2777
2789
در مورد پوشک گرفتن هم من هنوز هیچ سعی نکردم

و حالا حالا ها هم نمیخام شروع کنم

البته شرایط ما بخاطر نی نی جدید فرق میکنه

رادین وقتایی که شکمش کار میکنه معمولا یه جورایی بهمون حالی میکنه ولی هیچ نشانه ای از اینکه میخاد جیش کنه تا بحال ازش ندیدم

هنوز این موضوع رو نفهمیده فکر کنم که برای جیش باید بره دستشویی

منم گذاشتم واسه 2 سالگی به بعد که دچار سردرگمی هم نشه

بچه‌ها، باورم نمی‌شه!!!!

دیروز جاریمو دیدم، انقدر لاغر شده بود که واقعاً شوکه شدم! 😳 

از خواهرشوهرم پرسیدم چطور تونسته انقدر وزن کم کنه و لباس‌های خوشگلش اندازش بشه. گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته.منم سریع از کافه بازار دانلودش کردم و رژیممو شروع کردم، تا الان که خیلی راضی بودم، تازه الان تخفیفم دارن!

بچه ها شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

مامان آراز جون نگران نباش هنوز برای حرف زدن دیر نیست...بعضی بچه ها دیر تر صحبت میکنن ولی وقتی شروع میکنن کامل صحبت میکنن طوری که آدم باورش نمیشه این همه بلد بوده وهیچی نمیگفته ...دختر منم همسن آراز جون...هفته اخیر دیگه کاملا تمام کلماتو میگه ولی فقط بخش اول هر کلمه ای رو ... باید بخش دوم رو خودم تشخیص بدم چیه...البته مامان بابا رو از 7 ماهگی میگفت...من براش شعر زیاد میخونم وهر کاری که میخوایم انجام بدیم رو از قبل براش میگم مثلا حمام میخوایم بریم از قبل درموردش صحبت میکنم یا وقت غذاش که میشه ...
مانلی جون منم همه چیزو توضیح میدم-طوری که مثلا بخوایم بریم حموم
میگم آرازی بدو بریم حموم-حولتو بیار

خودش میره میاره و دم در حموم منتظرم میمونه
ولی جز مامان و بابا فعلا چیزی نمیگه

دیروز 3-4 ساعت کلمع پیشی بیا رو تکرار کردم
نگفت که نگفت
مامان آراز کارت های بَن بِن بُن یا صد آفرین که تبلبغ مبکنه خیلی میتونه موثر باشه چون سی دی داره و میتونی در طول روز براش بزاری و اون با تکرار تو ذهنش میمونه و شروع به حرف زدن میکنه .

پسر من 1 سال و 4 ماهه است و الان خیلی از کلمات رو میگه البته اکثرش رو من و باباش فقط میتونیم ترجمه کنیم ولی بازم خیلی خوب میگه هر چی میشنوه به زبون خودش میگه . من از 1 سالگی بن بن بن رو شروع کردم الان اکثر کارت ها رو بلده خیلی هم علاقه داره .
کتاب هم خیلی دوست داره . من سعی میکنم از روی شکل ها خودم براش داستان بسازم و از یک کتاب شاید ده تا داستان درمیارم میگم . اونم برام به زبون خودش تعریف میکنه . مثلا جایی که بچه زخمی شده سریع میگه آخی اوف

ولی بازم راه رفتن ... حرف زدن و ... میتونه ژنتیکی و ارثی باشه بعضی بچه ها کلا دیر به حرف میان
رَبِّ هَبْ لِی مِن لَّدُنْکَ ذُرِّیَّةً طَیِّبَةً إِنَّکَ سَمِیعُ الدُّعَاء (آل عمران/38)
کودک نوپای فعال و عادات درست و نادرست غذا خوردن1
(برگرفته از کتاب تغذیه و آشپزی برای کودکان)

وقتی نی نی ها راه میفتن دوران رشد احساس فردیتشون شروع میشه و ممکنه شروع به نشون دادن روحیه مستقل در غذاخوردن هم بکنه. این موضوع به توجه دقیق ما نیاز داره.
بچه ها تو سال دوم آهنگ رشد بدنیشون یه کاهش قابل ملاحظه داره و در عین حال فعالیتشون بیشتر از سال اول میشه، در نتیجه ممکنه ظاهرش مثل قبل دیگه تپل نباشه.
بخاطر داشته باشیم که بچه های نوپا عادت به ساعت مشخص غذا خوردن ندارن و کاملا طبیعیه که وقتی تمایل به غذا داشته باشن که واقعا گرسنه هستن. شاید شما دلتون بخواد نظم و مقررات خاصی برای ساعات غذا خوردن داشته باشین خوبه ولی انعطاف پذیری یادتون نره! به هیچ وجه درست نیست که سر غذا خوردن درست در زمان مشخص حساسیت نشون بدین. این باعث میشه که بعد یه مدت یه بچه بهانه جو در زملن غذاخوردن داشته باشین.
کودک نوپای فعال و عادات درست و نادرست غذا خوردن2
بدغذایی

