2733
2734
تغذیه پس از زایمان .........................................



بعد از وضع حمل تمام خانم‌ها تمایل دارند که به وزن قبل از حاملگی خود برگردند و نگران هستند که این مورد چه مدت طول خواهد کشید بلافاصله بعد از زایمان به دنبال تخلیه محتویات رحم و خونریزی طبیعی حدود 5 تا 6 کیلوگرم، وزن کاهش می‌‌یابد.
در طول 6 هفته اول بعد از زایمان 2 تا 3 کیلوگرم دیگر وزن کاهش پیدا می‌‌کند که این کاهش وزن به علت از دست دادن مایع از طریق ادرار است. اکثر خانم‌ها در طی 6 ماه بعد از زایمان به وزن قبل از حاملگی خود می‌‌رسند. از عواملی که بر روند کاهش وزن بعد از زایمان تاثیر دارند: حاملگی اول،‌ شیردهی، برگشت زود هنگام به کار خارج از خانه و … می‌‌باشند.
در طی 6 هفته اول بعد از زایمان نباید محدودیت انرژی داشته باشید. زیرا بدن نیازمند است تا آنچه در زمان تولد نوزاد ازدست رفته است بازیابد و نیاز کودک تامین شود. در انجام کارهای منزل کمک کرده و احتمالا کار خود را شروع کنید. تغذیه با شیر مادر به طور معجزه‌آسا باعث کاهش وزن نمی‌‌شود ولی به کاهش وزن کمک می‌‌کند.
خانمی که زایمان کرده است در واقع مسئول تغذیه خود و نوزادش می‌‌باشد، پس باید رژیم غذایی خود را با دقت انتخاب کند. رژیم بعد از زایمان باید با دقت دوران بارداری رعایت شود. خوردن همه مواد مانند حبوبات و دانه‌های مغذی، میوه‌های تازه، سبزیجات و غذاهایی که پروتئین و کلسیم و آهن را به فراوانی فراهم می‌‌کنند باید مورد توجه قرارگیرد. متخصصان و کارشناسان در بحث‌های پرستاری مادران توصیه به اضافه کردن انرژی به میزان 500 کالری در روز را دارند. به طور متوسط اکثر زنان شیرده روزانه 2700 کالری انرژی نیاز دارند. خوردن کمتر از 1800 کالری در روز منجر به کاهش تولید شیر و ضعف می‌‌شود. در این دوران، شیردهی و آزاد شدن اکسی توسین (هورمون آزاد شده از هیپوفیز) باعث می‌‌شود که مادر احساس تشنگی بیشتری بکند. به همین دلیل مادر در این دوران بیشتر از بقیه مواقع آب می‌‌نوشد و اگر چه که تاثیر زیادی در تامین شیر ندارد ولی دانشکده متخصصین زنان و مامایی آمریکا نوشیدن حداقل 8 تا 12 لیوان آب در روز را به مادران توصیه می‌‌کند.
مواد غذایی که مادر می‌‌خورد و می‌‌نوشد بر روی شیردهی تاثیر می‌‌گذارد. بنابراین نظارت بر غذای مادر درواقع نظارت بر غذای کودک است. بطوریکه اگر مادر غذای نامناسب مصرف کند، نوزاد در واقع با رفتارش مادر را متوجه می‌‌سازد. مانند گریه‌کردن، خواب کم، بی‌قراری و… همچنین مادر باید در مورد مصرف غذاهای آلرژی‌زا دقت کافی داشته باشد، زیرا نوزاد به یک سری از مواد غذایی که مادر می‌‌خورد حساس بوده و پاسخ آن را به صورت علایم پوستی نشان می‌‌دهد. مصرف بعضی از غذاها توسط مادر باعث قولنج معمولی در نوزاد می‌‌شود. از جمله کلم و شیر گاو.
مادران در این دوران باید همانند دوران بارداری میزان آهن دریافتی را کنترل کنند، هر چند که در دوران بارداری تمام ویتامین‌ها و مواد لازم را به طور کامل دریافت کرده باشند. مادر در این دوران به طور معمول قرص آهن را برای تامین آهن مورد نیاز خود و نوزادش مصرف می‌‌کند. بسیاری از خانم‌ها ذخایر آهن خود را طی زایمان‌های مکرر به میزان قابل توجهی از دست می‌‌دهند. بنابراین مادران باید در این دوران از نظر ذخایر آهن کنترل شوند. البته این نکته قابل توجه است که این مواد کمکی (مانند ویتامین‌ها) نباید جایگزین یک رژیم غذایی خوب شوند.
مادران با رعایت رژیم غذایی متنوع و مناسب سلامت خود و نوزاد خود را تضمین می‌‌کنند. با توجه به این که در این دوران هر هفته در حدود نیم تا یک کیلوگرم وزن مادر کاهش می‌‌یابد، رژیم غذایی کم‌چرب به همراه ورزش‌های مناسب در این روند تاثیر بسزایی دارند. ولی باید توجه داشت که کاهش سریع وزن مادر به عنوان یک خطر برای نوزاد است، زیرا این عمل باعث می‌‌شود سم معمولی که در چربی‌های بدن ذخیره شده است را به جریان خون رها کند و میزان مواد سمی یا آلوده‌کننده در شیر بالا رود.
یکی از راه‌هایی که باعث می‌‌شود وزن مادر به طور منظم کاهش یابد و هیچ گونه خطری هم برای نوزاد ندارد، شیردهی می‌باشد. مادرانی که نوزاد خود را شیر می‌دهند، کالری بیشتر از مادرانی که شیردهی نمی‌‌کنند مصرف می‌‌کنند.
مادران محترم باید توجه داشته باشند که حداقل در 6 هفته اول بعد از زایمان حتی نباید به فکر کاهش وزن باشند، زیرا محدود کردن آنچه شما در هفته‌های اول زایمان می‌‌خورید باعث کاهش تولید شیر می‌‌شود. مصرف مواد غذایی که پر از فیبر هستند مانند میوه‌ها و سبزی‌ها قسمت اصلی رژیم غذایی این دوران محسوب می‌‌شوند (حتی بیشتر از زمان بارداری). از مزایای این مواد غذایی فیبردار، تامین حرکات دودی روده‌ها است که برای درمان یبوست و هموروئید (بواسیر) مفید می‌‌باشد.
هرگز خیلی زود به فکر بارداری مجدد نباشید. شما باید ذخایر مواد مغذی بدن خود را تقویت کنید تا آغاز پرفروغی برای جنین بعدی شما باشد. بارداری و شیردهی فشار زیادی بر بدن شما وارد می‌‌سازد. بارداری‌های پی‌درپی بر ذخایر مواد مغذی شما نظیر کلسیم و آهن و سطح انرژی، فشار اضافی وارد خواهد آورد به خصوص اگر شیرده نیز باشید.
جهت کاهش وزن خود در بارداری اول محدودیت شدید کالری برای خود ایجاد نکنید، رژیم فوق العاده کم کالری از تامین مواد مغذی مهم در دوره بارداری بخصوص مواد مغذی نظیر کلسیم و آهن ناتوان هستند.
از استعمال دخانیات و داروهای غیر مجاز خودداری کنید و راجع به داروهایی که مصرف می‌‌کنید یا قصد مصرف آن را دارید با پزشک خود مشورت کنید ...........................

