2777
2789
عنوان

تیر 91 میای بغلم ایشالله.

| مشاهده متن کامل بحث + 1078875 بازدید | 24360 پست
فواید آب در دوران بارداری
نوشیدن آب مانع از دی هیدراته شدن بدن می شود. دی هیدراته شدن در دوران بارداری باعث بروز مشکلاتی مانند سردرد، حفظ آب در بدن، حالت تهوع، انقباض عضلات، سرگیجه و . . . می شود.
این مشکل در سه ماهه سوم بارداری اهمیت بیشتری پیدا می کند زیرا دی هیدراته شدن در این زمان می تواند انقباضاتی را در پی داشته باشد که منجر به زایمان زودرس شود. رنگ ادرار بهترین راه برای کنترل میزان آب بدن است. ادرار تیره رنگ نیاز بدن به آب بیشتر را نشان می دهد و ادرار بی رنگ نشان از کافی بودن میزان آب دریافتی بدن است.
عده ای معتقد هستند نوشیدن آب در فواصل منظم می تواند حالت تهوع صبحگاهی، سوزش معده و سوءهاضمه را کمتر کند و بدن را خصوصاً در هوای گرم و مرطوب، خنک نگه دارد. علاوه بر این بروز عفونت های ادراری که در دوران بارداری بیشتر اتفاق می افتد را مانع می شود و یبوست و هموروئید را نیز کاهش می دهد.
میزان آب مورد نیاز در دوران بارداری
در دوران بارداری، زنان باردار باید روزانه حدود سه لیتر معادل 10 الی 12 لیوان آب بنوشند. این میزان به ازای هر ساعت ورزش سبک، یک لیوان افزایش پیدا خواهد کرد و در تابستان به دلیل تعرق بدن یک تا دو لیوان باید به آن اضافه شود.
بوی دود می آید! انگار عمرمان پای این دنیای مجازی می سوزد....
شیر و زرده تخم مرغ
مصرف این نوشیدنی در دوران بارداری اصلاً توصیه نمی شود زیرا زرده تخم مرغ خام، می تواند حاوی سالمونلا (salmonella) باشد. سالمونلا نوعی باکتری است که باعث مسمومیت غذایی شده و حتی در برخی موارد کشنده است.
این باکتری مستقیماً به کودک آسیب نمی رساند بلکه به دلیل بروز تب بالا، استفراغ، اسهال و کاهش آب بدن (دی هیدراته شدن بدن) ممکن است عوارضی مانند زایمان زودرس یا سقط را به همراه داشته باشد.
آب
در صورتی که زن باردار نمی تواند مزه آب را تحمل کند، بهتر است یک برش لیموترش را در لیوان و یا پارچ آب بیندازد تا طعم دار شود. علاوه بر این مخلوط کردن چند قطره آب لیمو ترش تازه با آب برای برطرف ساختن حالت تهوع نیز مفید است.
افزودن گشنیز تازه، دانه رازیانه و یا یک دانه هل در آب می تواند آن را طعم دار کند. تکه میو ه های یخ زده مانند پرتقال، لیمو، کیوی، هلو، زردآلو و آلو می توانند به جای یخ مورد استفاده قرار بگیرند.
بوی دود می آید! انگار عمرمان پای این دنیای مجازی می سوزد....

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 


1-
مطالعات اخیر از فواید تغذیه ای مصرف ماهی در زنان باردار حکایت دارد و آن را بسیار پراهمیت تر از مساله میزان جیوه موجود در این ماهی ها می داند. پیش از این FDA در سال ???? در اطلاعیه ای اعلام کرده بود که زنان باردار و شیرده در طول هفته بیش از ?? انس از غذاهای دریایی حاوی جیوه پایین مانند میگو و ماهی تن استفاده کنند و از مصرف ماهی های با محتوای جیوه بالا مثل شمشیرماهی و کوسه ماهی پرهیز کنند ولی حالا مصرف ماهی را بیشتر توصیه کرده است و مساله جیوه را کم اهمیت تر دانسته است.پوست کندن ماهی از محتوای جیوه کلی موجود در ماهی می کاهد
بوی دود می آید! انگار عمرمان پای این دنیای مجازی می سوزد....
2-
تغذیه در دوران بارداری

شرکت بیمه میهن نمایندگی 2057 برای اولین بار در ایران بصورت آنلاین با استفاده از کارت های بانکی عضو شتاب و بدون نیاز به مراجعه حضوری در دفاتر بیمه ، امکان خرید بیمه حوادث انفرادی را فراهم نموده است.ضمناً این نمایندگی به منظور ترویج و توسعه بیمه الکترونیک به کلیه خریداران خود که بصورت الکترونیکی وجه بیمه نامه را پرداخت نمایند هدایایی اهدا می نماید.


شرکت بیمه میهن نمایندگی 2057 برای اولین بار در ایران بصورت آنلاین با استفاده از کارت های بانکی عضو شتاب و بدون نیاز به مراجعه حضوری در دفاتر بیمه ، امکان خرید بیمه آتش سوزی منازل مسکونی را فراهم نموده است.ضمناً این نمایندگی به منظور ترویج و توسعه بیمه الکترونیک به کلیه خریداران خود که بصورت الکترونیکی وجه بیمه نامه را پرداخت نمایند هدایایی اهدا می نماید.




