و با توجه به منطقه سکونت، به یکی از مراکز پزشکی قانونی مراجعه کند. چنانچه نمی‌دانید کلانتری محل زندگی شما کجاست کافیست به یک کلانتری بروید. آدرستان را اعلام کنید و بپرسید که کلانتری مربوط به محل زندگی شما کجاست.

۲) با مراجعه به کلانتری محل زندگی خود  می‌توانید مشکلتان را مطرح کنید. چنانچه هنوز در ساعت اداری مراجعه کرده باشید شما را به دادسرا معرفی می‌کنند. ولی اگر در خارج از ساعت اداری مراجعه کرده باشید در همان کلانتری مراحل اولیه تشکیل پرونده را برایتان انجام می‌دهند تا وقت از دست نرود. تجربه‌ی یکی از دوستان نی‌نی سایتی می‌گوید که مرحله‌ی اول تنظیم یک شکایت نامه علیه همسر در دادسرا است. نگران نباشید در این مرحله لازم نیست تصمیم نهایی را بگیرید! اگر بخواهید می‌توانید بعد از گرفتن گواهی پزشکی قانونی شکایتتان را پس بگیرید و یا  می‌توانید شکایت را تا مرحله‌ی آخر پیگیری کنید و همسرتان را به پرداخت دیه محکوم کنید. چنانچه شکایت را تا مرحله‌ی آخر پیگیری کنید همسرتان با نامه‌ای از شکایت شما مطلع خواهد شد ولی در صورتی که شکایت را پس از دریافت گزارش پزشکی قانونی پیگیری نکنید همسرتان   از این مراحل مطلع نخواهد شد.  تجربه‌ی یکی از دوستان نی‌نی سایتی در این زمینه می‌گوید:

«برگه‌ی مربوط به طرح شکایت را گرفتم و  تمبر کردم (در کلانتری به شما توضیح می‌دهند که چه طور این کارها را انجام دهید)؛ سپس آن را تحویل اتاق ارجاع  دادم که در این مرحله خیلی معطل شدم. در نهایت  یک برگ به شکایتم ضمیمه شده بود که به بزشکی قانونی معرفی شده بودم.»


نامه‌ی معرفی معمولا متن ثابت و مشخصی به این شرح دارد: «ریاست محترم سازمان پزشك قانونی... / با سلام، بدین وسیله آقا/خانم... شاكی پرونده كلاسه... كه مدعی است در اثر ضرب و جرح مصدوم‌شده و سابقه معاینه در پزشك قانونی دارد/ ندارد، جهت معاینه از ناحیه... با در دست داشتن مدارك شناسایی به حضورتان معرفی میگردد. مقتضی است نسبت به تعیین طول درمان یا ارزش احتمالی اقدام نمایید.»


۳) در کلانتری به شما آدرس یک مرکز پزشکی قانونی داده می‌شود که باید به آنجا مراجعه کنید. به دیوار هر کدام از مراکز، تابلویی با توضیح مراحل و مدارک مورد نیاز نصب شده است که در 2 بخش تنظیم شده؛ مراحل مراجعین بار اول/ مراحل مراجعین مجدد. مراحل مراجعین بار اول بدین ترتیب است:


1. ارائه نامه مراجع قضایی و انتظامی، ثبت مشخصات فردی در فرم پذیرش

2. پرداخت وجه و اخذ فیش و ارائه به حسابداری

3. انجام عکس برداری  و تکمیل پرونده

4. معاینه توسط پزشک

5. تایپ نامه و شماره گذاری و پست

6. تحویل نامه


اما مراجعین مجدد، در دو مرحله باید راه متفاوتی را طی کنند، یکی در مرحله اول که به جای نامه مراجع قضایی و تکمیل فرم پذیرش، باید کارت ملی و کارت معاینه مجدد ارائه کنند و در مرحله سوم، که به جای عکس برداری، پرونده قبلیشان را باید از بایگانی گرفته و ثبت اداری کنند. همچنین به لحاظ زمان پذیرش، مراجعین بار اول در شهر تهران تا ساعت 11 شب و مراجعین مجدد تنها تا ساعت 3 عصر می توانند به مراکز مراجعه کنند ( در مورد پزشکی قانونی شهرهای دیگر هنوز اطلاعاتی ندارم).


