2777
2789
عنوان

الیا جونم یه لحظه.......

32200 بازدید | 19 پست
سلام گلم تاریخ زایمانت رو کی زدن؟جنسیت چیه؟
هروقت زایمان کردی حتما بیا اینجا از وضع خودتو بیمارستان بگو.
راستی اگر بیمت تامین اجتماعی هست بیمارستان میلاد هم خیلی بیمارستان خوبیه هم از نظر راهت میگم هم اینکه تو طرح نیست هم فکر میکنم از نجمیه بهت نزدیک تر باشه چون زنداییم اونجا زایمان کرده خیلی تعریف میکرد خواهر شوهرمم سه ماهه حاملست اونم مثل شما کرج میشینه برای زایمان میخواد بره اونجا اگرم که نیروهای مسلح هستی که دیگه هیچی برو همونجا فقط امیدوارم هرجا میری بسلامتی زایمان کنی و نینی نازتو بغل کنی.
(میگن زن وقتی که زایمان میکنه هم گناهاش پاک میشه هم اینکه هر آرزویی کنه براورده میشه همه رو دعا کن دوستم اللخصوص دوست من دعا کن خدا بهش ی نی نی بده تا خواهر شوهرو مادر شوهرش دست از سرش بردارن).
ببخشید طولانی شد.
ای کاش روزی اینقد فرهنگ سازی بشه که ......................... وقتی آدامس از جیبت درمیاری همه نگن به منم بده
عزیزم هلیا جون من تایپیکتو تازه دیدم گل نازم .مرسی که بهم توجه داشتی خیلی خوشحال شدم عزیزم همش تو تایپیکم منتظر نظرت بودم .چرا نیومدی همونجا بگی بهم عزیزم .ببخشید که تایپیکت رو دیدم
خوشبختی داشتن بیشترین ها و بهترین ها نیست ،خوشبختی رضایت از وضعیت موجود وداشتن آرامش است .
عزیزم من بیمه نیروی مصلح ندارم .بیمه خصوصی ام . منظورم بیمه تکمیلیمه اما دفترچه تامین اجتماعی دارم .ولی بیمارستان میلاد میگن که باید از 3 ماهگی اسم بنویسی تا واسه زایمان پذیرشت کنن.
خوشبختی داشتن بیشترین ها و بهترین ها نیست ،خوشبختی رضایت از وضعیت موجود وداشتن آرامش است .

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

عزیزم اسم دوستت رو بگو اگه خدا بخواد واسش سر دردام مخصوص دعا میکنم واسه خودتم خیلی دعا میکنم .هر چی می خوای بگو مهربونم .ان شا الله که خدا قبول کنه ازم البته. بگم هلیا موقع دعاهام ؟عزیزم متاسفانه فکر کنم باید برم همون نجمیه چون خیلی ارزونتر واسم در میاد .البته اگه بدونم نجمیه خوب نیستش نمیرم اما تعریفشو میکنن بیشتربچه ها می گن خوب بوده !واسه همینم می گم اگه خوب باشه چرا الکی 1 ملیون تومن بیشتر هزینه کنم وقتی با بقیه الله فرق زیادی نداره!فقط مشکلم اینه که اطلاعات کمی دارم ازش بیشتر بچه ها رفتن بقیه الله و کمتر کسی رفته اونجا اما اونایی که رفتن بیشتریاشون راضی بودن ولی خوب یکی مشکل مسیرشو دارم و یکی میگم نکنه ماماهاش بد اخلاق باشن موقع زایمان باهام بد رفتاری کنن روحیمو از دست بدم یکی از بچه ها می گفتش که فرقی نمی کنه ممکنه یکدفه همون مامای خوش اخلاقی که همه ازش تعریف می کنن اون روز شانس تو یه مشکلی داشته باشه و اونجور که تو میخوای نباشه پس رو خودت کار کن تا بتونی حتی تو شرایط سخت هم دوم بیاری ،دیگه من همه تلاشمو کردم که بقیه الله بشه که نشد بقیشو به خدا سپردم و دست به دامن حضرت فاطمه هستم .اخه من این دخملو به واسطه خودش از خدا هدیه گرفتم .ان شالله دوستت به زودی یه خبر خوب بهت می ده و میگه حاملست دلم روشنه با اینکه اصلا نمیشناسمش .واقعا فشار خانواده شوهر واسه بچه دار شدن خیلی ناراحت کنندست ما قریب به 8 سال خودمون نخواستیم بچه دار شیم .اما خوب متوجه میشم دخالتها و اذیتها رو .به دوستت بگو مقاومت کنه و به یاری خدا و واسطه حضرت زهرا ان شا الله هر چه زودتر بچه دار میشه .
الیا جون اسم خودم زهراست اسم دخترم هلیاست.اسم دوستمم فریباست از ته دلت براش دعا کن مادرشوهر خواهر شوهرش واقعا شورشو در اووردن خیلی اذیتش میکنن از وقتی که این قضیه رو بهم گفته دلم خونه بیچاره از همه طرف داره میکشه.
منم میخواستم برم نجمیه اما دقیقا نگرانی هایی که شما الآن داری منم اون موقع داشتم بخاطر همین رفتم بقیه اله اما بخطر بیمه ام هزینه ای برام نداشت.بازم امیدوارم هرجا میری بسلامتی و راحتی زایمان کنی.
نگفتی تاریخ زایمانت کی هست؟
ای کاش روزی اینقد فرهنگ سازی بشه که ......................... وقتی آدامس از جیبت درمیاری همه نگن به منم بده
سلام عزیزم حتما واسه خودت و دوستت دعا میکنم ان شا الله .به دعای ما که نیست اما دلم واسه دوستت خیلی روشنه نمیدونم چرا به امید خدا به زودی خبرای خوش میشنوی .من تو دهه فجر فکر کنم نینیم به دنیا بیاد به امید خدا .حدود 25 روز دیگه .خیلی محتاجم به دعات عزیزم .دوستت چند وقته واسه نینی دار شدن اقدام کرده؟از کیت تخمک گذاری هم می تونه استفاده کنه یه سری مطلب به درد بخور دارم اگه خواست بگو واست بفرستم که بهش بدی بخونه احتمال بارداریشو بالا می بره .
9 ساله که عروسی کرده اصلا جلو گیری نمیکرده.
بفرست عزیزم ان شاالله بدردش بخوره ممنونم ازت عخشششششم.
این گلم تقدیم ب دخمل نازت.
عزیزم تو خودت گلی مرسی دوست مهربونم .
تخمین زمان تخمک گذاری به منظور (پیشگیری از بارداری و یا تشکیل نطفه)

در روش آگاهی از زمان باروری ، مجموعه ای از اطلاعات به خانمها داده می شود تا آنها بدانند که در چه روزهایی از ماه به احتمال زیاد می توانند در صورت انجام مقاربت حامله شوند ودر چه روزهایی این احتمال کم می باشد . خانمها می توانند با مشاهده تغییراتی که در بدنشان ایجاد می شود بفهمند که زمان تخمک گذاری (آزاد شدن تخمک از تخمدانها ) چه موقعی می باشد . سپس آنها می توانند با استفاده از این اطلاعات از بروز حاملگی جلوگیری نمایند .
موثر ترین راه برای کشف این موضوع که زمان باروری هر شخصی در چه روزهایی از ماه می باشد ، استفاده از هر سه روشی است که در اینجا توضیح داده می شود .
آگاهی از زمان باروری ، میزان درک خانمها را در مورد بدن و سیکل (چرخه) قاعدگی شان افزایش می دهد . برای اینکه این روش بعنوان یک روش جلوگیری از بارداری موثر واقع شود ، باید خانمها در روزهایی که احتمال باروری زیادی وجود دارد از انجام مقاربت خودداری نمایند و یا اینکه از سایر روشهای جلوگیری از بارداری (مثل کاندوم) استفاده کنند . بطور کلی تقریبا یک سوم از روزهای هر ماه را روزهای باروری تشکیل می دهد .

روش آگاهی از زمان باروری متکی به اطلاعات زیر می باشد :
* چهار ده روز قبل از اینکه خونریزی عادت ماهانه بعدی شروع شود ، یک تخمک از تخمدان رها می شود ( به این وضعیت اصطلاحا تخمک گذاری گفته می شود ).
* بعد از انجام مقاربت ، اسپرمهای آقایان می توانند تا پنج روز نیز در دستگاه تناسلی خانمها زنده بمانند ( اگر چه اکثر آنها بعد از دو روز از بین می روند ) .
* در صورتی که از سه روز قبل تا سه روز بعد از زمان تخمک گذاری مقاربت انجام شود احتمال وقوع حاملگی زیاد می باشد.
* از آنجایی که زمان دقیق تخمک گذاری (آزاد شدن تخمک از تخمدان) را نمی توان دقیقا پیش بینی نمود ، بنابراین 2 تا 3 روز نیز به شروع و انتهای این دوره باید اضافه نمود . روش آگاهی از زمان باروری برای خانمهایی که دارای زمانهای قاعدگی منظم در هر ماه می باشند بسیار موثر می باشد.

جلوگیری از بارداری - روش ریتمیک و مقاربت منقطع
جلوگیری از بارداری - روش ریتمیک و مقاربت منقطع

این روش قدیمی ترین راه کنترل موالید به صورت داوطلبانه است که هیچ وسیله یا هزینه ای لازم ندارد و به نظر می آید که همچنان به گستردگی به کار گرفته می شود . در این روش مرد پیش از انزال ، از ریختن مایع منی در مهبل جلوگیری می کند . بعضی زن و شوهرها می توانند این روش را با موفقیت به کار گیرند ، در حالی که برخی دیگر انجام آن را دشوار می یابند . نقطه ضعف عمده این روش آن است که ممکن است ترشحات مرد که پس از آمیزش دفع می شود ، دارای اسپرم باشد و برای ایجاد بارداری حتی یک قطره از مایع منی کفایت می کند . گذشته از این کوچک ترین اشتباه در تعیین زمان خروج آلت مرد ، ممکن است مقدار معینی از اسپرم مرد را در مهبل بریزد و از این رو میزان عدم موفقیت تا ۱۸ درصد افزایش می یابد .

پیش از این ، به عوارض جانبی نامطلوب این روش مانند احتقان لگن و اختلال عصبی - روانی زیاد اهمیت داده می شد ، ولی امروزه نظر کارشناسان در این باره تغییر کرده و معتقدند که اگر زن و شوهر این روش را برتر بدانند ، به کارگیری آن مسأله ای را پیش نمی آورد و به طور کلی از به کار نگرفتن هیچ روش تنظیم خانواده بهتر است .