تغذیه خوب و مناسب در تمام طول زندگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و تضمین کننده سلامت انسانها به شمار می‌رود. اما در برخی از دورانهای زندگی افراد آسیب پذیری بیشتری دارند و لازم است در این مواقع از توجه بیشتری در زمینه تغذیه بهره مند شوند. نظیر شیرخواری – کودکی – بلوغ – بارداری و شیردهی که از دورانهای پر اهمیت هستند.
هدف ما از این مقاله ارائه الگوی صحیح تغذیه در دوران بارداری به طور خلاصه می‌باشد تا راهنمای مادران گرامی در این زمینه گردد.

افزایش وزن در دوران بارداری
مادران در دوران بارداری علاوه بر سه وعده غذایی اصلی، لازم است که در فواصل آن یعنی 10 صبح و 5-4 عصر از میان وعده غذایی استفاده نمایند. البته این بدان معنا نیست که در دوران بارداری افراد به اندازه دو نفر غذا مصرف کنند بلکه باید به اندازه و متعادل از همه گروه‌های غذایی بر اساس وزن و قد خود مصرف نمایند.
افزایش وزن در دوران بارداری مربوط به رشد جنین و جفت، افزایش اندازه رحم و حجم خون و نیز ذخیره چربی در بدن مادر است که درصد بیشتر این اضافه وزن مربوط به جنین و جفت و ضمایم آن می‌باشد.
میزان افزایش وزن مطلوب در دوران بارداری برای همه مادران باردار یکسان نیست و بر اساس شاخص توده بدن یا (Body mass index) B.M.I مربوط به قبل از بارداری محاسبه می‌شود.

BMI= وزن (به کیلوگرم) تقسیم بر قد (به متر) به توان 2

مثال : 60 کیلوگرم تقسیم بر 6/1 به توان 2 (56/2) مساوی است با 4/23

جدول زیر راهنمای خوبی برای مادران است:
1. شاخص توده بدنی B.M.I : کمتر از 8/19 (لاغر)
میزان افزایش وزن مطلوب در دوران بارداری: 18-5/12 کیلوگرم
2. شاخص توده بدنی B.M.I:26-8/19 (طبیعی)
میزان وزن مطلوب در دوران بارداری:16-5/11 کیلوگرم
3. شاخص توده بدنی B.M.I :29-1/26 (اضافه وزن)
میزان افزایش وزن مطلوب در دوران بارداری:5/11-7 کیلوگرم
4. شاخص توده بدنی B.M.I :بیشتر از 29 (چاق)
میزان افزایش وزن مطلوب در دوران بارداری:7-6 کیلوگرم (حداقل 6 کیلوگرم)

مادران باردار همیشه سه نکته را باید در تغذیه به خاطر بسپارند:
تعادل، تنوع و اندازه(مقدار)
* تعادل یعنی دریافت کافی از مواد مغذی برای تامین انرژی، رشد و ترمیم سلول‌ها. 55% انرژی از مواد قندی، 15% از مواد پروتئینی و 30% از چربی
* تنوع یعنی مصرف گروه‌های غذایی مختلف
* اندازه یعنی مقدار توصیه شده از گروه های غذایی

با رعایت این سه نکته در تغذیه، هم مواد مغذی در اختیار بدن مادر و جنین قرار می‌گیرد و هم مادر از فیبر کافی بهره‌مند می‌شود.

گروه‌های غذایی:
الف: گروه نان و غلات (کربو هیدراتها)
-انواع نان سبوس‌دار، سفید، تافتون، سنگک و ...
-انواع بیسکویت
-گندم، جو درسته یا پرک شده
-ماکارونی، ذرت، برنج

استفاده از غلات سبوس دار مفید است زیرا سرشار از نشاسته و فیبر هستند و دارای ویتامین B و تولید کننده انرژی سریع در بدن می‌باشند.
ب: گروه سبزیها و میوه‌ها
انواع میوه‌ها و سبزیجات دارای ویتامین A و C هستند و به صورت خام و پخته مورد استفاده قرار می‌گیرند.
ج: گروه شیر و فرآورده‌های آن
مصرف شیر و فرآورده‌های آن (ماست،پنیر، کشک،بستنی، سرشیر، خامه، دوغ) منجر به ذخیره کلسیم در بدن و تشکیل استخوان‌بندی جنین می شوند.
د: گروه گوشت و جانشین‌های آن
-گوشت قرمز (گوسفند، گاو، گوساله و ...)
-گوشت پرندگان (مرغ، بوقلمون، اردک و ...)
-ماهی و میگو
-حبوبات (عدس، لوبیا،سویا و ...) و انواع مغزها (بادام، پسته، گردو و ...
-تخم مرغ

