2777
2789
عنوان

تبادل نظر فرهنگی هنری

| مشاهده متن کامل بحث + 173603 بازدید | 2695 پست
امشب فیلم 10 رو دیدم
یه حس غریبی بهش داشتم در عین حا که جذبم نکرد دلم میخواست آخر داستان رو ببینم.
خیلی نکته ها داشت نظراتتون درباره فیلم رو اصلا فرصت نکردم بخونم در اولین فرصت ممکنه میخونم.
ولی در کل از اون دسته فیلم هایی بود که دیدنش بهتر از ندیدنشه......

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

سلام دوباره به دوستان خوبم

چند ماهی میشه که میخوام دوباره این تاپیک رو به کمک شما دوستان فعال کنم .

اما دلیل این تاخیر چند ماهه علاوه بر مشغله مسئله ی دیگه ای هم بود.
اگر یادتون باشه یک بار در همین بحثهای اخیر پیشنهاد داده بودم که در مورد موسیقی بحث کنیم.

موسیقی بحث گسترده ایه و نیاز به منابع زیادی داره .

بعضی از دوستان میدونن که چند ماهیه که به صورت موقت شهر و منزلم رو جابجا کردم و موقتا به تهران اومدم.در این جابجایی خیلی از کتابهای خوب موسیقیم رو نیاوردم .

از جمله کتاب :"درک و دریافت موسیقی اثر راجر کیمی ین " که کتاب بسیار خوب و جامعیه .

تصمیم داشتم در سفر اخیری که به شیراز داشتم حداقل این کتاب خوب رو با خودم بیارم که به عنوان یک منبع خوب در این بحثها ازش استفاده کنم تا شما دوستان هم از این کتاب بهره ببرید.

اما متاسفانه باز هم یادم رفت.

به زودی کتاب رو از همینجا میخرم .اما تا اون زمان از مطالبی که در سایتهای موسیقی و در ذهن خودم هست استفاده میکنم.

امیدوارم تبادل اطلاعات خوبی در این زمینه صورت بگیره.

ممنون از همراهیتون

یک پیشنهاد دارم برای دوستانی که میخوان مرتب به تاپیک سر بزنن .

این تاپیک در قسمت عمومیه و همونطور که میدونید تو قسمت عمومی فقط کافیه چند دقیقه تو یه تاپیک پست گذاشته نشه تا تاپیک بره به ناکجاآباد عمومی.

من این تاپیک رو جزء تاپیکهای مورد علاقه گذاشتم تا همیشه راحت بتونم بهش دسترسی پیدا کنم حتی اگه بره به صفحه ی n عمومی.

شما هم اگه میخواید دسترسی به تاپیک براتون آسون باشه میتونید روی اون قلب بالای تاپیک کلیک کنید.

ما برای انجام بسیاری از کارهایمان، به قوانین و استانداردها رجوع می کنیم، وقتی در موسیقی از چیزی به نام نت یا نگارش موسیقی به میان می آید، بی شک لازم است تا استانداردی وجود داشته باشد تا توانایی خوانش آن برای همه قابل دسترسی باشد. در موسیقی قاعده و قراردادهایی وجود دارد و این قانون و قواعد در تمام دنیا به یک شکل ثابتی قابل دسترسی است. با کمک تئوری موسیقی، هنرمندان موسیقی (و بخصوص اهالی موسیقی کلاسیک)، موسیقی را اجرا و آنالیز میکنند.

اجزای موسیقی
همانطور که یک معمار یا بنا برای ساختن خانه از آجر ، سنگ ، آهن چوب و غیره استفاده میکند؛ هم چنان یک شاعر در ساختن شعر خویش واژه ها را بکار می گیرد، آهنگساز نیز در ساختن موسیقی صدا ها و عوامل صوتی را به کار می بندد. صدا (صوت)، پدیده ای است که انسان آن را به یاری دستگاه شنوایی خویش درک می کند. صدا(صوت) در نتیجه ی ارتعاش یک جسم تولید می شود و در محیط مادی مانند هوا یا آب به صورت موج انتشار می یابد، به گوش می رسد و ما در دستگاه شنوایی مان آن را با فعل و انفعالی فیزیولوژِیک درک می کنیم.

صدا ها بر دو دسته اند، صداهای موسیقایی و صداهای غیر موسیقیایی. صدا ها از نظر موسیقایی دارای مشخصه هایی می باشند. ولی صداهای غیر مسیقایی هیچ مشخصه ی یکسان و منظمی ندارد وشکل های موجی آنها بسیار پیچیده است.

تولید صدای موسیقایی
سازهای موسیقی به گروه های مختلف تقسیم می شوند و هریک به شیوه ای خاص صوتی موسیقایی تولید می کند، یعنی ( جسم مرتعش ) در هر گروه ، و طرز مرتعش شدن آن ، با گروه دیگر تفاوت دارد . در یک بخش بطور کامل با آنها آشنا می شویم .

مشخصه های صوت از نظر موسیقایی
صدا از نظر موسیقی دانان و تا آنجا که در بحث تئوری عمومی موسیقی به بررسی آن پرداخته میشود دارای مشخصه های زیرین است:
( 1 ) نواک: مسلما صداهای موسیقیایی می توانند در سطح های مختلف زیر و بمی حاصل شوند. مثلا می دانید که صدای اصلی مردان از زنان و کودکان تر بم تر است و از نظر فیزیک، فرکانسهای آن دارای طول بیشتری هستند و صدای کودکان نسبت به صدای مردان زیر تر است که فرکانسهای آن دارای طول کمتری هستند. پس به این( زیر وبم) بودن صدا نواک می گویند.

( 2 ) دیرند : به ارزش زمانی کشش صدا دیرند میگویند. مثلا اگر آرشه را مدت درازی روی سیم ویولن بکشیم صدای حاصل البته کشیده تر از صدایی است که با کشیدن آرشه به مدت کمتر پدید می آید.

( 3) شدت : صداهای موسیقی ممکن است نسبت به یکدیگر ضعیف تر یا قوی تر باشند مثلا اگر مضراب سنتور را یک بار با ملایمت و بار دیگر به قوت روی سیم ساز ضربه بزنیم، صدای دومی شدیدتر از صدای اولی خواهد بود.

( 4 ) طنین ورنگ : در این مورد توضیح کامل و جامعی وجود ندارد.
پاپاگینا جان خوشحال و ممنونم از فعال کردن دوباره این تاپیک :)

بحث جذابى رو باز کردى امیدوارم دوستانى که اطلاعاتى در این زمینه دارن به بحث بپیوندند و منم استفاده کنم
ای واژه خجسته آزادی ... آیا به عمر من تو تولد خواهی یافت ؟...
آیا تو پا به پای فرزندانم رشد خواهی داشت ؟
پاپاگینا جان خوشحالم که دوباره اسمت رو فعال در تاپیک خوبت میبینم دوستم :)
بحث موسیقی رو خیلی دوست دارم با اینکه در این زمینه تقریبا بیسواد هستم:) از مطالب خوبت مثل همیشه میام و استفاده میکنم