تغذیه 9 ماهگی
مامان قندک
من به نی نی فرنی نمیدم چون خوب نمیخوره! سرلاک می تونه جایگزین فرنی و حریره بادام باشه؟ تازگی سرلاک رو خوب میخوره
**************************-
مامان سجاد
در مورد غذا دادن هم سجاد دیگه مثل قبل حاضر نیست آروم غذاشو بخوره..........برای همین من یه چیز سرگرم کننده مثلا یه بشقاب که توش کمی از غذاشو گذاشتم میذارم جلوش و اون مشغول بازی و چنگ زدن! میشه و منم غذا رو میبرم طرف دهنش و اونم دهنشو باز میکنه!!!!
چون میخاد خودشم در غذا خوردن شریک باشه، اگه بخام تمیزبازی در بیارمو و فقط خودم غذا بدم و انتظار داشته باشم که اونم مثل بچه آدم! دهنشو باز کنه........امکان نداره و حتما در مقابل من مقاومت میکنه
شمام این روشو امتحان کنین.......شاید جواب داد
**********************-
پریناز
دوستام من یه سوال در مورد کم اشتهایی و بی علاقگی جدید دخترم به غذا نوشته بودم ولی متاسفانه به جواب نرسیدم.صفحه اول تاپیک هم که در مورد تغذیه بود خوندم...
دخترم بی نهایت غذا خوردنو دوست داشت اما چند هفته ایه بعد از چند قاشق دیگه علاقه ای به خوردن نشون نمیده.به نظرتون چیکارکنم؟؟؟
********************-
زهره جون
اگه بچه ها موقتا بی اشتها شدن به احتمال قوی از دندونه ... دختر من تا یک هفته برای هر دندون بی اشتها میشه و بعد از یک هفته دندونش در میاد ..
********************-
فهیمه (مامان فرناز ناز)
پریناز جون شاید خاطره بدی از غذا تو ذهنش مونده ... جوجوی من یعد از خوردن زرده که دوست نداشت
چند روز اعتصاب غذا کرده بود تا ظرف غذا رو می دید دهنشو کیپ می کرد و گریه می کرد ... همش شیر می خورد...
منم اصرار نکردم بعد از یکی دو روز سر سفره دیدم به سمت غذا حمله می کنه منم یکم از غذای خودمون (بدون نمک و ادویه) با قاشق استیل بهش دادم با میل بسییییییار خورد منم از اون روز تو ظرف غذای خودمون می ریزم غذاشو و میکس هم نمی کنم و فقط با دست یا پشت قاشق له می کنم و سر سفره با قاشق استیل می دم خداروشششششکر خیلیییییی خوب می خوره ...
چند روز پیشم بهش تیلیت آبگوشت دادم با گوشت کوبیده (گوشت و سیب زمینی) ... یه روزم پلو مرغ دادم ...
کلا اگه یه بار باهاش لج کنی و به زور بهش بدی بد غذا میشه بذار آروم آروم خودش بیاد سمتش....
موقع خوردن سرشو با یه چیزی گرم کن که باعث بشه دهنشو باز کنه .... مثلا آینه یا تی وی یا اسباب بازی صدا دار
می تونی یه تیکه نون یا قاشق بدی دستش تا به بهونه اون دهنشو باز کنه بعد غذاشو بهش بدی
****************************-
رکسانا(مامان آرنیکا)
من هروقت رو وزنگیری و غذا نخوردن آرنیکا حساس می شم اعتصاب غذا می کنه ....منم میزنم به در بی خیالی خودش خوب میشه
الانم وعده اصلی ناهارو با ما می خوره و غذای سفره هم کنارش میدم
راستی آرنیکا عاشق میوه هست هرچی که توش طعم سیب و پرتقال بده رو خوب می خوره واس همین تو فرنی هاش سیب میریزم. آهنشو داروهاشم با یکم آب پرتقال میدم
این غذا نخوردنای آرنیکا منو تو آشپزی و پیدا کردن روشای جدید خلاق کرده
hamraz (مامان ایلیا)
رکسانا جان خیلی خوبه که روشای مختلفو امتحان میکنی اما مرکبات برای زیر یه سال اصلا خوب نیست.بخصوص پرتقال و نارنگی و به شدت حساسیت زاست.تنها مرکباتی که بیضرره اونم به مقدار کم لیموست
******************************-
رکسانا(مامان آرنیکا)
همراز جون دکترش گفت واکنش نمیده اشکال نداره بخوره ...البته یکمی با آب قاطی می کنم که طعمش عوض شه
مامان سجاد
راستش من خودم کلا خیلی اهل رعایت دقیق دستورات دکترا نیستم!
(آخه خودشونم یه نظر واحد ندارن که!!!)
