من ملایمتی در مورد کسی به خرج ندادم. پاپاگنا پدره رو به دلیل این رفتار از نظر ج ن سی نا سالم دونسته بود و من این رفتار رو نتیجه طبیعی محرومیت جنسیش دونستم. اینکه این رفتار نابخشودنی و غیر مسوولانه است جای تردید نداره اما علت رو با معلول نباید اشتباه کرد.
در ثانی پدره اصلا تو فیلم حاضر نمیشه و ما فقط میتونیم شخصیتهای حاضر رو نقد کنیم!! مساله هم اونقدرها جنسیتی نیست متاسفانه یک گرایشی توی زنهای ما هست نسبت به اینکه جانبداری جنسیتی بکنند و به نوعی در رویکردهای فرهنگی وهنری هم این نمایان شده. صرف اینکه مانیا یه زن مستقل متجدد و تحصیلکرده است دلیل نمیشه نقد نشه!
من فکر میکنم این سوالت هم یه توضیح فرهنگی داره و هم یه توضیح روانشناختی.
کلا در فرهنگ ما نامادری بهتر از ناپدری تحمل میشه و همه از مرد زن مرده یا زن طلاق داده توقع ازدواج مجدد دارند
اما در مورد زنی با وضعیت مشابه جامعه اونقدرها هم مهربان رفتار نمی کنه و معمولا واکنشهای منفی توی دور و بر زیاد دیده میشه چه برسه به واکنش فرزندان!
از نظر روانشناختی باز قضیه دو حالت داره یکی بازآفرینی مرحله ادیپیه و دومی در این مورد خاص همون رابطه عشق/نفرتی که بین مادر وپسر هست.
یعنی همونطور که پسر در مرحله ای از رشد پدر رو رقیب خودش می بینه در عشق مادر , در وضعیت ازدواج مجدد مادر این حس ادیپی سرکوب شده به شکل تشدید شده ای بر می گرده و پسر رو مانع راه مادر می کنه. اگر دقت کنیم به همین دلیل پسرها بهتر با نامادری کنار میان تا با ناپدری در حالیکه در مورد دخترها عکسش صادقه. با ورود نامادری اونها هم دچار بازگشت امر سرکوب شده میشن و به همین دلیل چون نامادری رو رقیبشون در عشق پدر می بینن به شدت با اون در تضادند ولی با ناپدری بهتر کنار میان.
نوع رابطه عشق/نفرت مادر وپسر در اینجا باعث میشه پسر به صورت عصیانگر در برابر مادر و نیازهاش ظاهر بشه حالاهر نیازی که باشه از کار گرفته تا همسر دوم! پسرک نیاز داره ابراز نفرت بکنه و این کار رو با آزار کلامی مادر و بی مهری به اون انجام میده و چه بی مهری ای عمیقتر از اینکه دایم حضور بالقوه زن دیگری رو تو زندگی خودش و باباش به رخ مادرش بکشه. زنی که مثل مادرش نیست و خواسته های اون رو تامین می کنه. در واقع پسرک داره میگه تو رو دور میندازم چون دورم انداختی و حالا خوبش رو میخوام و از بابام میخوام یه مامان خوب برام بیاره.
و سعی می کنه با همراه و همدم نشون دادن خودش با پدر از مادر انتقام بگیره.