تغذیه 8 ماهگی
hamraz (مامان ایلیا) :
بچه ها ایلیا اصلا غذا نمیخوره.چیکارکنم؟البته قبلا هم راجع به این موضوع پست گذاشته بودم.ولی این موضوع واقعا الآن شده یکی از دغدغه هام.
یعنی اصلا دهنشو باز نمیکنه.تا قاشق میبینه دهنشو سفت میکنه.بخدا خیلی دارم غصه میخورم.قبلا اینجوری نبود.سوپشو بی میل میخورد اما یکی 2قاشق رو میخورد ولی فرنیشو دوست داشت و میخورد اما حالا هیچی.دریغ از یه نوک قاشق.به پیشنهاد لیلا جون یه چندروزی اصلا براش غذا درست نکردمو ندادم البته طاقت نیاوردم یه هفته درست نکنم.دیشب که مهمون داشتیم گفتم شاید جمع رو ببینه سر سفره بخوره با بقیه بااینکه ازصبح هیچی نخورده بودم اما براش پوره سیب زمینی درست کردم.قبلا یه بار خورده بود و دوست داشت دیشب قاشق اول رو که دادم دهنشو یه کم باز کرد و یه نوک قاشق خورد اما بعدش دهنشو سفت کرد و سرشو برگردوند.10 دیقه بعد بهش دادم اما باز سرشو برگردوند.واسه غذای خودمون به ظاهر ذوق نشون میده منم قاشق رو کردم تو بشقاب خودمون که فکرکنه غذای ماست اما بازم سرشو برگردوند و دهنشو سفت کرد.چیکارکنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟خیلی داغون میشم.میخوام برم دکتر تغذیه اما تا اونموقع یه راهکار بدید توروخدا.
زهره جون پیشنهاد ماست داد اما محصولات گاوی واسه پسر من خوب نیست چون رفلاکس داره و ماست گوسفندی هم اگه از لبنیاتی بگیرم که پاستوریزه نیست.
خیلی دارم غصه میخورم.کمکم کنید دوستان
**************************-
رکسانا(مامان آرنیکا)
همراز منم مشکل تورو داشتم. به پیشنهاد یکی از بچه ها قاشق و ظرفشو تغییر دادم
سوپشو با عصاره قاطی کردم که طعم غالب عصاره بود
با استکان بهش سوپ دادم
الانم آبلیمو میریزم حتی تو فرنیش ....بجا آرد برنج هم فعلا نشاسته
دکترش گفت وقتی اعتصاب غذا می کنه بدترین کار بزور دادن و التماس کردنه
شرایط رو کاملا تغییر بده همینطور طعم ها و اجازه بده خودش اعلام کنه سیر شده
دختر من بعد حدود دو هفته اعتصاب با شرایط جدید می خوره ...راستی من مکان غذا خوردنشم عوض کردم
راستی همراز فکر کردی بچه های حالا مثل ما پخمه اند که گول بخوره ؟ از غذای خودتون با دست بهش میدادی می خورد حتما
گذشت اون زمانا که بچه ها حالیشون نبود
من حس می کنم زیاد بهش دادی از خوردن میترسه ...همه چیزو عوض کنی آشتی می کنه
تعداد قاشق های هر وعده آرنیکا الان بیشتر از شش تا نمیشه ...بچم شیکمش همینقدره و من بزور ده تا قاشق می دادم
**********************-
یhamraz (مامان ایلیا) :
رکسانا جون من همه این کارا که گفتی رو انجام دادم اما بیفایده بوده و ایلیا نخورده که نخورده.قبلشم زیاد نمیخورد.تا جایی بهش میدادم که خودش دهنشو باز میکرد.ازهمون اولی هم که بهش سوپ دادم با عصاره ماهیچه شروع کردم.اما متاسفانه هیچ ترفندی تا اینجا برام جواب نداده.فقط به پیشنهاد مونا جون میخوام امروز اگه خدا بخواد با انگشت بهش غذا بدم شاید نتیجه بده.دعاکنید نتیجه بده.مرسی