این گروه تامین کننده اصلی پروتئین، آهن، ویتامین B12 و روی هستند که در ساختمان خون و بافتهای جنین نقش اساسی دارند.
- تخم‌مرغ منبع بسیار خوب پروتئین است و مصرف روزانه یک عدد از آن توصیه می‌شود.
نکات مهم در تغذیه دوران بارداری:
1-اگر مادران انرژی کافی دریافت کنند در نتیجه از تولد نوزادان با وزن کم کاسته خواهد شد و در ضمن در دوران شیردهی نیز از شیر مادر کاسته نخواهد شد.
2-مادرانی که دوران بارداری از گوشت قرمز و ماهی به اندازه کافی و خوب استفاده نمایند نوزادانی با وزن مطلوب به دنیا می‌آورند.
3-در دوران بارداری مصرف آهن و اسید فولیک توصیه می‌شود. زیرا این دو در پیشگیری از کم خونی، ضعف و ناتوانی مادر، زایمان زودرس و نقص سیستم عصبی جنین بسیار موثر بوده و باعث تکامل و مقاومت سیستم ایمنی جنین و نوزاد می گردند.
- در دوران بارداری به علت افزایش حجم خون مادر و رشد جنین نیاز به آهن و فولیک اسید افزایش می‌یابد.
- مصرف آهن از ماه چهارم بارداری و سه ماه بعد از زایمان توصیه می‌شوند.
- مصرف فولیک اسید از 2 تا 3 ماه قبل از بارداری تا ماه چهارم یا از ابتدای بارداری تا انتهای بارداری توصیه می‌شود.
مصرف مولتی ویتامین در مادرانی که خوب وزن نمی‌گیرند و از گروه ویتامین‌ها استفاده نمی‌کنند از ماه چهارم تا سه ماه پس از زایمان توصیه می‌شود.
4-از هفته 12 به علت رشد و تکامل نوزادان و تشکیل دندانها و رشد استخوانی جنین نیاز به کلسیم دارد و باید مادر از شیر و ماست بیشتر یا مکمل‌های کلسیم دار استفاده نماید.
5-در دوران بارداری مصرف نمک‌های اضافی ممنوع می‌باشد اما نمک به مقدار لازم بخصوص نمک یددار توصیه می‌شود زیرا ید موجود در نمک احتمال سقط را کاهش داده و هوش،شنوایی و بینایی نوزاد را تقویت می کند.
6-استفاده از ویتامین D برای جذب کلسیم از روده ها در طول بارداری ضروری است. می‌توان با مکمل‌ها یا استفاده از نور خورشید آن را تامین نمود.
7-مصرف کربوهیدراتها در دوران بارداری به اندازه متعادل توصیه می‌شود از مصرف شبانه گروه برنج و غلات به هنگام صرف غذای شبانه خودداری شود.

در دوران بارداری چه موادی نخوریم؟
1-مواد غذایی که کالری بالایی دارند، مواد مغزی ناچیزی داشته و باعث سیری کاذب می‌شوند مانند چیپس، نوشابه گازدار، کیک خامه‌ای، شیرینی، بیسکویت کرم دار و ...
2-غذا های زیاد پخته شده که ارزش غذایی کمی دارند و سبزی و میوه هایی که بیش از زمان لازم در یخچال نگهداری می‌شوند.
3-مصرف مشروبات الکلی،سیگار که خطر ناهنجاری و کم وزنی نوزاد را به همراه دارند.
4-مصرف زیاد قهوه،چای به خصوص پر رنگ و نوشابه های رنگی و گازدار (چای به علت داشتن اسید تانیک جذب آهن را کاهش داده و در ضمن منجر به یبوست می‌شود.)
5-سبزی‌ها و میوه‌های پلاسیده و کهنه و غذاهای مانده
6-مصرف هر نوع دارو بدون تجویز پزشک
7-خودداری از مصرف یکی از وعده‌های غذایی یا فاصله زیاد بین وعده‌ها که سبب ایجاد تهوع و مانع رسیدن مواد مغذی به جنین می‌شود. تهیه و تنظیم : طاهره ثابت ،‌کارشناس مامایی زیر نظر دکتر: فریبا نبئی ، متخصص زنان و زایمان
بوی دود می آید! انگار عمرمان پای این دنیای مجازی می سوزد....
2805
3-
غذاهای ممنوع در دوران بارداری
آنچه در دوران بارداری توسط مادر خورده می شود،تاثیر ویژه ای بر جنین در حال رشد خواهد داشت. غذاهایی که قبلا می خوردید و مورد علاقه و اشتهای شما بود، در دوران باردرای محدود خواهد شد. زیرا ممکن است تاثیر سوء بالقوه بر جنین داشته باشد. در ادامه به بعضی از غذاهایی که مصرف آن در دوران بارداری ممنوع است، اشاره می شود و علت ممنوعیت آن نیز ذکر خواهد شد.

1- نیزه ماهی، کوسه ماهی، تاج ماهی، ماهی ماکرل، ماهی تونا کنسرو شده.این ماهی های بزرگ ساکن در بندرگاه ها حاوی مقدار فراوان متیل سرب می باشد که این ماده فلزی باعث رشد مغز و سیستم عصبی کودکان می شود. همچنین ماهی سالمون، میگو، ماهی پالاک و گربه ماهی نیز باید به مقدار محدود مصرف شود.
2- ماهی رودخانه ای، دریاچه و جویبار و یا هر جانور آبی دیگر ممنوع است. آنچه به عنوان سرگرمی توسط قلاب ماهیگیری بدست می آید ممکن است حاوی باکتری یا مواد شیمیایی باشد. بنابر این بهتر است ماهی از محل هایی دیگر تهیه شود که سلامت آن تضمین شده باشد.
3- گوشت ، مرغ و غذاهای دریایی خام یا بدون طبخ کامل: غذاهایی حیوانی که کامل طبخ نشده ، ممکن است حاوی باکتری ها و ویروس های فراوانی باشد. بنابر این طبخ کامل آن لازم است. در مورد تخم مرغ و سایر تخم ها نیز به همین ترتیب باید طبخ کامل شود.
4- هات داگ(سوسیس) و گوشت های ساندویچی مثل ترکی، سوسیس دودی و...زیرا این غذاها مستعد نوعی باکتری هستند که ممکن است موجب سقط جنین ، مرده زایی و سایر مشکلات شود.
5- محصولات لبنی غیر پاستوریزه مثل پنیر ، ماست، دوغ محلی و... ممنوع است.
6- نوشیدنی های غیر پاستوریزه . زیرا ممکن است آلوده به نوعی ویروس به نام E.Coli باشد.
7- جوانه سبزیجات خام مثل شبدر، یونجه و لوبیای مانگ. به طور کلی جوانه هایی از این نوع مناسب هیچ کس نیست زیرا حاوی ویروس می باشد.
8- مکمل ها و چای گیاهی. گیاهان مواد طبیعی هستند ولی مصرف آن ها در دوران بارداری توصیه نمی شود.
9- الکل. کلیه نوشیدنی های الکلی ، آب جو، شراب و... باعث از بین رفتن اکسیژن می شود و رشد طبیعی جنین را غیر ممکن می کند. تاثیر الکل بر مهارت عقلانی و هوشی جبران ناپذیر است.

