2783
با این 7 راهکار، نگذارید فرزندتان از چاقی رنج ببرد

با این 7 راهکار، نگذارید فرزندتان از چاقی رنج ببرد

1397/02/01 بازدید436
چاقی در کودکان به سرعت در سراسر جهان در حال افزایش است. تحقیقات امپریال کالج لندن و سازمان جهانی بهداشت در سال گذشته نشان داده است که بیش از 4 میلیون نفر از کودکان در انگلستان بیش از حد چاق هستند. اما چطور می شود با راهکارهای ساده نسخه چاقی را پیچید؟

1. بچه ها را با شیر مادر تغذیه کنید

شیر مادر بهترین غذا برای نوزادان است. دپارتمان سلامت انگلستان به مادران توصیه می‌کند تا شش ماه نوزادان خود را به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه کنند چون این شیر تا شش ماهگی همه نیازهای کودک را از نظر درشت مغذی‌ها و ریز مغذی‌ها تامین می‌کند. بر اساس مطالعات انجام شده، بچه‌هایی که شیر مادر می‌خورند 4 درصد کمتر از باقی کودکان در معرض ابتلا به چاقی هستند.

2. بچه ها را به داشتن رژیم متعادل و سالم تشویق کنید

هدف اصلی شما در تنظیم برنامه غذایی کودک باید رعایت تعادل، تنوع و تناسب در روز باشد تا کودک بتواند همه نیازهای خود به ریزمغذی ها و درشت مغذی ها را تامین کند. بچه‌ها به وعده‌های منظم و اسنک‌های سالم نیاز دارند تا بتوانند وزن سالم‌شان را حذف کنند.

3. بچه ها را فعال نگه دارید

مطالعات نشان داده است بچه‌های امروزی نسبت به نسل قبلی بی‌تحرک‌تر هستند. در حال حاضر مطالعاتی که در انگلستان انجام شده نشان داده است فقط 9 درصد پسران و 10 درصد دختران 2 تا 4 ساله مقدار فعالیت توصیه شده روزانه‌شان را انجام می‌دهند. این در حالی است که بچه‌های زیر 5 سال باید روزانه حداقل 3 ساعت فعالیت فیزیکی غیرمداوم داشته باشند. این در حالی است که متخصصان می‌گویند 7 تا 16 درصد کودکان امروزی روزی 3 ساعت و بیشتر از وقتشان را پای بازی‌های کامپیوتری و... می‌گذرانند و این مساله منجر به افزایش شیوع چاقی در بچه‌ها شده است.

4. سوابق خانوادگی را جدی بگیرید

یکی از عواملی که می‌تواند روی وزن فرزند شما تاثیر منفی داشته باشد، وجود سوابق خانوادگی چاقی و اضافه وزن است. ریسک ابتلای کودکانی که پدر یا مادرشان چاق هستند، به اضافه وزن و چاقی چیزی حدود 8.4 درصد است و این رقم در مورد کودکانی که هم پدر و هم مادر چاق دارند تا 19.8 درصد افزایش پیدا می‌کند. بنابراین لازم است همه اعضای خانواده نسبت به وضعیت تغذیه‌ای شان تجدید نظر کنند و از آداب و رسوم خانوادگی چاق کننده دوری کنند.

5. سعی کنید غذاهایتان را تا حد امکان سرخ نکنید

گریل کردن، جوشاندن و پختن مواد غذایی بدون اضافه کردن چربی و روغن نسبت به روش‌هایی مانند سرخ کردن و تفت دارد، ارجحیت دارد. نوشیدنی‌ها را فراموش نکنید و حتما انواع کم کالری آن مانند شیرهای بدون چربی یا کم چرب و آب را نسبت به نوشابه و آب میوه‌های صنعتی که مملو از شکر هستند، در اولویت قرار دهید.

6. حجم وعده غذایی را کنترل کنید

اشتهای بچه‌ها در وعده‌های غذایی متفاوت بوده و بسیار لازم است که هر کودکی در هنگام غذا خوردن به اندازه اشتهایی که دارد، غذا بخورد. از ابتدای تولد بچه‌ها می‌توانند اشتها و کالری دریافتی روزانه‌شان را کنترل و تنظیم کنند. آنها دقیقا همان قدری غذا می‌خورند که بدنشان احتیا ج دارد. بنابراین نباید به کودک بیش از اشتهایی که دارد غذا داد یا او را وادار به خوردن کرد چون باعث می‌شود او درباره احساس سیری و گرسنگی‌اش دچار سوء برداشت شود.
اگر می خواهید برای کودک غذا بکشید، اول حجم وعده کوچکتری را برایش درد نظر بگیرید و اگر او همه چیزهایی را که در بشقابش بود تمام کرد می‌توانید دوباره مقدار دیگری غذا برایش بکشید. سعی کنید وعده غذایی کودک را با سبزیجات، سالاد و میوه غنی کنید و او را تشویق به آرام جویدن غذا کنید. به او یاد بدهید که بین هر دو لقمه کمی صبر کند و به مغزش مهلت بدهد که احساس سیری را درک کند.

7. مطمئن شوید که کودکتان به اندازه کافی در طول شب می‌خوابد

یکی دیگر از ریسک فاکتورهای چاقی در کودکان کم خوابی است. برای بچه‌هایی که سنین یک تا سه سالگی هستند، 11 تا 12 ساعت خواب در طی شب توصیه می‌شود. اگر کودک شما در طول شب به اندازه کافی نخوابد در طول روز مدام احساس خستگی می‌کند و این مساله روی میزان فعالیت‌های بدنی‌اش تاثیر منفی می‌گذارد و به همین خاطر احتمال بیشتری وجود دارد که در طول روز از اسنک‌های پر کالری و پر انرژی استفاده کنند بدون اینکه لزوما گرسنه باشند. برای اینکه خواب فرزندتان را بهبود ببخشید، سعی کنید زودتر تلویزیون و لپ تاپ و تبلت و... را خاموش کنید و یک سیکل روتین همیشگی برای خواب کودک داشته باشید. قبل از خواب برایش کتاب بخوانید یا خانوادگی بازی کنید تا او برای خواب آماده شود.

 

ارسال نظر شما

login captcha
2788

پربازدیدترین ها