2783
شوهر خارجی خانم بازیگر!/ شاهزاده قصه‌ها یا کابوسی که تعبیر می‌شود؟

شوهر خارجی خانم بازیگر!/ شاهزاده قصه‌ها یا کابوسی که تعبیر می‌شود؟

1395/06/07 بازدید21753

نی‌نی سایت: در چند روز گذشته خبری از یک عکس ساده شروع شد و کم‌کم فضای رسانه‌های اجتماعی را معطوف به خودش کرد. شبنم فرشادجو ، بازیگر تئاتر که با سریال‌ «در حاشیه» شناخته شد، با انتشار عکسی از خودش و همسرش در اینستاگرام، ازدواج خود را علنی کرد. وصلتی که کنجکاوی مخاطبان و هواداران را برانگیخت، چون داماد یک داماد معمولی نبود!
عکسی که فرشادجو منتشر کرده بود همراه با یک متن به زبان انگلیسی با این مضمون بود: «نمی‌توانم از تو چشم بردارم». پوست سفید و موهای خرمایی و چشم‌های روشن داماد نیز بیانگر این موضوع بود که شبنم فرشادجو با یک اروپایی ازدواج کرده است. خیلی زود خبر ازدواج این بازیگر با مردی آلمانی تایید و عکس آنها در فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی پخش شد. شبنم فرشادجو، 39 ساله است و به نظر می‌رسد که این اولین ازدواج او باشد. به بهانه این پیوند قصد داریم نگاهی بیندازیم به ازدواج‌هایی که بین زنان ایرانی با مردان غیرایرانی اتفاق می‌افتد.

ازدواج با شاهزاده واقعی می‌شود!
مثل معروفی است که می‌گوید تمام دختران در انتظار شاهزاده‌ای هستند که با یک اسب سفید بیاید و آنها را با خود به قصر رویاها ببرد. شاید بتوان گفت که یکی از انواع این شاهزاده‌ها مردی با موهای روشن و صورت سفید و چشم‌هایی آبی است که فارسی را به‌سختی و با لهجه‌ای شیرین صحبت کند. 
رویای شوهر خارجی پیش از این در فیلم سینمایی «ازدواج به سبک ایرانی» رنگ واقعیت گرفته بود و در یک عاشقانه تمام و کمال به تصویر درآمد. وقتی یکی از سنتی‌ترین و البته مرفه‌ترین خانواده‌های ایرانی در برابر خواستگاری داماد آمریکایی قرار می‌گیرد و همه دست به دست هم می‌دهند تا پدر دختر را که بسیار سخت‌گیر و استکبارستیز(!) است، به این ازدواج راضی کنند. گویا واقعا مرغ همسایه غاز است و نباید داماد خارجی را از دست داد.
شاید این تصویر برای دختران جوان، رویایی شیرین و جزوی از فانتزی‌های آنها باشد اما برای کسانی که در سنین بالای 30 سال ازدواج می‌کنند نیز چنین تصوری وجود دارد؟

دو روی سکه ازدواج با خارجی‌ها
طبق آماری که موجود است، تمایل به ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی و نیز اتباع خارجی رشد قابل توجهی پیدا کرده است، به طوری که در سال گذشته بیش از 30 هزار مورد از این نوع ازدواج در کشور به ثبت رسیده است. اغلب این زنان در سنین بین 30 تا 34 سالگی قرار دارند و میانگین سنی آنها در زمان ازدواج 33.6 سال است! احتمالا در این سن رویاهای فانتزی کمرنگ شده است، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که این ازدواج‌ها کاملا بر اساس شناخت و آگاهی و در نتیجه پیوندهایی بادوام و موفق است؟ برای پاسخ دادن به این سوال لازم است که در ازدواج زنان ایرانی با افراد غیرایرانی حساب دو دسته را از هم جدا کنیم؛ یکی اتباع خارجی مقیم ایران و دیگری افراد خارجی که در کشور خودشان زندگی می‌کنند.

کابوس ازدواج با مهاجران
دسته اول اغلب شامل مردان افغانی می‌شود که چند سالی است به دلایلی که همه می‌دانیم در کشور ما زندگی می‌کنند و همین همنشینی و همجواری باعث ازدواج و پیوند میان آنها با زنان ایرانی شده است. طبق آمار رسمی روزانه پنج ازدواج با اتباع خارجی در کشور ثبت می‌شود که عدد بسیار قابل توجهی است! و این غیر از ازدواج‌هایی است که به ثبت قانونی نمی‌رسند چون موارد زیادی وجود دارد که به دلیل غیرقانونی بودن اقامت و عدم مجوز وزارت خارجه در این امر و... هرگز به ثبت نمی‌رسند. نتیجه این ازدواج‌ها که در اغلب موارد با بازگشت مرد به کشور اصلی خود بلاتکلیف و سردرگم باقی می‌ماند، قربانی شدن 32 هزار کودک بدون هویت و بدون شناسنامه است که نه تبعیت ایرانی دارند و نه از حقوق قانونی برخوردارند.
پس معلوم می‌شود که این نوع از ازدواج با خارجی‌ها نه تنها آش دهان‌سوزی نیست بلکه کابوسی است که تمام ابعاد زندگی زن ایرانی را تا سال‌ها تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و تاثیرات نامطلوب اجتماعی، روانی و... برای او به جا می‌گذارد. این نوع ازدواج که گویا بیشتر از سر ناچاری یا بی‌اطلاعی صورت می‌گیرد، در اغلب موارد تنها برای سوءاستفاده مردان افغانی از زنان ایرانی برای دریافت اقامت و مواردی از این دست صورت می‌گیرد. 