10 - آب شیر مناطق توسعه نیافته و به اصطلاح محروم. بهترتا زمان حضور در این اماکن از آب بطری استفاده کنید.
11- غذاهایی که ایجاد حساسیت و آلرژی می کند. با توجه به سابقه خانوادگی ، کودک شما ممکن است نسبت به بعضی غذاها آلرژی نشان دهد. از خوردن غذاهای حاوی بادام زمینی در دوران بارداری و شیر دهی اجتناب کنید
بوی دود می آید! انگار عمرمان پای این دنیای مجازی می سوزد....
انواع روشهای زایمان:
کلا دو روش برای زایمان داریم:

1- سزارین: یک برش در قسمت منتهی الیه شکم داده می شود و بچه را بیرون می آورند.

2- طبیعی: بچه مسیر کانال زایمانی رو طی می کند وبه دنیا می آید.
که برای هر کدام روشهایی الان مطرح است.

? زایمان بدون درد روشهای دارویی یا غیر دارویی کاهش درد است، چه برای سزارین و چه برای زایمان طبیعی. مثلا یه روش اپیدورال رو داریم که همان بی حسی منطقه ایست و از کمر به پایین بی حس می شود. و هم در زایمان طبیعی و هم در سزارین میشود از اپیدورال استفاده کرد.

? روش هیبنوتیزم در زایمان هست که خوشبختانه جای خودش را در کشور ما باز کرده و اگر هیبنوتیزم پذیری شما بالا باشد میشود از این روش برای سزارین استفاده کرد ودر غیر اینصورت برای زایمان طبیعی هم خیلی خوب جواب می دهد. برای استفاده از این روش باید شما دوره هایش را در زمان بارداری بگذرانید. برای زایمان طبیعی در واقع خود مادر باردار خودش را هیبنوتیزم می کند ولی در سزارین، انجمن ملی هیبنوتیزم ایران رو داریم که درساختمان نظام پزشکی ایران مستقر است و پزشکانی که اونجا هستند در دوران بارداری با شما کار می کنند و پزشک هیبنوتیزور با شما در سزارین شرکت می کند.

? روش زایمان در آب را داریم که یک زمانی بیمارستان شهید اکبرآبادی که یک بیمارستان دانشگاهی هست این کار را شروع کرد ولی الان فعلا متوقف است. و فعلا هیچ بیمارستانی مجوز زایمان در آب را ندارد. چون یکسری مسایل باید رعایت شود. مثلا گرمای آب و میزان در آب موندن خیلی مهم است. در زمان زایمان، زیاد در آب ماندن ممکن است باعث آمبولی یا فلبیت شود. بنابرین شخصی که این کار را انجام می دهد باید کاملا به این ریزه کاری ها توجه داشته باشد. بعد از آن در گنبد کاووس یکی از بیمارستان های تامین اجتماعی است که از فنلاند یک تیم آمدند بیمارستان و امکاناتش و سبک جکوزی ها بسیار عالیست و این مجوز را دارد و انجام میدهد و سوم بیمارستان رضوی در مشهد.

آب در تسکین درد زایمان بسیار موثر است. حتی پیشنهاد می شود که در اتاق های زایمان دوش های آب گرم وجود داشته باشد که روی کمر و شکم مادر آب با فشار ریخته شود و درد را تسکین دهد.

سوال: آیا بیمارستان صارم که استخر دارد، زایمان در آب انجام می دهد؟

در بیمارستان صارم فقط شما تمرینهای دوران بارداری را در آب می گذرانید. وفقط استخر برای خانم های باردار دارد.

? یا مثلا طب سوزنی در زایمان که با چهار تا سوزن که در پا و ساق پا زده می شود در های زایمانی خیلی کمتر احساس می شود.

همه اینها به این علت آمد چون مداخلات بیش از حد در زایمان و به خصوص سزارین که داره انجام میشه، اصلا به نفع مادر و بچه نیست و باید روشهایی ایجاد شود تا بتوانیم زایمان طبیعی بدون مداخله داشته باشیم و میزان جراحی را تا جایی که امکان دارد به حداقل برسانیم.

