[5/1, 3:48 PM] خانم رجبی. مزاج شناسی: آموزش #بیماریهای_زنان و #ناباروری
#جلسه_دوم
(#کیست_تخمدان #کیست_رحم #تنبلی_تخمدان)
👇👇👇👇👇
[5/1, 3:49 PM] خانم رجبی. مزاج شناسی: کیست تخمدان چیست؟
تخمدان ها در زیر شکم در دو طرف قرار دارند.
رحم مانند یک گلابی وارونه در لگن در خط وسط بین مثانه و رکتوم قرار دارد. رحم دارای یک تنه و یک دهانه (سرویکس) است. رحم از سه قسمت جدار داخلی، قسمت میانی عضلانی و جدار خارجی تشکیل شده است.
ﮐﯿﺴﺖ ﺗﺨﻤﺪﺍﻥ و رحم ﻋﻤﻮﻣﺎ ﻧﺎﺷﯽ ﺍﺯ ﻏﻠﺒﻪ ﺭﻃﻮﺑﺖ ﻭ ﺳﺮﺩﯼ ﺩﺭ این ﻧﺎﺣﯿﻪ اﺳﺖ. این کیست در تخمدان باقی میماند و به دلیل تورمهای سلولی، آب به داخل آن جمع میشود، این امر موجب بزرگ و بزرگتر شدن این کیست ها می گردد. گاهی ماهیانه به تعداد این کیستهای تخمدان افزوده شده که اصطلاحا به آن بیماری پلی کیستیک میگویند.
چون کیست ها بلغمی هستند، معمولا در فصول سرد سال، بزرگتر می شوند.
بیش از ۹۰٪ خانمها به عفونت و کیست تخمدان و رحم مبتلا هستند.
[5/1, 3:50 PM] خانم رجبی. مزاج شناسی: علامت این کیست ها
- ﺑﯽ ﻧﻈﻤﯽ ﻫﺎﯼ ﺍﯾﺎﻡ ﻗﺎﻋﺪﮔﯽ ﻭ ﻋﻤﻮﻣﺎ ﺍﻟﯿﮕﻮﻣﻨﻮﺭﻩ ﯾﺎ ﺩﯾﺮ ﺑﻪ ﺩﯾﺮ ﭘﺮﯾﻮﺩﺷﺪﻥ
- درد زیر شکم
- درد هنگام نزدیکی
- رشد موی اضافی غیرعادی در اندام های بدن و مودار شدن شدید تمام بدن و ضخیم شدن موی آنه و نازک شدن موی سر
- اختلاف عادت ماهانه و بروز لکه بینی
- چاقی
- اگر کیست تخمدان بترکه ، دردی شدید و ناگهانی ایجاد میشود
- اگر کیست باعث چرخیدن تخمدان بشه ، ممکن است درد شدید همراه با حالت تهوع و استفراغ به وجود بیاید.
- کیست های رحم میتونند باعث دردهای شدید قاعدگی بشوند.
[5/1, 3:50 PM] خانم رجبی. مزاج شناسی: علل ایجاد این کیست ها
- ﺷﺎﯾﻌﺘﺮﯾﻦ ﻋﻠﺖ ﺑﺮﻭﺯ ﺍﻥ ﺍﺳﺘﺤﻤﺎﻡ ﺩﺭ ﺍﯾﺎﻡ ﻗﺎﻋﺪﮔﯽ
- ﻣﺼﺮﻑ ﺍﻏﺬﯾﻪ ﺳﺮﺩ ﺩﺭ ﺍﯾﺎﻡ ﻗﺎﻋﺪﮔﯽ
- ﺯﯾﺎﺩﻩ ﺭﻭﯼ ﺩﺭ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﺮﻍ ﻣﺎﺷﯿﻨﯽ ﺑﺎﻋﺚ ﺑﻪ ﻫﻢ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺗﻮﺍﺯﻥ ﻫﻮﺭﻣﻮﻧﯽ ﺑﺪﻥ ﻭ ﺭﺷﺪ ﮐﯿﺴﺖ ﺍﺳﺖ
- ﭼﻬﺎﺭ ﺯﺍﻧﻮ ﻧﺸﺴﺘﻦ ﺩﺭ ﻣﮑﺎﻧﻬﺎﯼ ﺳﺮﺩ ﻭ ﺳﻔﺖ ﻭ ﻣﺮﻃﻮﺏ ﻣﺜﻼ ﺭﻭﯼ ﺳﯿﻤﺎﻥ ﻭ ﭘﻠﻪ ﻭ ﻣﻮﮐﺖ ﻭ ﭼﻤﻦ ﻭ ﺩﺍﺧﻞ ﺣﻤﺎﻡ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﺑﺎﻋﺚ ﺟﺬﺏ ﺭﻃﻮﺑﺖ ﻭ ﺭﺷﺪ ﮐﯿﺴﺖ ﺩﺭ ﺗﺨﻤﺪﺍﻧﻬﺎ ﺷﻮﺩ
- نداشتن زمان و میزان خواب و بیداری مناسب و کافی
- هوای آلوده
- استفاده از غذاهای کم انرژی و فست فود
- تمایل به مصرف مواد سردی و ترشیجات
- داشتن استرس دائم
- استفاده از داروهای شیمیایی
- مصرف بیش از حد آب
- مصرف غذاهایی که تولیدخون غلیظ می کند مثل: ماکارانی، لازانیا، قارچ، پیتزا، بادمجان و ...