ببین منم به همین مشکل خورده بودم.😢خانمای اینجا بهم دکترساینا رو معرفی کردن و منم از یکی از دکتراش ویزیت آنلاین گرفتم از خونه. و خیلی راضی بودم و مسالمم حل شد😍 بیا اینم لینکش ایشالا که مشکل توهم حل بشه😘

مصرف نوشابه های رژیمی و خطر زایمان زودرس ......................


نوشیدنی‌های رژیمی ممکن است حاوی شیرین کننده‌های مصنوعی باشند که مصرف آنها احتمال زایمان زودرس و پیش از موعد را افزایش می‌دهد................

بنابراین گزارش بر اساس تحقیقی که بر روی 60 هزار زن باردار در دانمارک انجام گرفته زنانی که از نوشیدنی‌های رژیمی استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض زایمان زودرس هستند.

‌این گزارش حاکی است، احتمال زایمان پیش از موعد در زنان بارداری که یک وعده در روز از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند، 38 درصد و در زنانی که 4 وعده در روز از این نوشابه‌ها می‌نوشند، 78 درصد بیشتر است.

این گزارش تاکید می‌کند: شیرین کننده مصنوعی در بدن تجزیه شده و تبدیل به مواد شیمیایی می‌شود که ممکن است احتمال زایمان زودرس را افزایش دهد.

بر پایه این گزارش بنا به توصیه دفتر آموزش و ارتقاء سلامت، بهترین نوشیدنی برای زنان باردار آب است................
2731



بهترین وقت بچه‌دارشدن ..............................


--------------------------------------------------------------------------------

اگر زوجین با هم بر سر مساله بچه‌دار شدن تفاهم داشته باشند، قاعدتا باید حداکثر یک سال پس از ازدواج، اولین بارداری صورت بگیرد....


در این میان، به زوج‌هایی که در سنین بالا - 35 تا40 سالگی - ازدواج می‌کنند توصیه می‌شود هرچه زودتر اقدام به بارداری کنند؛ چون بعد از سن 35 سالگی شانس بارداری کاهش می‌یابد. برخی از زوج‌ها به دلیل اینکه در ظاهر مشکلی ندارند، تصور می‌کنند که دچار نازایی نمی‌شوند. اگرچه احتمال نازایی در افرادی که مبتلا به تخمدان پلی‌کیستیک هستند، سابقه عمل جراحی دارند یا به بیماری‌های دیگری مبتلا هستند باعث اختلال تخمک‌گذاری می‌شود و همچنین در افرادی که پیشگیری طولانی‌مدت داشته‌اند، بیشتر است. اما فقدان این موارد، تضمینی بر این مساله نیست که زوجی برای مدت زمانی طولانی، از بارداری پیشگیری کند. به طور کلی، اگر مدت زمان پیشگیری (چه به روش طبیعی و چه روش‌های مختلف دیگر) طولانی باشد، احتمال نازایی به وجود می‌آید؛ چون شما و همسرتان از هنگام ازدواج به دلیل عدم تمایل به بارداری بررسی نشده‌اید و از نازایی خود غافل می‌مانید. از سوی دیگر در این میان باور غلطی وجود دارد که استفاده از قرص ضدبارداری باعث نازایی می‌شود. چنین باوری درست نیست. تا زمانی که فرد قرص می‌خورد تخمک‌گذاری‌اش متوقف شده و بعد از قطع قرص، مجددا تخمک‌گذاری شروع می‌شود. لازم به ذکر است یکی از عواملی که در پیشگیری‌های طولانی‌مدت باعث نازایی می‌شود، عفونت مکرر و چسبندگی لوله‌های رحمی است. بنابراین به طور کلی، پیشگیری طولانی‌مدت به زوج‌ها توصیه نمی‌شود و زوج‌ها حداکثر یک تا 2 سال بعد از ازدواج باید اولین بارداری را تجربه کنند. ما به هیچ‌عنوان به زوجین توصیه نمی‌کنیم که بارداری خود را تا 10 سال به تعویق بیندازند اما اگر زوجی پس از این مدت زمان تمایل به بارداری داشت، حتما باید قبل از بارداری تحت مشاوره قرار بگیرد، البته به همه زوج‌ها، مشاوره قبل از بارداری توصیه می‌شود..................
چگونه بچه‌ها را به صبحانه خوردن عادت بدهیم؟ صبحانه‌ای شاهانه اما ‌ کودکانه ...........................


--------------------------------------------------------------------------------



همه ما می‌دانیم کـه صبحـانـه چه وعـده مهـمـی اسـت و تغذیه درسـت در ایـن وعـده تا چه حدی در سلامت‌مان نقش دارد. با این حال، باز هم هر از گاه، به بهانه‌های مختلفی از خوردن این وعده غذایی طفره می‌رویم. بدتر از این اما صبحانه نخوردن بچه‌هاست که دردسر خیلی از والدین است؛ خیلی از والدینی که نمی‌دانند بدغذایی‌های خودشان، کودکان آنها را بدغذا کرده و از صبحانه خوردن فراری داده است. با این حال، متخصصان تغذیه می‌گویند راه‌های بسیاری برای آشتی دادن کودکان با صبحانه وجود دارد........................


1.زمان در صبحانه خوردن اهمیت زیادی دارد. بلافاصله بعد از برخاستن کودکان از خواب، آنها را به صبحانه دعوت نکنید. می‌توانید اجازه دهید که آنها برای رفتن به مهدکودک یا مدرسه آماده شوند و لباس‌هایشان را بپوشند و بعد، سر میز صبحانه بیایند و غذایشان را به اتمام برسانند.


2.بچه‌ها به تنوع و تجملات، توجه ویژه‌ای دارند؛ به‌عنوان نمونه، گذاشتن یک لیوان آب‌میوه تازه مثل آب پرتقال روی میز صبحانه می‌تواند به آنها انگیزه بدهد. یک برش نان تست همراه تکه‌ای گوشت سرخ‌شده و پنیر پیتزا هم می‌تواند ساندویچی لذیذ برای صبحانه آنها باشد.


3.بعضی بچه‌ها از غذاهای مایع بیشتر لذت می‌برند. به عنوان نمونه، یک کاسه کوچک شیر و غلات صبحانه، کمی عدسی یا فرنی یا سوپی مثل سوپ قارچ؛ که البته خیلی هم رقیق نیست.


4.همراه کردن انواع مغز‌ها با صبحانه می‌تواند به هرچه مغذی‌تر شدن این وعده کمک کند. می‌توانید پنیر سفید را با انواع مغز‌های خردشده مخلوط کنید و به شکل گلوله درآورید؛ چون اغلب کودکان علاقه بیشتری به این شکل غذا خوردن نشان می‌دهند.


5.بیشتر بچه‌ها طعم شیر را دوست ندارند. بنابراین به آنها شیر را به شکل شیرکاکائو یا مخلوط‌شده با انواع میوه‌های فصل مثل توت‌فرنگی یا موز بدهید.


6.تکه‌ای کیک خانگی نیز می‌تواند در کنار یک لیوان شیر، صبحانه‌ای دلچسب برای کودکان باشد. برای تنوع هم که شده، یک روز را به خوردن یک چنین صبحانه‌ای اختصاص بدهید.


7.بعضی از بچه‌ها لقمه گرفتن را دوست ندارند. می‌توانید وقتی آنها را برای صبحانه صدا می‌زنید، در بشقابشان حداقل 2 عدد ساندویچ کوچک با شکل ظاهری زیبا بگذارید و آن را با یک لیوان آب‌میوه تازه همراه کنید.