وقتی بحث سزارین رو مطرح می کنیم، نه اینکه بد باشد، اتفاقا وقتی آمد خیلی کمک کرد چون میزان مرگ و میر مادرو نوزاد رو بطور چشم گیری کاهش داد. بچه هایی که بطور عرضی قرار گرفته بودند. یا در دو قلو ها امکان داره یکی سرش پاین باشه و دیگری عرضی قرار گرفته باشد یا مثلا وقتی لگن تنگ است و بچه درشت.
در همه این موارد سزارین بسیار کمک کرد ولی متاسفانه در آن خیلی افراط شد. هر جراحی عوارض خاص خودش را دارد. عوارض سزارین چهار برابر زایمان طبیعی است. و حیف است که مادرانی که توانش رو دارند، اندازه لگن مناسب است، اندازه بچه خوبست و سرش درست قرار گرفته، این تجربه را نکنند. البته عوارض فقط در کوتاه مدت نیست، عوارض سزارین در دراز مدت هم می تواند گریبانگیر باشد. مثل عفونت های لگنی، آبثه لگنی (وقتی عفونت در قسمتی باقی بماند باعث آبثه می شود.) که این آبثه می تواند نازایی ثانویه و اندومتریوزیز ایجاد بکند ومشکلات برای تخمدان. همچنین خونریزی در سزارین دو برابر خونریزی در زایمان طبیعی است. البته برای جلوگیری از این عوارض دوز آنتی بیوتیک ها را بالا می برند.
وقتی در مورد عوارض صحبت می کنیم، به این معنی نیست که همه این عوارض و برای همه ایجاد میشود. بلکه منظور اینست که احتمال این عوارض در سزارین بالا میرود. و وقتی درصد بالا میرود توانمندی زن جامعه پایین می آید.

بر طبق آمار سازمان جهانی بهداشت 10 تا 15 درصد زایمان ها می تواند منجر به سزارین بشود. و 85% مادرها قابلیت انجام زایمان طبیعی را دارند. این سازمان بر توانمند کردن زن ها تاکید دارد و می گوید که زایمان و بارداری زن را توانمند می کند چون هویتش تغییر می کند و متحول می شود و بگونه ای بزرگ می شود و درد های درونی اش درمان می شود، ولی سزارین و مداخله و جراحی به او آسیب می رساند و توامندی اش کاهش پیدا می کند.

سوال: سزارین روش خیلی خوبی است چون زمان آن از قبل تعین شده است.
چه خوبست که به این باور برسیم که این خود بچه است که باید اعلام کند که کی می خواهد بیاید. در واقع هر وقت که اندام هایش کامل شد، در وجودش هورمونی شروع به ترشح می کند که به بدن مادر دستور داده می شود که درد ها باید شروع شود. حتی اگر هم به هر دلیلی (که قابل احترام است) می خواهید سزارین شوید صبر کنید تا درد ها شروع شود و خود بچه بخواهد بیاید.

سوال: سزارین بهتر است چون در طبیعی بچه در حین عبو از کانال زایمان، تحت فشار قرار می گیرد.
یکی از مشکلاتی که ما با سزارین داریم و دلخوری که متخصصین نوزاد دارند، اینست که در میزان بالای سزارین ریه بچه به طور کامل تخلیه نمی شود و در نتیجه بچه با آب زیاد در ریه به دنیا می آید و دچار مشکل تنفسی می شود. ودر اینجا نیاز به مداخله است و اینکه با ساکشن آب داخل ریه بچه را تخلیه کنند تا تنفس طبیعی اش برگردد. بچه ای که از طریق زایمان طبیعی متولد می شود در حین عبور از کانال زایمانی ریه اش آرام آرام تخلیه می شود. و بچه خیلی راحت تر نفس می کشد.

سوال: سزارین بهتر است چون در طبیعی مادر دچار افتادگی رحم و بزرگی واژن و فشار روی مثانه و کانال روده و بی اختیاری می شود.
بله درست است در سزارین اون قسمت کف لگن هیچ دستی نمی خورد و سالم می ماند خوب این یه حرفیه و نمی توان منکرش شد. ولی بعد از دوبار سزارین میزان بی اختیاری ادرار و افتادگی رحم بین طبیعی و سزارین مثل هم می شود. در اینجا در واقع یک فاکتور خطر قبلی وجود داشته و اون عدم ومراقبت در بارداری است که در بحث بهداشت فردی مطرح شد. بی هوا راه رفتم، روی سرفه و عطسه و خنده و گریه دقت نکردم و فشار زیادی به کف لگن آوردم. عفونت ادراری که بعد از سزارین گرفتم. تاثیر مستقیمی روی بی اختیاری می گذارد.
ولی مسلم است که اگر در زایمان طبیعی که قبلا تشخیص نداده اند که نسبت اندازه لگن به اندازه دور سر بچه چگونه است و بچه درشت است و لگن کوچک و زمانهای اشتباهی که به مادر می گویند زور بزن و مداخله های دارویی در حین زایمان طبیعی همه به کف لگن آسیب می رساند. برای همین می گویند زایمان طبیعی بدون مداخله طوری که خود مادر زایمان کند و اجازه حرکت به مادر در حین درد ها می دهند و مادر مجبور نیست تمام مدت روی تخت بخوابد، هیچ آسیبی به مادر نمی رساند. و اصطلاحا به این شکل از زایمان طبیعی، زایمان فیزیولوژیک می گوییم.