برا همین از شیش ماهگی تا تا حالا انواع مرکبات رو به سجاد دادم!!(هیچی هم نشده و ماشالا بچه سالمیه)
الانم یکی دو روزه که کم کم قضای سفره رو واسه سجاد شروع کردم(یه کم دهنش میذارم)
میگما....اینکه میگن به بچه غذایه بانمک ندین..........مثلا اگه غذایه خودمونو بدیم(غذایی که نمکش متوسطه....و سالمه)......خب بچه اگه به همین طعم عادت کنه مگه چی میشه؟؟؟؟؟؟
ما کلا اکثر غذاهامون گیاهی و سالمه آخه
**************************-
زهره جون
چیزی که مشخصه اینه که یه سری ممواد غذایی ممنوع هستن و حساسیت زایی شدیدی دارن ... اگرم الان خودشونو نشون ندن ممکنه سالها بعد نشون بدن .. برای نمک و ادویه هم کلیه و کبد بچه ها ضعیف تر از اونیه که بتونه تحمل کنه ...
شاید شما ندونین ولی الان درصد بیماریهای کبد و کلیه و فشارخون و انواع سکته ها خیلی خیلی بالا رفته ...
شاید اگه اینجوری فکر کنیم میشه جواب قدیمیها رو داد که میگن مگه ما که دادیم چی شد ؟؟؟ هر چند که غذاهایی که اونا به ما دادن همه سالم بودن و الان هر چی ما میخوریم ضرر خالیه و تازه بحث مواد ارگانیک عزیز و مهم شده !
ولی خب نمیشه منتظر واکنشهای بچه بلافاصله بعد از غذا خوردنش بشیم .. اثرات غذاها و ضررشون گاهی جبران ناپذیره ..
هر کس مختاره که چه تصمیمی در مورد بچش بگیره ...
چیزی که مسلمه اینه که همه خیر و خوبی بچشونو میخوان و هر کس فکر میکنه درست ترین کارو میکنه
و مسلم تر اینکه احتیاط شرط عقله ..
لزومی نداره وقتی میگن اینجا چاهه برید توش میفتین شما حتما امتحانش کن و بعد که توش افتادین قبول کنین ..
خدا همه بچه ها رو در پناه خودش حفظ کنه
*****************-
پریناز
تو مسافرت مسخوام از سرلاک استفاده کنم....چه سرلاکی رو پیشنهاد میدید؟
*******************-
مامان سجاد
پریناز جون............همه سرلاکها خوبن...............من اکثرشونو استفاده کردم.......اما به نظرم سرلاک تکه های خرما از همه بهتر بود
********-
مامان_فرزین
پریناز به نظر من سریلاک گندم خوبه پسر من که گندم رو خیلی دوست داشت
*********************-
مامان سلما
ببخشید من چون تا حالا سرلاک ندادم نمی دونم دقیقا چیه .... نمی شه همون فرنی خونگی با طعم های مختلف به نی نی بدید ؟ مزیت سرلاک چیه که اینقدر طرفدار داره ؟
اون مامان هایی هم که مسافر هستن و نگران غذای نی نی توی ماشین و جاده .... خب اگه یه روز بچه فقط شیر بخوره مگه خیلی مهمه ؟ جدی می پرسما ....
*****************-
رکسانا(مامان آرنیکا)
من سرلاک گندم موز میدم...دوست داره
مامان سلما آرنیکا اگه غذا نخوره بداخلاق میشه .... ولی سرلاک واس دم دستی خیلی خوبه...مثلا سوپ آرنیکا به موقع حاضر نشد چون زیر گاز خاموش شده بود و سریع بهش سرلاک دادیم
********************-
پریناز
ممنونم از راهنماییتون......آخه میدونی مامان سلما اگه یه روز فقط شیر بدم عذاب وجدان میگیرم که نکنه بچم گرسنش باشه....یه خرده هم بد قلقی میکنه اگه غذا نخوره.نق میزنه و درست نمیخوابه
*************-
مامان سلما
بچه ها من برای صبحونه سلما که همش شده بود حریره بادوم و تکراری بود، به ایده های جدیدی رسیدم.
1. توی فرنی اش لبو رنده کردم. شد عین ماست و لبو. سلما هم دوست داشت
2. بعضی دوستان نون و مربا و کره به نی نی میدن که نوش جون نی نی های گل، الهی گوشت بشه به تنشون. اما من راستش دوست ندارم. من روی نون جو، موز له شده مالیدم. دوست داشت.
3. زرده تخم مرغش رو با فرنی یا با آب عدسی قاطی می کنم خیلی نرم و خوب میشه
4. خرما و موز و سیب هم میشه با فرنی قاطی کرد
5. الان به فکرم رسید خرما هم بمالم روی نون بد نمی شه.