8.تخم‌مرغ از آن غذاهایی است که بچه‌ها به خوردن آن نیاز دارند. می‌توانید آن را به جای آب‌پز کردن، به شکل‌ پخته یا نیمرو با کمی سیب‌زمینی و قارچ سرو کنید.


9.بچه‌ها را برای تمام کردن صبحانه‌شان تحت فشار قرار ندهید و به زور غذایی را به آنها تحمیل نکنید. به آنها برای انتخاب غذایشان فرصت بدهید.


10و لزومی ندارد بچه‌ها برای صبحانه حتما نان و پنیر بخورند یا خامه و عسل. ببینید چه دوست دارند؛ همان را برایشان سرو کنید. این غذا می‌تواند تکه‌ای پیتزای خانگی باشد یا قسمتی از یک تارت تازه میوه که البته نباید هر روز مصرف شوند. ...................................

تاثیر چاقی بر سلامت جنسی .............................................


--------------------------------------------------------------------------------

چاقی بیماری‌ای است که معمولا با اضافه‌شدن توده چربی در بدن شناخته می‌شود. افراد چاق معمولا تنبل هستند،‌ تحرک کمتری دارند و بیشتر اوقات خود را به شکلی منفعل سپری می‌کنند.........


این عدم فعالیت، اضافه وزن را برای آنها به دنبال دارد و باعث می‌شود چاق‌تر شوند و سلامت‌شان به خطر بیفتد. افراد چاق معمولا در 2 گروه طبقه‌بندی می‌شوند؛ گروه اول، افرادی هستند که از همان ابتدا چاقند و به عبارتی، چاق به دنیا می‌آیند و گروه دوم آنهایی هستند که به دلایل گوناگون (جسمی یا روانی) در طول زندگی با افزایش توده چربی مواجه و چاق می‌شوند. چاق‌ها از هر گروهی که باشند، دارای مشکلات متعددی در زندگی اجتماعی، فردی، شغلی و زندگی و فعالیت جنسی خود هستند. اگرچه تاثیر چاقی بر سلامت کاملا مشخص است ‌اما تاثیر آن بر سلامت جنسی هنوز کاملا شناخته‌شده نیست. این نوشته، به همین موضوع می‌پردازد. ..........................





ماهیت جنسی به عنوان مجموعه نگرش‌ها،‌ رفتارها و افکار جنسی در نظر گرفته می‌شود. ماهیت جنسی به عنوان بخشی از شخصیت ما تعریف و دامنه وسیعی از ویژگی‌ها را شامل می‌شود و بنابراین مفهومی فراتر از داشتن آمیزش جنسی را در برمی‌گیرد؛ از جمله مولفه‌های جسمی (آمیزش جنسی)، مولفه‌های روان‌شناختی (طرح‌واره‌های شناختی) و مولفه‌های فرهنگی (سبک‌های جنسی)...............................


مدت‌هاست که مطالعات نشان داده‌اند شرایط پزشکی خاص نظیر چاقی می‌تواند سلامت جنسی را تحت تاثیر قرار دهد. اما حساسیت‌های خاصی که معمولا این موضوع به دنبال دارد باعث شده که به شکل خاص و کاملا مجزا به این موضوعات پرداخته نشود. اما وضعیت هرچه باشد کیفیت زندگی جنسی افراد چاق به دلیل اضافه وزن تحت تاثیر قرار می‌گیرد و مشکلات متعددی برای این افراد ایجاد می‌شود................................


چاقی، به ویژه چاقی مرضی، دامنه گسترده‌ای از مشکلات جسمی را به همراه دارد. افرادی که از چاقی رنج می‌برند، به احتمال بیشتری درگیر بیماری‌های جسمانی می‌شوند؛ انرژی کمتری دارند؛ از افسردگی و عزت نفس پایین رنج می‌برند و مشکلات متعدد جنسی را تجربه می‌کنند. ...........................


افراد چاق ممکن است در جامعه طرد شوند و به دلیل وزن بالایشان کمتر مورد توجه قرار گیرند، مشاغل مناسب نداشته باشند، نتوانند به شکل مناسب و معمول در فعالیت‌های اجتماعی مشارکت کنند و بنابراین عزت‌نفس‌ و خودکارآمدی‌شان به مخاطره بیفتد. عزت‌نفس پایین و به دنبال آن، تصویر بدنی ضعیف شکل‌گرفته در این افراد می‌تواند روی سلامت جنسی آنها تاثیر منفی بگذارد. مشکلات جنسی ناشی از چاقی در مردان بیشتر از زنان شناخته شده‌ است. دلیل آن شاید مسایل زیستی ناشی از چاقی و تاثیر آن روی عملکرد جنسی مردان (از قبیل اختلال کارکرد نعوظ) باشد ‌اما این دلایل هنوز کاملا شناخته شده نیستند............................





چاقی مردان و سلامت جنسی ................................


عملکرد جنسی مردان چاق به خوبی مردان طبیعی نیست. چاقی در مردان ممکن است باعث شود که آنها میل جنسی کمتری داشته باشند، رضایت‌مندی جنسی پایین‌تری ‌را تجربه کنند، دچار اختلال در عملکرد جنسی(اختلال در نعوظ و انزال زودرس) شوند و زندگی جنسی موفقی را تجربه نکنند. این عملکرد ضعیف اولین قدم برای به خطرافتادن رابطه عاطفی آنها است. عملکرد جنسی ضعیف این مردان باعث می‌شود که همسر آنها از داشتن رابطه جنسی با آنها خودداری کند و مشکلات بعدی، از جمله کاهش دوچندان میل و برانگیختگی جنسی را برای آنها به دنبال داشته باشد. مردان چاق عمدتا به دلیل از دست دادن جذابیت جنسی برای همسر خود،‌ از عزت نفس پایین‌تری در مقوله‌های جنسی برخوردارند؛ نمی‌توانند میل جنسی را در همسرشان به خوبی ایجاد کنند و همین مساله باعث می‌شود که در توانایی بیان جنسی، ‌پیشنهاد رابطه زناشویی و برقراری رابطه موفقیت‌آمیز، کارایی لازم را را نداشته باشند.................





چاقی زنان و سلامت جنسی .............................


زنانی که از چاقی رنج می‌برند، دارای تصویر بدنی ضعیفی از خودشان هستند و خود را برای همسرشان جذاب نمی‌دانند و بنابراین تمایل دارند که به هر دلیلی (حتی افسردگی) کمتر به فعالیت جنسی بپردازند. بی‌میلی جنسی و عدم تجربه کامل اوج لذت جنسی شایع‌ترین مشکل بین زنان چاق است. به دلیل اهمیت زیادی که زنان به بدن خود می‌دهند، چاقی عمدتا باعث کاهش برانگیختگی در آنها می‌شود و البته همین اهمیت به جذابیت جسمی باعث می‌شود بیشتر مراقب سلامت خود بوده و بنابراین چاقی در بین آنها کمتر باشد...........................





تاثیر چاقی بر بدن و اندام‌های تناسلی ..................................


