2783
14 راه پیشگیری از واریس در دوران بارداری

14 راه پیشگیری از واریس در دوران بارداری

1395/04/08 بازدید6584

نی نی سایت: صحنه دست به کمر زدن خانم‌های باردار برای همه شما آشنا است و خیلی از شما‌ها هم دیده‌اید که بعضی از این خانم‌ها بعد از بالا رفتن از چند پله از درد پا و کمر گله می‌کنند. اما باید بدانید خانم‌هایی که این وضعیت را دارند، ممکن است مبتلا به واریس باشند و گشاد شدن رگ‌های پای‌شان و دردناک شدن آنها باعث می‌شود که بالا رفتن از چند پله یا ایستادن زیاد برای‌شان دشوار باشد. به همین دلیل با زهرا محسن‌پور قاضی جهانی، کارشناس مامایی، در این‌باره گفتگو کردیم.
محسن‌پور، درباره واریس پا در دوران بارداری و علائم آن می‌گوید: گشاد، متورم و طویل شدن ورید‌ها (سیاهرگ‌ها) منجر به بیماری واریس می‌شود. در مراحل اولیه رگ‌های عنکبوتی قرمز و آبی‌رنگ زیر پوست که در ناحیه مچ پا  و ساق و زانو‌ها هستند درگیر این بیماری می‌شوند و سپس سیاهرگ‌های زیر پوست بزرگ‌تر و طویل‌تر شده و ظاهری نا‌‌زیبا پیدا می‌کند. در ابتدا ممکن است بیمار احساس سنگینی و درد مبهمی در ساق پا داشته باشد و همچنین لکه‌های قهوه‌ای و سیاه مشاهده کند. واریس در مراحل پیشرفته باعث ایجاد زخم واریسی و درد پا می‌شود و ممکن است در مراحل اولیه خارش و خشکی پوست از علائم آن باشند.

 

مراقب لخته شدن خون باشید
این کارشناس مامایی، با بیان اینکه احتمال ایجاد لخته خون و آمبولی ریه در اثر واریس وجود دارد می‌گوید: این عوارض بسیار خطرناک و حتی کشنده هستند. همچنین احتمال بروز ترومبوفلبیت (التهاب ورید‌ها و لخته شدن خون) وجود دارد به‌ویژه اگر همراه با تب باشد که از موارد اورژانسی است و بیمار باید فورا به پزشک مراجعه کند.
واریس به ژنتیک ربط دارد؟
زنان بیش از مردان مستعد بیماری واریس هستند و 40 درصد زنان بالای 50 سال به آن مبتلا هستند. حتی برخی از زنان با دریچه‌های وریدی ضعیف‌تری متولد می‌شوند و در حدود یک چهارم از زنان کشور‌ما به واریس مبتلا هستند. اما به‌طور کلی والدین مبتلا به این بیماری، 15 درصد احتمال بیشتری وجود که که فرزندان‌شان هم به این بیماری مبتلا شوند.
می‌توان از واریس پیشگیری کرد؟
محسن‌پور با اشاره به اینکه در مورد این بیماری پیشگیری بسیار بهتر از درمان است، می‌گوید: این بیماری یک اختلال عروق خونی است. بنابر‌این بهتر است خانم‌ها برای پیشگیری از این بیماری موارد زیر را رعایت کنند:
خانم‌های مستعد بهتر است OCP (قرص‌های ضد‌بارداری) مصرف نکنند زیرا این قرص‌ها احتمال لخته شدن خون را شدت می‌بخشند.

 

افزایش وزن از بزرگ‌ترین علل ابتلا به واریس است. زیرا فشار به ساق پا‌ها و ورید‌ها را دو چندان می‌کند و بی‌تحرکی و عدم ورزش از بد‌ترین عوامل است و کارمندانی که ساعت‌ها در یک حالت می‌نشینند و یا می‌ایستند بسیار مستعد ابتلا به این بیماری هستند، پس هر از چند گاهی باید راه بروند یا از زیر پایی‌های متحرک استفاده کنند. پس جلوگیری از اضافه وزن بسیار مهم است.
حتما ورزش‌های هوازی انجام دهند و در عوض از ورزش‌های قدرتی مانند هالتر زدن خودداری کنند.
در پایان یک روز کاری سنگین دقایقی را دراز کشیده و پا‌ها را در سطح بالا‌تری نسبت به قلب قرار دهید (10 تا 15 سانتی‌متر بالا‌تر از سطح زمین)
عدم بلند کردن وسایل سنگین
عدم انداختن پا روی پا
عدم نشستن چهارزانو
عدم استفاده از شوفاژ‌های زمینی
عدم استفاده زیاد از حمام‌های آب گرم
عدم استفاده از اپیلاسیون با موم گرم
عدم استفاده زیاد از سونا
عدم استفاده از دخانیات
از پوشیدن لباس‌های تنگ به‌ویژه در ناحیه کمر و ران خودداری شود
جلوگیری از یبوست با غلات و سبزیجات و میوه فراوان

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها