اخیرا در هنگام خشم به شدت بددهن شده ام

سلام وقت بخیر اینجانب خانم هستم و اخیرا خیلی دچار بددهنی شدم و در دعوا با همسرم شروع به فحاشی میکنم اوایل همسرم خیلی صبور بود ولی الان به خاطر تکرار این رفتار ناپسند ایشون هم صبر خودش رو از دست داده و این امر منجر به این میشه که یک بحث ساده تبدیل به یک دعوای شدید بشه ضمن اینکه بنده تحصیل کرده هستم و در جایگاه شغلی مناسبی قراردارم و این نحوه رفتار اصلا مناسب بنده نیست ولی وقتی عصبانی و خشمگین میشم کاملا غیر قابل کنترل میشم و همسرم ب شدت به من علاقه داره و نمیخوام با این رفتار ایشون رو نسبت به خودم سرد کنم و از چشمش بی افتم ممنون میشم راهکاری برای حل بفرمایید

اطلاعات تکمیلی

سن 24 جنسیت زن شغل مهندس کنترل پروژه وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی

وقت بخیر دوست عزیز
ابتدا لازم هست تا آگاه شویم که بین خشم و عصبانیت تفاوت وجود دارد ما ناخواسته خشمگین می شویم اما خودخواسته به دنبال خشم عصبانی می شویم که اینجام یتوانیم انتخاب کنیم که احساس و هیجان ناشی از خشم را به رفتاری قابل دیدن به نام عصبانیت بدل کنیم یا خیر.
در صورتی که در هرموقعیتی در مقابل هر فردی دچار خشم و عصبانیت می شوید لازم هست تا از روانشناس و در صورت نیاز از روانپزشک کمک بگیرید اما چنانچه در مقابل همسرتان صرفا این شرایط را تجربه می کنید:
*لازم هست تا حساسیت ها و نقاط ضعف خود و همسرتان را بدانید.
*خشم شما چندان ارادی نیست اما عصبانیت که رفتار است و تحت کنترل شماست را تا نهایتش پیش نبرید.
*سعی کنید از بحث های تکراری و بیهوده که به هیچ کاری نمی آید دوری کنید.
*سعی کنید خود را جای طرف مقابل بگذارید تا بتوانید همدلی داشته باشید و درک کنید که چه حسی به وی وارد میشود.
*سعی ورزش کنید، یوگا و مدیتیشن انجام بدید.
*سعی کنید در این شرایط یک زنگ هشدار برای خود بگذارید تا شما را آگاه کند که دارید به سمت عصبانیت و پرخاشگری می روید.(یک نیشگون گرفتن ازخود)
*سعی کنید در این شرایط به همسرتان بگویید که الان هر دو عصبانی هستیم و زمان مناسبی نیست تا ادامه دهیم من میرم اتاق تا کمی آرام تر شویم و بعد صحبت می کنیم(این تکنیک وقفه است و مجدد درباره مسئله پیش آمده مذاکره کنید فن مذاکره را هم آگاه شوید)
کتاب مهارت های زندگی زناشویی ترجمه آقای دکتر محمد خانی را مطالعه کنید.