۴)  معمولا بین یک یا چند روز بعد می‌توانید گزارش پزشکی قانونی از وضعیت خود را تحویل بگیرید. تجربه‌ی یکی از دوستان نی‌نی سایتی در این زمینه می‌گوید:


«نامه بزشکی قانونی را روز بعد گرفتم و سپس نامه را به  کلانتری بردم که برایم بازش کردند و گفتند که اگر میخوای پیگیری کنی می‌توانیم به تو  بگوییم که در ادامه باید  چه کار کنی. در اینجا  من گفتم نه،فعلا فقط می خوام نامه بزشکی قانونی دستم باشد. آن‌ها هم گفتند که پس  کارت اینجا تمام است.»



۵) مرحله‌ی نهایی تکمیل شکایت است که در این صورت فرد متهم از شکایت آگاه شده و شکایت بررسی می‌گردند و در صورتی که اثبات شود به پرداخت دیه محکوم می‌شود.


دادسرا و كلانتری معمولا با ارسال اخطاریه برای متهم از او دعوت می‌كنند تا برای توضیح درباره اتهام وارده در محل كلانتری یا دادسرا حضور داشته یابد. ارسال اخطاریه نیز از طریق دایره قضایی كلانتری صورت میگیرد.  در مورد جرایمی مثل ترک انفاق یا ضرب و شتم  متهم  در حضور مقام رسیدگی كننده مثل دادیار یا بازپرس حاضر میشود. به او تفهیم اتهام میشود و برای وی قرار تامین كیفری مناسب صادر و این قرار از او اخذ میشود و آخرین دفاع او نیز شنیده میشود؛ اما اگر متهمی در هیچ یك از مراحل رسیدگی مقدماتی و تحقیقی در دادسرا یافت نشده و در حضور مقام قضایی حاضر نشده باشد، به منظور انجام قانون آیین دادرسی برای متهم، جلب صادر میشود. در ادامه رسیدگی نیز اگر پرونده شرایطی را داشته باشد كه مقام رسیدگیكننده بتواند كیفرخواست غیابی و قرار مجرمیت صادر كند، برای او قرار صادر میشود و در ادامه با موافقت دادستان پرونده برای صدور حكم به دادگاه كیفری ارسال میشود و قاضی دادگاه كیفری نیز میتواند به پرونده رسیدگی و رای غیابی صادر كند. رای غیابی نیز تا 10 روز پس از ابلاغ میتواند مورد اعتراض واقع شده و در همان شعبه، مورد واخواهی قرار گیرد. (  اما معمولا متهمان چنین پرونده‌هایی در دادگاه حاضر نمیشوند كه از این مساله با عنوان یافت نشدن متهم نام برده میشود. متاسفانه قانون نیز درباره این مساله سكوت كرده و تا وقتی متهم در دادگاه حاضر نشود و به او تفهیم اتهام صورت نگیرد، نمیتوان او را مجازات كرد. به عبارت دیگر، یافت نشدن متهم نمیتواند باعث تشدید جرم شود.)


۶) حتی طی تمامی این مراحل به معنای اقدام برای طلاق نیست. ولی چنانچه زنی بخواهد بعدا به دلیل ضرب و شتم به دادگاه مراجعه کند و درخواست طلاق کند محکومیت قبلی همسر برای ضرب و شتم یکی از دلایلی است که می‌تواند به دادگاه ارایه کند. در قانون موردی هست که اگر ادامه‌ی زندگی باعث سختی و دشواری شدید (عسر و حرج) برای زن شود زن می‌تواند درخواست طلاق کند.