استفاده از دوره مطمئن ( روش ریتم ) :

این روش که به نام روش تقویمی هم نامیده می شود ، بر اساس تخمین زمان تخمک گذاری انجام می شود و زن و شوهر در فاصله زمانی که امکان باروری در دوره ماهانه قاعدگی وجود دارد از نزدیکی خودداری می کنند . زمان تقریبی تخمک گذاری ،‌۱۲ تا ۱۶ روز پیش از شروع قاعدگی بعدی است و ایامی را که احتمال بیشتری برای بروز بارداری هست می توان به شرح زیر محاسبه کرد :

اگر از کوتاهترین سیکل قاعدگی هجده روز کم شود ، نخستین روز دوره باروری به دست می آید و اگر از درازترین سیکل قاعدگی ده روز کم شود ،‌ آخرین روز دوره باروری به دست می آید . مثلاً هر گاه سیکل قاعدگی زنی بین ۲۶ تا ۳۱ روز به درازا می کشد ، دوره باروری وی که نباید در آن مدت آمیزش جنسی نماید ، در روزهای بین هشتمین روز و بیست و یکمین روز سیکل قاعدگی او خواهد بود ( شمارش روز اول باید از اولین روز سیکل قاعدگی باشد ).

نقاط ضعف این روش عبارتند از :

سیکل قاعدگی یک زن همواره منظم نیست و در صورت منظم بودن هم به دشواری میتوان دوره مطمئنی را پیشگویی کرد .

این روش را تنها برای اشخاص مسئول که علاقمندی و همکاری بسیار داشته باشند ، می توان به کار گرفت .

در حقیقت خودداری اجباری از آمیزش جنسی نزدیک به نیمی از هر ماه است .

از این روش در دوره پس از زایمان نمی توان استفاده کرد .

میزان عدم موفقیت این روش بسیار است . علل عدم موفقیت عبارتند از : محاسبه نادرست و ناتوانی در پیروی از روزهای محاسبه شده .

ارزیابی ترشحات دهانه رحم

در طی یک دوره قاعدگی ، قوام یا غلظت ترشحات دهانه رحم در روز های قبل از تخمک گذاری ، ترشحات دهانه رحم به بالا کشیدن و بالا بردن اسپرمها به داخل رحم و از آنجا به لوله ای فالوپ یعنی جایی که معمولا لقاح انجام می شود کمک می نماید .
ترشحات گردن رحم همچنین به بقای اسپرمها در داخل رحم کمک می کند .
در یک چرخه قاعدگی طبیعی معمولا بعد از پنج روز خونریزی قاعدگی ، سه یا چهار روزمهبل خشک می باشد ، سپس با ترشحات مایعی سفید یا زرد رنگ و چسبناک روزهای خیس بودن آغاز می گردد . این خیس بودن به تدریج افزایش یافته تا به روزی می رسیم که خیس ترین روز می باشد . در این روز ترشحات فراوان ، صاف ، لیز و لغزنده و خیلی کش می آید ( مثل سفیده تخم مرغ ) . معمولا تخمک گذاری از دو روز قبل تا دو روز بعد از پیدا شدن چنین حالتی رخ میدهد . با یادداشت نمودن میزان ترشحات و پیدا کردن خیس ترین روز هر دوره قاعدگی می توانید روزهای تخمک گذاری را مشخص نمایید .
با استفاده از یک اسپکولوم (speculum) پلاستیکی می توانید خودتان ترشحات دهانه رحم را از نظر قوام و غلظت آن ارزیابی نمایید .

روش اندازه گیری دمای پایه ای بدن

هنگامی که یک خانم هر روز دمای بدن خود را اندازه می گیرد متوجه می شود که وقتی تخمک گذاری انجام میشود تغییراتی در دمای بدنش ایجاد می گردد . درست قبل از زمان تخمک گذاری ، دمای بدن بطور موقتی به مدت کوتاهی پایین می آید . در عرض 12 ساعت که تخمک گذاری انجام می شود دمای بدن چند دهم درجه بالا می رود و تا هنگام قاعدگی بعدی به همان حالت بالا باقی می ماند . وقتی درجه حرارت به مدت سه روز در همان حد بالا باق بماند ، روزهای باروری پایان یافته و روزهایی که می توان بدون هیچگونه وسیله جلوگیری از بارداری مقاربت انجام داده و حامله نشد شروع می گردد .
همانند روش تقویمی ، در روش اندازه گیری دمای پایه ای بدن ، شما باید به مدت 8 تا 12 ماه دمای بدن خود را اندازه گیری و یادداشت نمایید تا بتوانید از آن بعنوان یک روش نسبتا مطمئن جلوگیری از بارداری استفاده نمائید .
یکی از اشکالات این روش آن است که دمای بدن افراد ممکن است بر اثر بیماریهای مختلف ، کم خوابی یا مصرف داروها نیز تغییر یابد .

سایر علائمی که در هنگام تخمک گذاری در بدن تغییر می یابند عبارتند از :
* تغییراتی در وضعیت قرار گیری رحم
* درد خفیف یا انقباضات خفیفی در یک طرف قسمت تحتانی شکم ( در محل یکی از تخمدانها)
* نرم شدن دهانه رحم
* حساس شدن دهانه رحم
* حساس شدن پستانها

بنابراین برای جلوگیری از بارداری به روش "آگاهی از زمان باروری" باید در زمانهای باروری یعنی از 5 روز قبل تا 3 روز بعد از تخمک گذاری از مقاربت نمودن پرهیز نمود و یا اینکه از سایر روشهای جلوگیری از بارداری مثل کاندوم در طی این روزها استفاده نمود .

مزایای جلوگیری از بارداری به روش "آگاهی از زمان باروری"

* هیچگونه عوارض جانبی ندارد
* در خانمهایی که دارای دوره های قاعدگی منظمی هستند بسیار موثر می باشد
* اطلاعات خانمها را نسبت به بدن خود افزایش می دهد

معایب جلوگیری از بارداری به روش " آگاهی از زمان باروری"

* آموختن این روش زمان نسبتا زیادی می خواهد
* این روش نیاز به محاسبه و همکاری طرفین دارد
* شکست این روش نسبت به سایر روشها بیشتر می باشد.

طول مدت کوتاهترین دوره قائدگی منهای 18 تا طول طولانی ترین دوره قائدگی منهای 11 , دوره باروری زن را تعیین می کند. در زنانی که طول چرخه قائدگیشان بین 26 تا 32 روز است , دوره باروری از روز 8 تا 19 چرخه قائدگی است

برای بکار گیری این روش 3 فرض را بای در نظر داشت

1- تخمک فقط تا 24 ساعت بعد از تخمک گذاری قابلیت باروری دارد
2- اسپرم تا 48 ساعت بعد از نزدیکی قدرت باروری دارد
3- تخمک گذاری 12 تا 16 روز قبل از پریود بعدی صورت میگیرد

در این متد , پریود عدم نزدیکی , با محاسبه طول سیکل قبلی تعیین می شود. این پریود باروری با کم کردن 18 روز از کل کوتاه ترین سیکل و 11 روز از طولانی ترین سیکل بدست می آید. محرومیت از نزدیکی باید در این زمان صورت گیرد.مثلا اگر پریود خانمی یک بار 35 روز است یک بار 28 روز , بین روز های 10 ام تا 24 ام بیشترین احتمال تخمک گذاری وجود دارددر بیشتر خانمهای با پریود های مرتب ,محرومیت از نزدیکی در نصف روز های سیکل لازم است.

در سیکلهای نامنظم این روش کارائی ندارد و کالا امروزه این روش دیگر توصیه نمی شود. علت این امر هم درصد شکست بالا و هم عدم نزدیکی طولانی مدت در هر سیکل قائدگی است. اصطلاح تنظیم خانواده طبیعی (natural ) جایگزین اصطلاح ریتم (rhythm) شده است. در این روش زوجین باید انگیزه قوی در تشریک مسئولیت داشته باشند.

• احتمال بارداری وقتی بالا میره که اسپرم ها در حوالی تخمک گذاری وارد محیط تناسلی زن بشن... و تخمک گذاری هم همیشه 14 روز قبل از اولین روز پریود هست...حالا هر چقدر از زمان تخمک گذاری فاصله داشته باشید احتمال بارداری کم میشه. بیشترین احتمال برای 2 تا 3 روز قبل تا 2 تا 3 روز بعد از تخمک گذاری هست.اگر پریود , جلو و یا عقب بیفته... در این شرایط نیز زمان تخمک گذاری 14 روز قبل از اولین روز پریود خواهد بود
آیا همه چیز طبیعی اش خوب است ؟

این روش قدیمی ترین روش جلوگیری از بارداری محسوب می شود. در واقع نیاز به هیچ وسیله خاصی نیست و فقط مرد در این مورد نقش دارد .نحوه آن به این صورت است که قبل از خروج مایع منی ، مرد آلت خود را از واژن خارج می کند.درصد موفقیت این روش 77 درصد است.معمولا کسانی که در دراز مدت از این روش استفاده میکنند موفق تر هستند.

مزایا :
هزینه ای ندارد.در هر شرایطی امکان پذیر است .

معایب :
چون ذهن مرد باید بر زمان خروج مایع منی تمرکز داشته باشد ، ممکن است مرد لذت کامل از نزدیکی نبرد و در درازمدت موجب فشار عصبی شود.نسبت به روشهای دیگر درصد شکست بالایی دارد.

نکات :

مایع شفافی که قبل از خروج مایع منی از آلت مرد بر اثر تحریک خارج می شود ممکن است حاوی مقداری اسپرم باشد و موجب حاملگی شود . بنابر این این روش برای کسانی که به هیچ وجه آمادگی بچه دارشدن را ندارند توصیه نمی شود.

مردانی که دچار انزال زودرس هستند نمی توانند از این روش استفاده کنند.
در صورتی که مرد نمی تواند در زمان لازم آلت را خارج کند بهتر است به فکر روش دیگری باشید.
در صورت شکست روش از پیشگیری اورژانس استفاده کنید ( اما نه به دفعات )

روشهای طبیعی جلوگیری از بارداری

1- آمیزش ناپیوسته ( تماس منقطع ) :

در این روش مرد به محض احساس انزال آلت را از واژن خارج نموده تا مایع منی وارد دستگاه تناسلی زن نگردد .ضریب اطمینان این روش 17 درصد محاسبه گردیده که هر چند روش مطمئنی نیست ولی بسیار رایج است . بر این روش یک ایراد وارد است : 1- قبل از مقاربت 2-3 قطره از غدد کوپر در آلت تناسلی می گردد ترشح می گردد که به ویژه در مقاربت دوم ممکن است حاوی اسپرم باشند . مگر آنه مرد میان دو سکس ادرار کند. ریختن مقداری منی در اطراف دستگاه تناسلی خطر زیادی ندارد البته پرده بکارت دارای سوراخی ست که از آن خون قاعدگی خارج میشود و ممکن است از آن منفذ منی به داخل نفوذ نماید پس مراقب باشید زیاد اطراف مهبل نریزید .