بچه هایی که به روش طبیعی به دنیا می آیند خیلی متعادل تر از بچه های سزارینی هستند . هر جا در طبیعت دست خورد مشکل ایجاد شد. احساس امنیت در بچه ای که طبیعی به دنیا اومده خیلی بیشتر از سزارینی است. چون مرحله به مرحله و آروم آروم فهمیده داره کجا می آید وهمون موقع به بغل مادرش رفته و پذیرای این دنیا هست. ولی در سزارین اصلا نپذیرفته برای همین گریه بچه های سزارینی خیلی بیشتر از بچه های زایمان طبیعی است. و بچه سزارینی به بغل مادرش خیلی بیشتر نیاز دارد چون احساس امنیت اش کمتر است. و اتقاقا کمتر هم به آن می رسد چون مادر بیهوش است. برای همین به پدران توصیه می شود که اگر همسرتان سزارین شده و بیهوش است حتما سراغ بچه بروید. موبایلتون رو ول کنید. لازم نیست به این و آن خبر بدهید سراغ بچه تان بروید که بچه بفهمد که به کی تعلق دارد. چون صدای پدرش را
می شناسد. بیشتر ترس های ما زائده نا امنیست که در بدو تولد ایجاد شده. و این تولد های با مداخله خیلی داره کار رو خراب می کنه.
اصل انتخاب سزارین ترس از زایمان طبیعی است که این ترس از نا آگاهی ناشی می شود. وقتی آگاه می شوید ترس تان می ریزد.
در زمان زایمان هورمون های مختلفی شروع به ترشح می کنند. یکی از آنها هورمون درد یا اکسیتوسین است. یعنی از رحم یک فیدبک به مغز و از مغز دستور ترشح هورمون و بعد از آن شما انقباضات زایمانی رو احساس می کنید. بدون درد زایمان انجام نمی شود. در اپیدورال هم تا دهانه رحم 4 سانتیمتر باز نشود دارو را تزریق نمی کنند و تا 9 سانتیمتر هم تزریق دارو باید قطع شود که شما بتوانید زور بزنید.
به هورمون اکسیتوسین، love هورمون هم گقته می شود و علاوه بر زمان زایمان در زمان نزدیکی هم وقتی که احساس خوب و لذتبخشی از آن دارید، نیز ترشح می شود. که باعث می شود یک دردی زیر شکم احساس شود. که همان ترشح اکسیتوسین است.
این هورمون ارتباط عاطفی مادر و نوزاد را خیلی سریع ایجاد می کند و بچه با امنیت به دنیا می آید چون این هورمون وارد خون او هم می شود. حتی اگر می خواهید سزارین شوید صبر کنید که درد هایتان شروع شود که اکسی توسین رو داشته باشید. سزارین قبل از موعد انجام ندهید.

بعد از ترشح اکسی توسین، هورمون دیگری ترشح می شود به نام اندورفین که همان مورفین طبیعی بدن و تسکین دهنده درد است. که صد برابر مورفین مصنوعی خاصیت تسکین دهندگی دارد. و در این موقع مادر نباید خیلی درد را احساس کند چون مورفین طبیعی اش داره ترشح میشه. حالا چرا مادر درد شدید داره و جیغ میزنه و درد ها براش غیر قابل تحمل است؟ چون می ترسه و وقتی میترسه هورمون آدرنالین یا همان استرس در بدنش ترشح می شود و آدرنالین مانع ترشح مورفین طبیعی بدن میشه. پس مادری که آگاه باشد و از تمام مراحل زایمان مطلع باشد دیگه درد ها اذیت کننده نیست و خاطره خوبی از زایمانش خواهد داشت. برای همینه که کسی که داره درد های زایمانی رومی کشه دعایش براورده
می شود ، چون اوج مورفین داره ترشح میشه و به معنویت وصله. این واقعا معجزه است.

هورمون دیگری ترشح میشود به نام پرولاکتین که همان هورمون شیر است. در مادری که طبیعی زایمان کرده سریع تر شیر می آید و در سزارین هم مشکلی نداریم، بعد از سه روز شیر می آید فقط کارمون سخت تر است. اسم دیگر آن هورمون استقامت است . و استقامت مادر رو بالا می برد. برای همین است که مادری که مدت طولانی درد کشیده وبچه به دنیا آورده فردای روز زایمان Fresh و خوب و فعال است. اوج ترشح پرولاکتین دم صبح است.