***********************-
مامان سلما:
سلما به شدت بد غذا بود و هیچی به جز فرنی نمیخورد. منم به توصیه دوستان سه روز چیزی بهش ندادم و از دیروز با سوپ شروع کردم. قاشق اول رو که خورد دیگه دهنش رو باز نمیکرد. من خیلی ناامید شدم . بعد دیدم دوست داره دستش رو بکنه تو کاسه غذا.وقتی بهش اجازه دادم، متوجه شدم کاسه رو به سمت دهنش میکشه . خلاصه که دیروز و امروز دو تا کاسه سوپ رو با همین روش غیر متمدنانه تا تهش خورد. شما هم امتحان کنید. شاید نی نی از قاشق زده شده
*********************-
رکسانا(مامان آرنیکا)
همراز جون با مامان سلما موافقم...منم میزارم دستشو بکنه تو کاسه سوپ و کثیف کاری کنه
و یه چند روزی با فنجون بدون قاشق دادم
آبلیمو هم خیلی موثره ...حتی فرنیش رو با آبلیمو می خوره
*********************-
hamraz (مامان ایلیا)
فهیمه جون من از ترس اینکه از قاشق زده نشه هیچوقت با قاشق بهش دارو ندادم و هربار هرچیزی بهش میدم کامل توضیح میدم طوریکه الآن اگه بگم اینو دوست داری یا بگم آب دهنشو کامل باز میکنه
دیشب به پیشنهاد مونا جون که گفته بود با دست بدم پوره هویج درست کردم و با دست به ایلیا دادم اما دریغ ازاینکه لب از لب باز کنه.یه کم گذاشتم زیر لبش شاید مزه شو حس کنه و بخوره.اونو خورد اما باز دهنشو بازنکرد و سرشو برگردوند.چنددیقه بعدش باباش با قاشق بهش اندازه 2،3تا نوک قاشق داد.اونم طوریکه کلی وقت گذاشت و خندوندش تا دهنشو باز کنه.اما بعدش دیگه همونو هم نخورد.خیلی ببخشید که اینو میگم ولی امروز 4بار شکمش کار کرد و هربار کلی هویج تحویلم داد.نمیدونم اون 2تا نوک قاشق مگه چقدر بود که امروز اینجوری بود پی پیش.
صبح براش برنج درست کردم و باز با دست امتحان کردم اما بازهم لب باز نکردومن بازم گذاشتم زیر لبش اما بیفایده بود.
یه کم با لعابش ریختم تو شیشه سرلاک خوری.اندازه 2تا قاشق نصفه نیمه با سرلاک خوریش خورد اما باز دیگه نخورد و سرشو برگردوند و دهنشو سفت کرد.
ظهر هم با دست یه کوچولو بهش مرغ دادم اما باز دهنشو باز نکرد.
حالا به باباش گفتم موز بگیره شاید اونو بخوره و با غذا آشتی کنه.البته از اولشم خیلی زیاد نمیخورد اما الآن اصلا نمیخوره.نمیدونم شاید تاثیر داروهاشه یا هنوز مریضی تو بدنشه و اشتها نداره یا اشکالی تو کار من بوده.........نمیدونم.خلاصه هرچی از کسی شنیدمو تو نت سرچ کرده بودمو تو سایت سلطانزاده نوشته بود رو امتحان کردم.اما بیفایده بوده.
رکسانا جون و مرضیه جون من این روشها رو هم امتحان کردم.آبلیمو ریختم گذاشتم، تو کاسه ش دست بزنه، گذاشتم جلوش خودش بخوره، حتی قاشق رو گذاشتم کنار و خواستم با ظرفش سر بکشه، کلی ظرف عوض کردم و قاشق عوض کردم.واقعا تک تک اینارو انجام دادم.و تازه الآن دارم مشکلمو مطرح میکنم.ولی واقعا ازتون ممنون که دارید بهم راهکار میدید.بازم اگه چیزی به ذهنتون میرسه بگید شاید انجامش نداده باشم.نمیدونم.
*********************-
رکسانا(مامان آرنیکا)
همراز آخرین راهکار ...سر میز خودتون بنشونش...اصلا محلش ندین...و راجب امور روزمره با شوهرت حرف بزن ...این وسط بدون اینکه نگاهش کنی یکمی با دست بزار تو دهنش ... اگه نخورد اصراری نداشته باش
یکمی هم غذای خودتون رو مناسب بچه درست کن ...بدون نمک و ادویه و اینا....بزار ببینه همه یچی می خورن احتمالا ازت نقطه ضعف گرفته
********************-
hamraz (مامان ایلیا)
رکسانا جونم مرسی عزیزم اینو هم حتما امتحان میکنم.شایدم به قول تو نقطه ضعف گرفته ازم
*********************-
Vivol ,Mah tisa
سلام دوستای گلم میشه بگید شما بادوم حریره بادوم رو هنوز پوستش رو می کنید؟ اگه پوستش رو میکنید بادوم خیس رو با چی له میکنید. آخه آسیاب کردن 6-7 تا بادوم هر روز که زیاد خوب در نمی یاد. زیادتر هم آسیاب میکنم چون خیسه میمونه تو یخچال به نظرم تیره میشه و استفاده نمی کنم دیگه. الان هر روز با هاون له میکنم که کار وقتگیریه
میشه راهنمایی کنید؟ بعضی ها نی نی کمی بزرگتر میشه بادوم رو با پوست آسیاب میکنن ولی نمی دونم از کی
**********************-
فهیمه (مامان فرناز ناز)
من که چون جوجو آلرژی داره بهش فعلا بادوم نمی دم ولی اویل که چندبار دادم برای تست، بادوم از شب قبل خیس می کردم و بعد صبح با صافی فلزی رنده می کردم. هم راحته هم خیلی نرم میشه.
همراز جون من با قاشقی که بهش غذا می دم اصلا دارو یا چیزی که دوست نداره نمی دم کلا با قاشق فلزی می دم دارو که اصلا شبیه قاشق غذاخوریش نباشه جوجو هم تا میبینه قاشقشو دهنشو باز می کنه.
ولی در کل بعضی بچه ها بدغذا هستن و یه مدت باید کج دار مریض بسازی ولی سعی کن با بازی و علاقه بخوره ... قبلا هم گفتم جوجوی من جلوی آینه خودشو می بینه می گم ببین نی نی دهنش بازه می خنده اونم دوباره دهنشو باز می کنه و چون سرگرم هست زیاد می خوره
****************-
زهره جون:
ویوول من بادام رو پوست میگیرم و میزارم یک روز رطوبتش گرفته بشه و بعد اسیاب میکنم و باز هم میزارم یک روز تو هوای ازاد بمونه و مدام همش میزنم تا هوا بگیره و رطوبتش بره بعدشم میزارم تو شیشه و استفاده میکنم .. ولی اگه دونه ای بخوام استفاده کنم منم از این صافی فلزیها دارم که میکشم پشتش و خیلی نرمتر از اسیاب میشه
در ضمن مونا جون گفتن که باید بادام رو تست کنید که تلخ نباشه چون سمی هست
*********************-
Vivol ,Mah tisa
مرسی دوستای خوب از راهنماییتون. من یه بار اومدم از صافی استفاده کنم همش لهیده شد چسبید به صافی!!! بازم امتحان میکنم. زهره جون شیشه رو آخر تو یخچال نگه میدارید؟ وقتی بعد آسیاب بازم تو هوای آزاد بگذاریم گردو خاک نمیگیره یا خراب نمیشه؟
************************-
زهره جون :
ویوول جون من یه توری روش میکشم و میزارم هوا بخوره وگرنه کپک میزنه
درضمن خانمی میگفت که چون وقت پوست گرفتن بادام رو نداره از خلال بادام اماده استفاده میکنه و فقط اسیابش میکنه البته من خودم ترجیح میدم همه کاراشو بکنم که از تمیزیش مطمئن باشم ولی خب اینم راهیه برای کسانی که سرشون شلوغه
*******************-
رکسانا(مامان آرنیکا)
من ازین رنده های خیلی کوچولو که مال سیر هست گرفتم...سیب و بادام رو با اون رنده می کنم...البته منم دیگه بادام نمیدم بهش
********************-
Vivol ,Mah tisa
دوست جونام من دیروز بادوم رو از صافی رد کردم ایندفعه خیلی عالی شد نرم و یکدست و دیگه نیازی نبود مثل قبل که با هاون له میکردم صافش کنم که تیکه خیلی درشت نداشته باشه مرسی از راهنماییتون . فکر کنم صافی قبلیم خیلی ریز بود که له شده بود ایندفعه عالی بود. راستی من برای شک به حساسیت نی نی یک هفته ای بهش بادوم ندادم و چون تغییری اتفاق نیفتاد و دکترش گفت سوختگیش به احتمال زیاد واسه دندونه دوباره شروع کردم.
*********************-
مامان 65 (برا پسر 3 ماهم دعا کنید)
سلام پسر من 7 ماه و 6 روزشه
شما در روز چند وعده غذا میدین؟
هر وعده چند قاشق مربا خوری میخوره نینی؟
من صب سرلاک میدم خیلی کم میخوره
تقریبا 4 تا 5 قاشق مربا خوری
ظهر و شبم سوپ 10 تا قاشق مربا خوری
شما چی؟
لطفا جوابمو بدین؟
*********************-
رکسانا(مامان آرنیکا)
عزیزم خیلییییی عالی می خوره....منم تقریبا همینقدر میدم با این تفاوت که دختر من الان شش قاشق می خوره ...دوتا میان وعده هم داره در حد سه قاشق
مامان قندک:
چه ها من برنج رو با دستم گوله میکنم میدم نی نی میخوره !
سیب هم با قاشق میتراشم بهش میمدم هر روز ! بعضی وقتها ماشاله یه دونه سیب رو کامل می تونه بخوره!
hamraz (مامان ایلیا)
رکسانا جونم ممنون از آخرین راهکارت.امروز بعد مدتها پسرکم چندتا قاشق فرنی و چندتا نصفه قاشق هم عصاره ماهیچه شو خورد.میدونم واسه این سن خیلی کمه هنوز اما بازم خدارو صدهزار مرتبه شککککککککککککککککککرررررررررررر
شاید بهتر شدن سرماخوردگیش و تموم شدن داروهای سرماخوردگیش هم بی تاثیر نبوده ولی راهکار بیتفاوتی تو هم جواب داد عزیزم.تاحالا بیشتر راهکارایی که دوستای عزیز میگفتن رو خودم قبلش امتحان کرده بودم جز بادست غذا دادن مونا جون که متاسفانه جواب نداد و ماست دادن زهره جون که بخاطر رفلاکس نمیتونم
با این وجود از همه تون ممنونم دوستای خوبم
امروز فرنیشو آماده کردم و همینطور که تو هال سرگرم یه سری خرت و پرت بود آوردم براش حتی پیشبند هم نبستم که مقدمات غذاخوردن رو نداشته باشه.نه بسم الله گفتم نه هیچی.با باباش شروع کردیم به حرفای دیگه زدن و حتی درمورد خود ایلیا هم صحبتی نکردیم چه برسه درمورد غذاش.و چندتا قاشق فرنیشو خورد.