تاثیر چاقی بر بدن وزمینه‌سازی برای بیماری‌های جسمی کاملا مشهود است. بیماری‌های قلبی، گرفتگی عروق کرونری قلب و دیابت از جمله مهم‌ترین این مشکلات هستند که تاثیرات عمیقی روی عملکرد جنسی (به‌ویژه به لحاظ فیزیولوژیکی) زنان و مردان می‌گذارد. اختلال نعوظ، انزال زودرس و عدم تجربه اوج لذت جنسی مستقیما به وجود این مشکلات جسمی برمی‌گردد. مشکلات قلبی عروقی مانع از تلمبه شدن مناسب خون در بافت آلت تناسلی مردان شده و بنابراین عملکرد نعوظ را دچار اختلال می‌کند. در زنان اوج لذت جنسی با انقباض ماهیچه‌های عضلانی مهبلی صورت می‌گیرد که ناشی از فشار و جریان خون در این ماهیچه‌ها است. بنابراین طبیعی است که مشکلات مربوط به فشارخون باعث عدم تجربه کامل اوج لذت جنسی در زنان چاق شود. در افراد چاق وجود چنین مشکلاتی در فشار خون و به تبع آن مشکلات عملکرد جنسی معمول است..............................





تاثیر چاقی بر روابط همسران ......................................


چاقی از طریق تاثیراتی که بر رابطه جنسی می‌گذارد، به‌طور غیرمستقیم، ازدواج و روابط عاطفی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. خجالت از وضعیت جسمی یکی از متداول‌ترین نتایج چاقی است که اغلب باعث ناهماهنگی عاطفی و هیجانی در روابط زوجین شده و باعث می‌شود یکی از زوجین، خود را کمتر از دیگری احساس کند و طرف مقابل، وی را از لحاظ جذابیت جنسی، ‌کمتر احساس کند و میلی برای داشتن رابطه جنسی با او نداشته باشد؛ به ویژه اگر این چاقی و اضافه وزن در طول رابطه ایجاد شده باشد، باعث تغییرات بیشتری (به دلیل برآورده نشدن انتظاراتی که قبلا در طول رابطه ایجاد شده‌اند) می‌شود و مواجهه با آن را برای هر 2 نفر مشکل می‌کند و عمدتا باعث می‌شود که زوجین در این مورد بحثی نکنند ولی به تدریج روابط جنسی و عاطفی خود را با یکدیگر کمتر می‌کنند تا از مواجه شدن با آن خودداری کنند و این موضوع به اساس رابطه آنها لطمه وارد می‌کند. چاقی به شکل دیگری نیز ‌می‌تواند باعث شکل‌دادن به مشکلات جنسی در افراد شود. اگر افراد به نوعی دچار اختلال جنسی باشند یا به نوعی خود را قربانی یک سوءاستفاده جنسی بدانند، ‌ممکن است برای کنار آمدن با این تجارب به مصرف مواد مخدر و الکل روی آورده یا به شدت پرخور شوند و در نتیجه اضافه‌وزن پیدا کنند. مشکلات روان‌شناختی نظیر افسردگی و اضطراب نیز باعث می‌شود که افراد از چاقی خود به عنوان یک ابزار استفاده کرده و از داشتن روابط جنسی طفره روند. مدیریت اختلال جنسی در افراد چاق موضوع چالش‌برانگیزی است. قبل از هرچیزی لازم است که ارزیابی دقیقی از وضعیت فرد به عمل آید. لازم است اطلاعات کاملی در مورد مشکلات جنسی که فرد چاق تجربه می‌کند، رژیم غذایی او، مشکلات پزشکی و...جمع‌آوری شود. ...................





چاقی و تصویر فرد از بدن خود .............................


مساله بعدی در مورد مدیریت سلامت جنسی در افراد چاق،‌ تصویر بدنی‌ای است که آنها از خود دارند. فرد باید بدن خود را به این شکل بپذیرد و در این مورد احساس خجالت نکند. باید یاد بگیرد که از داشتن رفتارهای پرخوری خود احساس شرم نداشته باشد و یاد بگیرد که چطور خود را دوست داشته باشد تا به این وسیله بتواند در جریان درمان برای خودی که دوستش دارد، تلاش کند. استفاده از رویکردهای رفتاری‌ شناختی می‌تواند به تغییر و جایگزینی الگوها و عادات نامناسب تغذیه‌ای و رفتاری کمک کرده و به این ترتیب فرد عزت نفس و پذیرش خود را افزایش داده و بر بخشی از مشکلات جنسی خود غلبه کند................


درمان‌های جنسی مبتنی بر ارتقا و بهبود روابط جنسی و ابراز وجود جنسی گام بعدی در درمان هستند. این رویکردها گوناگون بوده و در هر فرد براساس نوع مشکلاتی که تجربه می‌کند، متفاوت است. درمانگران ممکن است از گروه‌درمانی یا زوج درمانی استفاده کنند. علت استفاده از این روش‌ها این است که احساسات و واکنش‌های شریک جنسی و عملکرد جنسی وی نیز در ارتباط با مشکلات موجود بررسی شود. به‌طورکلی رویکردهای درمانی در این زمینه شامل ترکیبی از رفتاردرمانی،‌ تغذیه‌درمانی، دارودرمانی،‌ روان‌درمانی و درمان‌های جنسی هستند...............

علایم خوب کار نکردن کبد

کبد بزرگترین غده بدن نیز محسوب می گردد. کبد در قسمـت راسـت شکم و زیر قفسه سینه درست زیر دیافراگم قرار دارد. کبد مخروطی شکل بوده و سطحی صاف، نرم و لاستیک مانند دارد. رنگ آن قهـوه ای متـمـایل بـه قـرمز تـیـره است. کبد از دو بخش بنام لوب بزرگ وکوچک تشکیل یافته است. وزن آن از 1.2 تا 2.5 کیلوگرم متغیر بوده و با ابعاد 20 سانـتـی مـتـر طـول در 17 سانتی متر عرض و ضخامت 12 سانتی متر است. قسمت اعظم کبد از سلول هایی موسوم به هپاتوسیت ها تشکیل یافته است. کارکردها و وظایف متعدد کبد آن را به یک عضو بسیار حیاتی و مهم تبدیل ساخته است. وظایف کبد را میتوان اینچنین برشمرد:



1- کبد مسئول بیش از 500 کارد کرد حیاتی در بدن است.



2-بیش از یک لیتر خون در هر دقیقه از طریق کبد فیلتر میشود.



3- تفکیک مواد مغذی از مواد زاید. سم زدایی، تجزیه مواد شیمیایی و یا تبدیل مواد شیمایی سمی و غیر قابل دفع به مواد غیر سمی و قابل دفع. (متابولیزه کرده و غیر فعال کردن سموم)



4- یک کبد سالم قادر است 100 درصد باکتریها و سموم را پیش از آنکه به جریان عمومی خون بدن راه یابند، از بدن دفع کند.



5-در حفظ تعادل و تنظیم هورمونهای بدن نقش دارد.



6- در ذخیره سازی و متابولیسم چربیها، کربوهیدراتها و پروتئینها نقش دارد.



7- محل ذخیره گلوکز (قند) خون است. کبد گلوکز را تبدیل به گلیکوژن کرده و در خود ذخیره میکند. در صورت نیاز مجددا گلیوکوژن را تبدیل به گلوکز کرده و به جریان خون وارد میسازد.



8- محل ذخیره چربیها، ویتامینها (به ویژه ویتامینهای A,D,E,K,B12)، املاح معدنی (آهن، فولات، مس) و سایر مواد مغذی.



9- کبد یک کارخانه بیوشیمایی است:



* سنتز آلبومین: پروتئینی که تبادل آب میان خون و بافتهای بدن را تنظیم میکند.



* سنتز کلسترول: کبد تمام کلسترول مورد نیاز بدن را میسازد.



