2777
2789
آمادگی کودک

آمادگی کودک مهم‌ترین اصل شروع آموزش است. برای این‌که کودکی بتواند به تنهایی به دستشویی برود، رسیدن به مراحل رشد جسمی و روانی الزامی است. پیش از ۲ سالگی دستگاه عصبی کودک آن قدر کامل نیست که بتواند زمان توالت رفتن خود را کنترل کند. پس هرگز کودک‌تان را وادار به انجام کاری نکنید که با آن احساس راحتی نمی‌کند. اجبار و عجله در آموزش می‌تواند نتایج عکس بدهد. هر بچه‌ای در یک مقطعی توانایی‌های جسمی و روانی لازم برای استفاده از لگن را کسب می‌کند و معمولا این توانایی‌ها بین ۱۸ تا ۲۴ ماهگی نمایان می‌شوند، اما هستند کودکانی که حتی تا ۴ سالگی اعلام آمادگی نمی‌کنند، پس جای نگرانی نیست. هر چه آموزش دیر‌تر شروع شود کودک آمادگی بیشتری دارد و بهتر با این مسئله کنار می‌آید. پس برای نتیجه بهتر پیش از هر تصمیمی ابتدا به دنبال نشانه‌ها و علائم اشتیاق برای کنار گذاشتن پوشک در کودک‌تان باشید. معمولا زمانی کودک آماده آموزش است که از خیس یا کثیف بودنش آگاه شود و بتواند به نوعی شما را خبردار کند.
زمان مناسب

اگر احساس می‌کنید کودک برای کنار گذاشتن پوشک آمادگی لازم را دارد، باید آموزش را شروع کنید و برای این کار زمان مناسبی را در نظر بگیرید. زمان مناسب یعنی کودک و مادر هر دو از نظر روحی در شرایط مساعدی باشند و آرامش کافی برای سر وکله زدن با یکدیگر را داشته باشند. اگر کودک دوره‌ای بحرانی مثل تغییر شرایط و محیط، وجود فرزندی جدید در خانواده، جدایی پدر و مادر یا به طور کلی شرایط سختی را پشت سر می‌گذارد، بهتر است آموزش را به وقت دیگری موکول کنید. آموزش استفاده از توالت و لگن روندی وقت‌گیر است و شما هم باید زمان لازم و کافی برای این کار در نظر بگیرید و در عین حال صبر و تحمل داشته باشید. اگر خودتان هم در حال پشت سر گذاشتن شرایط بحرانی هستید یا فشار روانی ناشی از تعویض خانه، کار زیاد و خستگی ناشی از شیر گرفتن کودک و... را تحمل می‌کنید، بهتر است آموزش را متوقف کنید تا هم خودتان و هم فرزندتان آرامش و انرژی لازم را داشته باشید.

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

آموزش به صورت منظم و روتین

آموزش باید به صورت پیوسته و منظم باشد تا کودک سردرگم نشود. زمانی مشخص برای استفاده از لگن در نظر بگیرید. ابتدا کودک‌تان را روزی یک بار مثلا پس از صبحانه، قبل از حمام یا پس از صرف مایعات با پوشک روی لگن بنشانید تا احساس امنیت کرده و به این کار عادت کند. هنگامی که کودک به نشستن روی لگن در این زمان‌ها عادت کرد و آن را جزئی از کارهای روتین روزانه‌اش پذیرفت، اجازه دهید بدون پوشک روی لگن بنشیند و مدتی به این صورت لگن را امتحان و به این احساس جدید هم عادت کند. برایش توضیح دهید این‌‌ همان کاری است که مامان و بابا و بزرگتر‌ها انجام می‌دهند. اگر کودک‌تان چه با پوشک و چه بدون پوشک علاقه‌ای به نشستن روی لگن نشان نمی‌دهد او را مجبور به این کار نکنید. تشویق و صبر بخش عظیمی از این آموزش را در بر می‌گیرد. پس اگر کودک در لگن ادرار کرد یا روی لگن نشست او را با هیجان تشویق کنید. تشویق او را به استفاده از لگن مشتاق‌تر می‌کند و احساس خوبی به او دست می‌دهد.
اولین قدم