2- آمیزش انباشته ( بدون انزال ) : این روش کلا مردود شده است .

3-شستشو :
شستشو ی مهبل پس از سکس بوسیله دوش مهبلی با سرکه یا آب نمک یا کوکا کولا . این روش بجز عفونت دستگاه تناسلی فایده دیگری ندارد!

5-شیردهی :
در زنان شیرده تا 9 ماه و در زنان غیر شیرده پس از زایمان تا 3 ماه پریود به تعویق افتاده و خطر حاملگی بسیار کم است. علت هم آن این است که اصلا در این دوران تخمک گذاری نداریم. +کاندوم برای خاطر جمعی استفاده کنید .

6-پرهیز دوره ای :
فرمول زیر را رعایت کننید : اولین روز قاعدگی : روز اول از روزهای 11 تا 18 از کاندوم یا روش تماس منقطع استفاده کنید.
احتمال حاملگی 19 درصد بوده و احتمال حاملگی نابجا در این روش میرود .

7- کاندوم : گرچه کاندوم خود ابزار محسوب میشود ولی به علت سهولت استفاده و ارزان بو دن و دسترسی آسان به آن در این بخش به شرح آن خواهم پرداخت : کاندوم را همه می شناسند توصیه من این است که کاندوم باید اندازه آلت باشد گشاد نباشد و از نوع آمریکایی لاتکس و یا آلمانی بوده و ترجیحا دارای اسپرم کش باشد . برخی کاندومها لوبریکانت ( لیز کننده ) دارند که بهتر است. در برخی هم مواد بی حسی در درون آن پاشیده اند که به ویژه برای زود انزالها مفیدند . کاندوم احتمال بیماری را هم بسیار کم می کند حتما به تاریخ انقضای آن هم توجه کنید .

نکته بسیار مهم :
نکته : اگر بعد از مقاربت مشکوک به ریختن مایع منی درون مهبل و احتمال حاملگی چه باید کار کرد ؟
(مثلا کاندوم پاره شود یا منی به هر علت داخل واژن گردد) مشاور : اول از همه خونسردی خود را حفظ نموده و تنها کافی ست تا ماکزیمم 72 ساعت بعد ابتدا 2 قرص hd و 12 ساعت بعد 2 قرص دیگر مصرف نموده و خیال خود را راحت نمایید . ( یا 4 قرص ld) البته تا پریود نشدن هنوز از عدم حاملگی مطمئن نباشید اما بسیار خوشبین باشید که خطر بر طرف شده است.

مراحل ساخت اسپرم تا رسیدن به تخمک

زمان ساخته شدن اسپرم در بدن مرد:74-72 روز
زمان بدست آوردن قابلیت باروری دریک اسپرم پس از ساخته شدن در بدن مرد:5/2-5/1 روز
زمان ذخیره سازی اسپرم در بدن مرد با حفظ قابلیت باروری :7-5 روز
زمان زنده ماندن اسپرم در بیرون از بدن (قبلا بحث شده بسته به شرایط):12-1 ساعت
حداکثر زمان زنده ماندن اسپرم درواژن زن: 2 ساعت
زمان رسیدن اولین اسپرم به رحم بعد از نزدیکی: 90 ثانیه
زمان رسیدن اولین اسپرم به لوله های زن(لوله فالوپ) بعد از نزدیکی : 5 دقیقه
حداکثر زمانی که ممکن است اسپرم در لوله ها دیده شود؛ پس از یک نزدیکی :80ساعت
زمان زنده ماندن اسپرم در بدن زن : 72 ساعت
و همچنین مطالب زیر که برای دانستن بد نیست
زمان زنده ماندن تخمک :48-36ساعت
بهترین زمان نزدیکی برای بارداری : 3 تا 4 روز قبل و یا 2 روز بعد از تخمک گذاری
حداکثر زمانی که پس از تخمک گذاری احتمال بارداری وجود دارد: 6 روز قبل و 3 روز بعد از تخمک گذاری
هروز اجتناب از نزدیکی 4/0 سی سی به حجم مایع منی و 10 تا 15 میلیون به تعداد اسپرمها اضافه میکند
رابطه تعداد اسپرم با بارداری :
اگر تعداد اسپرم زیر 5 میلیون در هر یک سی سی مایع منی باشد این احتمال 37 در صد خواهدبود
اگر تعداد بین 60 تا 100 میلیون در هر یک سی سی مایع منی باشد این احتمال 78 در صد خواهد بود

با توجه به اینکه تخمک بعد از آزاد شدن تنها 36 تا 48 ساعت زنده می ماند شاید دانستن این مطلب که زمان تخمک گذاری در چه ساعاتی از شبانه روز انجام می شود مفید باشد.( بویژه برای زنانی که قصد بارداری دارند)
این موضوع در فصلهای مختلف سال با یکدیگر تفاوت دارد بطوریکه :
-در بهار و تابستان بین ساعات 12 شب تا 8 تخمک گذاری انجام می شود(در 75 ٪ موارد)
- در پاییز و زمستان بین 4 تا 7 بعد از ظهر این امر انجام می گیرد( در 90 ٪ موارد)

اوولاسیون:

به عمل رها شدن تخمک بالغ از تخمدان اوولاسیون می گویند. اوولاسیون یک بار در هر سیکل قاعدگی (فاصله زمان شروع خونریزی در یک ماه تا ماه دیگر) اتفاق می افتد و از نظر زمانی معمولا به طور متوسط در حدود 14 روز پیش از تاریخ پریود بعدی شما می باشد ولی زمانی بین 10 تا 19 روز هم در برخی از خانمها طبیعی می باشد. معمولا در عمل اوولاسیون تنها یک تخمک رها شده و راه خود را به سوی لوله فالوپیان باز می کند. معمولا هر تخمک 12 تا 24 ساعت پس از جدا شدن از تخمدان می تواند زنده باشد. اوولاسیون در انسان توسط غده هیپوتالاموس در مغز و از طریق پخش هورمون های ترشح شده در قسمت جلویی غده هیپوفیز، کنترل می شود.

دانستن زمان اوولاسیون حایز اهمیت است زیرا که تنها 2 تا 5 روز در حدود زمان اوولاسیون است که زن قادر به حامله شدن می باشد.

بنابراین در صورت تصمیم به بچه دار شدن، نزدیکی باید در زمان اوولاسیون انجام گیرد. سیکل ماهانه در همه خانمها به طور منظم نمی باشد و میتواند از یک ماه تا ماه دیگر تغییر کند. ولی خوشبختانه تغییرات طبیعی در بدن درست هنگام اوولاسیون رخ می دهد، که از روی این نشانه ها می توانید زمان اوولاسیون را بدانید. یکی از نشانه های اوولاسیون این است که دمای بدن در این زمان از حد معمول بالاتر می رود و به حدود 37.2 تا 37.3 می رسد. علایم دیگر شامل: تغییر شکل دهانه رحم، تغییر ترشحات رحمی می باشد. برخی از خانمها در زمان اوولاسیون دارای حس بویایی حساس تر می شوند و برخی دچار دل دردهای شبیه به درد پریود می گردند. به علت افزایش هورمون استروژن ، در بعضی از خانمها تمایلات جنسی درست پیش از شروع اوولاسیون بیشتر می شود. برای تشخیص اوولاسیون، کیت هایی به طور تجاری در بازار وجود دارد که زمان دقیق اوولاسیون را پیش بینی می کند.

پارامترهایی از قبیل استرس، ورزش های بسیار سنگین و بیماری می توانند زمان اوولاسیون را عقب انداخته و آنرا غیر قابل پیش بینی کند.