* سنتز فاکتورهای انعقاد خون.



* ساخت گلوگز از برخی آمینو اسیدهای خاص، گلیسرول و لاکتات.



* سنتز گلوبین: بخشی از هموگلوبین خون.



* سنتز فاکتورهای ایمنی سیستم ایمنی بدن.



* سنتز فسفولیپیدها و لیپوپروتئینها-سنتز تریگلیسیریدها از اسیدهای چرب و گلیسرول.



10- کـبد صفرا را ترشح میکند. صفرا مایعی زرد متمایل به سـبـز اسـت. صفرا وظیفه کمک به گوارش و جذب چربیها و دفـع مــواد زاید را بر عهده دارد. ترکیبات عمده صفرا شامل کلـسترول، فسـفولیپـیـدها، بـیـلی روبـیـن و املاح صفراوی اسـت. صـفـرا از طـریـق مجاری متعدد صفراوی کبد ابتدا در کیسه صفرا ذخیره شده و پس از مصرف مواد غذایی حاوی چــربی به روده کوچک تخلیه میگردد. کیسه صفرا یک ارگان گلابی شکل بوده که به کبد متصل است.





11- زدودن بیلی روبین از خون. طحال مسئول انهدام گلبولهای قرمز فرسوده و پیر است. از انهدام هموگلبوبین گلبولهای قرمز ماده ای زرد رنگ بنام بیلی روبین پدید می آید. اما این بیلی روبین نا محلول در آب در کبد به بیلی روبین قابل دفع تبدیل میگردد.



12- دفع آمونیاک. آمونیاک حاصل از تجزیه پروتئینها یک ماده سمی خطرناک است که کبد با تبدیل آمونیاک به اوره این ماده سمی را از طریق ادرار از بدن دفع میکند.



13- کبد تصفیه خانه و پالایشگاه بدن است. هر چیزی که مامیخوریم، میاشامیم، تنفس میکنیم و یا با پوستمان تماس می یابد سرانجام به کبد مان میرسد. کبد وظیفه تصفیه آلایندهای هوا، آفت کشها، دود سیگار، مواد شیمایی، الکل، مواد مخدرو تمام داروهای مصرفی ما را بعهده دارد. اگر کبد وجود نداشت داروها برای همیشه در بدنمان باقی میماندند و الکل هیچگاه از بدن دفع نمیگردید.



14-در 3 ماه نخست بارداری تولید گلبولهای قرمز در جنین منحصرا توسط کبد صورت میگیرد. از هفته 24 بارداری به بعد مغز استخوان این وظیفه را بعهده میگیرد.



* بد کارکردن، سوء تغذیه و استرس بیش از حد به کبد ریشه اکثر بیماریهاست.



* تمام خون برگشتی از دستگاه گوارش که حاوی مواد غذایی است ابتدا به کبد میرود. بنابراین تمام غذایی که ما میخوریم توسط کبد پردازش میشود.



یک مطلب جالب درباره کبد:



کبد از مقاومت، قدرت بازسازی و ترمیم خارق العاده ای برخوردار است. هرگاه کبد 80 تا 90 درصد سلولهایش را نیز از دست بدهد باز هم قادر است به وظایفش عمل کند. همچنین کبد قادر است خودش را بطور کامل احیاء و باز سازی کند. حتی اگر بخش عمده کبد با عمل جراحی برداشته شود، کبد پس از چند هفته قادر است کاملا خودش را بازسازی کند. از این رو در پیوند کبد تنها لوب بزرگتر کبد فرد سالم به بدن فرد دریافت کننده پیوند زده میشود که پس از چند هفته هم اهدا کننده و هم دریافت کننده کبدشان بازسازی میگردد. اما کبد فنا ناپذیر هم نیست. سمومی مانند الکل، برخی داروها و ویروسهایی همچون هپاتیت B و C میتوانند آسیب دائمی به کبد وارد سازند.



بیماریهای شایع کبد:



1- هپاتیت: هپاتیت به التهاب کبد اطلاق میگردد. عامل این التهاب میتواند ویروسی، باکتریایی، برخی داروها و یا ضربه مکانیکی باشد. اما از این میان هپاتیت ویروسی از همه شایع تر و خطرناکتر است. هپاتیت A وE از طریق آب و غذا، هپاتیت B از طریق خون- مایعات بدن-رابطه جنسی محافظت نشده-سوزن و سرنگ مشترک-مادر آلوده به جنین انتقال می یابد. هپاتیت B مانند ویروس HIV انتقال می یابد اما بسیار آسانتر از آن بطوری که ویروس هپاتیت B از طریق بزاق دهان نیز به آسانی انتقال می یابد. اگر بر حسب تصادف سوزن سرنگ فرد مبتلا به ویروس HIV در پوستتان فرو رود احتمال مبتلا شدن شما به این ویروس 1 در 2000 (0.2 درصد) میباشد اما اگر فرد مذکور مبتلا به هپاتیت B باشد احتمال مبتلا شدن شما به، 1 در 4 (25 درصد) کاهش مییابد. هپاتیت C نیز عمدتا از طریق خون انتقال می یابد.



2- کبد چرب: به تجمع سلولهای چربی در کبد اطلاق میگردد. کبد چرب در افراد چاق و دیابتی بیشتر مشاهده میگردد.



3- سرطان کبد:در این حالت تکثیر سلولهای کبدی سریعتر از حالت معمول انجام میگیرد. هپاتیت B و C شانس ابتلا به سرطان کبد را افزایش میدهند.



4- سیروز کبدی(تنبلی کبد): آسیب پیشرفته به کبد سیروز کبدی نامیده میگردد. در این حالت بافت طبیعی کبد به یک بافت‌ جوشگاهی‌ تبدیل میگردد. سیروز کبدی موجب میگردد تا کبد دیگر نتواند خودش را ترمیم و بازسازی کند به همین خاطر کبد بتدریج از کار می افتد. پیوند کبد تنها راه درمان سیروز کبدی میباشد. مصرف زیاد مشروبات الکلی، هپاتیت B و C، و بیماریهای خود ایمنی از عوامل ایجاد کننده سیروز کبدی میباشند. در زیر میتوانید تصویر کبد سالم (راست) و سیروز کبدی(چپ) را مشاهده کنید



5- سنگ کیسه صفرا: به وجود سنگ در کیسه صفرا اطلاق میگردد. سنگ کیسه صفرا عمدتا ازبلورهای کلسترول تشکیل یافته است اما در این سنگها املاح صفراوی و کلسیم نیز مشاهده میگردد. رژیم غذایی پر چرب و کم فیبر، اضافه وزن و چاقی و قرصهای ضد بارداری از عوامل بروز سنگ کیسه صفرا میباشد.



6- یرقان(زردی): به افزایش غلظت بیلی روبین خون اطلاق میگردد. یرقان موجب زرد شدن پوست، سفیدی چشمها و غشاء مخاطی دهان میشود. این رنگ زرد در موارد شدید تر به قهوه ای میگراید. انسداد مجاری صفراوی، بیماریهای خونی (مانند کم خونی)، نارسایی های کبدی، نقصهای ژنتیکی و هپاتیت ویروسی از عوامل بوجود آورنده یرقان میباشند. مصرف غذاها و مواد شیمایی حاوی مقادیر زیاد بتا کاروتن مانند هویج نیز باعث زردی پوست میشود اما سفیدی چشم در این حالت زرد نمیشود. یرقان فیزیولوژیک در نوزادان تازه متولد شده یک امر طبیعی و بی خطر میباشد. این زردی از روز دوم و پنجم تولد در نوزاد بروز کرده و حداکثر تا دو هفته باقی میماند. علت زردی فیزیولوژیک تغییرات خونی و عدم تکامل کامل کبد نوزاد می باشد. اگر زردی پس از هفته نخست تولد در نوزاد بروز کند ممکن است بعلت شیر مادر باشد که می‌بایست شیر مادر برای چند روز قطع و سپس مجددا آغاز گردد. (البته زردی نوزادان را حتما با پزشک متخصص خود در میان بگذارید) زردی نشانه بیماریست است و نه یک بیماری.



