خواب 8 ماهگی
دوستان به تجربه به من ثابت شده که نی نی ها در مقوله خواب کاملا انعطاف پذیرن. من این پست رو برای مامانایی میذارم که مثل خودم نگران خواب نی نی هستند و خودشون هم ماه هاست خواب درست حسابی ندارند. فقط میخوام به خودمون امیدواری بدم که میشه این شرایط رو عوض کرد.
۱.همونطور که قبلا گفتم با اجرای یه برنام ثابت سلما به راحتی خوابیدن سرشب (حدود هفت و نیم ) رو پذیرفت
۲. خواب های روزانه سلما هیچوقت بیشتر از نیم ساعت نمیشد که باعث نگرانی من بود اما دو روز به محض اینکه میدیدم نیم ساعت شده و میخواد بیدار بشه میخوابیدم پیشش و شیرش میدادم و اونم نیم ساعت دیگه میخوابید. حالا بعد از دو روز تمرین خودش هر بار بدون نیاز به سینه گرفتن بیشتر از یک ساعت میخوابه. در نتیجه خوش اخلاق تر شده و اصلا نق نمیزنه و غذاشو بهتر میخوره.
۳. اگه همسرم بتونه مرخصی بگیره و کمک کنه سعی میکنم خواب شبش رو هم یه امتحانی بکنم. راهی که برای خواب شب در نظر گرفتم دو سه شب اول خیلی سخته و ممکنه نی نی حتی بدتر بخوابه به همین خاطر دست تنها نمیتونم. اگه این روش جواب داد حتما بهتون میگم.
زهره جون
یه نفر چند سال پیش برای من توضیح داد که ریتم خواب بچه ها چطوره .. اگر درست یادم مونده باشه اینجوری میگفت که خواب بچه در نیم ساعت اول خیلی سبکه اگر اون نیم ساعت رو طی کنه و بیدار نشه از یک تا دو ساعت میتونه راحت بخوابه و بعد از اون دو باره نیم ساعت خوابش سبکه و احتمال بیدار ششدنش زیاده .. اینو یه دکتر براش توضیح داده بود و با این روش تونسته بود خواب بچشو کنترل کنه .. در ضمن من تو تی وی دیدم که میگفت زمانی که چشمای بچه نیمه بازه اون لحظه خواب به سبک ترین حد خودش رسیده و ممکنه بیدار بشه .. میتونید در زمان سبکی خواب بچه رو شیر بدید یا پیشش باشید تااگر بیدار شد دوباره خوابش کنید
فرشته مهربون
من تازه چند روزه که پسرمو تنها می خوابونمش توی اتاقش از وقتی تنها میخوابه شبا زیاد بیدارمیشه و زیاد هم گریه میکنه انگار میفهمه که دیگه کنارش نیستم گریه هاش طولانی شده
زهره جون:
فرشته جون الان زمان مناسبی برای جدا کردنش نبوده .. بچه ها الان اضطراب جدایی دارن و نمیشه دیگه دورش کرد .. به نظر من برش گردون پیش خودت و بزار بمونه ... چون دوری شبش باعث میشه ارامشش بههم بریزه و در طول روز هم بداخلاق باشه و از دوری شما وحشت زده بششه .. بزار اروم بمونه
فهیمه (مامان فرناز ناز)
با اون دوستم که روان پزشک م هست صحبت کردم می گه بچه از 6 ماه به بعد باید یاد بگیره چند ساعت پشت سر هم بخوابه وگرنه عادت می کنه هی شبا بیدار بشه
منم تا الان چون نصف روز نبودم با تمام سختیها دیگه دلم نمیومد شبم محرومش کنم ولی هم صحبتهای دوستم و هم نگرانی از اینکه شیر خوردن شبانه دندوناشو خراب نکنه (با اینکه بعدش یه ذره اب میدم و سعی می کنم دندوناشو انگشت بکشم تمیز بشه ولی چون ممکنه خوابش بپره هر دفعه نمی تونم این کارو بکنم. ).... حالا که غذا هم می خوره دیگه تصمیم گرفتم تعداد دفعاتشو کم کنم
من اولا یه مدته تو اتاق خودش با هم رو زمین می خوابیم (چون غلت می زنه تو تخت نمی زارم) تا به اتاق عادت کنه
اولش که هنوز خوابش سنگین نیست کنارش می خوابم و تا می خواد بیدار بشه سریع بهش شیر می دم و می خوابه بعد که خوابش سنگین شد (دست و پاها کاملا شل میشه ) می رم تو اتاق خودمون اگه بیدار بشه شوشو می ره با تشک بلند ش می کنه یکم تکونش می ده اونم می خوابه ... شب اول مقاومت می کرد ولی الان بهتر شده
