2777
2789
ترس از جدایی:
این ترس زمانی معلوم میشه که نی نی بخواد بدون مادر یا فرد آشنا با یه غریبه تو اتاقی تنها بمونه مثلا مهد گذاشتن یا... این ترس هم تو این سنین کاملا عادیه اوجش تو 12 تا 15 ماهگیه و به تدریج کم میشه البته به شرط برخورد درست.
بچه بعد رفتن مادرش طرحواره مامان که تو ذهنش هست رو به خاطر میاره و اونو با وضع موجود مقایسه میکنه و چون شباهتی نمیبینه کلافه میشه ، میترسه و گریه میکنه. در واقع سه توانایی جدید سیستم شناختی باعث بروز این ترسه: توان به خاطر آوردن گذشته/ توان مقایسه حال و گذشته/ پیش بینی وقایع احتمالی آینده نزدیک. اگه بچه بتونه پیش بینی کنه که مامان دوباره برمیگرده این ترسش کاهش پیدا میکنه. شدت این ترس و اضطراب به کیفیت رابطه عاطفی با مادر بستگی داره. اینکه مادر همیشه در دسترس باشه و به نیازهای کودک پاسخ بده توان پیش بینی کودک رو بالا میبره و این اطمینان تو ذهنش شکل میگیره که مامان برمیگرده.
حضور یه فرد آشنای دیگه مثل مادربزرگ یا... میتونه به بچه کمک کنه تا با شرایط جدید عادت کنه.
بازی قایم موشک هم به رشد توان پیش بینی بچه ها کمک میکنه.

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

هاله جون سلام
من سرکار میرم از 8 تا 2 سرکارم
رهام 90% مواقع پیش مادرمه و 10% بقیه پیش پدرش . رهام اصلا با اونا غریبی نمیکنه یه وقتایی اونا رو هم به من ترجیح میده . بین من و خواهرم بغل اون میره چون همش خالش داره باهاش بازی میکنه .
مادرم هم اکثرا تنهاست مگر اینکه خواهرم بیاد پیششون
وقتی جمع هستند موردی نیست این موضوع وقتیه که یا من و رهام هستیم و یا من و رهام با یک فرد دیگه . نمیدونم چیکار کنم؟
هر هدف رویایی است با مهلتی محدود. باید برای رسیدن به آن طرح ریزی کنید
6 ماهه بود رفتم سرکار
2 هفته در ماه دربست خونه مادرم هستم 2 هفته بقیه که میشه 10 روز اکثرا بیداره وقتی میرم خونه مامانم . خودش میره بغل مادرم میخوابه . 6.30 بیدار میشم اونم 7 بیداره تا من حاضر شم و راه بیفتیم ساعت 7.30 خونه مادرم هستم تا اون موقع بازی میکنه میرسه اونجا دوباره خوابش میبره
این سوالا رو میپرسم چون دنبال دلیلم. رفتارش یه جورایی ناامنی و نگرانی از رفتنت رو نشون میده. خود سرکار رفتن میتونه عاملش باشه. تو بقیه اوقاتی که با همین چیکار میکنی؟ در دسترسش هستی؟ باهاش بازی می کنی؟ خستگیت مانع ارتباطتون نیست؟
باهاش بازی میکنم بیرون میبرمش . میخوابونمش بهش غذا میدم کلا خیلی سعی می کنم جبران کنم . نمیدونم من نهایت توانم رو میذارم شاید جبران نمیشه . فقط وقتی غذا میپزم یا کارهای دیگه دارم باهاش بازی نمی کنم . کلا آدمی هستم که خیلی به بچم اهمیت میدم .
میدونم ممکنه ترس از جدایی باشه . اما من نهایت توانم رو میذارم شاید برای اون کافی نباشه
اگه برات امکان داره از نزدیک ببرش پیش مشاور اینجوری از راه دور سخته نظر دادن
ولی در کل چیزایی که به نظر من میرسه ایناست:
-وقتی صبحا میذاریش رفتنت رو ببینه و باهاش خداحافظی کنی اینجوری نباشه یهو بیدار شه ببینه نیستی
-زمانی که کنارت هست باهاش وقت بگذرونی
-از CD میتونی استفاده کنی واسه اینکه همش آویزوننت نباشه
-از باباش کمک بگیر باهاش بازی کنه تا چسبندگیش به تو کم بشه
-شرایط رو براش جذاب کن مثل تغییر تو اسباب بازیا و چیزایی شبیه این که با اونا سرگرم شه
نمیخوام حس بد داشته باشی ولی کاش سرکار نمیرفتی. بچه ها اگه خیالشون راحت باشه که هر وقت لازمت داشته باشن تو هستی کمتر حالت چسبندگی پیدا می کنن. خصوصا الان که هنوز خیلی کوچیکن.