محیط دستشویی را برای کوچولو‌ها جذاب کنید. بیشتر کودکان از دستشویی می‌ترسند، شما می‌توانید با چند راهکار ساده کودک را تشویق کنید و این ترس را از او بگیرید. ابتدا باید محیط توالت را برایش جذاب کنید و با گذاشتن چند عروسک کوچک یا عکس و پوستر در دستشویی او را تشویق کنید.قدم بعدی تهیه یک لگن زیبا و خوش آب و رنگ است که بتواند کودک را هنگامی که روی لگن می‌نشیند، سرگرم کند. ابتدا با لگن‌های کوچک آغاز کنید تا کودک به احساس آرامش و امنیت برسد و نشستن روی لگن را یاد بگیرد. بهتر است لگنی را انتخاب کنید که مانند صندلی دسته داشته باشد تا کودک هنگام نشستن و برخاستن احساس راحتی کند و از دسته‌ها کمک بگیرد. بعضی لگن‌ها در اطراف‌شان اسباب بازی‌های فکری یا موزیکال دارند که در این صورت کودک را بهتر و آسان‌تر جذب می‌کنند. آموزش باید ابتدا به صورت تئوری آغاز شود. از ۱۸ ماهگی لگنی برای کودک تهیه کرده و به صورت آرام و پیوسته کودک را با روش استفاده از آن آشنا کنید. ابتدا اجازه دهید کودک با پوشک روی لگن بنشیند تا به نشستن روی آن عادت کند و بفهمد درون آن سقوط نمی‌کند. بهتر است قبل از شروع آموزش کتاب‌هایی برای کودک تهیه کنید که با عکس و داستان در مورد استفاده از دستشویی توضیح می‌دهند.
هاله جان ممنون
موضوع خوبی رو انتخواب کردی و توضیحت عالی بود
من جچد دفعه آوا رو باز گذاشتم که هم هوا بخوره هم ببینم عکس العملش چیه؟
ازش می پرسیدم جیش داری می گفت نه، یه لحظه بعدش می گفت جیش، می دیدم خیس کرده
منم دقیقا به این نتیجه رسیدم هنوذ کنترل نداره
مامی آوا
وای هاله جونم خیلی مطلب خوبی انتخاب کردی .
برای من که این مسئله به یه معضل تبدیل شده . هرکاری میکنم آراد نه جیشش رو حاضره بگه نه پوپ یعنی اصلا اصلا . حتی وقتی پوپ میکنه بهش میگم پوپ کردی میگه نه میگم پیشی پوپ کرده بریم عوضش کنیم میگه نــــــــــــــــــــــه وقتی هم که بغلش میکنم ببرم بشورمش کلی گریه میکنه البته کلا با پوشک عوض کردن زیاد رابطه خوبی نداره . بعضی شرایطی که بالا بهش اشاره کردی رو داره . مثلا شلوارش رو میتونه در بیاره پله رو هم بالا و پائین میره البته دستش رو میگیره به میله یا دیوار .
خلاصه که خیلی عذاب شده برام . فکر کردم از این پوشک های شورتی بگیرم شاید تاثیر داشته باشه .
دانی که زآدمی چه ماند پسِ مرگ ، عشق است و محبت است و باقی همه هیچ
صدف جون کم کم باید آموزشو شروع کرد بعدشم آمادگی بچه ها با هم فرق داره
من برای دریا تقریبا یکی دو هفته ست که تبدیل توالت فرنگی گرفتم هر وقت میخوام پوشکشو عوض کنم میبرمش اونجا روی اون مینشونمش بهش میگم جیش کن!! دو سه روز اول که اصلا روش نمنشست! یه توتو داره که دوسش داره بردم تو توالت اونجا بهش میگفتم توتو هم جیش کنه دریا هم جیش کنه! راضی شد بشینه اما باز تا دو سه روز جیش نمیکرد! بعدش بالاخره شد! کلی تشویق و سوت و هورا که خانوم طلا جیش فرمودن!
آفرین به دریا جون که زود یاد گرفته....هاله جون من الان 2 ماهه که براش صندلی گرفتم خیلی استقبال کرد وعلاقه نشون داد همیشه ام با اصرار میگه شلوار وپوشکشو درارم تا روش بشینه...ولی حتی یبارم کاری نکرده فقط ژسشو میگیره...البته منم اصرار نکردم فکر کردم موقعش که بشه خودش انجام میده چندبارم عروسکشو بهش نشون دادم که جیش میکنه براش جذاب بود ولی مشکلی رو حل نکرد!!!
آفرین به دریا .

هاله تو روز هم بازش میزاری ؟
میخوام بدونم زمان جیشش رو میدونی ؟

منم باید کم کم کار کنم باهاش .
اول باید کاری کنم که از محیطش خوشش بیاد :)
چون تا متوجه میشه که میخوام عوضش کنم ، فرار میکنه .
هاله جان من کلا یه وقت مشاوره میخوام...
حالا یا پاشو با همسرت و دریا بیا خونه مون، یا ما میایم
پارسا بعد از تعطیلات و مسافرت یک تهفه ای شده که نگو
روزی چند بار باهم درگیر میشیم!!!!
حس خوبی نیست، میخوام زودتر تموم شه
2810