علایم خوب کار نکردن کبد به قرار زیر میباشد:



1- عدم تحمل غذاهای چرب و ادویه دار.

2- افزایش وزن.

3- سردرد تکرار شونده.

4- سوء هاضمه.

5- یبوست مزمن.

6- ضایعات پوستی: اگزما، پسوریازیس و جوش دانه ها.

7- طعم فلزی در دهان.

8- تورم و یا درد شدید شکم.

9- اختلالات رود ه ای، سینوسی و آلرژیک.

10- سیستم ایمنی ضعیف.

11- پیری زود رس.

12- خستگی مزمن.

‌13- خونریزی و یا کبود شدن سریع پوست.

14- ادم(خیز) پاها. (تجمع پاها از مایعات)

15- مدفوع آغشته به خون و یا قیر مانند و یا مدفوع کم رنگ.

16- ادرار خیلی تیره.

17- خارش طولانی مدت پوست.

18- بی‌اشتهایی، تهوع و استفراغ و علائم شبیه آنفلوانزا.



راههای محافظت از این ارگان حیاتی:



1- از مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر اجتناب ورزید.

2- هرگز داروها و مواد مخدر را با الکل نیامیزید. مصرف همزمان استامینوفن و الکل برای کبد بسیار سمی بوده و به آن آسیب جدی وارد میسازد.

3- مصرف بی رویه استامینوفن و سایر مسکنهای درد مانند TYLENOL (به غیر از آسپرین) برای کبد مضر میباشد.

4- حتما خود را در مقابل ویروس هپاتیت B واکسینه کنید.

5- داروها نیز سم محسوب میشوند. بنابراین از مصرف خود سرانه آنها بپرهیزید. داروها را با تجویز پزشک مصرف کرده و میزان دوزمصرفی انها را افزایش ندهید.

6- از مصرف بیش از حد ویتامین های محلول در چربی مانند A,D,E,K بپرهیزید.

7- از مصرف غذاهای پر چرب بپرهیزید. کبد تمام کلسترول مورد نیاز بدن شما را میسازد.

8- وزن خود را کنترل کنید. چاقی شما را مستعد بیماریهای: کبد چرب، هپاتیت و سیروز کبدی میکند.

9- بهداشت فردی را رعایت کنید.

10- از مصرف داروهای غیر ضروری اجتناب ورزید. از مصرف همزمان چند دارو با هم خودداری کنید مگر با تجویز پزشک.

11- مصرف ویتامین C و چای سبز برای سلامتی کبد مفید است.

12- مصرف غذاهای سرخ کرده، آماده(فست فود) و روغنهای جامد را به حداقل برسانید.

13- از غذاهای پرچرب،خیلی شیرین و یا شور بپرهیزید.

14- از روبوسی افراد غریبه خودداری کنید.

15- بطور منظم ورزش کنید.2 تا 3 روز در هفته فعالیت بدنی داشته باشید.

16- مصرف غذاهای پر فیبر را افزایش دهید مانند: سبزیجات، میوه ها، برنج، غلات و دانه های کامل.

17- هرگز به سرنگ و سوزنهای دور انداخته شد دست نزنید.

18- بخارات حاصل از رنگها، حلالها، تینرها، چسبها، اسپری های رنگ، اسپری های آفت کش و حشره کش همگی سمی هستند. بنابراین هنگام سمپاشی، استفاده از اسپری حشره کش ورنگ کردن حتما از ماسک استفاده کرده و از تهویه مناسب اتاق مطمئن گردید. همچنین برای جلوگیری از تماس یافتن این گونه مواد شیمایی با پوست حتما از دستکش، کلاه و ماسک استفاده کنید.

19- از آمیزش جنسی محافظت نشده و به اشتراک گذاشتن سرنگ و سوزن اجتناب ورزید.

20- هپاتیت B و Cدرمان نشده منجر به سیروز کبدی، سرطان کبد و سرانجام پیوند کبد میگردند. بنابراین چنانچه جزو آن دسته از افرادی میباشید که در معرض این بیماریها قرار دارید حتما واکسن هپاتیت B را تزریق کنید و بطور منظم هم تست هپاتیت را انجام دهید. افراد زیر بیشتر در معرض ابتلا به هپاتیت میباشند:



* افرادی که از داروهای داخل وریدی استفاده میکنند.

* معتادانی که از سوزن و سرنگ مشترک استفاده میکنند.

* زنان و مردانی که شریک جنسی متعدد دارند.

* کارکنان آمبولانسها، پرستاران، آتش نشانان، افسران پلیس و غسالها.

منبع : بانک اطلاعات پزشکی



2738
پوست سالم، حاصل سلامت کبد است


متخصصان تاکید کردند که داشتن پوست سالم با داشتن کبد سالم ارتباط مستقیم دارد.

این پژوهشگران می‌گویند؛ وضعیت پوست در واقع آیینه‌ای از سلامت کلی کبد است. سموم می‌توانند سبب بروز التهاب شوند که ممکن است به صورت مشکلاتی مثل درماتیت، اگزما، خارش، پسوریازیس، لکه‌های کبدی و چین و چروک آشکار شود.

کرم‌های معمولی پوست یا داروها ممکن است این مشکلات را سرکوب کند اما در نهایت می‌توانند عوارض جانبی داشته باشند. اگر مایل باشید با کمک یک روشی طبیعی و با کاهش التهاب و به کمک سم زدایی، سلامت کبد خود را به دست بیاورید.

گزینه‌های متعددی وجود دارد که با مشورت از طریق متخصص می‌توانید از آنها بهر‌ه‌مند شوید. برای مثال می‌توانید از تونیک‌های کبدی برای سم زدایی از این عضو استفاده کنید که نتیجه این سم‌زدایی از کبد در پوست شما جلوه خواهد کرد.

همچنین مصرف مکمل‌های حاوی چربی امگا -3 ، مصرف سلنیوم، ویتامین د و ید و نیز نوشیدن آب میوه‌های طبیعی از روش‌های موثر در کاهش التهاب کبد و در نتیجه بهره‌مندی از پوستی سالم و شاداب است.

سایت لیورداکتر دراین باره افزود: البته استفاده از این روش‌ها حتما باید تحت نظر پزشک و متخصص صورت گیرد.

گفتنی است، استرس، کمبود خواب و مصرف الکل نیز از عواملی هستند که با تاثیرگذاری روی سیستم اعصاب، سلامت پوست را به خطر می‌اندازند.

مرسی از شما خانم یاس کبود عزیز ........

از مشارکت شما هم خیلی ممنونم ....... کاش دوستان دیگر هم فقط به خواندن اکتفا نکرده و روزی حداقل یک پست بزارن تا با پر بارتر شدن اینجا بهتر و بیشتر بهره ببریم .......
1 تا 3ماهگی؛ بهترین سن ختنه ...............................................