علائم و زمان تخمک گذاری
نکته :
-در بهار و تابستان بین ساعات 12 شب تا 8 صبح تخمک گذاری انجام می شود(در 75 ٪ موارد)
- در پاییز و زمستان بین 4 تا 7 بعد از ظهر تخمک گذاری انجام می شود( در 90 ٪ موارد)
زمان تخمک گذاری در خانمهای مختلف متفاوت است و بسته به طول دوره پریود هر فرد دارد . برای این منظور طول دوره پریود یعنی شروع پریود تا پریود بعدی را در نظر گزفته و آن را نصف کنید همان محدوده , محدوده تخمک گذاری شماست بطور مثال شما دوره پریودتان ٢٨ روزه است حال شما ۴ آبان پریود شده اید و باید ٢ آذر پریود بعدی شما باشد . خوب شما ٢٨ را تقسیم بر ٢ میکنید میشه ١۴ . ١۴ را به ۴ آبان اضافه میکنید پس ١٨ آبان زمان تخمک گذاری شماست . البته ممکنه این تخمک گذاری در ١٧ یا ١٩ هم اتفاق بیفته .حال برای اطمینان میتوان به علائم دیگر تخمک گذاری هم توجه کرد .
١- اندازه گیری دمای بدن . در مدت ١٠ تا ١٨ روز پس از شروع پریود هر روز صبح قبل از شروع فعالیت روزانه دمای بدنتان را اندازه گرفته و یادداشت کنید شما از چند روز قبل از تخمک گذاری با یک افت دما و سپس با افزایش آن مواجه میشوید. بهترین زمان تخمک گذاری را میتوان ٢ روز قبل از افزایش دمای بدن حساب کرد.
٢- ممکن است در هنگام تخمک گذاری علائمی مثل احساس درد یا انقباض در زیر دل , سردرد , درد یا حساسیت در سینه ها و یا لکه بینی داشته باشید
٣- در بسیاری از موارد تخمک گذاری با افزایش ترشح همراه است
۴- میتوانید از کیت های تخمک گذاری استفاده کنید . برای این منظور نمونه ادرار رو در یک ظرف تمیز بریزید . ( اول صبح نباشه ) بعد نیم ساعت بگذارید ادرار بماند بعد کیت را در ادرار فرو کنید و ۴٠ ثانیه بگذارید بماند بعد کیت را خارج کرده و بگذارید ١٠ دقیقه بماند .
اگه ٢ خط ظاهر بشه و هر دو پررنگ و یا پایینی پررنگ و بالائی کمرنگ باشه مثبته
اگه پایینی کمرنگ و بالائی پررنگ باشه و یا فقط بالائی ظاهر بشه منفیه
اگه فقط پایینی ظاهر بشه و یا هیچ خطی نداشته باشه مشکوکه
فصل اول : تعیین جنسیت
اولین نکته ای که در مورد این مبحث باید متذکر بشم اینه که برخلاف تصور قدیمیها که میگفتند اگه دو ماه اول بارداری مادر از خوراکیهای گرم استفاده کنه بچه پسر و اگه از خوراکیهای سرد استفاده کنه بچه دختر میشه امروز کاملا مشخص شده که این بحث پایه علمی نداره چون از همون بدو پیدایش نطفه اگه کروموزومهای x باهم ترکیب بشن بچه دختر و اگه کروموزومهای x و y با هم ترکیب بشن بچه پسر میشه . پس ما قبل از بارداری باید با یکسری دستوراتی که من در زیر میارم تا 98% میتونیم جنسیت بچه رو تعیین کنیم ولی اگه باردار باشید دیگه نمیشه کاری کرد .
نکاتی که باید در ابتدا توسط آقایان رعایت شود :
1- برخلاف تصور قدیمیها جنسیت بچه تنها توسط زن تعیین نمیشه بلکه هم مرد و هم زن در این مورد نقش دارن . بعضی زنها رحمهای گرم و مکنده ای دارن که باعث میشه کروموزومهای y خودشون رو زودتر برسونن و بچه پسر میشه و بعضی برعکس . ولی نکته مهم در اینجا نطفه مرد است . اگر نطفه سالم و قوی باشه بچه پسر و اگه ضعیف باشه بچه حتما دختر میشه .همچنین تعداد اسپرم هم در جنسیت جنین نقش مهمی داره یعنی اگه تعداد اسپرم از 20میلی در سی سی کمتر باشه فرزندتون به احتمال زیاد دختر میشه . پس اگر مثلا داشتن پسر براتون خیلی مهمه میتونید یک ازمایش اسپرم انجام بدید تا ببینید وضعیت به چه صورتیه . در موسساتی مثل رویان با هزینه ناچیزی این ازمایش رو انجام میدن . نگران نباشید از اینکه ازمایش بدید و ببینید که نطفه ضعیفی دارید . این نشون دهنده ضعف شما نیست درصد بسیار بالایی از آقایون این مشکل رو دارند که علتهای مختلفی داره و مثلا کمبود ویتامین ث یا اسید فولیک میتونه این مشکل رو ایجاد کنه .
2- نطفه های خیلی ضعیف که ممکنه در اثر بعضی از بیماریها مثل واریکوسل ایجاد بشه ( توضیح آن از مبحث ما خارجه ) ممکنه در وهله اول باعث بارداری بشن ولی بچه سقط میشه پس اگر سقطهای مکرر دارید یکی از دلایلش میتونه همین باشه
3- نطفه آقایون سه ماه طول میکشه که کامل بشه . برای همین برای تقویت نطفه، اقایون باید از سه ماه قبل از بارداری همسرشون اقدام کنن
4-یکی از مسائل مهمی که نطفه رو ضعیف میکنه سیگاره پس اگر طالب نوزاد پسر هستید سعی کنید حتی الامکان برای سه ماه سیگار نکشید یا مصرفش رو کم کنید چون سیگار ویتامین ث بدن رو از بین میبره و این ویتامین در امر ساخت و تکمیل نطفه نقش مهمی داره .
5-آقایون از سه ماه قبل روزی یک عدد ویتامین ث و یک عدد اسید فولیک بخورید که هر دو ویتامین بوده و مطمئن باشید که برای بدنتون بسیار مفیده و نطفه رو تقویت میکنه . این مورد رو حتما حتما انجام بدید .
6- اگر بیضه ها تحت فشار یا گرما قرار بگیرند در مکانیسم اسپرمها اختلال بوجود میاد پس در طول این سه ماه از پوشیدن لباس زیرهای تنگ و شلوارهای چسبان و گرفتن دوش آب داغ خودداری کنید .در طول روز اگر میتوانید کیسه یخ روی بیضه ها قرار دهید .
8- نیم ساعت قبل از لقاح هم یک کیسه یخ به مدت 10تا15دقیقه قرار دهید .
٩- اقایان برای داشتن نطفه سالم به خصوص برای پسردار شدن باید از سه ماه قبل از بارداری از مصرف غذاهای کنسرو شده و مانده و سوسیس و کالباس و پرنمک و همچنین مصرف سیگار و الکل و ابجو خودداری کنند .
10-اقایان سیب، آب دریا، آجیل جات مثل پسته، بادام زمینی، بادام هندی و چای دارچین و هل و گوشت قرمز و معجون (گردو آسیاب شده، پسته، کنجد، بادام) را به شیرموز اضافه کرده و بخورید.
11-اقایان زنجبیل و قارچ و کاهو و هرروز یک لیوان عرق کاسنی و کنگر و کشمش و مویز ( زیاد ) بخورید ولی دلستر اصلا نخورید
12- از افسردگی و فشار عصبی و هوای الوده هم زن و هم مرد به خصوص حین مقاربت دوری کنید و در اتاق خنک نزدیکی داشته باشید
13-خانمها در زمان پریود روزی 2 عدد خرما صبح ها بخورید
14-از شب اول پریودی تا 5 پریودی، 30 گرم تخم هویج را اول با آب سرد خوب بشورید(سمی است) بعد 20 دقیقه با آب تازه جوشیده بگذارید دم بکشد، بعد با نبات بخورید
15-اقایان ماه اخر زیاد ورزش نکنند ولی خانمها از دو ماه قبل ورزش دراز نشست حداقل 15 دقیقه انجام بدهند
16-خانمها هر روز 3 عدد فلفل سیاه نکوبیده را با اب قورت بدهند
17-
نکاتی که باید توسط مادر مورد توجه قرار بگیرد
1- املاح خون مادر هم در تعیین جنسیت نقش دارند اگر میزان سدیم و پتاسیم بالا و میزان کلسیم و منیزیم خون پایین باشد بچه پسر و برعکس آن بچه دختر میشه .
2- محیط اسیدی یا قلیایی واژن هم نقش تعیین کننده ای دارد . محیط اسیدی دشمن کروموزوم y بوده و ان را از بین میبره پس برای پسر شدن نوزاد محیط باید قلیایی و برای دختر شدن محیط باید اسیدی باشد .
3- زمان نزدیکی اگر 2-3 روز قبل از تخمک گذاری باشه بچه دختر و اگر کمی قبل یا کمی بعد ( حوالی تخمک گذاری ) باشه بچه پسر میشه .
4-به ارگاسم رسیدن زن محیط رو قلیایی و احتمال پسر شدن رو افزایش میده .
5- وجود عفونت هم در جنس جنین اثر گذاشته و ممکنه باعث زایمان زودرس و یا حتی سقط جنین بشه
6- استرس و اضطراب و افسردگی شانس پسردار شدن را به شدت کاهش میده
7-نزدیکی در هوای گزم و آلوده هم احتمال پسردار شدن را کم میکنه
8-از سه ماه قبل از بارداری مصرف قرص را قطع کرده و از کاندوم یا روشهای طبیعی جهت جلوگیری استفاده کنید
9-خانمها در زمان پریود روزی 2 عدد خرما صبح ها بخورید

10-از شب اول پریودی تا 5 پریودی، 30 گرم تخم هویج را اول با آب سرد خوب بشورید(سمی است) بعد 20 دقیقه با آب تازه جوشیده بگذارید دم بکشد، بعد با نبات بخورید

11-خانمها هر روز 3 عدد فلفل سیاه نکوبیده را با اب قورت بدهند
12-چند ساعت قبل از نزدیکی آناناس، توت فرنگی، انجیر و بادمجان بخورید. (قلیایی کردن خون)
13-زن در نزدیکی به حالت سجده باشد.بعد از نزدیکی بالش زیر کمر گذاشته و پاها رو به بالا (تکیه به دیوار) و بعد هم روی پهلوی راست بخوابید.
تا 2 ساعت بلند نشوید و حمام نروید.