خواب روزشم اتاق رو تاریک میکنم و صداها رو هم کم می کنم (قطع نمی کنم) خودم کنارش می خوابم نیم ساعتی هم خودم می خوابم و بعد می رم به کارام می رسم تقریبا 2 ساعت می خوابه بعد که بیدار میشه حسابی سر حال و بازی می کنه
فرشته مهربون (38 هفته)
زهره جون من توی همین تاپیک خوندم که مامانا میگفتن باید هرچه زودتر جای نی نی رو جدا کنی وگرنه بعده ها دیگه نمیشه کاری کرد منم به توصیه دوستان گوش کردم - ممنون زهره جون که جواب دادی عزیزم
بقیه مامانا اگه تجربه ای دارید بهم بگید در این مورد؟
رکسانا(مامان آرنیکا)
فرشته جان در مورد خواب راستش من بدون آرنیکا خوابم نمیره
زهره جون
فرشته جون تا 6 ماهگی باید جدا میکردی جاشو الان دیگه بچه ترس رومیفهمه و بدون مادرش دچار اضطراب میشه .. به نظر من جای خواب بچه چیزی نیست که یه فرمول کلی داشته باشه برای همه بچه ها ..
هر مادری بهتر میفهمه که بچش امادگی جدا شدنو داره یا نه ..
میبینی که اکثر ککسانی که بچه رو جدا کردن میگن که شب تا صبح در رفت و آمدیم و نهایتا تو اتاق بچه بیهوش میشیم ! خب این چه جدا کردنیه ؟؟؟ به نظر من هر کاری که باعث بشه آرامش و خواب بچه و مادر به هم بریزه اشتباهه .. من بچه ای رو میشناسم که از یکسالگی با اینکه جاش پیش مامانش بود ولی بیدار میشد و میرفت تو هال و روی مبل میخوابید و بعضی وقتا هم تو اتاق خودش .. یعنی بچه یکساله با پای خودش بیرون رو به اتاق مامان و بابا ترجیح میداد..
و بچه ای رو دیدم ک تا 3 سالگی از پیش مامان و باباش جم نخورد و اگه نصفه شب پا میشد میدید بردنش تو اتاق خودش قشقرق به پا میکرد ولی بعد از 3 سالگی با پای خدش ازشون جدا شد و گفت میخوام تو اتاقم تنهایی بخوابم من بزرگ شدم و چیزی که به تجربه به من ثابت شد در مورد دختر اولم و هم اینکه بعدا تو tv شنیدم این بود که زمانش معمولا 3 سالگیه .. زمانی که بچه اینقدر حس بزرگ شدن داره و اینقدر محبت دیده که به راحتی و با پیشنهاد خودش جدا میشه ... حتی کسایی که بچه رو زیر یکسل جدا کردن میگن که بچه همون حوالی 3 سالگی بالاخره بی دردسر پذیرفته که جدا بخوابه ..معمولا بهترین زمان جدا کردن زمانیه که بچه دیگه شیر مادر نخوره !
بازم میگم نمیشه یه دستور خاص رو گذاشت برای همه بچه ها ... هر بچه ای یه جوره و هر مادری بهتر روحیه بچه اشو میشناسه ... جاشو جدا کن ولی تو اتاق خودتون بزار .. بچه تو این سن به اندازه کافی اضطراب داره
ببخشید که بازم من جواب دادم
*******************************************8
مامان قندک
من اوایل تخت نی نی کنار تخت خودم گذاشتم و اوایل روی تخت خودش می خوابوندمش ولی هی پا میشد شیر میخواست باید برمیداشتم شیرش میدادم و خوابش میبرد تا دوباره میخواستم بذارمش تو تخت خودش بیدار میشد! دیدم اینطوری نمیشه نه من می تونم بخوابم و نه اون! اینه که الان کنار خودم می خوابونمش! در طول شب هم بارها بیدار میشه برای شیر خوردن !و به هیچ طریق دیگه ای همخوابش نمیبره! به نظر خودم الان با این شرایط نمی تونم جدا بخوابونمش تا وقتی که شبها دیگه نخواد شیر بخوره
مامان آروین
برای جدا کردن اگر تا 6 ماهگی جدا نکرده باشی محل خوابشو بهتره تا 18 ماهگی صبرکنی چون الان دیگه استرس جدایی دارن بچه ها. من خودم از ماه 6 جدا کردم.