[5/1, 3:50 PM] خانم رجبی. مزاج شناسی: عوارض رایج این بیماری
- اضافه وزن
- تغییرات هورمونی نامرتب و یا مختل
- نامنظم شدن زمان قاعدگی
- یائسگی زودرس
- تنبلی تخمدان
- ناباروری
- نازایی
[5/1, 3:50 PM] خانم رجبی. مزاج شناسی: نحوه ی تاثیر این کیست ها بر نازایی
این افراد قاعدتا دچار مشکل و اختلال تغییرات هورمونی میشوند، زیرا بدن فرد انرژی کافی برای انجام شدن مراحل باروری را ندارد، و کیستی که حاوی تخمک بوده، به دیواره تخمدان میچسبد اما توانایی پاره کردن دیواره تخمدان و آزادسازی تخمک را ندارد، این کیست در همان قسمت باقی میماند و نه به جسم زرد تبدیل میشود که باعث تغییرات ماهیانه خانم شود و نه تخمکی را آزاد میکند تا باعث بارداری آن فرد شود.
[5/1, 3:50 PM] خانم رجبی. مزاج شناسی: دوری از آب
نکته ی بسیار موثر جهت پیشگیری و درمان این بیماری، ترک عادت استحمام در دوره ی قاعدگی است. ﺑﻪ ﮔﻔﺘﻪ ﻗﺪﯾﻤﯽ ﻫﺎ ﺍﺳﺘﺤﻤﺎﻡ ﺯﻣﺎﻥ ﭘﺮﯾﻮﺩ ﺑﺎﻋﺚ ﻟﻖ ﺷﺪﻥ ﮐﻤﺮ ﺍﺳﺖ. ﻟﻖ ﺷﺪﻥ ﯾﺎ ﺳﺴﺘﯽ ﮐﻤﺮ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﮐﻤﺮ ﺩﺭﺩ ﻫﺎ، ﺳﺴﺘﯽ ﻭ ﺍﺣﺴﺎﺱ ﮐﻮﻓﺘﮕﯽ ﮐﻤﺮ و یا ﺍﺣﺴﺎﺱ ﺑﯽ ﺭﻭﺡ ﺷﺪﻥ ﮐﻤﺮ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﻫﺪ.
ﺣﺘﯽ ﺩﺭ ﺑﺮﺧﯽ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺩﯾﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﮐﻪ ﺩﺳﺖ ﺯﺩﻥ ﺑﻪ ﺁﺏ ﺳﺮﺩ ﺩﺭ ﺍﯾﺎﻡ ﻗﺎﻋﺪﮔﯽ ﮐﺮﺍﻫﺖ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺳﻼﻣﺘﯽ ﺯﻥ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻀﺮ ﻣﯿﺒﺎﺷﺪ ﭼﺮﺍﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﯾﺎﻡ ﻗﺎﻋﺪﮔﯽ ﺳﺮﺩﯼ ﺑﺮ ﻣﺰﺍﺝ ﺯﻧﺎﻥ ﻏﻠﺒﻪ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﻭ ﺣﺘﯽ ﺍﺯ ﺷﺴﺘﺸﻮ ﻭ ﻃﻬﺎﺭﺕ ﺑﺪﻥ ﺑﺎ ﺁﺏ ﺳﺮﺩ ﻧﯿﺰ ﺑﺎﯾﺪ ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
[5/1, 3:51 PM] خانم رجبی. مزاج شناسی: درمان ها
- پاکسازی تخمدان و رحم جهت برطرف کردن کیست ها و جلوگیری از ایجاد کیست جدید
- بادکش تخمدان و کمر
- انجام حجامت عام وساکرال(گودیکمر)
- ماساژ تخمدانها با روغن
- استفاده از دمنوشهای گیاهی همچنین شربت شیره انگور و شربت عسل به جای استفاده بیش از حد ازآب
[5/1, 3:51 PM] خانم رجبی. مزاج شناسی: ممنوعیات
- غذاهای غلیظ نخورید. پیتزا، الویه، حلیم، آش رشته، ماکارونی، لازانیا، کله پاچه، حلوا، شیرینی تر، موز، انبه و لوبیا جزء غذاهای غلیظ به شمار می روند.
- شیر، میوه و تنقلات را به هیچ وجه با هم نخورید؛ چون هضم همزمان شان بسیار دشوار است. پس با شیرموز یا شیرپسته خوردن خودتان را تقویت نکنید.
- هضم گوشت توسط دستگاه هاضمه یا همان دستگاه گوارش ۱۲ ساعت طول می کشد؛ بنابراین اگر گوشت خورده اید، باید بیشتر صبر کنید.
- غذاهایی را که طبع سرد و بلغم دارند، نخورید. باید ماست، دوغ، خیار، گوجه فرنگی، برنج، ماهی پرورشی ، سیب زمینی ، کدو، کاهو، کیوی، گیلاس، هلو و آلو را از برنامه غذایی تان حذف کنید. اگر اصرار دارید این مواد را مصرف کنید، حتما آنها را با مصلح بخورید.
- همراه غذا ماست یا سالاد نخورید. نیم ساعت بعد از غذا می توانید تنها یکی از اینها را میل کنید. همراه غذا می توانید سبزی خوردن، زیتون پرورده با رب انارمیل کنید.