14-زمان نزدیکی و وقوع حاملگی نقش خیلی خیلی مهمی در جنسیت فرزند داره . اگر شما تمام نکات رو رعایت کنید ولی به زمان توجه نداشته باشید شانس خودتون رو بسیار کم می کنید . در زیر یک جدول که من از مجله تایمز برداشتم رو برای شما میذارم و بعد توضیح اونو به شما میگم . در مجله تایمز نوشته بود که این جدول چینی است و درصد خطای اون تنها 2% است و 98% درسته البته اگه شما هم اونو با دوروبریهاتون تست کنید میبینید که درصد بسیار بالایی درسته . خوب پس اول به نکته های زیر توجه کنید تا جدول رو براتون بذارم .
برای داشتن نوزاد دختر
1-خانم ها از غذاهایی با کلسیم و منیزیم بالا استفاده کنند( مثل لبنیات فراوان - گردو و حذف نمک و ... ) .این کار رو باید دو تا سه ماه قبل از بارداری شروع کنید چون دیرتر فایده ای نداره ( در قسمت لیست غذاهای قبل از بارداری توضیح دادم )
2- سعی کنید 3-2 روز قبل از تخمک گذاری نزدیکی داشته باشید و به ارگاسم نرسید چون در این حالت به علت قلیایی شدن و انقباضات ایجاد شده کروموزومهای Y زودتر خودشون رو به تخمک میرسونن .دخول نباید عمیق باشه .
3-قبل از نزدیکی با محلول رقیق شده سرکه ( سرکه و آب) برای شستشوی خود استفاده کنید تا محیط اسیدی شود .
4-خانمها چه در مورد فرزند دختر چه پسر از 2ماه قبل باید مصرف اسید فولیک رو شروع کنند .
برای داشتن نوزاد پسر
1- آقایان از سه ماه قبل باید روزانه یک قرص اسید فولیک و یک قرص ویتامین ث مصرف کنند و همانطور که گفتم باید از پوشیدن لباس زیر و شلوار تنگ - نشستن طولانی روی صندلی - گرفتن دوش آب داغ خودداری کنید .
2- آقایان از مصرف غذاهای کنسرو شده خودداری کنند .
3- خانمها از دو ماه قبل غذاهایی مانند موز - کاهو - توت فرنگی - خرما - هل - زعفران - دانه های روغنی - کره - گوشت قرمز - سیب و برنج و غذاهای نمکی را استفاده کنید .( در قسمت مواد غذایی کامل توضیح دادم )
4- خانمها لبنیات را برای این مدت از رژیم غذایی خود حذف کنند .
5-لقاح باید در حوالی تخمک گذاری صورت بگیرد . ( ترجیحا روز تخمک گذاری )
6- قبل از لقاح آقایان کیسه یخ روی بیضه ها قرار داده و خانمها از شستشو با محلول جوش شیرین رقیق شده با آب استفاده کنند .
7-دخول باید عمیق بوده و خانم به ارگاسم برسد .
8- محیط نباید گرم و با هوای الوده باشد .
9- از استرس و اضطراب دوری کنید.
عواملی که در کیفیت اسپرم یا نا باروری مردان اثر میگذارد
-کشیدن سیگار معمولاً سبب کاهش تعداد اسپرم و تحرک ضعیف می شود. تحقیقات اخیر نشان دادند زمانی که هم مرد و هم زن سیگار می کشند, احتمال ناباروری تا ۶۴% بالا می رود.
- استفاده درازمدت از حشیش توسط مردان سبب کاهش اسپرم و سالم افزایش اسپرم و افزایش اسپرم ناقص می شود.
- مصرف زیاد الکل سبب کاهش تولید اسپرم سالم توسط مردان می شود.
- فعالیت شدید بدنی سبب کاهش تولید اسپرم می شود.
- کمبود ویتامین C سبب می شود که اسپرم ها به هم بچسبند و این حالت سبب ۱۶% موارد ناباروری در مردان می شود.
- بعضی از آنتی بیوتیک ها به طور موقت سبب کاهش تعداد و تحرک اسپرم ها در مردان می شوند. بعضی از این آنتی بیوتیک ها شامل اریترومایسین, نیتروفورازون یا نیتروفورانتوئین هستند.
- تماس با حشره کش ها, سموم آفت کش, حلال های آلی, سرب, تشعشعات یونیزه, فلزات سنگین و مواد شیمیایی سمی سبب کاهش قدرت باروری در مردان می شود. مردانی که در محیط شغلی خود با این مواد سرو کار دارند, (چاپخانه ها, سرب, سموم کشاورزی, دستگاههای رادیولوژی و … ) باید از پوشش ها و ماسک های محافظ استفاده نمایند.
- سوء تغذیه و مصرف ناکافی غذاهای ضروری سبب اختلال در تولید و کار اسپرم ها می شود.
- بیضه ها نباید زیاد گرم شوند. سعی کنید شورت ها ی تنگ نپوشید. مردانی که مشکل ناباروری دارند, نباید از دوش آب گرم, سونا استفاده کنند و همچنین کار در محیط گرم برای آنها مفید نمی باشد.
- فاصله گذاری در فعالیت جنسی (۳ تا ۶ روز در هفته), سبب افزایش حجم و قدرت باروری می شود. ولی اگر وقفه زیادی در فعالیت جنسی ایجاد شود, سبب می شود که اسپرم ها تخلیه شده و پیر و نا توان و کم تحرک شوند
- استفاده از داروهای استروئیدی آنابولیک (این داروها توسط افرادی که می خواهند دارای اندام های عضلانی حجیم شوند استفاده می شود, این داروها سبب می شوند که بدن نتواند هورمون تستوسترون را به طور طبیعی بسازد که سرانجام سبب کاهش تولید اسپرم خواهد شد. (بسیاری از ورزشکارانی که به عنوان دوپینگ از این داروها استفاده مکرر می کنند, دچار این مشکل خواهند شد).
- داروی سولفاسالازین (این دارو برای درمان اختلالات گوارشی به کار می رود.)
- داروی کتوکونازول (ضد قارچ)
- داروی آزولفیدین (Azulfidine) – این دارو برای درمان بیماری گوارشی کولیت اولسروبه کار می رود.
- واریکوسل (کلافی از وریدهای اضافی دور لوله منی بر را می گیرند و سبب گرمی بیش از حد آن، می شوند که این حالت سبب آسیب رسانی به اسپرم ها و کشتن آنها خواهد شد.
- عفونت دستگاه تناسلی (مثل التهاب پروستات, التهاب لوله های اپیدیدیم در بیضه, التهاب بیضه (ارکیت).
- بیماری اوریون, (که سبب آلوده شدن بیضه ها می شود).
- ضربات وارده به بیضه
- مصرف داروی دی اتیل استیل استرول (DES) توسط مادر در دوران بارداری (سبب کاهش اسپرم و ناهنجاری اسپرم می شود)
- تب
- داروهای ضد سرطان (شیمی درمانی)
- نقص انسدادی در لوله منی بر
- صدمات وارده به کانال های اسپرماتیک در بیضه (به علت بیماری های سوزاک و عفونت کلامیدیا)
- سوء تغذیه و کم خونی, سل
- استرس شدید در زندگی
توصیه هایی برای بچه دار شدن
الف ـ توصیه ها قبل از آمیزش
در این جا به برخی از این توصیه ها اشاره می شود:
1. تلاوت آیه نور توسط والدین، قبل از بارداری و توسط زن در ایام بارداری بسیار ضروری است �اللَّهُ نُورُ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ کَمِشْکَوهٍ فِیهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِى زُجَاجَهٍ الزُّجَاجَهُ کَأَنَّهَا کَوْکَبٌ دُرِّىٌّ یُوقَدُ مِن شَجَرَهٍ مُّبَارَکَهٍ زَیْتُونَهٍ لَّا شَرْقِیَّهٍ وَ لَا غَرْبِیَّهٍ یَکَادُ زَیْتُهَا یُضِى‏ءُ وَ لَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُّورٌ عَلَى نُورٍ یَهْدِى اللَّهُ لِنُورِهِ مَن یَشَآءُ وَ یَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَ اللَّهُ بِکُلِّ شَىْ‏ءٍ عَلِیمٌ�[1]
2. خوردن گلابی به پدر توصیه می شود:
در کتاب کافی از امام صادق ـ علیه السلام ـ نقل شده: ایشان در حالی که به کودکی زیبا می نگریستند فرمودند:
�ینبَغی اَن یکونَ اَبو هذَا الغُلامِ آکِل السَّفَرجَل؛ باید پدر این پسر بچه، گلابی خورده باشد.�[2]
هم چنین روایت شده است که پیامبر ـ صلی الله علیه و آله ـ گلابی اش را تکه کرد به جعفر بن ابی طالب داد و به او فرمود: بخور! همانا گلابی رنگ را جلا می دهد و فرزند را نیکو می گرداند.[3]
3. خوردن کاسنی به پدر سفارش شده است.[4]
4. خوردن قاووت به پدر و مادر توصیه شده است:
در روایت آمده است، مردی به امام صادق ـ علیه السلام ـ عرض کرد: ای پسر رسول خدا، فرزندی به دنیا می آید که در او ضعف و سبک مغزی است. حضرت فرمود:
�ما یمنَعُک مِن السَویق اَشرِبه و مُر اَهلَکَ بِهِ فَاِنَّهُ ینبِتُ اللَّحمَ و یشُدُّ العَظمَ ولا یولَد لکم اِلاَّ القَوی؛ چرا قاووت نمی خوری؟ آن را بخور و خانواده ات را هم به آن سفارش کن. به درستی که قاووت، گوشت را می رویاند و استخوان را محکم می کند و فرزندی از تو به دنیا نمی آید مگر این که قوی باشد.�[5]
5. سفارش به خوردن انار.[6]
دعا برای فرزند دار شدن
1. نقل شده که امام صادق ـ علیه السلام ـ دعای زیر را توصیه فرمودند:
�اللهم لا تَذَرنی فَرداً و أنت خیرُ الوارثین وحیداً و حشاً فَیقصُرُ شُکری عن تفکّری بل هب لی عاقبه صدقٍ ذکوراً و اناثاً آنَسُ بهم من الوحده و اسکُنُ الیهم من الوحده و أشکُرُکَ عند تمام النعمه یا وهّابُ یا عظیم یا مُعظِم ثمّ اعطِنی فی کلّ عافیهٍ شکراً حتی تُبلِغُنی منها رضوانک فی صِدقِ الحدیث و اداءِ الاَمانه و الوَفاء بعهد.�
2. در حدیث دیگر از ایشان نقل شده که فرمودند: در سجده این دو آیه را بخوانید:
�ربّ هَب لی من لدنک ذُرِیهً طیبهً اِنّک سمیعُ الدعاء، ربّ لا تَذَرنی فرداً و أنت خیرُ الوارثین�.
3. در روایت دیگری نقل شده که فرمودند: بعد از نماز جمعه دو رکعت نماز بگذارد و رکوع و سجود را طولانی کند. سپس بگوید:
�اللهم انِّی اَسئَلُک بما سألک زکریا رَبِّ لا تَذَرنی فرداً و انت خیر الوارثین. اللهم هَب لی من لدنک ذُرِیهً طیبهً اِنّک سمیعُ الدعاء. اللهم باسمِک استَحللتُها و فی امانتک اخَذتُها فاِن قَضَیتَ فی رَحِمِها ولداً فاجعَلهُ غلاماً مبارکاً زکیاً و لا تَجعَل للشیطان فیه شَرَکاً ولا نصیباً�.
