2777
2789
عنوان

تبادل نظر فرهنگی هنری

| مشاهده متن کامل بحث + 173603 بازدید | 2695 پست
اگر موافق باشید راجع به دلایل بودن مسئله ی حجاب در اسلام صحبت کنیم و اینکه شما باهاش موافقید یا نه؟

خود من چون به شدت دارم تمرین دموکراسی میکنم با اینکه بعضی از خانمها بخوان پوششی سفت و سخت داشته باشن ،مشکلی ندارم.چون هر کسی دقیقا به خودش ربط داره که چطور لباس بپوشه.اما به نظر من دیدگاه و دلیل اکثریتشون به جای اینکه فراجنسیتی باشه ،به شدت جنسیه.

به زن به عنوان یک متاع نگاه میکنن و یک موجود هوس انگیزی که هر لحظه در هر جا ،چه در محیط کار ،محیط آموزشی و...مرد رو تحریک میکنه و بنابراین باید خودشو بپوشونه.به نظر من این یک نگاه جنسی به انسانه.اینکه من به همکارم به چشم یک جنس مخالف نگاه کنم و نه یک همکار.

حتی در یک مطالعه ی اسطوره ای خونده بودم که در اسطوره های قدیمی و ادیان همیشه زن رو به عنوان یک شیطان قلمداد میکردن.در بسیاری از ادیان این حوا بوده که انسان رو وسوسه میکنه و باعث رانده شدنش از بهشت میشه.
بنابراین به خصوص در فرهنگ مشرق زمین همیشه به زن به عنوان یک شیطان که مرد رو وسوسه میکنه نگاه میشده.
و این شیطان باید خودش رو بپوشونه تا مرد که موجود پاک این دنیاست به گناه آلوده نشه.

مسئله ی دیگه اینه که در فرهنگهایی که پوشش زنان سفت و سخت تره به زن بیشتر به دید کالا نگاه میکنن تا در فرهنگهای آزادتر.این درسته که در تمام دنیا از زن برای مثلا تبلیغ یک کالا استفاده میکنن تا اون کالا فروش بره.اما خود زن به عنوان کالا فروخته نمیشه.در حالی که ما از قدیم سنتهایی مثل مهریه و شیر بها داشتیم که از فرهنگ و دینمون گرفته شده.

تا همینجاش دوست دارم نظرتون رو بدونم تا بعد ادامه ش بدیم.
پس بحث اخلاق رو ببندیم اگر همه موافقند ، تقریبا دیدگاههای همه مشخص شد به نظر من


نتیجه گیری من :

نیروی بازدارنده از زشتی ها در انسانهایی که میخوان به طریق درست در جامعه ای امن و آرام زندگی کنند به روشهای مختلفی عمل میکنه ، در یکی به واسطه دین ،در یکی اخلاق ، در یکی وجدان ، در یکی قانون و...

به هر حال آرزو میکنم تحت هر کدوم از این روشها بتونیم انسان باشیم و انساندوست .
پرواز با تو باید ...
گر پر شکسته در باد ...

بچه‌ها، باورم نمی‌شه!!!!

دیروز جاریمو دیدم، انقدر لاغر شده بود که واقعاً شوکه شدم! 😳 

از خواهرشوهرم پرسیدم چطور تونسته انقدر وزن کم کنه و لباس‌های خوشگلش اندازش بشه. گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته.منم سریع از کافه بازار دانلودش کردم و رژیممو شروع کردم، تا الان که خیلی راضی بودم، تازه الان تخفیفم دارن!

بچه ها شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

یگانه جون بحث حجاب هم مسئله ای خارج از بحث اخلاق نیست.کسانی که به اخلاق معتقد هستن درسته که ممکنه به دستورات دینی از جمله حجاب معتقد نباشن اما برای پوششون در هر شرایط و هر اجتماعی محدودیتی قائل میشن که از همون پایبندیشون به اخلاق نشات میگیره.مثلا در یک روستای دور افتاده با فرهنگ پایین ممکنه لباسشون رو طبق شرایط فرهنگی اون منطقه انتخاب کنن که باعث جلب توجه نشه.
من فکر میکنم برای این موضوع هم اخلاق حد رو تعیین میکنه.اما خوب ممکنه پایبندی به اخلاق از دیدگاه آدمهای مختلف فرق داشته باشه.