منم خودم معذبم هاله جون
دوست ندارم سرکار برم
اما باور کن 10 سال سابقه کار دارم و تازه امروز قراردادی شدم
یه جورایی هم به درآمدم وابسته هستیم
باورت نمیشه که خودم هم دوست دارم از لحظه لحظه ای بچگی رهام لذا ببرم ماشالله خیلی پر انرژی هست و شاد . دوست دارم باهاش بچگی کنم .
هاله جون الان چه اسباب بازیهایی میشه داد دستشون؟ آخه زیاد علاقه به اسباب بازی نداره .
می فهمم چی میگی عزیزم
دریا از این اسباب بازیا خوشش میاد فکر میکنم بین همه بچه های این سن مشترک باشه:
چیزایی که مثل لگو داخل هم فرو میره که میتونه از هم جداشون کنه
چیزایی که بتونه بریزه تو ظرف و درشون بیاره! حالا حتما نمیخواد اسباب بازی خاصی باشه چند تا ظرف کوچیک که تو یه ظرف بزرگتر هست هم همون کارو میکنه! صدبار خالیشون میکنه و برمیگردونه سرجاش!
چیزایی که تو ظرف دربسته باشه و تکون بدی صدا بده بازم نمیخواد اسباب بازی باشه. نخود لوبیا بریز تو یه قوطی درشو ببند بده دستش تکون میده خوشش میاد! فقط درش محکم باشه ها!!
هاله جون پس با این حساب من پیش یه مشاور برم . آخه رهام با یه چیز خیلی هم بازی نمیکنه با کنترل و تلفن و موبایل و جارو شارژی خیلی دوست داره بازی کنه . خونه تمیز میکنه خیلی باحال
امروز این نخود لوبیا رو امتحان کنم امیدوارم جواب بده
خیلی ممنون عزیزم از این همه توجهت
بچه ها میشه به منم کمک کنید......هدی خیلی شدید بهم وابسته شده و چون از صبح تا غروب تنهاییم همش میخواد کنارم باشه...هیچ نوع اسباب بازی رو دوست نداره و اصلا سرگرمش نمی کنه چه تلفن های موزیکال و چه لگو و یا هر چیز دیگه اصلا طرفش هم نمی ره...الان چند وقتیه شدیدا چسبیده و همش می می میخواد...تا می بینه من نشستم میاد و یه ذره شیر میخوره و می ره و دوباره دو قیقه دیگه همینطوره....حتی اگه سرشو هم گرم کنم بازم خودشو می ندازه و شیر میخواد....غذا او.نچنان نمی خوره...نه صبحونه نه عصرونه......یه بار خونه مامانم گذاشتم رفتم بیرون 4 ساعت کار داشتم اصلا گریه نکرده و بهونه نگرفته ولی تو خونه که باشیم پشت سر من چهار دست و پا با گریه و نق می باد و همش میخواد بغلش کنم........از شیر دادن خسته شدمممممممم....اون روزی بهش شیر خشک دادم بالا آورد.و......خودم حالم بد میشه وقتی خیلی شیر میخوره ضعف می کنم......تروخدا بگین کسی بچش اینطوری می کنه...هاله کمکم کن
غزل جون دخمل منم همینطوره یکسره آویزونه منه هی یخورده میخوره میره بازی دوباره میاد.. ولی من چندان مشکلی با این موضوع ندارم خودمم دراز میکشم جلو تی وی اونم هی بازی میکنه هی م.. میخوره تازه خستگیمم در میره ولی فکر کنم الان چون مریض بودی ضعیف شدی بیشتر اذیت میشی.. کاریش نمیشه کرد بالاخره تموم میشه..اگه واقعا اذیتت میکنه کم کم از شیر بگیرش بغضی دکترا اعتقاد دارن 1 سال کافیه...ولی من خودم تا 2 سالگیش میخوام شیر بدم