سلام و خسته نباشید

دختر 5 ساله من به شدت دست بزن پیدا کرده البته فقط برای من و پدرش و مادر بزرگش

مثلا اگه داریم بازی میکنیم رنگ میوه ای رو ما اشتبه بگیم یا خلاف میلش باشه صندلی و بلند میکنه پرتاب میکنه

یا میاد گاز و نیشگون میگیره

و گاهی ناخواسته اینقدر درم میاد که منم میزنمش

واقعا موندم

البته تو مهد از بچه 3 روزه هم کتک میخوره و حتی نیازهای معمولیشم نمیگه

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

با عرض سلام :

دوست عزیز باید خدمتتون عرض کنم که وقتی رفتار کودک فقط با تعداد مشخصی از افراد نامناسب است می توان احتمال داد که رفتار او با افراد مذکور آسیب دیده ، شاید به اندازه کافی با او وقت نمی گذرانید، شاید به اندازه کافی نیازها و رفتارهای سن او را نمی شناسید و در نتیجه رفتارتان مناسب سن وویژگیهای او نیست و...

همچنین به خاطر داشته باشید بسیاری از رفتارها در ایتدا به صورت عمدی اتفاق نمی افتند اما نحوه ی برخورد ما و نیز تکرار آنها از سمت کودک آنها را به شکل عادت و نیز رفتار غالب درمی آورند.

پیشنهاد من به شما:

1)خودتان را مقید کنید به اینکه در هیچ شرایطی او را نزنید ، روی در و دیوار منزل یادداشت بگذارید که : (من نمی زنم) تا در شرایط عصبانیت نگاهتان به آنها بیفتد و خودداری کنید، خودتان را شرطی کنید که در هنگام عصبانیت چند نفس عمیق بکشید تا کمی آرام شوید و رفتار پرخاشگرانه ای انجام ندهید.

2)از تکرار رفتار زدن و رفتارهای مشابه توسط کودک جلوگیری کنید، ینی پیش بینی کنید چه شرایطی او را عصبی می کند و احتمال رفتار پرخاشگرانه اش را زیاد می کند از بروز آن جلوگیری کنید. مثلا اگر اسباب بازیش خراب می شود او عصبانی می شود، قبل از آن که آن را پرت کند دستان او را بگیرید. تکرار میکنم فقط دستانش را بگیرید فشار ندهید.

3) وقتی عصبانی می شود و رفتار پرخاشگرانه بروز می دهد همانطور که دستانش را گرفته اید به او بگویید: (من نمی زنم تو هم نزن) و به آرامش دعوتش کنید حتی بغلش کنید.

4) سعی کنید بیشتر با او زمان بگذرانید
سربلند باشید مثل شمشاد