با سلام و عرض ادب

پسر 8ساله ی من حاضر به شرکت در هیچ کلاس اموزشی یا محیط جدیدی نیست.استعداد زیادی دارد ولی از یادگیری سر باز میزند.مدتی پیش برای گروه سرود مدرسه انتخاب شد ولی چند روزی با گریه به مدرسه رفت و حاضر به تمرین نشد تا نهایتا او را حذف کردند.در مدرسه حاضر نیست وارد گروههای دوستی جدید شود و ترجیح میدهد با دوستان سابق باشد.تازگی از طرح سوال یا امتحان در کلاس میترسد با اینکه معلم از وضعیت درسیش خیلی راضی است.دوست دارد با پدرش به استخر برود و بازی کنو ولی حاضر به اموزش شنا از سوی مربی نیست.

ارزو میکنم در تعطیلات تابستان به کلاسی مانند شنا یا زبان برود و اعتماد به نفس بگیرد.

لطفا کمکم کنید.بسیار ممنون

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام
بایدها و نبایدها، تایید و یا عدم تایید رفتارها، تنبیه ها و تشویق ها، تعریف و تحقیرها و... که به وسیله والدین و محیط انجام میشه اعتماد به نفس کودک رو بالا و پایین میبره. پس بدونید که داشتن اعتماد به نفس و یا عدم اون، کاملا اکتسابی و یاد گرفتنیه و چیزی نیست که از بدو تولد در بچه ای کم و در بچه ای زیاد باشه.
اغلب احساس حقارت و ناامیدی از طریق تجربه های منفی مختلف در خانه و مدرسه ایجاد می شه. سرزنش های مکرر در منزل و مدرسه می تونه باعث بشه که کودک احساس حقارت کنه و نگرشی منفی نسبت به خودش پیدا کنه و باعث بشه که اعتماد به نفس کودک کم بشه.در این صورت نمی تونه از توانمندی های خدادادی خودش به خوبی استفاده کنه.
مسایلی که شما عنوان کردید میتونه نشون دهنده ی این باشه که کودکتون در خارج از خونه از قضاوت شدن و یا پذیرفته نشدن میترسه. و یا ترس از اشتباه کردن اونو از انجام فعالیت جدید دور میکنه. همه كودكان به ویژه كودكانی كه پا به مرحله رشد می گذارند باید از آزادی و استقلال نسبی برخوردار باشن.

پیشنهاد میکنم اعتماد به نفس کودکتونو با فعالیت های مختلف و تشویق به هنگام او در موفقیت ها افزایش بدید. اونو قضاوت نکنید ونسبت بهش پذیرش و توجه بی قید و شرط داشته باشید. موفقیت در یک عمل خصوصاً در حضور جمع به کودکتون اعتماد به نفس میده و در نگرش‌هاش نسبت به خودش تغییراتی ایجاد می‌شه. باید نقاط قوت کودکتونو تقویت کنید و انگشت روی نقاط ضعفش نذارید.هیچ چیز به اندازه مسؤلیت دادن به کودکتون اعتماد به نفسشو افزایش نمیده. پس سعی کنید بهش مسؤلیت های متناسب با سنشو بدید. سعی کنید این احساسو درش ایجاد کنید که خودش باید مشکلاتشو حل کنه. تشویقش کنید تا احساساتش رو بیان کنه و به اون احساسات احترام بذارید.اجازه بدید همه احساسات مثل درد، ترس، عصبانیت، خوشحالی و هیجان رو تجربه کنه و درباره چگونگی به وجود اومدن این حس ها با کودکتون صحبت کنید.

شاد و موفق باشید

تجربه شما

سلام

یک پسر دارم که به تازگی وارد ۶ سالگی شده و بسیار درونگرا هست و به شدت کمبود اعتماد به نفس داره

برای اینکه حس مسئولیت داشته باشه آب دادن به گلدانها رو به عهده پسرم گذاشته ام ولی هر وقت بهش میگم به گلها آب بده قبول نمیکنه

یا مثلا بهش میگم بعد از بازی اسباب بازیهات جمع کن گوش نمیده و میگه خودت جمع کن

لطفا راهنماییم کنید چه برخوردی باید داشته باشم

ممنون

@سپیده14

کاربرگرامی سلام . سوال خود را در بخش ( از مشاوران کلینیک نی نی سایت بپرسید) مطرح کنید . باتشکر