4. در صبح و شام هفتاد مرتبه �سبحان الله�، ده مرتبه �استغفر الله ربی و اتوب الیه� و سپس نه مرتبه �سبحان الله� و یک مرتبه �استغفر الله ربی و اتوب الیه� گفته شود.
5. در هر سحر صد مرتبه استغفار شود و در صورت فراموشی قضای آن به جا آورده شود و بهتر است �اَستَغفِرُ اللهَ رَبّی وَ اَتوبُ اِلَیه� گفته شود.
ب) در حین آمیزش
1. تغذیه
در حین آمیزش هیچ یک از مرد و زن مست نباشند و الکل مصرف نکرده باشند؛ چون موجب کمبود ویتامین d می شود و در نتیجه استخوان بچه نرم می گردد.
دکتر وازن معتقد است که اگر طفلِ خرفت و کم هوشی پیدا کردید و توانستید در اطراف وضع پدری و یا مادری او اطلاعات صحیحی کسب کنید، به این نتیجه خواهید رسید که یکی از والدین هنگام تشکیل نطفه مست بوده است.[7]
هم چنین نوع غذا (از نظر حلال و پاک بودن آن) اثر فراوانی در فرزند دارد که لازم است در این زمینه نیز توجّه کافی صورت گیرد.
2. حالات پدر و مادر
سیستم فکری و حالات روانی پدر و مادر در حین آمیزش، بر روحیات فرزند مؤثر خواهد بود. این تأثیر در قرن های گذشته به وسیله یکی از پیامبران در رابطه با حیوانات آزمایش شده است. نقل شده حضرت موسی ـ علیه السلام ـ در زمانی که چوپان حضرت شعیب ـ علیه السلام ـ بود، با او قرار دادی را به این شرح بست که هر چه گوسفند ابلق (سیاه و سفید) در گله گوسفندان پیدا شد، به عنوان مزد به حضرت موسی ـ علیه السلام ـ داده شود. پس از قرار داد، حضرت موسی ـ علیه السلام ـ پوست بعضی از قسمت های عصای خود را کند (یک قسمت با پوست و یک قسمت بدون پوست، مثل ابلق شد) و یک عبای ابلق به آن آویزان کرد و آن را در چراگاه گوسفندان نصب نمود. گوسفندان هنگام آمیزش به آن نگاه می کردند. در آخر سال که روز گرفتن مزد بود حضرت شعیب ـ علیه السلام ـ مشاهده کردکه اکثر بچه های گوسفندان، ابلق شده اند و تعجب کرد. علت را پرسید. حضرت موسی ـ علیه السلام ـ فرمود از طریق دیدن در هنگام آمیزش، وضع گوسفندان بدین شرح تغییر می کند.[8]
در پی روایاتی که بیانگر تأثیرات، به پدران و مادران سفارش شده است که در حین نزدیکی با وضوء بوده و به یاد خدا باشند. بدیهی است یاد خدا موجب آرامش قلب می شود و در فرزند اثر مثبتی خواهد داشت. هم چنین رغبت و میل قوی جنسی زوجین، در زیبایی جنین و هوشمندی وی اثری قطعی خواهد نهاد. ترس و اضطراب والدین به هنگام عمل زناشویی، بدترین تأثیر را بر روی طفل می گذارد؛ همان گونه که آرامش خاطر پدر و مادر، تأثیری بس نیکو در فرزند می نهد.
تأثیر خستگی زیاد، روی جنین کاملاً محسوس است و او را ضعیف و رنجور می کند. در حدیثی از معصومین ـ علیهم السلام ـ نقل شده است که فرموده اند: در شبی که از مسافرت بر می گردید و همینطور در شبی که می خواهید به مسافرت بروید، نزدیکی نکنید.
در ساعات اولیه شب با جسمی خسته و شکمی پر، آمیزش صورت نگیرد، بلکه در ساعات پایانی شب که خستگی جسم تا حدی زایل و شکم نیز خالی شده نزدیکی انجام شود. تجربه نیز نشان داده است فرزندانی که نطفه آن ها در ساعات پایانی شب منعقد می شود از هوش بیشتری بر خوردارند.
از امام صادق ـ علیه السلام ـ نقل شده که فرمودند: �زفوا نساءکم لیلاً و اطعموا ضحی؛ در شب، زفاف کنید و در روز ولیمه دهید.�
3. عوامل طبیعی و تأثیر آن ها بر روی بدن
گاهی اوقات تغییرات خاصی در جنین پدیدار می شود. این تغییرات می تواند به علت تغییر ماهیت ژن ها و تقسیم غیر طبیعی کروموزم ها باشد و مهم ترین عواملی که در تغییر ماهیت ژن ها مؤثرند عبارتند از:
الف: اشعه ماوراء بنفش؛ این اشعه دارای فوائد و مضراتی است. از آن جمله تغییراتی است که بر روی نسل و نژاد ایجاد می کند.
ب ـ اشعه مجهول؛ این اشعه از کرات دیگر به زمین می رسد؛ البته بنا به موقعیت فصول سال، فشار هوا، رطوبت، خشکی و غیره. جالب این که حتی کسوف و خسوف هم در نطفه و تغییر شکل آن اثر فراوان دارد. آن هایی که به موتاسیون (تغییر وضع ژن ها) معتقدند و آن را آزمایش کرده اند می گویند فصول سال، گرما، سرما، محل تشکیل نطفه و رطوبت هوا همه در نطفه اثر عمیقی دارند.
با بررسی در روایات هم به دست می آید که از جمله اوقات مکروه برای عمل جماع، هنگام کسوف و خسوف و بادهای تند و زلزله است.
پ ـ اشعه مادون قرمز: از خواص مهم این اشعه تغییراتی است که در ژن های سلول های تناسلی به وجود می آورد.
ت ـ اشعه گاما: جنس اشعه گاما از ذرات انرژی بوده و از این رو خاصیت نفوذ آن بسیار زیاد است. این اشعه مضر، در نور خورشید وجود دارد و اثرات منفی زیادی بر سلولهای اولیه دارد که تقریباً بعد از سی سال ظاهر می شود.
اکنون با توجه به این نکته جالب است به حدیثی که در این زمینه نقل شده توجه کنیم.
نقل شده که حضرت رسول اکرم ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ به علی ـ علیه السلام ـ فرمودند: �یا علی لا تُجامِع اِمرأَتَکَ فی وَجِه الشَّمسِ وَ تَلَألؤها اِلاّ اَن تَرخِی ستراً فَیستُرکُما فَاِنه اِن قَضی بَینَکُما وَلَدٌ لا یزالُ فی بُؤسٍ وَ فَقرٍ حَتّی یموتَ؛ یا علی در مقابل نور خورشید مجامعت مکن مگر این که پرده ای بیاویزی که شما را بپوشاند؛ زیرا اگر در آن حال فرزندی به وجود آید، همیشه در حال پریشانی و فقر است تا بمیرد.�[9]
شاید یکی از نکات علمی آن کلام در این است که اگر مانعی در مقابل اشعه وجود داشته باشد، از تأثیر آن می کاهد و البته چندی بیش نیست که بشر متوجه این نکته مهم شده است.
4. مکروهات حین آمیزش
از آن جا که به فرمایش ائمه معصومین ـ علیهم السلام ـ آمیزش های ناشایست آثار سوئی از جمله بغض اهل بیت ـ علیهم السلام ـ را به دنبال دارد،[10] لازم است به سفارش هایی که در این زمینه بیان شده توجه بیشتری صورت گیرد.
1. نگاه کردن فرج زن که سبب کوری فرزند می شود.[11]
2. سخن گفتن غیر از ذکر خدا که سبب لال شدن بچه می شود.
3. خضاب کردن که موجب می شود فرزند مخنّث شود.
4. به همراه داشتن انگشتری که در آن ذکر خدا یا چیزی از قرآن باشد.[12]
5. آمیزش با همسر خود اما با شهوت زنی دیگر که موجب دیوانگی فرزند می شود.[13]
6. آمیزش در حضور کودکی که صحنه را می بیند یا کلام و نفس آن ها را می شنود، چون سبب زنا کار شدن کودک ناظر خواهد شد.[14]
7. رو یا پشت به قبله بودن که لعنت خدا و ملائکه را در پی می آورد.[15]
8. در بین راه و در داخل کشتی که لعنت خدا و ملائکه را در پی دارد.[16]
9. عریان نزدیکی کردن.[17]
10. بعد از احتلام و قبل از وضو یا غسل که می تواند سبب دیوانگی فرزند شود.[18]
11. ایستاده نزدیکی کردن که در نتیجه آن فرزند در رختخواب بول می کند.[19]
12. بی وضو بودن زن باردار در هنگام جماع که در اثر آن، فرزند کور دل و خسیس می شود.
13. نزدیکی در پشت بام که بچه ریاکار، منافق و بدعت گذار خواهد شد.[20]
14. نزدیکی در زیر درخت میوه دار که در نتیجه آن، فرزند جلاد و یا سرکرده ظلم خواهد شد.[21]
15. نزدیکی در مقابل تابش مستقیم نور خورشید، که در نتیجه آن، فرزند فقیر خواهد بود تا زمانی که بمیرد.[22]
5. اوقاتی که عمل جماع مطلوب است.[23]
1. شب دوشنبه که در اثر آن، فرزند حافظ کتاب خدا و راضی به آنچه خداوند برایش قرار داده، می شود.[24]
2. شب سه شنبه که در اثر آن بعد از سعادت اسلام، شهادت روزی او می شود، خداوند او را با مشرکین عذاب نمی کند، دهانش خوشبو، دلش رحیم و جوانمرد خواهد بود و زبانش از دروغ، غیبت و تهمت پاک می ماند.[25]
3. شب پنج شنبه که در پی آن، حاکمی از حکما و یا عالمی از علما خواهد شد.[26]
4. روز پنج شنبه هنگام زوال که در پی آن شیطان به او نزدیک نگردد تا پیر شود و سلامتی دین و دنیا روزی اش خواهد بود.[27]
5. شب جمعه که در پی آن، بچه خطیب و سخنگو خواهد شد.[28]
6. روز جمعه بعد از عصر که آن فرزند از دانایان مشهور خواهد شد.[29]
7. شب جمعه بعد از نماز عشاء که امید است آن فرزند از ابدال[30] (فرزند شبیه والدین) باشد.
8. شب اول ماه رمضان[31]
6. اوقاتی که عمل جماع مکروه است
1. بین الطلوعین[32]
2. بعد از غروب تا رفتن سرخی طرف مغرب[33]
3. شب خسوف[34]
4. روز کسوف[35]
5. شب و روزی که در آن بادهای سیاه، سرخ یا زرد بوزد.[36]
6. هنگام زلزله[37]
در رابطه با اثر جماع در شش مورد فوق؛ آمده است که پدر و مادر در فرزند خود چیزی را که دوست دارند، نمی بینند.
7. در اول ماه (غیر از ماه رمضان)، نیمه ماه و آخر ماه.[38]
8. هنگامی که آفتاب طلوع می کند و زرد باشد.[39]
9. بعد از ظهر؛ که آن فرزند لوچ خواهد شد.[40]