منبع اصلی:کلاسهای مراقبت های بارداری خانم فیروزه روستا
با تشکر از مهرنوش خانم گل از وبلاگ "قند عسل مامان و بابا"
بوی دود می آید! انگار عمرمان پای این دنیای مجازی می سوزد....
مروری بر انواع زایمان های بدون درد
درد زایمان نشانه و علامتی دلپذیر برای پایان بارداری و تولد نوزاد است که در نتیجه آمادگی کامل برای مادر شدن است. درد یک حس کاملاً آشنا است و هر کسی آن را با شدت متفاوتی حس می کند. علت اصلی درد زایمان، انقباض رحم برای بیرون راندن جنین است، ولی عوامل مختلفی بر شدت درد زایمان موثر است. عوامل فیزیکی بسیاری مثل سفتی عضلات، مداخلات پزشکی، وضعیت قرارگیری رحم و عوامل عاطفی (ترس از درد، اضطراب، عدم آگاهی، خستگی) همچنین تشنگی و گرسنگی از جمله عوامل قابل ذکر هستند. بنابراین آماده ساختن مادر طی دوران بارداری و آموزش وی می تواند در مهار و کاهش درد حین زایمان تاثیر بسزایی داشته باشد، چرا که ترس و ناآگاهی سبب افزایش درد می شود. هنگامی که زنان با انگیزه بالا، خود را برای زایمان آماده می کنند، درد بسیار کمتر می شود و طول دوره زایمان کاهش پیدا می کند . درد زایمان با روش های متفاوتی کاهش می یابد یا مهار می شود. این روش به دو دسته اصلی تقسیم می شود؛
?) روش های کاهش درد غیردارویی
?) روش های دارویی
روش های کاهش درد غیردارویی، امروزه به عنوان روشی بی ضرر و مفید در سراسر جهان کاربرد وسیعی یافته است و اصولاً براساس توانمندسازی مادر و کاهش ترس و اضطراب وی و حمایت همسر و خانواده استوار است و در نتیجه نوزاد نیز از این روش ها بسیار سود می برد.
? روش های کاهش درد غیردارویی
?) تمرین های کششی، ماساژ، تن آرامی و مهارت های تنفسی؛ مجموعه این مهارت ها، طی دوران بارداری (که ? الی ?? جلسه است) به مادر و همراه وی آموزش داده می شود. مادر باردار چگونگی تسلط بر درد زایمان و کاهش ترس و اضطراب را می آموزد و این تکنیک ها را طی زایمان به کمک همراه و عامل زایمان به کار می برد. زنانی که از این شیوه استفاده کرده اند، لحظات تولد نوزاد و روند زایمان را به عنوان بهترین و خوشایندترین پدیده زندگی خود یاد کرده اند.
?) قرار گرفتن در وضعیت های مختلف هنگام درد؛ در این روش مادر، در اتاق زایمان در وضعیت های دلخواه خود قرار می گیرد و به هیچ عنوان مجبور به خوابیدن و نشستن نمی شود. کاملاً آزاد است تا در هر حالتی که احساس راحتی بیشتر می کند، قرار گیرد، به طوری که حتی می تواند به همراه یا همسر خود تکیه کند، راه برود و از بالش ها یا توپ زایمان استفاده کند.
?) لمس، ماساژ و انرژی درمانی؛ این روش ها بر نوازش اطمینان بخش و دوستانه قسمت های مختلف بدن یا ماساژ نواحی دست، کمر و باسن توسط همراه استوار است که می تواند تاثیر بسزایی در کاهش درد و ایجاد آرامش برای مادر داشته باشد. مادر احساس تعلق خاطر و وابستگی عاطفی بیشتری به همسر و خانواده خود خواهد داشت، ضمن اینکه دردهای وی به نحو چشمگیری کاهش پیدا می کند.
?) تحریک الکتریکی اعصاب از راه پوست؛ در این روش یک دستگاه الکتریکی مخصوص که روی کمر نصب می شود با فرستادن امواج هنگام انقباض، موجب کاهش درد می شود.
?) آروماتراپی؛ روغن های خوشبو مانند عصاره گل سرخ، بابونه، پونه و... که همراه با ماساژ استفاده می شوند آرامش بخش هستند.
?) موسیقی؛ شنیدن موسیقی یا اصوات مورد علاقه مادر می تواند سبب کاهش درد و اضطراب شود. در این روش مادر می تواند از واکمن مخصوص خود به همراه موزیک مورد علاقه اش استفاده کند. برخی مادران از گوش دادن به صدای اذان یا صوت قرآن لذت می برند.
?) هیپنوتیزم (خواب مصنوعی)؛ حالتی است که در آن خودآگاهی فرد تغییر پیدا می کند و با تلقین پذیری، درد زایمان کم می شود که البته باید توسط فرد ماهری انجام شود.
?) بیوفیدبک؛ براساس این روش مادر با آموزش در مورد فیزیولوژی بدن خود و تمرکز بر آن طی زایمان، می تواند به خود کمک کند تا درد کمتری احساس کند که روش بسیار موثری است.
?) سرما و گرما درمانی؛ استفاده از کیسه آب گرم، حوله، پارچه گرم یا سرمادرمانی همگی در کاهش درد از جمله درد زایمان موثرند.
??) زایمان در آب؛ در این روش مادر طی دردهای زایمانی در وان مخصوص که در اتاق زایمان تعبیه شده است قرار می گیرد و تولد نوزاد با نظارت و سرپرستی ماما در آب انجام می شود.
? روش های دارویی
روش های دارویی با تزریق یا استنشاق داروهای مسکن انجام می شود.
? بی حسی نخاعی یا اپیدورال؛ در این روش داروی بی حسی در فضای ستون فقرات و در اطراف یا داخل نخاع تزریق می شود. مادر، درد را احساس نمی کند ولی بیدار و هوشیار است. این روش در اغلب کشورهای جهان طرفداران بسیاری دارد و دارای عوارضی نظیر سردرد، کمردرد و افت فشار خون است. لازمه کاربرد این روش مراقبت دقیق مامایی است.
? استنشاق داروی بی دردی یا انتونکس؛ داروی بی دردی استنشاقی در کپسول های قابل حمل تعبیه شده و مادر هنگام انقباض های دردناک رحمی با هدایت عامل زایمان، توسط ماسکی که روی بینی و دهان وی قرار می گیرد، گاز بی حسی را تنفس می کند که تاثیر مناسبی در تسکین درد هنگام زایمان دارد و به راحتی قابل استفاده است. چگونگی تنفس هنگام درد، توسط ماما به مادر آموزش داده می شود. در این روش حضور مداوم عامل زایمان بر بالین مادر ضروری است.
? تزریق داروهای مسکن و مخدر؛ در این شیوه داروهای بی دردی در رگ یا عضله مادر تزریق می شود که تا حدود زیادی سبب کاهش درد و کوتاه شدن زمان زایمان می شود و در برخی موارد ممکن است باعث عوارضی مثل زجر تنفسی نوزاد شود.
? زایمان سزارین؛ شاید یکی از بدترین روش های فرار از درد زایمان، انجام سزارین است. در این روش گرچه مادر هنگام تولد نوزاد در بیهوشی کامل است و دردی احساس نمی کند ولی پس از عمل سزارین نه تنها درد ناشی از برش جراحی مادر را رنج می دهد بلکه سبب بروز عوارض متعددی نظیر عفونت، افزایش حجم خونریزی، طولانی شدن دوره بستری، اختلال در تغذیه نوزاد با شیر مادر، افزایش مشکلات دوره نوزادی و حتی مرگ و میر مادر و نوزاد می شود. بنابراین هیچ مادر عاقل و آگاهی، به دلیل ترس از درد زایمان تقاضای زایمان به روش جراحی یا سزارین را نمی کند، چرا که می داند سزارین می تواند عوارض بسیاری را برای وی و نوزاد ایجاد کند، مگر اینکه گروه پزشکی در هنگام زایمان، با مشکلی مواجه شوند که استفاده از جراحی در زایمان ضرورت پیدا کند. این مشکلات تنها در ?? الی ?? درصد بارداری ها، ممکن است اتفاق بیفتد و ?? درصد مادران می توانند با تسلط و اطمینان کامل نوزاد خود را به صورت طبیعی به دنیا بیاورند. خوشبختانه در بسیاری از مراکز درمانی کشور، زایمان بی درد دارویی نظیر بی حسی نخاعی یا بی حسی استنشاقی انجام می شود. به زودی شاهد گسترش زایمان طبیعی به رو ش های غیردارویی خواهیم بود که براساس پروتکل اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با تلاش ماماهای کشور، مادران باردار ایرانی ضمن شرکت در کلاس های آمادگی زایمان و آشنایی با روش های آرام سازی عضلانی و دیگر روش های موثر در کاهش درد زایمان، می توانند زایمانی خوشایند، کم درد و با نشاط داشته باشند. طی این کلاس ها که در ? جلسه و از پنج ماهگی تشکیل خواهد شد، خانم باردار می تواند با یک نفر همراه در کلاس های آموزشی شرکت کند و حین زایمان، همراه وی در محل زایمان حضور خواهد داشت و مادر باردار کلیه تکنیک ها را به کمک عامل زایمان اجرا می کند. فراموش نکنیم با افزایش آگاهی مادر و خانواده وی، آموزش کافی در مورد بارداری و زایمان میل به زایمان طبیعی در آنها بیشتر خواهد شد و شاهد نوزادانی سالم و مادرانی شاد و با نشاط خواهیم بود.