بحث اخلاق رو همچنان میتونیم باز نگه داریم،چون گفتنی ها زیاده.
من مسئله ی حجاب رو توی پرانتز مطرح کردم چون میخواستم یه مقایسه ای داشته باشیم بین دیدگاه های مختلف راجع به این مسئله که در جامعه ی ما معضلی شده برای جوانان.
پاپاگنا جان ، دقیقا این مسئله هم جزئی از اخلاق است و چون اخلاق مجموعه ای است که اعتقادات دینی +تربیت خانوادگی +دوستان + سطح فرهنگ جامعه ای که باهاش سروکار داریم(مثل دانشگاهمون،مدرسمون ، کتاب و فیلمی که می خونیم و می بینیم و ... ) پایه های این اخلاق هستند که خوب با توجه به معیارهای شخصی و تجربیاتمون بعضی از این پایه ها نقش پر رنگ تری بازی می کنند .

به نظر من ، فلسفه حجاب در دنیای خاور میانه و بهتره بگم در کشورهای اسلامی و شاید بهتر باشه بگم در کشوری مثل ایران ، با جاهای دیگه فرق داره ! چرا؟ چون به اجبار تحمیل شده ، چیزی که به اجبار به آدم تحمیل میشه دیگه معنی واقعی خودشو نداره ، دیگه اون نتیجه ای را هم که ازش انتظار داری نمیده و برای همینه که بهش به شکلهای دیگه ای نگاه میشه مثلا به قول تو به جای یک ارزش یا حالت فراجنسی میشه فقط جنسی !

همیشه لباسی بهتر فروش میره که طیف رنگی بیشتری داره ، چون به خریدارش حق انتخاب های بیشتر را میده

نه تنها در قضیه حجاب بلکه در موارد دیگه مثل مصرف مشروبات الکلی ، داشتن کلاب های شبانه ، مدارس مختلط ، آزادی روابط دختر ها و پسرها ،‌آزادی در پوشش و ... همین اجبار و تحمیل سلیقه حالا به بهانه دین باعث شده دیگه حتی اهمیت رعایت آن فقط به خاطر مثلا سلامتی یا امنیت و ... هم در نظر گرفته نشه !

مثلا در ایران یک پدری که از این همه تحمیل و زور گوئی خسته شده دیگه در نظر نمیگیره که شایدروابط بیشتر از اندازه دختر 14 سالش با دوست پسرش چقدر می تونه برای دخترش گرون تموم بشه و در آیندش تاثیر بگذاره ، اما چون دیگه خسته شده و بریده حاضر نیست به ارزشهاش که حالا رنگ اجبار گرفتن حتی فکر کنه چه برسه به عمل !

اما اگر از مسئله تحمیل بگذریم و به خود قضیه حجاب فکر کنیم ،‌به نظر من مکان و محیط زندگی روی نحوه حجاب تاثیر داره و اگر بخواهیم اصول اخلاقی را در نظر بگیریم بایستی باتوجه به اون محیط حجاب را برای خودمون قائل بشیم

توی ایران اگر آزادی در لباس پوشیدن باشه بازم بیشتر آقایون ایرانی(نه همشون) وقتی یک خانم را می بینند فورا به private part های اون خانم زل میزنند ! چیزی که من خودم اینجا به وفوررررر دیدم ، طرف بیست ساله کانادا زندگی می کنه ، زمستون و تابستون رنگ و وارنگ دیده ، داری باهاش صحبت می کنی می بینی نگاهش روی خانمی است که داره از کنارت رد میشه ! من واقعا این قضیه برام عجیبه !‌اصلا ربطی هم به مذهبی بودن نداره ها ! من فکر می کنم این دقیقا بر میگرده به شخصت اون آدم ،‌برای همین باور دارم اگر روزی در ایران آزادی بیاد ، هیچ خانم و دختری جرات نکنه لباس باز بپوشه بیاد بیرون ! بلکه یک قرنی بگذره و یک کم فرهنگش جا بیفته که اون بحث خودش را داره ،‌ پس محیطی که توش زندگی می کنه خیلی روی کیفیت نوع حجاب تاثیر داره

به نظر من حتی نوع لباس پوشیدن در سرکار یا محیط رسمی و ... خودش یک جور حجابه و می دونیم چقدر ناجوره که بخواهیم خلاف اون چیزی که عرف اون محیط هست لباس بپوشیم یا رفتار کنیم (!) ، همونطور که شاعر میگه :
----------------------------------------