متن  ماده 1130 قانون مدنی را بخوانید: «در صورتی كه دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‏تواند به حاكم شرع مراجعه و تقاضای طلاق كند، چنانچه عسر و حرج مذكور در محكمه ثابت شود، دادگاه می‏تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی كه اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاكم شرع طلاق داده می‏شود؛»


اگر مردی عادت زشت كتک‌كاری داشته باشد، تكرار این كار و محكومیتهای مكرر در این‏باره، از دلایلی  است كه دادگاه آن را برای زن عسر و حرج محسوب می‌کند و به درخواست زن حكم طلاق را صادر می‏كند. البته اگر زن در معرض خطر جانی باشد حاكم دادگاه با توجه به اوضاع و احوال پرونده، شواهد، دلایل می‌تواند قبل از محكومیتهای مكررِ مرد هم اقدام به صدور حكم طلاق خواهد نمود.


قابل توجه زوج‌هایی که هنوز عقد نکرده‌اند:  اگر زن و شوهر شروط ضمن عقد را امضا کرده باشند کار طلاق برای زن راحت‌تر می‌شود.   زن می‏تواند به بند2 شروط ضمن ‏عقد  در سند نكاحیه (چنانچه زوجین آن را امضا كرده باشند) استناد كند كه در صورت «سوء رفتار و یا سوء معاشرت زوج به حدّی كه ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل نماید» زن مجوز طلاق خواهد داشت.

خب من مطالب رو یک بار دیگه اینجا گذاشتم. متاسفانه ‌نمی‌تونستم صفحه‌ی اول تاپیک بگذارم.

موفق  باشی گلم

دوست عزیز وقتی من توی قسمت تبادل نظر ،نظر میدم تا وقتی مخالف قوانین سایت نباشه کسی حق اعتراض نداره!!!چون اسمش تبادله نظره! من نظرم و میگم، چه بد ،چه غلط یا خوب و درست!!!من نمیتونم نظرمو طبق استانداردای تو بیان کنم و اگر فکر میکنی کامنت من صحیح نیست به راحتی میتونی جواب ندی یا گزارش بزنی...لازم به جنگ و جدل نیست

عزیزم از یک وکیل دادگستری مشاوره بگیری به نظر من نتیجه بهتری می گیری و بهتر توجیه میشی ، می تونی با خانم پارسا وکیل پایه یک دادگستری تماس بگیری خیلی با تجربه و باسواد خیلی خوب راهنماییت می کنه من و دوستانی که باهاش کار کردیم خیلی راضی بودیم از کارش ، هم باسواد باتجربه و پیگیر  هم مشاوره حضوری داره و هم مشاوره تلفنی ، دفترش هم یوسف اباد نزدیک مترو جهاد  09123666928

عزیزم از یک وکیل دادگستری مشاوره بگیری به نظر من نتیجه بهتری می گیری و بهتر توجیه میشی ، می تونی با ...


بعضی خانوما قدم اول رو نمی‌دونن. چه قدر خوب بود این همه وکیل و مشاور یه وقت کوچک می‌گذاشتند و توضیحات اولیه رو می‌نوشتند. اینقدر به فکر پول صرف نبودند. 

سلام عزیزم...

اگه زن ۳ تا نامه پزشکی قانونی داشته باشه ولی فقط اخریه رو شکایت کرده باشه واسه ساله ۹۲ هستش حالا خانم میخواد طلاق بگیره این نامه ها به دردش میخوره؟

برای تو که خدایی،خدای من تو بگو که استجابت کدامین دعای من سخت است؟؟😔
ملینا جون مردی که زنش رو کتک میزنه حتما یه مرد بد و غیر قابل تحمل نیست...بعضی مرد ها از روی عصبانیت ...

دوست عزیز با سلام من هم خودم یک مرد و یک پدر هستم اگر از جایی ناراحت باشم این حق رو ندارم سر زن و بچم خالیش کنم این جور مردا اگه راست میگن و از دستشون در میره چرا سر خودشون رو تو دیوار نمی کوبند . در کل مرد مدیر و زن مدبر باید بدانند مدیریت و تدببر در زمان بروز مشکل کار آمده مثل خلبان کلی آموزش بخاطر شرایط غیر عادی میبینه شرایط عادی که عادیه اما در مورد آن خانم محترم یا هر زن و شوهر دیگر به هر شکل اگر احساس خطر میکنید میتوانید با اورژانس اجتماعی 123 یا با پلیس 110 تماس بگیرید که البته 123 مفید تره و ثبت این واقعه به صورت گزارش قابل استناد در دادگاه می باشد با تقدیم احترام 

سلام عزیزم... اگه زن ۳ تا نامه پزشکی قانونی داشته باشه ولی فقط اخریه رو شکایت کرده باشه واسه ساله ۹ ...