بیشتر پدر و مادرها بر این باورند که ختنه یک جراحی ساده و کوچک است اما والدینی هم هستند که از عوارض این عمل ظاهرا کوچک هراس دارند و کودک خود را تا سنین بالا برای ختنه نزد پزشک نمی‌برند. در همین رابطه گفتگویی انجام داده‌ایم با دکتر صلاح‌الدین دلشاد، فوق‌تخصص جراحی کودکان و نوزادان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، تا اطلاعات‌مان را در این زمینه اصلاح کنیم...


آقای دکتر! از نظر پزشکی، چرا عمل ختنه باید در پسربچه‌ها انجام شود؟
در حقیقت می‌توان گفت که ختنه اولین عمل جراحی تاریخ بشر است و در بسیاری از ادیان به‌ویژه در اسلام یک سنت تلقی می‌شود و بر هر مسلمانی واجب است که عمل ختنه را انجام دهد. انجام ختنه در پسربچه‌ها از بروز عفونت‌های ادراری، چسبندگی‌ها و سرطان‌های آلت جلوگیری می‌کند و به همین دلیل امروزه در بسیاری از کشورها این عمل شایع است، به طوری که 45 درصد پسران و مردان انگلیسی ختنه شده‌اند اما پایین‌ترین آمار مربوط به کشور اسپانیا و حدود 3 درصد است.



بهترین زمان برای انجام ختنه چه سنی است؟
هنوز اختلاف‌نظر بسیاری در این زمینه وجود دارد اما به اعتقاد من و بسیاری از همکاران بهترین زمان برای این عمل بین یک تا سه ماهگی است؛ چرا که کودک، مرحله نوزادی را طی کرده، رشد آلت تا حدودی صورت گرفته و از طرفی کودک هنوز به سنی نرسیده که این عمل موجب ایجاد خاطرات بد در ذهن او شود و عواقب روانی به همراه داشته باشد. اما توصیه ما این است که این عمل حتما قبل از دو سالگی انجام شود تا به بی‌هوشی نیازی نباشد و عمل با بی‌حسی صورت گیرد و احتمال خون‌ریزی کاهش یابد.



اگر انجام ختنه به تاخیر بیفتد چه مشکلاتی برای کودک ایجاد می‌شود؟
معمولا عفونت‌های ادراری در کودکان شایع است و دختربچه‌ها 5 تا 6 برابر بیشتر از پسربچه‌ها به این بیماری مبتلا می‌شوند اما در کودکان پسر زیر یک سال که ختنه نشده‌اند، این روند برعکس است. در عین حال همان‌طور که گفتم با افزایش سن کودک، باید به جای بی‌حسی از بی‌هوشی استفاده کرد. همچنین خون‌ریزی‌های ناشی از انجام ختنه بین یک تا سه ماهگی بسیار کمتر است و احتمال خون‌ریزی با افزایش سن، بیشتر می‌شود و به تبع آن استرس و نگرانی‌های خانواده نیز افزایش می‌یابد.



آیا روش‌های مختلفی برای انجام ختنه وجود دارد؟
بله؛ برای انجام ختنه دو روش جراحی و استفاده از حلقه به کار گرفته می‌شود. در جراحی، عروق گره‌زده شده و مخاط و پوست بخیه زده می‌شوند اما در روش حلقه‌گذاری برش و بخیه وجود ندارد و پس از حدود یک هفته تا 10 روز حلقه استفاده شده خود به خود جدا می‌شود و می‌افتد.



این روش‌ها چه عوارضی را در پی دارند؟
در صورتی که هر یک از این روش‌ها به درستی انجام نشود، عوارض مختلفی را به همراه خواهد داشت. عدم برخورداری از تبحر لازم برای انجام عمل ختنه ممکن است موجب شود که پوست کافی در آن منطقه برداشته نشود و یا برعکس. احتمال هماتوم پس از عمل و جمع شدن خون زیر پوست نیز وجود دارد. همچنین در صورت عدم انجام صحیح عمل ختنه ممکن است در درازمدت نوک مجرا دچار تنگی شود. استفاده نامناسب از دستگاه کوتر که در عمل ختنه برای سوزاندن رگ‌ها به کار می‌رود نیز ممکن است موجب سوزاندن پوست شود. از طرفی انجام عمل ختنه به دست افراد کم‌تجربه ممکن است بریده شدن قسمتی از سر آلت، ایجاد سوراخ‌های دیگر روی آلت تناسلی و همچنین ایجاد فیستول را به دنبال داشته باشد. گاهی نیز عوارض شدیدی از ختنه‌های نادرست به جا می‌ماند. در مواقعی که پوست به اندازه کافی برداشته نمی‌شود پس از مدتی مجددا پوست، تمام آلت را می‌پوشاند و ترشحات مخاطی زمینه‌ساز سرطان در بزرگسالی می‌شود. گاهی هم ممکن است با استفاده از حلقه در عمل‌های ختنه به دست افراد کم‌تجربه، سر آلت درون حلقه خفه شود که در این صورت کودک قادر به ادرار نیست. بنابراین در انجام ختنه با استفاده از حلقه لازم است که اندازه حلقه‌ها متناسب انتخاب شوند. در عین حال، خون‌ریزی‌های شدید به خصوص در روش جراحی یکی از عوارض ختنه‌های نادرست است. بنابراین انجام این عمل ظریف و حیاتی حتما باید توسط جراح یا ارولوژیست کودکان، ارولوژیست عمومی و جراح عمومی انجام شود و پزشکان عمومی تنها در صورت گذراندن دوره‌های آموزشی باید اقدام به انجام این عمل کنند تا از پس عوارض احتمالی آن هم برآیند.



بعد از عمل ختنه، مراقبت‌های خاصی لازم است؟
در عمل ختنه به روش حلقه‌گذاری، حلقه پس از یک هفته تا 10 روز می‌افتد و کودک بعد از عمل می‌تواند پوشک شود. حتی می‌توانند کودک را بعد از ادرار کردن زیر آب بگیرند چرا که پانسمانی وجود ندارد اما انجام این عمل فقط تا یک سالگی امکان‌پذیر است. در روش جراحی کودک نباید تا چند روز پوشک شود زیرا پانسمان از بین می‌رود و تعویض آن برای کودک بسیار دردناک است. بعد از یک هفته هم می‌توان کودک را به حمام برد تا پانسمان خود به خود جدا شود. گاهی بنا به صلاحدید پزشک و به منظور جلوگیری از عفونت آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود اما در اکثر مواقع الزامی به این کار نیست. اما نکته بسیار مهم این است که گاهی پس از انجام عمل ختنه، عارضه تنگی دهانه مجرا را شاهد هستیم که به راحتی قابل پیشگیری است. اگر 3 تا 4 ماه بعد از انجام ختنه، نوک آلت کودک با وازلین یا ویتامین A چرب شود و تا یک ماه بعد هم مرتب ادرار کودک با آب شسته شود، این عارضه ایجاد نخواهد شد.



