2783
تبدیل سوءتغذیه به 'وضعیت عادی' درجهان

تبدیل سوءتغذیه به 'وضعیت عادی' درجهان

1395/03/26 بازدید665

نی نی سایت: در'گزارش جهانی تغذیه' آمده است که تعداد افراد دارای اضافه وزن و مبتلایان به چاقی تقریبا در تمامی نقاط با شتابی نگران کننده رو به افزایش است که نتیجه آن بالا رفتن شمار مبتلایان به مرض قند و سایر امراض مرتبط با اضافه وزن است.
سوء تغذیه دامنه‌ای وسیع از مشکلات سلامت، از کمبود ویتامین‌ها و املاح ضروری به دلیل ناکافی و نامناسب بودن کمیت و کیفیت غذا تا بالا بودن قند، نمک، چربی یا کلسترول در افراد چاق را شامل می‌شود.
براساس این گزارش، دست کم ٥٧ کشور از ١٢٩ کشوری که مورد بررسی قرار گرفته با مشکلات جدی ناشی از کمبود غذا و همزمان، مشکلات ناشی از چاقی بزرگسالان دست به گریبان هستند که نتیجه آن، ایجاد فشار بر امکانات بهداشتی و درمانی است.
یکی از پژوهشگران موسسه تحقیقات سیاست‌گذاری غذایی و از نویسندگان این گزارش گفته است که ما در جهانی زندگی می کنیم که سوء تغذیه در آن به وضعیت عادی تبدیل می شود. وی گفته است که چنین وضعیتی قطعا قابل قبول نیست.
مطالعه انجام شده برای تهیه این گزارش نشان نشان داده است که به غیر از برخی نقاط آفریقا و اقیانوسیه، تاخیر رشد کودکان زیر پنج سال کاهش یافته که نتیجه بهبود در تغذیه نوزادان و کودکان خردسال است.
در همان حال، در زمینه مقابله با سایر انواع سوء تغذیه پیشرفت چندانی دیده نشده و تقریبا در تمامی کشورهایی که مورد مطالعه قرار گرفته، اهداف تعیین شده از جمله کاهش درصد مبتلایان به دیابت و کم‌خونی در زنان محقق نشده است.
در حال حاضر، در دنیا از هر دوازده نفر یک نقر مبتلا به دیابت است و دو میلیارد نفر اضافه وزن دارند یا چاق هستند.
نویسندگان این گزارش خواستار تخصیص منابع دولتی بیشتر به برنامه های مقابله با سوء تغذیه شده‌اند. به تخمین آنان، در حال حاضر برنامه‌های مبارزه با تاخیر رشد، سوء تغذیه شدید و کم خونی تا سال 20٢5 حدود 70 میلیارد دلار کمبود بودجه دارد.
آثار منفی وضعیت کنونی بر شرایط اقتصادی کشورهای کم درآمدتر جهان کاملا چشمگیر بوده است و به گفته نویسندگان این گزارش، برای مقابله به 'اراده سیاسی' نیاز است.
این گزارش تاکید می کند که سوء تغذیه، با وجود عوارض وخیمی که به دنبال دارد، اجتناب ناپذیر نیست و در صورت وجود 'همت سیاسی' و منابع مادی کافی، می توان با موفقیت با آن مقابله کرد.
گزارش جهانی تغذیه به طور سالانه و به منظور ارزیابی اهداف تعیین شده توسط 'مجمع بهداشت جهانی' در سال 2013 تهیه می شود.
این اهداف شامل 40 درصد کاهش تاخیر رشد در کودکان، 50 درصد کاهش کم‌خونی در زنان در سن باروری، توقف روند افزایش شمار افراد دارای اضافه وزن یا چاق و مبتلایان به دیابت است.

 

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها