2783
من غر می‌زنم، پس هستم!

من غر می‌زنم، پس هستم!

1394/09/03 بازدید4623

نی‌نی سایت:پروین ناظمی_روان‌شناس: بیشتر خانم‌ها این جملات را از زبان همسرانشان شنیده‌اند: «چقدر غر می‌زنی!... خیلی گیر می‌دهی... هزار بار فلان موضوع را گفته‌ای اما باز هم تکرار می‌کنی...» جمله‌هایی که احتمالا باعث رنجش خانم‌ها می‌شود. اما واقعا خانم‌ها غرغرو هستند؟ چرا مردان به صحبت کردن همسرانشان برچسب غرزدن می‌زنند؟ 

حتما هزار بار شنیده‌اید که مردان و زنان، از بسیاری جهات فیزیولوژی و روان‌شناسی با هم متفاوت هستند اما گویا گاهی این موضوع را فراموش می‌کنیم؛ چرا؟ چون به عنوان یک زن توقع داریم‌‌ همان طور که با مادر، خواهر و همکار خانم خودمان ارتباط برقرار می‌کنیم با همسر خودمان هم صحبت کنیم و موفق باشیم! 

نحوه تلقی آقایان از صحبت کردن همسرانشان به تفاوت در شیوه‌های صحبت کردن بین این دو جنس مربوط می‌شود. برای زنان حرف زدن ابزاری است که از طریق آن احساسات خودشان را با مخاطب شریک می‌شوند، درددل می‌کنند یا مشکلشان را در میان می‌گذارند؛ اما مردان برعکس آن‌ها به شیوه گفت‌و‌گوی سازنده معتقد هستند. گفت‌و‌گویی که در آن از ابراز احساسات و درددل یا صرفا طرح یک مشکل، خبری نیست؛ بلکه یک صحبت هدفمند برای رسیدن به یک نتیجه مشخص است. 

اگر خانم‌ها می‌خواهند با صحبت کردن با همسرانشان به نتیجه برسند و متهم به غرزدن نشوند باید چند نکته را مدنظر داشته باشند. 

۱. همه چیز را فقط یک بار بگو: کلیدی‌ترین واژه در عدم موفقیت گفت‌و‌گوی شما و همسرتان تکرار است؛ باید از تکرار یک موضوع با یک روش پرهیز کنید. گفتن جملاتی مثل: «من که گفته بودم فلان جا نمی‌آیم...» یا «قبلا گفته بودم که فلان کار را نمی‌کنم...» از‌‌ همان ابتدا بحث را به بن بست می‌برد. اگر قبلا درباره یک مساله با همسرتان صحبت کرده‌اید ولی او باز هم مثل گذشته آن را تکرار می‌کند باید با روش‌های جدید و راه‌های متفاوتی مشکلتان را حل کنید. همه جوانب آن مشکل را تنها یک بار مطرح و‌‌ همان موقع حل کنید. پیدا کردن مشکلات جدید از جوانب مختلف یک موضوع، مردان را خسته و شما را غرغرو می‌کند! چون در ذهن مردان آن موضوع پیش‌تر حل شده و دلیلی جز غرغرو بودن شما باعث نمی‌شود که آن را دوباره مطرح کنید. 

۲. دستور دادن ممنوع: باید مراقب باشید که به هیچ عنوان از لحن کلام تحکم آمیز یا انتقادی و تند استفاده نکنید. از طرف دیگر باید بدانید که انتخاب کلمات در قضاوت همسرتان و نحوه موضع گیری او نسبت به موضوعی که مطرح می‌کنید، خیلی مهم است. گاهی شما عنوان می‌کنید دقیقا‌‌ همان جملاتی را که مشاورتان برای کمک به حل مساله به شما پیشنهاد داده بود، به همسرتان منتقل کرده‌اید اما باز هم نتیجه نگرفته‌اید؛ در حالی که شما یک نکته ساده را رعایت نکرده‌اید: لحن کلام مشاورتان که توام با احترام متقابل است. منظور از صحبت هدفمند این نیست که شما برای همسرتان «تعیین تکلیف» کنید بلکه باید از او برای حل مشکل کمک بخواهید و به او «پیشنهاد» بدهید. 

۳. زمان و مکان مناسب: برخی از خانم‌ها اعتراض می‌کنند که همسرشان مدام از صحبت کردن با آن‌ها طفره می‌روند و به بهانه‌های مختلف آن را به زمان دیگری موکول می‌کنند. گاهی مشغول تماشاکردن تلویزیون هستند، یک بار خسته هستند و یک زمانی وقت ندارند... اما به هر حال شما می‌توانید یک زمان مناسب پیدا کنید تا با آرامش مشکلتان را با او در میان بگذارید. لازم نیست خیلی صبر کنید تا یک زمان طولانی به دست آورید چون نیازی به آن ندارید؛ اگر با روش درست بحث کنید، مشکلات ریز حتی با دوسه جمله حل می‌شوند، به علاوه آقایان علاقه‌ای به بحث‌های طولانی مدت ندارند.

۴. رگ خواب شوهرتان کجاست؟ علاوه بر همه این راهکار‌ها نباید فراموش کنید که همسر شما یک انسان منحصر به فرد است که ویژگی‌های رفتاری و اخلاقی مختص به خودش را دارد و شما باید بهتر از هر کسی با روحیات او آشنا شوید تا بدانید از چه روشی زود‌تر و بهتر به نتیجه برسید. در حقیقت رگ خواب شوهرتان را پیدا کنید. 

ارسال نظر شما

login captcha
بله سارا جان مگر نمیدونی مردان معمااند ...زنان هم معما اند..ولی فرقشون اینجاست که زنان هم باید معمای همسرشون را حل کنند و هم معمای خودشون را ..چون این جامعه مردسالار به مردان هیچ اجبار درونی و بیرونی ای برای حل معمای زنان وارد نمی کند..زنان معماهای قابل تغییرند نه قابل حل...
مگر حل کردن معما هست؟
2788

پربازدیدترین ها