عصرش هم چندتا نصف قاشق عصاره و یه کم خود گوشت کوبیده ماهیچه در حد یک قاشق همراه با عصاره ش.ولی بازم خدارو شکر.امیدوارم این روند ادامه پیدا کنه و بیشتر بشه هربار
*********************************-
رکسانا(مامان آرنیکا)
خداروشکر همراز جون ..... بجه ها تو این سن اگه دوازده قاشق بخورن واس تموم روزشون کافیه ....کمتر و بیشترش هم زیاد مهم نیس
***************************_
رکسانا(مامان آرنیکا)
دوست جونا آرنیکا شدیدا اعتصاب غذا و آب و دارو کرده ...دو روزه فقط می خواد خودش غذا بخوره که فقط هویج و سیب زمینی سرخ کرده و کلم بروکلی خورده و غذای سفره خودمون که ماش پلو و پلو مرغ بود
آب هم در صورتی می خوره که یکی جلوش آب بخوره و بعد از لیوان اون آب می خوره
کلا خیلی داره خودشو قاطی بزرگترا می کنه
چکار کنم ؟
راستی آرنیکا امروز حسابی سوپ خورد حالا بگین با چه روشی
هههههههه
هر قاشق رو باید فوت می کردم بعد می دادم...مامانم قاشقشو فوت کرد آرنیکا هم جو گرفتش که انگار غذای ماست
مامان سلما:
سلما هم هشت ماهه شده اما من همچنان میترسم بهش غذاهای متنوع بدم. میدونم اشتباهه اما میترسم دیگه. سلما تا حالا فقط حریره بادوم و سوپ خورده. سیب و موز هم دوست نداره و نمیخوره.
سوپش هم فقط گوشت و جعفری و هویج و سیب زمینی. هرچیز دیگه ای اضافه کردم نخورد.
خیلی نگران میشم وقتی میبینم شما شجاعانه خوراکی های مختلف رو برای نی نی هاتون تست میکنید اما من نمیتونم. میترسم در آینده بدغذا بشه.
لطفا چند تا ماده غذایی که میدونید اکثر نی نی ها دوست دارن بهم معرفی کنید تا کم کم بهش بدم و ترسم بریزه !
******************-
پریناز
مامان سلما جون من هم مثل شما هنوز خوراکی های مختلف رو امتحان نکردم ولی چند روز پیش دلو زدم به دریا و به غیر از فرنی و سوپ و پوره سیب زمینی بهش کته که با آب گوشت پخته بودم دادم و دخترم خیلی استقبال کرد.بد نیست شما هم اینو امتحان کنی.دختر من ماست نمیتونه بخوره ولی اگه سلما میخوره باکته بهش بده
********************-
رکسانا(مامان آرنیکا)
مامان سلما من به جز وعده های اصلی خودش از غذای سفره یکم واس مزه کردن بهش میدم
طبق کتاب سلطان زاده الان دیگه خیلی غذاها می تونن بخورن
مثلا من صبح علاوه بر سوپ بهش نون و مربا دادم ...مربا هویج بدون افزودنی
*******************-
مامان سلما
کته با آب گوشت پیشنهاد جالبی بود. ممنون پریناز جون. سلما مشکل حساسیت نداره. اما لبنیات رو تا یکسالگی بهش نمیدم. دکترش هم همینو گفت وگرنه ماست گزینه خیلی خوبی بود.
رکسانا کم کم میشنی با دخملت نون پنیر و چایی شیرین میزنی بر بدن ! شوخی کردم. ماشالله به آرنیکا خانم خوش خواب و خوش خوراک. ایشالله همیشه همین قدر خانم بمونه.
مامان فرزین
سریلاک خوبه یانه من بهش سریلاک گندمی میدم
زهره جون
برای سرلاک هم قبلا هم گفتم چون یه غذای صنعتی هست بهتره که به صورت دائم و پای ثابت وعده هاش نباشه فقط در صورت لزوم بهشون بدین .. به هر حال مضرات غذای صنعتی رو خودتون میدونید دیگه ..
سعی کنید غذاشونو خوشمزه تر کنید .