در تاریخ 14 آبان ، ساعت 7:15 ویرایش شد

¥ Doing what you like is freedom , Loving what you do is happiness ¥
من درد بوده ام،
همه من درد بوده ام.
گفتی پوست واره یی استوار به دردی،
چونان طبل
خالی و فریادگر
-درون مرا که خراشید تام... تام از درد بینبارد؟-
و هر اندام ام از شکنجه ی فسفرینِ درد مشخص بود
در تمامت بیداری خویش هر نماد و نمود را
با احساس عمیق درد دریافتم...
عشق آمد و دردم از جان گریخت....
خود در آن دم که به خواب می رفتم،
آغاز از پایان آغاز شد.
تقدیر من است این همه، یا سرنوشت توست... یا لعنتی است جاوانه؟!
که این فروکش درد خود انگیزه ی دردی دیگر بود....
که هنگامی به آزادی عشق اعتراف می کردی
که جنازه ی محبوس را از زندان می بردند....
از کجا آمده ای
ای که می باید اکنونت را
این چنین
به دردی تاریک کننده
غرقه کنی!
از کجا آمده ای؟
و ملال در من جمع می آید
و کینه یی دم افزون به شمار حلقه های زنجیرم...
چون آب ها....
راکد و تیره....
که درماندابی...!
رویای عمر جاودانی انسان محقق می‌شود؟

ایسنا: دانشمند‌ان اعلام کردند: به زودی قادر به تولید اعضایی از بدن خواهند شد که هرگز کهنه و فرسوده نمی‌شوند.


دانشمند‌ان انگلیسی در حال بررسی و کار روی روش‌های درمانی تولیدی هستند که کمک می‌کند اشخاص صد ساله اعضای بدن یک فرد 50 ساله را داشته باشند و اعضای آنها هرگز به طور کامل از کار افتاده نخواهد شد.


محققان دانشگاه لیدز در انگلیس روی یک پروژه پنج ساله 50 میلیون پوندی برای دستیابی به فن‌آوری تولید این ابراعضا کار کرده‌اند.


آنها امیدوارند در نهایت با تکمیل این پروژه موفق ‌شوند، اعضای بدن انسان را با قابلیت بالا و طول عمر بسیار بیشتر تولید کنند، این در حالی است که همزمان یک گروه تحقیقاتی دیگر در این کشور به ریاست پروفسور ایلین اینقام در تلاش برای ابداع تکنیکی هستند که بر اساس آن خود بدن بتواند اعضای مورد نیاز خود را تولید کند و به این ترتیب دیگر نگرانی از پس زدن عضو پیوندی وجود نداشته باشد.


محققان البته تاکید کردند که بهره‌برداری از این فن‌آوری‌ها چندین سال به طول خواهد انجامید، چون تک تک آنها باید طراحی شده و روی افراد آزمایش شود

سلام میشه اینجا تبادل نظر اقتصادی هم داشت؟ دوستان بیایم در مورد طرح هدفمند کردن یارانه ها صحبت کنیم. در مورد لزومش ، تبعاتش و خیلی چیزهای دیگه. این کاملا مرتبط با مادر ها و نی نی ها و کلا خانواده هاست.
دخترکی شاد در من می‌زیست...که چونان شاپرک، به این‌سو و آن‌سو میپرید...خیال پرواز داشت... و آرزوی پروریدن نسلی...پر از غصه شد...از رویاهایش دست کشید...هنوز پا به سن نگذاشته بود که پیر شد...پولکِ بال‌هایش ریخت... پَرپَر شد...
سلام . دوستان تبریک میگم به تاپیک جالبتون. من بیشتر تو قسمت ناباروریو.............. هستم. مدتی دچار افسردگی شدم و احساس تنهایی میکنم. شما برای رهایی از این وضعیت چی پیشنهاد میدید؟ اینکه اوقات فراغتتون مثلا پنج شنبه و جمعه ها چه کار میکنید؟ از خواهرای گلم ممنون.
پاپا گینا ی بسیار عزیز
من فکر می کنم انقدر وسعت مبحثی که مطرح کردید زیاده که دوستان غالبا سکوت اختیار کردن...

من می گم حوزه بحث رو یکم بسته تر کنیم تا بهتر تبادل نظر کرد مثلا الان نمی دونیم که باید از دیدگاه تاریخ پیدایش به پدیده حجاب نگاه کرد یا از دیدگاه جامعه شناسی معاصر..

حجاب به این معنا که پوششی باشه برای زن مثل بسیاری از قوانین دین اسلام ریشه در سالیان دور تر و ادیان دیگه بویژه دین یهود داشته در واقع در تاریخ صدها سال قبل حتی در زمان هخامنشیان هم که فکر می کنم چیزی حدود 500 سال قبل از میلان مسیح بودن مردم و بویژه زنان ملزم به استفاده از پوشش محدود تری در عموم بودن .