10. بین اذان و اقامه؛ که فرزند، حریص بر خونریزی خواهد بود.[41]
11. شب عید فطر؛ که فرزند، کثیرالشر خواهد بود.[42]
12. شب عید قربان؛ که فرزند شش انگشتی و یا چهار انگشتی خواهد بود.[43]
13. شب نیمه شعبان؛ که آن فرزند، شوم و در صورتش نشان سیاهی خواهد بود.[44]
14. ساعات اولیه شب؛ که آن فرزند ساحر خواهد بود و دنیا را بر آخرت بر می گزیند.[45]
15. شبی که فرد قصد سفر دارد، که آن فرزند مالش را به ناحق صرف می کند.[46]
7. ادعیه، اذکار و اعمال عبادی ویژه آمیزش
دعا و طلب فرزند صالح، از جمله اعمال شب زفاف است. در این زمینه روایت شده است که داماد هنگامی که عروس را می آورد، دست بر پیشانی او بگذارد و بگوید:
�اَللّهُمَّ عَلی کِتابِکَ تَزَوَّجتُها وَ فی اَمانَتِکَ اَخَذتُها و بِکَلِماتکَ اِستَحلَلتُ فَرجَها فَاِن قَضَیتَ فی رَحِمِها شَیئاً فَاجعَله مُسلِماً سَوِیاً وَلا تَجعَلُهُ شرکَ شیطانٍ.�
در مورد شب زفاف آداب دیگری نیز بیان شده که از آن جمله اند:
1. انجام 2 رکعت نماز قبل از جماع.
2. حمد خداوند سبحان و گفتن الله اکبر.
3. صلوات بر نبی اکرم ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ و خاندان عصمت و طهارت ـ علیهم السلام ـ .
4. پس از آن دعای زیر را بخواند:
�اَللّهُمَّ ارزقنی ألفَها و وُدَّها وَ رِضاها، وَ ارضِنی بِها، و اجمَع بَینَنا بِأَحسَنِ اجتماعٍ وَ أُنسٍ وَ ائتِلاف، فَاِنَّکَ تُحِبُّ الحَلالَ وَ تُکرِهُ الحرامَ�[47]
زن هم پس از انجام سه مرحله اول؛ همین دعا را بخواند.
5. مرد دائماً درهنگام جماع نام خدای تعالی را بر زبان آورد تا شیطان از او دور بماند.
6. مرد از خداوند، فرزندی سالم، صالح و عاقبت به خیر طلب کند. یکی از دعاهای وارده چنین است:
�بسم الله الرحمن الرحیم الَّذی لا اِلهَ اِلاّ هُوَ بَدیعُ السَّماواتِ وَ الاَرضِ، أَللّهمَّ اِن قَضَیتَ مِنّی فی هذِهِ خَلیفَهً فَلا تَجعَل لِلشَّیطانِ فیهِ شِرکَاَ وَلا نَصیباً ولا حَظّاً وَ اجعَلهُ مُخلِصاً مِنَ الشیطانِ و رِجزِهِ، جلَّ ثناؤکَ.�[48]
هم چنین از ابی جعفر ـ علیه السلام ـ روایت شده که فرموده اند در هنگام جماع گفته شود: �اَللّهُمَّ ارزُقنی وَلَداً وَ اجعَلهُ تَقیا زَکیاً لَیسَ فی خَلقِهِ زیادَهٌ وَلا نُقصانٌ واجعَل عاقِبَتهُ اِلی خَیرٍ�.[49]
7. در هنگام آمیزش بگوید: �اَللّهُمَّ اِن رَزَقتَنی ذَکَرَاً سَمَّیتُهُ مُحَمَداً�. در روایت دیگری نیز وارد شده که نیت کند اگر صاحب فرزند پسر شد نام او را علی بگذارد.
8. �بسم الله الرحمن الرحیم� و استعاذه �اَعوذَُ بِالله مِنَ الشّیطانِ الرَّجیم� بگوید.[50]
توصیه های دوران بارداری
به طور کلی چند اصل در دوران بارداری توصیه می شود:
1. تغذیه مناسب.
2. استراحت کافی
3. داشتن آرامش روحی و معنوی
4. انجام ورزش های مناسب
5. انجام مراقبت های دوران بارداری
6. شناخت علائم خطر در حاملگی
5. مراقبت های دوران بارداری
الف: حمام کردن
دوش گرفتن در طول حاملگی مشکلی ایجاد نمی کند. معمولاً خانم های حامله بیشتر عرق می کنند و ترشحات مهبلی بیشتری دارند. بنابر این حمام روزانه نه تنها آرام بخش است، بلکه از عفونت های مختلف نیز جلوگیری می کند. بهتر است از همان اول از دوش (به جای وان) استفاده شود و زن حامله روی زمین نیز ننشیند. استفاده از حمام های لغزنده و پوشیدن دمپایی های ابری در حمام خطرناک می باشد؛ زیرا احتمال بهم خوردن تعادل و لغزیدن زیاد است. آب حمام بهتر است ملایم باشد، نه خیلی گرم و نه خیلی سرد، چون آب های خیلی گرم یا سرد باعث تحریک شدید رحم شده و ممکن است به سقط بینجامد.
ب ـ لباس و کفش
لباس در دوران بارداری، بایستی راحت و نرم و متناسب با فصل انتخاب شود. در موقع زمستان باید از زیرپوش های کلفت و پالتوهای ضخیم و گرم استفاده کرد. از ماه چهارم به بعد از پوشیدن لباس های تنگ و بستن کمربند چرمی به دور شکم باید خودداری کرد؛ چون فشار آن بر رگ ها باعث می شود خون در رگ های پایینی جمع شود و سب تورم و واریس گردد. استفاده از جورابهای تنگ و کشدار نیز همین اثر را دارد.
زن حامله باید از پوشش های زبر و خشن بپرهیزد؛ چون باعث به وجود آمدن بیماری های پوستی به خصوص اگزما در ناحیه جنین می شود. بهتر است لباس از جنس کتان باشد که نرم تر است. هم چنین رنگ آن سفید باشد تا چرک شدن آن زودتر مشخص شده و عوض گردد. علاوه بر آن، در لباس سفید، تهویه بهتر انجام می گیرد. استفاده از لباس زیر نخی، عوض کردن در هر روز و اطو زدن آن، و عدم استفاده از آب آلوده و مواد مشکوک در شستشو نیز به خانم های باردار توصیه می شود در موارد کفش نیز بهتر است زن حامله از پوشیدن کفش های پاشنه بلند ـ به دلیل فشاری که بر ستون فقرات که خود تحت فشار رحم است وارد می کند ـ پرهیز کند و در ضمن چون قوزک پا در زمان حاملگی مقداری متورم می شود، بهتر است یک شماره بزرگ تر کفش بگیرد تا باعث ناراحتی نشود.
به مادران توصیه می شود از سینه بندهای تنگ که باعث جلوگیری از رشد غدد شیری می شود پرهیز نموده و از کرست های یکسره ای که حالت ارتجاعی دارند استفاده کنند.
پ ـ مراقبت از دهان و دندان
در موقع بارداری اغلب دندان ها مستعد برای کرم خوردگی است، بنابر این مسواک را نباید فراموش کرد. پر کردن و کشیدن دندانها با بی حسی موضعی اشکالی ندارد؛ اما از کارهای طولانی و خسته کننده باید پرهیز نمود.
ت ـ نظافت سینه ها و دستگاه تناسلی
سینه ها هم به اندازه بچه احتیاج به مراقبت دارند، بنابر این یک تا دو بار شستشو، در طول روز لازم است.
از ماه چهارم به بعد سینه دارای ترشحاتی می باشد که روی پیراهن نیز مشخص می شود، باید در رفع این لکه ها از روی لباس کوشید؛ چون عامل بیماری می باشند. شستن نوک سینه با الکل کار درستی نیست. هم چنین برای شستشو نوک سینه ها از صابون استفاده نکنید، چون باعث پاک شدن چربی طبیعی آن ها و در نتیجه ایجاد ترک در آن ناحیه می شود.[51]
برای مهیا کردن سینه جهت شیر دادن، نوک سینه را به سمت بیرون بیاورید و با نوک انگشتان و شصت آن را به آرامی ماساژ دهید (به صورت دایره ای حول آن) این مسئله باعث می شود که نوک سینه نرمش بیشتری پیدا کرده و در زمان مکیدن بچه ترک نخورد. هم چنین از هفته سی ام بارداری به بعد دست ها را در قسمت خارجی سینه بگذارید و آن ها را به سمت نوک سینه با ملایمت ماساژ دهید. این کار را می توانید در طی حمام کردن انجام دهید.
نظافت دستگاه تناسلی نیز لازم است، زیرا میکروب ها از این طریق وارد بدن شده و باعث به وجود آمدن عوارضی می گردند. به خانم های حامله توصیه می شود که روزانه لباس زیر خود را عوض کنند.
ث ـ مسافرت
معمولاً در دوران بارداری مسافرت های طولانی توصیه نمی شود و در صورت لزوم، حتماً قبل از سفر باید با پزشک خود مشورت نماید. در مسافرت های طولانی با اتومبیل، خانم باردار باید هر 2 ساعت یکبار از اتومبیل خارج شود و به مدت 10 دقیقه استراحت نماید. کمربندهای ایمنی را حین سفر ببندید، به شکلی که قسمت شانه ای کمربند بین دو سینه عبور کند و سپس از زیر شکم گذشته و روی آن ران ها بسته شود. زنانی که سابقه سقط یا زایمان زودرس دارند، باید از مسافرت در ماه های اول و آخر حاملگی خود داری نمایند.
ج ـ مراقبت از کلیه ها
برای مراقبت از کلیه باید روزانه 3 تا 4 لیوان شیر یا مایعات دیگر میل شود. در ماه های آخر فشار به کلیه ها باعث افزایش اوره ادرار و در نتیجه تورم بدن می شود، لذا مقدار اوره ادرار باید اندازه گرفته شود، اما نگران زیاد شدن اوره نباشید، فقط نمک کم مصرف کنید. چنانچه رنگ ادرار تغییر کند و خیلی تیره شود، یا بوی نامطبوعی پیدا کرده یا هنگام دفع با سوزش همراه باشد، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
ج ـ اجابت مزاج
در دوران حاملگی به علت تغییرات دستگاه گوارش و فشاری که رحم به روده ها وارد می کند، اجابت مزاج نامنظم می شود؛ لذا خانم باردار باید از مایعات و هم چنین سبزیجات و میوه جات بیشتر استفاده نماید. حرکت و فعالیت نیز در بهبود وضع اجابت مزاج مؤثر است. بهتر است در دوران بارداری از مصرف داروهای مسهل پرهیز نموده و به جای آن از میوه هایی مثل گوجه، هلو، انجیر و زردآلو استفاده شود. خوردن روغن زیتون نیز مفید است.
در تمام دوران بارداری، باید شکم نرم بوده و از یبوست جلوگیری شود. برای نرمی شکم شورباهای ساده بسیار چرب بخورد و چانچه شکم بسیار قبض باشد، برای رفع یبوست، خوردن شیر خشت و امثال آن مؤثر خواهد بود.[52]
ح ـ روابط زناشویی
یک خانم باردار سالم، می تواند روابط جنسی خود را ادامه دهد و فقط در مواردی که خطر سقط، زایمان زودرس و پارگی کیسه آب وجود دارد، باید از انجام مقاربت خودداری کند.
