2783
رعایت نکردن بهداشت قاعدگی، نازایی می‌آورد؟

رعایت نکردن بهداشت قاعدگی، نازایی می‌آورد؟

1397/03/07 بازدید4473
28 ماه می، هفتم خرداد روز جهانی بهداشت قاعدگی است؛ روزی که با هدف آموزش خانم‌ها در زمینه بهداشت قاعدگی و درک چرخه قاعدگی تعیین شده است. روز 28 ام به این دلیل انتخاب شده است که به طور متوسط چرخه قاعدگی 28 روز طول می‌کشد. قاعدگی یا پریود یک فرایند بیولوژیک طبیعی و نشانه کلیدی سلامت باروری است اما در بسیاری از فرهنگ‌ها این موضوع شرم‌آور و منفی تلقی می‌شود. اگر خانمی هستید که می‌خواهید درباره بهداشت قاعدگی بیشتر بدانید و بتوانید دانسته‌هایتان را در این مورد به دختر آینده‌تان به درستی منتقل کنید، اولین قدم آن است که در این مورد بدون خجالت صحبت کنید. دکتر نسرین زارع پور، متخصص زنان و زایمان درباره این موضوع به نی نی سایت توضیح می‌دهد.

بهداشت چرخه قاعدگی چیست؟

خون قاعدگی و رنگ و حجم آن گویای بسیاری از مسائل درباره سلامت شما است. آگاهی در زمینه قاعدگی می‌تواند ضامن سلامتتان در زندگی زناشویی و حتی باروری‌تان باشد. سکوت در این مورد و دسترسی محدود به اطلاعاتی در این مورد میلیون‌ها زن و دختر را با مشکلات زیادی در این مورد مواجه کرده است. براساس مطالعات یونیسف یک نفر از 3 دختری که در جنوب آسیا پریود می‌شوند قبل از قرار گرفتن در این شرایط چیزی درباره آن نمی‌دانند. در حالی که همین ناآگاهی و در نتیجه امکانات بهداشتی ناکافی ممکن است در خانم‌ها باعث بروز حساسیت و عفونت شود. خطر ابتلا به عفونت از جمله عفونت‌های منتقله از راه جنسی در طی قاعدگی بیشتر از حد نرمال است زیرا خون خارج از بدن مسیری را برای باکتری‌ها به منظور بازگشت به رحم فراهم می‌کند. همین موضوع اهمیت رعایت بهداشت در این دوران را نشان می‎دهد.


اولین قدم، انتخاب نوار بهداشتی مناسب

نوار بهداشتی یک وسیله مناسب برای حفظ بهداشت دوران قاعدگی است و به همین دلیل در انتخاب نوار بهداشتی دقت زیادی لازم است. دکتر زارع‌پور به تاکید بر اینکه نوارهای بهداشتی مورد استفاده باید نرم و دارای لطافت در لایه خارجی باشند به نی نی سایت می‌گوید:« نوار بهداشتی مناسب باید قادر به حفظ شکل خود در طول مصرف باشد و از ایجاد بوی نامطبوع جلوگیری کند. نوار بهداشتی مناسب باید متناسب با سایز فرد و حجم خونریزی ماهانه او باشد. نوار بهداشتی به دو صورت ساده و تامپون در بازار موجود است که به طور کلی استفاده از تامپون توصیه نمی‌شود. بسیاری از زنان در زمان پریود با استفاده از تامپون به شنا و استخر می‌روند که همین باعث بروز عفونت‌های شدید می‌شود.»

در تعویض نوار بهداشتی تعلل نکنید

اینکه در حال حاضر انواع نوارهای بهداشتی با قابلیت جذب بالا وجود دارد، شاید باعث شود بعضی‌ها در تعویض به موقع پد خود تنبلی کنند. دکتر زارع پور ضمن اشاره به اینکه زمان تعويض خاصی نمی‌توان برای نوار بهداشتی مطرح کرد می‌افزاید: «مدت استفاده طولانی و رطوبت طولانی احتمال عفونت زنان را بالا می‌برد بنابراین حتی المقدور از رطوبت زياد و استفاده طولانی مدت پرهيز شود. در زمان عادت ماهانه در صورتی که مدت طولانی نوار بهداشتی تعویض نشود، با کمبود اکسیژن شرایط رشد باکتری در این قسمت فراهم می‌شود که در نتیجه آن عفونت بروز می‌کند.»

نوار بهداشتی معطر ضرر دارد؟

دکتر زارع پور درباره انواع متنوع نوار بهداشتی یا همان پدهای بهداشتی به نی نی سایت می‌گوید: «استفاده از نوار بهداشتی‌های با پودرهای جاذب و نوار بهداشتی‌های معطر به دليل مواد استفاده شده در آنها توصیه نمی‌شود. این مدل نوار بهداشتی ممکن است باعث سوزش ناحیه تناسلی شود و علاوه بر این منجر به بروز عفونت شده و بوهای نامطبوعی در آن قسمت ایجاد کند.»

دوران قاعدگی در زنان

رعایت نکردن بهداشت قاعدگی، نابارورتان می کند

«در زمان قاعدگی دهانه رحم كمی باز بوده و بنابراین رعایت بهداشت اهمیت زیادی دارد. استخر در اين زمان ريسك عفونت را بالا می‌برد و عفونت‌های طولانی باعث عفونت‌های دستگاه تناسلی فوقانی و در نهایت چسبندگی لوله‌ها و نازايی خواهد شد.» دکتر زارع پور با تاکید بر رعایت بهداشت در این دوران آن را ضامن باروری و سلامت ناحیه تناسلی می‌داند و می‌گوید: « چون دهانه رحم در طول پريود باز است ريسك عفونت در صورت رابطه جنسی در پريود بالا می‌رود و به همین دلیل به هیچ عنوان داشتن رابطه جنسی در این دوران توصیه نمی‌شود.»

شستشو در زمان عادت ماهانه لازم است

دکتر زارع پور درباره شستشوی ناحیه تناسلی در زمان عادت ماهانه و اینکه برخی تصور می‌کنند در این زمان نباید این کار را انجام دهند توضیح می‌دهد: «در زمان قاعدگی شستشوی اين ناحيه حتما توصيه می‌شود و ژل‌های بهداشتی به منظور شستشوی موضعی منعی ندارد و استحمام سبك روزانه و ترجيحا ايستاده به منظور سلامت و رفع بوی عادت ماهانه توصيه می‌شود. شستشوی بیرون ناحیه تناسلی، با آب و صابون‌های بهداشتی هم برای جلوگیری از عفونت موثر است. دقت داشته باشید که پس از شستشو، منطقه تناسلی با دستمال بهداشتی خشک شود. رطوبت در ناحیه تناسلی، زمینه را برای رشد و نمو باکتری‌های بیماری‌زا و بروز عفونت فراهم می‌کند.»

ارسال نظر شما

login captcha

خیلی مفید بود. سپاس

سلام مرسی از مقاله مفیدتون. ممنون 

2788

پربازدیدترین ها

حذف قند و شکر در بارداری مجازه؟

نوشته

1 هفته پیش
|
4110 بازدید

آیا استرس باعث ناباروری می‌شه؟

نوشته

1 هفته پیش
|
2012 بازدید