این بستگی به قاضی داره. شما اگر شکایت کردید یک موردو به هر حال گزارش پزشکی قانونی دفعات قبل رو به قاضی نشون بدید. از نظر قانونی گواهی تنها ارزشی نداره ولی تو همین تاپیک از خانومای سایت یه نفر برای من نوشت که برگه‌ها رو در پروسه طلاق نشون قاضی داده و فکر می‌کرد که در تصمیم قاضی تاثیر داشته. 

در هر صورت خانوما باید بدونن که ارزش اصلی در شکایت کردن هست ولی برگه‌ها رو به هر حال به قاضی  و وکیل نشون بدید و مشورت بگیرید.

سلام هركس ميدونه لطفا جواب بدهد 

من خيلي مشكل دارم ويه پسر٩ساله هم دارم شوهرم يه ادم روانيه وخانوادش هم همين طورومتاسفانه هيچ راهي در قانون كشور ماهم نيست كه بشه از دستش راحت بشم ،مشاوره رفتم ونميدونم راهي كه اين وكيل بهم پيشنهاد داده درسته يانه ،وكيل ميگه برو جدا زندگي كن و درخاست بده براي طلاق كه من ديگه نميتونم قيافه شوهرم وتحمل كنم وازش نفرت دارم و مقدار خيلي زياد مهريه هم ازم كسر ميشه ويه كمي بهم تعلق ميگيره و٢سال هم طول ميكشه ودر اخر پرونده ميره ديوان عالي وحكم طلاق صادر ميشه ،نميدونم اين وكيل درست ميگه يانه أيا ميشه بالاخره منم راحت بشم؟ البته براي پسرم نميتونم كاري كنم 😔😢

سلام هركس ميدونه لطفا جواب بدهد  من خيلي مشكل دارم ويه پسر٩ساله هم دارم شوهرم يه ادم روانيه وخ ...


شما واقعا با یک وکیل حرف زدی؟ بیرون رفتن شما از خونه تاثیر در نفقه خواهد داشت ولی مهریه تغییری نمی‌کنه. 

شما واقعا با یک وکیل حرف زدی؟ بیرون رفتن شما از خونه تاثیر در نفقه خواهد داشت ولی مهریه تغییری نمی‌ک ...

من اصلا نفقه نميخام حتي حاضرم مهريمم هم ببخشم ولي پسرم وبده بهم فقط ولي متاسفانه اين رواني ميگه يا با من بايدزندگي كني يا ميكشمت واين وكيل اين راه و بهم پيشنهاد كرده ولي نميدونم اين صحت داره يانه ونجات پيدا ميكنم يانه

من اصلا نفقه نميخام حتي حاضرم مهريمم هم ببخشم ولي پسرم وبده بهم فقط ولي متاسفانه اين رواني ميگه يا ب ...


اینکه شما یه مدتی بیرون خونه زندگی کنی و درخواست طلاق بدی بلاخره حکم می‌ره دیوان عالی درسته. به طور قانونی این کار باعث کم شدن مهریه نمی‌شه ولی شاید منظور وکیل این بود که شوهر شما راضی می‌شه در ازای بخشیدن بخشی از مهریه کارهای طلاق رو انجام بده. شاید منظورش این بوده.

شما از دفعاتی که شما رو زده مدرک داری؟ پزشک قانونی رفتی و شکایت کردی؟ اگر بگی موندن در خونه برات خطر جانی داره خیلی برای پرونده‌ات کمک می‌کنه. در هر صورت راهی هست و فکر می‌کنم با مشورت وکیل پیش برو.

2810
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2790
2778
2791
2779
2792
پربازدیدترین تاپیک های امروز