رکسانا(مامان آرنیکا)
بچه ها من خیلی طنبلی می کنم...غذا درست می کنم تا چند روز همونو صبح و ظهر و شب به خورد آرنیکا میدم ...اصلا حال و حوصله آشپزی متنوع رو ندارم
*****************************-
کیمیا
بچه های شما مگه چند وقتشونه که میتونن نون بخورن؟ من پسرم 10 ماهشه ولی نون بدم دستش میذاره دهنش یه تیکه میکنه عوق میزنه نمتونه بجوه یکی دو بار که بهش دادم از بس عوق زد بالا اورد دیگه ندادم
دندونم فقط یه دونه تقریبا ده روزه دراومده
***********************-
مامان قندک
من به سانیار غذا شیرین مثل مربا ندادم تا حالا! البته خرما شاید یک یا دو بار دادم ولی مداوم ندادم!
سانیار در طول روز به جز سوپ معمولا حریره بادام میخوره و بعضی روزها که که نرسم حریره بدم سرلاک میخوره
من از همون 4 یا 5 ماهگی نون میدادم دست سانیار! همین الان هم خیلی خوب می تونه نون بخوره و نون رو معمولا به یه ذره کره بهش میدیم
زرده تخم مرغ هم گاهی میخوره
و بعضی روزها پوره سیب زمینی
از غذای سر سفره هم برنج سفید و سینه مرغ بهش میدم
در کل در طول روز یه بار سوپ میخوره و یه بار یک چیزی دیگه از اینا که گفتم! بقیه اش هم که شیر خودم رو میخوره
***********************-
مامان قندک
من تا حالا سرلاک ب ب لاک شماره 1 رو یک قوطی تموم کرده و حالا دارم شماره 2 رو بهش میدم
***************************-
رکسانا(مامان آرنیکا)
من طبق کتاب سلطان زاده و توصیه دکتر کیانی فر روزی چهار تا پنج وعده غذا میدم...
ازین پنج وعده سه وعده اصلی حتما سوپ هست حتی صبحونه ...دو میان وعده هم حلوا یا فرنی یا یچیزی تو همین مایه ها...
شیر خودمم قبل و بعد هربار غذاخوردن و قبل و وسطای خوابیدن هاش می خوره...یجورایی مثل موریانه سیری ناپذیر شده ولی رشدش کمه
البته قدش 74 سانت هست که بالاتر از نرماله ولی وزنش نه کیلو ثابت ...خیلی هم تحرک داره...مدام درحال چهاردست و پا رفتن و وول خوردنه...آرزو به دلم مونده یبار لس بیفته تو بغلم و وول نخوره
بعد وعده ناهار یک نصف موز و بعد وعده شام بیسکوییت یا میوه به عنوان دسر می خوره
نون هم بیشتر نون تست یا سوخاری می خوره...
چه ها آرنیکا رو بردم دکتر سیصد گرم اضافه کرده تو ده روز....دکتر خیلی خیلی راضی بود...گفت لبنیات در حد ماست و دوغ بمونم واس آرنیکا ....عفونتش برطرف شده ولی بعد تعطیلیا دوباره باید بریم چکاپ و اگه خدای نکرده عفونت برگرده میریم سراغ درمان جدی
شیرخشک هم واس فرنی هاش داد بنام گیگوز که پیدا نکردیم
راستی دوستایی که نگران اسهال آرنیکا شدن. دخترم امروز خوب شد و دندون دومش نیش زد که دکتر گفت اسهالش از دندونشه
*************************-
نازی جون
ناهاروشام فرشته هام
سوپ عدس وکرفس
سوپ ماهیچه وجعفری
کته مرغ وهویج
کته ماهیچه باکدو
سوپ ورمیشل وکدو زمستانی
سوپ ماش وسیب زمینی
سوپ مرغ وکلم
استانبولی
صبحانه
زرده تخم مرغ
فرنی خرما
املت
حریره
زرده تخم مرغ
سیب زمینی وکره
نان وشیر
میان وعده
بیسکویت وشیر
موز+بیسکویت+کمی شیر
خامه
سیب کمپوت شده بدون شکر یاکم شکر
فرنی موز
آب میوه(هویج،لیموشیرین)
من اصلا ازشیرپاستوریزه استفاده نمیکنم فقط باشیرخشک،تنوع درغذا کودک مهمه تا زده نشه،املت بازرده تخم مرغ درست میکنم
دستورات غذایی طبق تجویزپزشکه درضمن این غذاها روبه اندازه ای میدم که مصرف شیرشون کم نشه چون تا یکسال بایدشیرغذای اصلی شون باشه واینهادرحد آشنایی ذائقه شون هست
سرلاک مواقعی که وقت نکنم استفاده میکنم