فهیمه (مامان فرناز ناز)
منم همینو شنیدم که اگه از 6 ماه جدا نکردین بعدش باید تا 18 ماهگی یا 2 سالگی صبر کنید واسه گذاشتن پیش پرستار و مهد کودکم همینه! منم می خواستم مرخصی بدون حقو بگیرم تا 9 ماهگی ولی اینو شنیدم همون 6 ماه رفتم سرکار و اتاقشم جدا کردم ولی اوایل هر شب تو اتاقش می خوابیدم تا به محیط عادت کنه
رکسانا(مامان آرنیکا)
بچه ها دو شبه با آرنیکا مشکل پیدا کردم...
خوابش خیلی کم شده در طول روز و شبا ساعت 9 می خوابه ولی نکته ناراحت کنندش اینه که نصف شب بیدار میشه و سرحال انتظار بازی داره
غذاش هم کم شده همینطور شیر خوردنش
بداخلاقی نمی کنه ولی در کل از زیر همه چی در میره....از خوابیدن و غذا خوردن و تعویض پوشک و لباس
حس می کنم خسته شدم یکمی
*********************-
پریناز
واااای منم میخواستم بیام اینجا مشکل مشابه مامان آرنیکا رو بگم.
دخترم چند روزی هستش که اصلا با علاقه غذا نمیخوره...قبل از این خیلی با اشتها غذاشو میخورد و بعد از تموم شدن غذاش هم با دو دست میکوبید رو صندلی که معنیش این بود بازم غذا میخواد ولی الان بعد از چند قاشق که میخوره لباشو سفت میزاره رو هم و سرشو برمیگردونه....تنوع دادم به غذاش ولی بازم فایده نداشت چیکار باید کنم...اگه اینطور ادامه بده خیلی غصه میخورم
**********************-
مامان_فرزین
یه سوال دیگه من پسرم بعضی از شبها نصف شب بیدار میشه خیلی گریه میکنه همش جیغ میزنه هر کارش میکنم اروم نمیشه نمیدونم گوشش دردمیکنه یاشکمش یا مشکل دیگه ای داره نی نی های شماهم نصف شب بیدار میشن گریه کنن
*************************-
مامان سجاد
مامان فرزین....سجاد منم گاهی شبها توی خواب گریه شدید میکنه و به هیچ صراطی مستقیم نیست........راستش کشف من در این مورد این بوده که احتمالا خوابه بد دیده....چون اگه بیدارش کنم و در واقع از خواب بیارمش بیرون درست میشه
به نظرم این طور موقه ها اگه یه کم آب با شیشه بهش بدی تاثیر داره
******************-
فرشته مهربون (38 هفته)
من فکر میکنم بخاطر درد دندون باشه که نصفه شبها بیدار میشن و گریه میکنن و جیغ میزنن چون فوق العاده درد شدیدیه که بیدارشون میکنه و با شیر خوردن هم آروم نمیشن
**************-
رکسانا(مامان آرنیکا)
فرشته دختر من نصف شب بیدار میشه خوشحال و شاد بازی می کنه
طبق دستور جو فراست بار اول بوسیدمش و گذاشتم سرجاش. بعد دو دقیقه بدون حرف گذاشتم سرجاش. بار سوم بعد چهار دقیقه. و بعد هشت دقیقه و بالاخره خودش خوابید
**************-
زهره جون
من مشکل بیدار شدن شبو ندارم و نمیدونم باید چیکار کرد ولی برای دختر اولم همین کار مامان سجادومیکردم یعنی میبردمش بیرون و چراغو روشن میکردم آروم میشد . بعضی وقتا هم یکم بهش غذا میدادم و دوباره میخوابوندم
**********-