و در چه صورتی نباید کودک را ختنه کرد؟
به هر حال، کودکانی هستند که پوست روی آلت آنها ملتهب است که گاهی نیاز به برش دارد زیرا موجب تنگی مجرای ادراری کودک می‌شود و کودک نمی‌تواند ادرار کند. در صورت مشاهده چنین عارضه‌ای عمل ختنه به تاخیر می‌افتد و با رفع این مشکل، ختنه انجام می‌شود. گاهی نیز چسبندگی پوست به نوک آلت و خروج ترشحات زردرنگ (که زمینه‌ساز بروز سرطان در افراد ختنه نشده است) از آلت را شاهد هستیم که به صورت تورم و چسبندگی نمایان می‌شود که بعد از برطرف کردن این عارضه‌ها کودک می‌تواند ختنه شود. اما در مواردی هم مشاهده می‌‌شود که دهانه مجرای ادرار غیر از محل طبیعی و زیر آلت باز می‌شود که به بیماری هیپوسپادیازیس شهرت دارد و ما در یک جراحی تقریبا پیچیده از پوست اضافی ختنه نشده برای ایجاد مجرا در محل طبیعی خود استفاده می‌کنیم و این جراحی باید حدود یک سالگی و توسط ارولوژیست اطفال یا جراح اطفال انجام پذیرد و کودکانی که با وجود این مشکل ختنه می‌شوند به مشکل برمی‌خورند.



آیا انجام عمل ختنه روی فعالیت‌های جنسی فرد در بزرگسالی هم تاثیری دارد؟
پوستی که ختنه‌گاه را می‌پوشاند از دو لایه پوستی و مخاطی تشکیل شده و کاملا از هم متفاوت‌اند و در صورت برش حین عمل ختنه، برش لایه مخاطی نباید بیشتر از 5 میلی‌متر باشد؛ چرا که در غیر این صورت، تاثیر منفی بر فعالیت‌های جنسی دوران بزرگسالی خواهد داشت.



حرف آخر؟


ختنه یک عمل ظریف و حیاتی است و مادر باید در طول مدت جراحی کنار فرزندش باشد تا استرس کودک و حتی مادر کاهش یابد. در عین حال، من انجام ختنه بلافاصله بعد از به دنیا آمدن کودک (زیر یک ماهگی) را توصیه نمی‌کنم. اگر چه این جراحی معمولا بیش از نیم ساعت طول نمی‌کشد و به ظاهر ساده و پیش پا افتاده است اما گاهی با انجام غیرصحیح آن، عوارض گاها غیرقابل جبرانی برای کودک به جا می‌ماند که والدین باید به این نکته توجه ویژه داشته باشند و صرفا به دلیل قیمت کمتر، کودک خود را برای انجام ختنه نزد افراد غیرمتخصص نبرند و در مورد یک پزشک ماهر و باتجربه حتما تحقیق کنند ............................

صندلیهای غذای کودک رستورانها آلوده تر از دستشوییهای عمومی است .................................

نتایج تحقیقات یک موسسه آمریکایی نشان می دهد که صندلیهای غذای کودک که در رستورانها در اختیار خانواده ها گذاشته می شود از دستشوییهای عمومی آلوده ترند.......................................

پژوهشگران موسسه “میکروبان” تولید کننده محصولات آنتی باکتریال با بررسی 30 رستوران آمریکایی به اطلاعات هشدار دهنده ای دست یافتند.

این تیم با بررسی نشیمن و میز صندلیهای غذای کودک که رستورانها برای رفاه حال مشتریان دارای بچه در اختیار آنها قرار می دهند بر روی هر سانتیمتر مربع از این صندلیها 147 کلونی باکتری را پیدا کردند که این رقم در برخی موارد به هزار و 200کلونی باکتری نیز رسید.

حضور این میزان باکتری در هر سانتیمترمربع بسیار بیشتر از کلونیهای باکتریهایی است که در یک سرویس بهداشتی عمومی وجود دارد. در روی سرویسهای بهداشتی تنها8کلونی باکتری دیده می شوند.

بسیاری از این باکتریهای حاضر در روی این صندلیها مسئول عفونتهای گوش و حلق و بینی و حتی معده و آنفلوآنزاهای فصلی هستند.

این باکتریها حتی در صندلیهایی که قبل از عرضه به مشتری تمیز شده اند نیز دیده می شود.

در روی این صندلیها هیچ اثری از باقیمانده غذا به صورت لکه و یا خرده دیده نمی شود اما به دلیل فقدان استفاده از مواد آنتی باکتریال در تمیز کردن این صندلیها سطح بسیار بالایی باکتری در روی آنها وجود دارد که به ویژه برای کودکانی که هنوز در سن نشستن بر روی این صندلیها هستند بسیار خطرناک تر است.

در این سن، بدن کودکان هنوز در حال ساختن پادتنهای مقاوم در برابر باکتریها است.

خطرناک ترین صندلیها، صندلیهایی هستند که جنس آنها به گونه ای است که تجمع باکتریها بر روی آنها بسیار ساده تر و یا آنهایی که شستن و ضدعفونی کردن سطح آنها به طور مداوم دشوارتر است. ......................
شیردهی پس از چندقلوزایی ........................................


--------------------------------------------------------------------------------

مطالعه‌‌های متعدد نشان داده‌اند حتی در مواردی که مادر فقط یک نوزاد به دنیا آورده است و به طریق اولی پس از زایمان چندقلو، عدم اعتماد به نفس مادر و تردید او نسبت به کفایت شیرش، مهم‌ترین علت قطع شیردهی بوده است....


برآورد تقریبی میزان تولید شیر توسط مادری که فقط یک نوزاد به دنیا آورده است بین 2 تا 4 ماه پس از زایمان 750 تا 800 میلی‌لیتر در 24 ساعت است. رولند در زنان عرب استرالیا، مقدار 1100میلی‌لیتر در 24 ساعت را در مطالعه‌های خود گزارش کرده است. در مطالعه‌ای که سنت و همکارانش روی 8 مادری که دوقلو زاییده بودند و یک مادر که سه‌قلو به دنیا آورده بود، انجام دادند؛ ملاحظه شد که میزان تولید شیر در یکی از مادران که دوقلوها را به طور متوسط 7 بار در شبانه‌روز شیر می‌داد در 2 ماهگی 2200 میلی‌لیتر در 24 ساعت بود. این مادر در 3 ماهگی حتی 3400 میلی‌لیتر در شبانه‌روز شیر تولید کرد و در 6 ماهگی مقدار شیر تولیدی او در شبانه‌روز از 1860 تا 4200 میلی‌لیتر بود و او قادر بود که دوقلوهای خود را به‌طور کامل با شیر خود تغذیه کند. در این مطالعه تغذیه دوقلوها با شیرمادر به طور نسبی و همراه با سایر موادغذایی تولید شیر را به 1940 تا 2300 میلی‌لیتر رساند. مادری که سه‌قلو زاییده بود 5/2 ماه پس از زایمان و با 27 بار تغذیه فرزندانش با شیرخود تولید شیرش به 3080 میلی‌لیتر رسیده بود. در ترکیب شیر این مادران، میزان لاکتوز بیشتر از میزان گزارش‌های قبلی بود. این مطالعه‌ نشان می‌دهد که میزان تولید شیر توسط مادر بستگی به نیاز شیرخوار، دفعات مکیدن پستان‌ها، محیط و شرایط مناسب، آرامش و استراحت و تغذیه خوب مادر و همچنین داشتن کمک و مشوق دارد......

ذکر این نکته نیز جالب و آموزنده است که در قرن 17 در فرانسه دایه‌هایی بودند که به خوبی از عهده تغذیه 6 کودک شیرخوار برمی‌آمدند!!...!!!....!!!!.........................................
2706
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2687
پربازدیدترین تاپیک های امروز