کودکی که تازه راه میفته بدخلقیاش هم زیاد میشه و ممکنه با کوچیک ترین سرخوردگی خشمش منفجر بشه. باید بتونیم برای تشویقش به غذا خوردن راههای مختلف رو امتحان کنیم که در ادامه میگم.
اما در هر حال از رشوه دادن برای غذا خوردن خودداری کنین چون اینکار فقط بدرفتاریش رو تشویق میکنه.
امتناع از غذا خوردن شاید موفق ترین راه برای جلب توجه باشه.اغلب بهترین کار اینه که باهاش وارد کشمکش و جنجال نشین و غذا رو از جلوش بردارین.
کودک نوپای فعال و عادات درست و نادرست غذا خوردن3
چند راهکار برای بچه های بدغذا

1- حفظ خونسردی
بچه های استقلال طلب نوپا خیلی زود میفهمن که چقدر راحت میتونن هنگام غذا خوردن ما رو بازی بدن!!
پس اولین راهکار اینه که بازیشون رو نخوریم و خونسرد باشیم(خداییش کار سختیه!!). برای اینکه از کوره درنرین به این فکر کنین که هدفتون اینه که کم کم کودک رو به غذا خوردن عادی سوق بدین نه اینکه با اجبار شرایط رو سخت تر و بدتر کنین.

* غذا نباید به عنوان آموزش اطاعت به بچه ها استفاده بشه!*

فقط غذایی که نمیخوره رو از جلوش بردارین. سعی در ایجاد احساس گناه در بچه هم کار خوبی نیست. مثلا با گفتن مامان ناراحت میشه اگه نخوری و ....
اینو یادتون نره که هیچ بچه ای به خودش گرسنگی نمیده!! ممکنه رژیم غذاییش غیرعادی باشه اما این لزوما به معنی تامین نکردن نیازش نیست.
کودک نوپای فعال و عادات درست و نادرست غذا خوردن4

2- غذا خوردن دم دمی
گاهی ممکنه بچه ها تو یه دوره خاص فقط یه سری غذاها بخورن. میشه لابلاش غذاهای دیگه هم داد! مثلا دریا مدتیه غذاهای آبکی که توش نون خورد شده باشه یا سوپ میخوره و برنج و نون نمیخوره. من توی سرلاک کلی چیزایی که همینجوری لقمه ای نمیخوره میریزم مثل کره و عسل/ شیره انگور/ انواع مغزها و میوه و.... یا توی سوپ برنج و بقیه چیزایی که نمیخوره اضافه میکنم!
معمولا این عادتا دوره ایه و تغییر میکنه مگر اینکه یه غذای خاصی هست که همیشه لب نزده که مشخصه دوست نداره و باید به سلیقه غذاییش احترام گذاشت. ما هم از بعضی غذاها خوشمون نمیاد دیگه!
کودک نوپای فعال و عادات درست و نادرست غذا خوردن5

3- استفاده از قاشق چنگال و بشقاب مخصوص
این حس استقلال طلبی بچه رو ارضا میکنه و شاید اشتیاقش رو به خوردن بیشتر کنه. من گاهی یه ذره از غذا رو تو بشقاب خودش میریزم و در حالیکه سعی میکنه خودش بخوره که معمولا هم همش رو میریزه! لابلاش خودم هم بهش غذا میدم. جواب میده!!
کودک نوپای فعال و عادات درست و نادرست غذا خوردن6

4- اجازه استقلال
به بچه اجازه بدین تا استقلال طلبیش رو بروز بده مثلا سه نوع سبزیجات جلوش بذارین و اجازه بدین انتخاب کنه. میتونین اونو تو آماده کردن غذا دخالت بدین. بهتره سهم غذای بچه رو کم درنظر بگیرین تا اگه خورد و بازم خواست بیاد درخواست کنه. دراینصورت بچه حس میکنه روی مقدار غذاش کنترل داره و از طرفی با دیدن یه ظرف پر غذا وحشت نمیکنه!!
کودک نوپای فعال و عادات درست و نادرست غذا خوردن7

5- غذاهای سرپایی
همیشه چند نوع غذای انگشتی ساده که خودش بتونه بخوره در دسترسش بذارین تا بتونه با خیال راحت هر وقت خواست بخوره.
6- جمعی غذا خوردن
اینکار باعث میشه بچه از شما سرمشق بگیره. در این حال تشویقش کنین تا از خوردن غذاش لذت ببره.
* از چیزای منحرف کننده حواس مثل تلویزیون خودداری کنین * (متاسفانه من اینکارو میکنم و باید کم کم بذارمش کنار!)
دعوت کردن از یه دوست همسن و سال برای غذا/ دادن ظاهر جذاب به غذا یا تغییر جای غذاخوردن میتونه نتیجه خوبی داشته باشه. استفاده کردن از عروسک ها به عنوان همراه غذاخوردن هم خیلی خوب جواب میده. حداقل برای دریا که اینطوره! بعضی وقتا داره غذا میخوره و بدغذایی میکنه ازش میخوام عروسکاشو بیاره یه قاشق اونا میخورن و یه قاشق هم خودش!! طول میکشه ولی بی دردسره!
2810