البته طبق نظریه بوعلی سینا، توصیه می شود در تمام دوران حاملگی، روابط زناشویی بسیار بسیار محدود گردد.[53]
خ ـ واکسیناسیون
تزریق هر نوع واکسن در دوران بارداری حتماً باید با نظر پزشک باشد. واکنسی که به طور معمول در دوران بارداری تزریق می شود، واکسن کزاز است. واکسیناسیون مادر بر علیه بیماری کزاز از ابتلای نوزاد و مادر به این بیماری جلوگیری می کند.
دـ مصرف سیگار
مادرانی که در طول بارداری سیگار می کشند، در مقایسه با افراد سالم نوزادان کوچکتری به دنیا می آورند. هم چنین مصرف سیگار و مواد مخدر برای جنین مضر می باشد. در زنان معتاد درصد از دست دادن کودکان بیشتر و کودکان آسیب پذیر ترند. مرگ و میر کودکان در زنان معتاد 6 برابر نوزادان دیگر است و نیز نقص عضو مادرزادی بیشتری دارند و ... لذا خانم های باردار باید به طور کامل از کشیدن سیگار و استفاده از مواد مخدر پرهیز نمایند.
ذ ـ مصرف الکل و داروها
مصرف الکل توسط مادر در جنین ایجاد ناهنجاری می کند و ختم زودرس حاملگی در خانم هایی که الکل مصرف می کنند بیشتر مشاهده شده است. الکل صرف نظر از مسمومیت، ویتامین های مورد نیاز مادر و جنین را منهدم می کند و در نتیجه، نوزاد ناقص و معیوب می شود. داروها به علت تأثیر بر روی سیر طبیعی حاملگی و رشد جنین، نباید در طول بارداری مصرف شوند و خانم های باردار باید قبل از مصرف هر نوع دارو (اعم از ضد انعقادی، خواب آور، آرام بخش و غیره) با پزشک مشورت نموده و از خود درمانی پرهیز کنند.
ر ـ پرتو نگاری (رادیولوژی)
به دلیل احتمال ایجاد اختلال، دریافت هر نوع اشعه در حاملگی ممنوع است، بنابراین خانم باردار در هنگام مراجعه به پزشک باید او را از وضعیت خود مطلع نماید.
ز ـ تماس با حیوانات اهلی
برخی از حیوانات اهلی منتقل کننده بیماری هایی هستند که بر روی حاملگی و جنین تأثیرات نامطلوبی می گذارد. از جمله این حیوانات می توان گربه را نام برد که در صورت انتقال عفونت از این حیوان به خانم باردار، در مراحل اولیه حاملگی منجر به سقط جنین و در مراحل پایانی حاملگی منجر به مرگ جنین و در صورت باقی ماندن جنین، ایجاد ناهنجاری هایی از قبیل اشکالات مغزی، عقب ماندگی ذهنی و غیره خواهد شد. بنابر این خانم باردار باید از تماس با حیوانات اهلی جداً خودداری نماید.
ژـ تماس با عوامل بیماری زا
خانم باردار باید از تماس با افراد مبتلا به بیماری های عفونی، رفت و آمد در اماکن عمومی و شلوغ و سربسته و مکان هایی که احتمال آلودگی وجود دارد، هم چنین استفاده از مواد غذایی تهیه شده در خارج از منزل و به طور کلی شرایطی که سلامت مادر و جنین را به خطر می اندازد جداً خودداری کند.
6. علائم خطر در بارداری
تورم در صورت، دست ها، پاها، تب شدید، کبودی در بدن، درد در ناحیه شکم و رحم، هرگونه خونریزی، تهوع بی موقع و مداوم همراه با اسهال، سردردهای مداوم و بلا انقطاع و تاری دید، دفع آب از ناحیه واژن، تصادف یا افتادن شدید و ناگهانی، کاهش حرکات جنین، تپش قلب و تنگی نفس و سوزش ادرار[54]، از جمله علائم خطر در مدت بارداری می باشند.
ب ـ توصیه هایی که به صورت کلی بیان شده است
1. همیشه با وضو باشد، مخصوصاً هنگام خوردن غذا.
2. شب ها به آینه نگاه نکند.
3. با کوشش تمام از گناهان بپرهیزد.
4. حتی الامکان مستحبات را انجام دهد.
5. آرامش را حفظ کند و عصبانی نشود.
6. با گذاشتن نوار قرآن و خواندن قرآن به صورت روزانه می تواند به حافظ قرآن شدن فرزند خود کمک کند.
7. خواندن تسبیحات حضرت زهرا ـ علهیا السلام ـ بعد از هر نماز و شب قبل از خواب.
8. خواندن 40 روز زیارت عاشورا با صد لعن و صد سلام و دعای علقمه.
9. خواندن 40 روز سوره یس و فوت کردن به انار و خوردن آن.
10. خواندن 40 بار سوره یوسف و فوت کردن به سیب و خوردن آن.
11. خواندن 40 بار دعای توسل.
12. خواندن 40 روز زیارت جامعه.
13. خواندن 40 روز زیارت آل یاسین و دعای بعد.
14. خواندن 40 شب جمعه دعای کمیل.
15. خواندن 40 روز جمعه دعای ندبه.
16. خواندن 40 عصر جمعه دعای سمات.
17. خواندن 40 شب جمعه و یا 40 شب، سوره حدید، حشر، تغابن، جمعه و صف قبل از خواب.
18. خواندن حداقل 40 شب نماز شب.
19. 40 روز جمعه، غسل جمعه کردن. (با توجه به این که دوران بارداری به طور معمول 40 هفته است و در حدیث نیز وارد شده که در اثر 40 غسل جمعه به صورت پی در پی، فشار قبر بر داشته می شود.)
20. یک ختم قرآن کردن به خصوص برای سلامتی امام زمان ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ .
21. خواندن 40 بار حدیث کساء و زیارت امام زمان ـ علیه السلام.
22. خواندن 40 روز دعای عهد بعد از نماز صبح.
23. خواندن سوره توحید در هر روز 50 مرتبه بعد از نماز صبح.
24. خواندن سوره قدر در هر روز 50 مرتبه بعد از نماز صبح.
25. هر روز 140 مرتبه ذکر صلوات.
26. 70 بار استغفار بعد از نماز.
27. خوردن مویز به مدت 40 روز ناشتا، هر روز بیست و یک عدد با بیست و یک بسم الله.
28. در موقع تکان بچه دست روی شکم بگذارد و صلوات و سوره توحید را تلاوت کند.
29. به فکر خدا بودن، رفع حوائج مردم را کردن، در چهره افراد مؤمن و زیبا روی نگاه کردن، رفت و آمد نکردن با افرادی که مشکل اخلاقی دارند، رفتن به زیارت، دوری از معاصی بخصوص دروغ و غیبت، نماز اول وقت خواندن، الله الله زمزمه کردن، به قرآن گوش دادن.
30. برای صبور شدن بچه، دست را روی شکم گذارده، سوره والعصر را بخواند.
31. فرزند را در شکم مادر نام گذاشتن و انتخاب نام نیکو مانند محمد، علی و فاطمه و او را به نام خواندن.
32. تلاوت قرآن خصوصاً مداومت بر سوره �انبیاء� ـ هر قدر که بتواند ـ برای صالح شدن فرزند بسیار مؤثر است.
33. یکی از روش های مؤثر برای ایجاد پیوستگی بین والدین و جنین قبل از تولد او، صحبت کردن با جنین است. این رفتار خاطرات خوبی از دوران قبل از تولد در جنین باقی می گذارد و بعد از تولد نیز کودک صداهای آشنا را به یاد می آورد.[55]
34. در طول بارداری به تغذیه و رعایت نکات بهداشتی (به گونه ای که قسمت های مختلف بیان شد) توجه داشته باشد.
[4] . همان، ج62، ص 215.
[5] . همان، ج66، ص 278.
[6] . همان، ج63، ص 164.
[7] . بهداشت ازدواج در اسلام، ص 153.
[8] . همان، ص 89 به نقل از تفسیر صافی، چاپ تهران، جزء دوم از مجلّد دوم، ص 200، ذیل آیه 29 سوره قصص.
[9] . وسائل الشیعه، ج7، کتاب النکاح، ص 187، ب 149.
[10] . تهذیب، ج7، ص 407، روایت 135؛ الفقیه، ج3، ص 404، روایت 4414؛ بحار، ج39، ص 278، روایت 82.
[11] . بحار، ج76، ص 337، روایت 2، باب 67؛ وسایل الشیعه، کتاب النکاح، ج7، باب 85.
[12] . وسایل الشیعه، کتاب النکاح، ج7، باب 105.
[13] . همان، باب 188.
[14] . کافی، ج5، ص 500؛ وسایل الشیعه، کتاب النکاح، ج7، باب 94.
[15] . وسایل الشیعه، کتاب النکاح، ج7، باب 98.
[16] . وسایل الشیعه، کتاب النکاح، ج7، باب 98.
[17] . همان، باب 188.
[18] . همان، باب 99.
[19] . همان، باب 189.
[20] . همان، باب 189.
[21] . همان، باب 187.
[22] . همان.
[23] . جهت اطلاع بیشتر نسبت به احادیث ذکر شده در این زمینه می توان به کتب زیر مراجعه نمود:
کافی، ج5/؛ وسایل، ج14؛ مستدرک، ج6؛ بحار، ج10 و ج58، ص 62، 89 و 103.
[24] . وسایل الشیعه، ج7، باب 190.
[25] . همان.
[26] . همان.
[27] . همان.
[28] . همان.
[29] . همان.
[30] . همان.
[31] . حلیه المتقین.
[32] . وسایل الشیعه، ج7، باب 89.
[33] . همان.
[34] . همان.
[35] . همان.
[36] . همان.
[37] . همان، باب 90.
[38] . همان.
[39] . همان، باب 99.
[40] . همان، باب 187.
[41] . همان.
[42] . همان.
[43] . همان.
[44] . همان.
[45] . همان، باب 189.
[46] . همان.
[47] . همان، باب 81.
[48] . وسائل الشیعه، ج7، باب 97.
[49] . همان، ج20، ص 117، باب 55، حدیث 25180.
[50] . همان، ج7، باب 96، هم چنین روایت شده است : قال لی ابوجعفر ـ علیه السلام ـ .... قال اِن ذَکَرَ اسمِ اللهِ تَنَحَّی الشیطانُ وَ اِن فَعَلَ وَ لَم یسَمَّ أَدخَلَ ذَکَرَهُ وَ کَانَ العَمَلُ مِنهُما جَمیعاً وَ النُّطفَهُ وَاحِدَهٌ. (کافی، ج5، ص 501).
[51] . بهداشت مادر و کودک.
[52] . قانون در طب.
[53] . کتاب قانون، بو علی سینا، کتاب سوم، بخش سوم.
[54] . راهنمای بیمار از پذیرش تا ترخیص و مراقبت در منزل (دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم).
[55] . فصلنامه شیر مادر، شماره9.
خیره ان شا الله .به غیر از همه اینا اگه از همه جا ناامید شد از طرف من بهش پیشنهاد کن با دل شکسته یک نماز استغاثه به حضرت زهرا بخونه خیلی نافذه ان شا الله.
2810