به عبارت دیگه در دین زرتشت که هزار سال قبل از میلاد بوده من شنیدم بر زنها واجب بوده که پوششی داشته باشند که تمام موهای سرشون هم پوشیده باشه . این قضیه ادامه داشته در ادیان دیگه مثل یهود و مسیح هم بوده و سالها بعد در عربستان هم در دین اسلام تا اونجا که من می دونم در سال هفتم یا هشتم هجری به شکل قانون در اومده یعنی عرب خودش پوشش داشته اما یک پوشش عرفی و نه یک پوشش دینی و بعد از دستور اسلام این پوشش سفت و سخت تر می شه و جزو مقولات واجب و حرام قرار می گیره...
به اعتقاد من در زمان های کهن به دلیل فقر اطلاعاتی مردم و محدود بودن مردم در استفاده از لذت های حیات ... اساسا انسانها وقتشون رو نمی تونستن صرف کارهایی بکنن که مردم ما امروزه انجام می دن مثلا من همیشه می گم کاش شبانه روز بیشتر از بیست و چهار ساعت بود که من انقدر وقت کم نمی آوردم یعنی ما همش داریم
می دویم اما اونها شش ماه طول می کشیده که با اسب و خر و حالا عرب ها که بدتر با شتر از یه آبادی برن یه آبادی دیگه یا مثلا فکر می کنین اونی که از صبح تا شب گوسفندها رو تو دشت می پاییده یا مثلا چاه می کنده چه مشغولیت ذهنی می تونسته داشته باشه جز خوردن و فکر کردن به یک زن! بنابراین طبیعتا ادیان مطابق اون هدفی که داشتن یعنی اینکه حداکثر اوضاع زندگی مردم رو کمی از اونجه که بود بهتر کنن برای اینکه هرج و مرج و فساد کم بشه راهکار درست می کردن و خوب نمی تونستن که افکار مردها رو متوقف کنن که به زن فکر نکنه اومدن مثل همیشه پوششی برای زن اجباری کردن که در حقیقت مردها رو کمی کنترل کنن .. سالهای سال بعد وقتی افکار و اندیشه های بشر گسترش پیدا کرد و زمانی که جامعه به اون سطح از شعور اجتماعی رسید که دیگه انقدر مباحث و افکار جنسی در اون اولویت نداشته باشه و زمانی که مفاهیمی همچون " حقوق بشر " پا به عرصه اجتماع گذاشت در بسیاری از جوامع بسیاری از معضلاتی که روزگاری " ادیان" با اونها دست و پنجه نرم می کردند خود به خود به شکل تعریف شده ای حل شد مثل مساله " پوشش " یعنی دیگه نیازی نیست قانون برای زن یا مرد متمدن قرن بیست و یک که سالها تحصیل علم و اخلاق کرده تعریف کنه که برای حضور در اجتماع بهتره از چه لباسی استفاده کنه این دقیقا مثل این هست که اون موقع ادیان به مردم می گفتن اجابت مزاج در ملا عام گناه است و یا شستن دست قبل از خوردن غذا ثواب است اما امروز هیچ انسان عاقلی جلو جمع دستشویی نمی کنه ... بدون تجویز الگوی خاص هم انسانها حریم و حرمت خودشون و دیگران رو حفظ می کنن و تشخیص می دن که چه پوششی رو برای کار / مدرسه/ خونه یا مهمانی انتخاب کنن .

حالا اگه دولت هایی مثل ایران از این قضیه و بسیاری باورهای مردم جهت تحت کنترل قرار دادن ملتش و ایجاد خفقان استفاده ابزاری می کنه به دلیل فوایدی است که ترس/ جهل و خرافه براش داره تا روپا و زنده بمونه....
به نظر من انخاب پوشش جزو آزادیهای یک انسان به عنوان یک موجود آزاد محسوب میشه. و این پوشش سفت و سخت که مثلا زنان عرب مجبورند که تحمل کنندناشی از خودخواهی نوع بشر و قید و بند هاییه که به مرور زمان بیشتر وبیشت شد و شاید جایی هم به عنوان یک سمبل استفاده و اجبار میشود. زنان در زمان پیامبر با چه پوششی به جنگ میرفتن ؟ یا جشنهاو شادیهای آنان به چه صورت بود؟؟؟؟؟؟؟؟؟
2810
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2790
2778
2791
2779
2792
پربازدیدترین تاپیک های امروز