مهاجرت برای رسیدن به آرزوها
اما دسته دیگر خارجی‌ها همان کسانی هستند که اصولا در کشورشان می‌مانند و خانم را به همراه خود به جهان ایده‌آل‌ها می‌برند. زنانی که این نوع ازدواج را انتخاب می‌کنند، به فکر ساختن شرایط بهتر اقتصادی، ادامه تحصیل یا کار و زندگی در کشورهای اروپایی، اخذ اقامت دائم و یافتن آرزوهای دور و درازی هستند که باعث شده تا حدود 34 سالگی تن به ازدواج ندهند و به انتظار این خوشبختی بنشینند. البته اگر نگاهی به تیتر اخبار و حوادث و داستان‌های مهاجرت بیندازید، با موارد بسیاری برخورد می‌کنید که نه تنها تمام این تصورات و نقشه‌ها عملی نشده بلکه بعد از ازدواج، زنان به مشکلات و تفاوت‌های این پیوند چه در سطح فرهنگی و چه در تفاوت شرایط زندگی پی برده‌اند که همین موضوع باعث شده است، تنها 5 درصد از زنانی که اقدام به این نوع ازدواج می‌کنند، از این انتخاب رضایت کامل داشته باشند.

همسایه شمالی عروس صادر می‌کند!
شاید برای فرهنگ و عادات ما ازدواج با یک فرد خارجی با مشکلات و اما و اگرهای بسیاری همراه باشد اما هستند کشورهایی که دختران‌شان به یافتن شوهر در آن سوی مرزها عادت دارند! نمونه این مورد، دختران روسی هستند که سالانه حدود 1500 ازدواج با شوهران خارجی را در مسکو ثبت می‌کنند. در این کشور موسسات بین‌المللی همسریابی فراوانی وجود دارند که کارشان یافتن متقاضیان خارجی و داوطلبان داخلی و معرفی آنها به یکدیگر برای ازدواج است. طبق آمار 23 درصد از مادران روسی تمایل دارند که داماد خارجی داشته باشند و مردان 96 کشور دنیا تقاضای ازدواج با روس‌ها را دارند. 
شاید حالا معنای بهتری از دروغ آوریل امسال پیدا کرده باشید که طی آن عنوان شده بود، دولت روسیه علاوه بر تابعیت خود، مبلغ 15 هزار دلار را برای خارجی‌هایی که با دختران این کشور ازدواج کنند، در نظر گرفته است!

 

ارسال نظر شما

login captcha
باز اسم مرد اروپایی اومد و داغ دل نینیسایتی ها تازه شدخخخخ
از دید مرد خارجی هم نگاه کنید دوست برادرم در انگلیس پدرش دراومد زیر بار خرج عروسی با یه دختر ایرانی آخرشم با اینکه واقعاً دختره رو دوست داشت ختم به ازدواج نشد!دخترم با اینکه از خانواده سرشناسی بود و مدام میگفت برای حفظ آبروم باید خرج کنی نهایتاً هدایایی که پسره قبل ازدواج خریده بود پس نداد... منم خواستگار خارجی داشتم آمریکایی ، انگلیسی، اماراتی. خارجی های مو بود و چشم رنگی فقط به درد اصلاح نژاد میخورن. درکشون مثل ایرانی ها نیست. ما ایرانی ها یا خیلی باهوشیم یا خارجی ها خیلی خنگن. با خارجی جماعت زیاد بودم که میگم . ماها هوش احساسی قوی داریم. خیلی چیزها رو لازم نیست طرف به زبون بیاره میفهمیم... ازدواج با یه خارجی چه دختر چه پسر باید بدون اجبار برای تغییر دین باشه.
اتفاقا ازدواج با مردان غیر ایرانی ( اروپایی) نکات بسیار مثبتی داره. ساده ترین مثالی که میشه زد اینه که اونها نه نگاه کلیشه ای که در ایران به زن میشه را نسبت به بانوان دارند و نه خودشون را صاحب خانمشون میدونن از این رو ارتباطات بسیار سالم تر و زندگی کم استرس تری باهم خواهند داشت. زندگیی که در اون زن و مرد وزنه کاملا یکسان ترازو هستن و با تعامل و درک متقابل مشکلاتشان را حل می کنن. رابطه رئیس و مرئوسی نیست و رفتارهای دیکتاتور مابانه در اونها کمرنگه. به نظرم مقاله موجود مانند خیلی از منابع فارسی زبان اهداف خاصی را دنبال می کنه و این اهداف کاملا مشهود بود.
اولا افغانى غلط هست و مردم افغانستان "افغان" نامیده میشوند. ثانیا تحلیل ضعیف و کاملا منفى نگرایانه اى بود! یعنى هیچ نکته مثبت یا خنثایى در ازدواج با خارجى نیست؟!
خیییلی خوشکله مرده...در ضمن طبق تجربه ای که دارم زندگی با مردای خارجی خیلی لذت بخشه چون خیلی از,خصلتهای بد مردای ایرانی رو ندارن..خیلی هم فرهنگشون بالاست و خود برتر بین نیستن
افرین گل گفتی
بهترین مزیت !!!! عالی گفتین
ازدواج با یک خارجی مهمترین مزیتش نداشتن مشکل مادر شوهر و خواهرشوهره البته اروپایی چون فکر کنم این مشکل مادر شوهر و خواهر شوهر تو فرهنگ شرق باشه
@طبیعت

نه اصلا. اونام هم همین مشکلو دارن ولی یکم کمرنگ تره. بیشتر حساسیتشون به اینه که دوست ندارن یه شخص از خاورمیانه عضو خانوادشون بشه

ایشون تو سریال شهرزاد نبودن البته. ویکیپدیاشون اینطور میگه. ضمنن اگه ممکنه منبع مقالاتتون رو هم ذکر کنید. ممنون :)
2788

پربازدیدترین ها