حق حضانت توافقی برای بعد از طلاق

سلام..

می خواستم بدونم چطور وقتی یک زن و مرد با هم اختلاف ندارن و مرد میخواد حضانت بچش رو به زنش بده محضردار میگه حضانت بعد از طلاق رو باید دادگاه تعیین کنه....

مرد وکالت داده که حضانت بچه با مادرش باشه،ولی محضردار گفته این حضانت برای بعد از طلاق به درد نمی خوره و موقع طلاق دادگاه حضانت رو مشخص میکنه😐

چرا آخه...چیکار میشه کرد که حضانت پسر سه ساله بعد از طلاق هم با مادرش باشه؟؟

اطلاعات تکمیلی

سن22جنسیتزنشغلخانه داروضعیت تاهلمتاهل
پاسخ مشاور

وکیل پایه یک دادگستری

با سلام

1.حضانت به معنای سرپرستی و نگهداری اطفال است.در صورتی حضانت معنا پیدا می کند که پدر و مادر قصد جدایی و متارکه دارند که در این صورت مطابق قانون چه دخترو چه پسر حضانت طفل تا هفت سالگی با مادر است و پس از آن دختر تا 9 سال و پسر تا 15 سال بر عهده پدر است و پس از آن خود طفل تصمیم می گیرد که با پدر یا مادر زندگی کند. ناگفته نماند در هر حال نفقه یعنی هزینه ها و مخارج طفل بر عهده پدر است.

2. این موضوع از لحاظ حقوقی اختلافی هست و برخی با توجه به ماده 1168 قانون مدنی که عنوان می کند حضانت هم حق و هم تکلیف پدر و مادر است استناد می کنند چون حضانت تکلیف پدر محسوب می شود در نتیجه قابل انتقال نیست.

3. در حال حاضر دادگاه در صورتی که مرد ضمن وکالت در طلاق یا هر نوع سند رسمی دیگری که مرد حضانت را به زن منتقل کرده باشد در هنگام صدور گواهی سازش تکلیف حضانت را مشخص و طرفین ملزم به رعایت آن هستند.

موفق باشید