ناهید خداکرمی ـ عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی
بوی دود می آید! انگار عمرمان پای این دنیای مجازی می سوزد....
اولین زایمان موفق از طریق زایمان در آب در ماه گذشته در شهر گنبد کاووس

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: بهداشت و درمان - عمومی


دبیر انجمن علمی مامایی ایران اعلام کرد: زایمان در آب، یکی از 17 روش غیر دارویی کاهش درد زایمان طبیعی است که در این روش‌، مادر در صورتی که هیچ عارضه خاصی در بارداری نداشته باشد، می‌تواند در کمترین زمان و با کمترین درد کودک را متولد سازد.

ناهید خداکرمی ، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار ?بهداشت و درمان? خبرگزاری دانشجویان ایران، شرط انتخاب روش زایمان در آب را سلامت کامل مادر و جنین خواند و گفت: تنها مادرانی که یک بارداری کاملا طبیعی را تجربه می‌کنند و در معرض خطر جدی از قبیل هر نوع بیماری خاصی برای خود و جنین قرار ندارند می‌توانند از روش مطلوب زایمان در آب استفاده کنند.

وی در مورد چگونگی روش زایمان در آب توضیح داد: در این روش وان‌های مخصوصی که کاملا ضد عفونی شده و در اتاق‌های زایمان تعبیه شده‌اند، از آب ولرم معمولی پر می‌شوند و مادر پس از آغاز درد زایمان، بدون هیچ مداخله‌ای و تنها با کنترل خارجی که توسط یک ماما انجام می‌شود، پروسه زایمان خود را بدون هیچ خطری طی می‌کند.

این عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی تهران تاکید کرد: این روش،‌ مدت زمان درد ناشی از زایمان و اضطراب مادر را بر اثر احساس آرامش و سبکی که آب برای مادر ایجاد می‌کند، به طور مطلوبی کاهش می‌دهد. به طوری که پروسه زایمان برای مادر بسیار خوشایند است.

وی با اشاره به اینکه نخستین مرکز زایمان در آب در حال حاضر، با انجام اولین زایمان موفق از این طریق در ماه گذشته در شهر گنبد کاووس فعال شده است، بر مزایای مختلف زایمان با این روش تاکید کرد و افزود: آب در وان‌های مخصوص این روش روان است. به این صورت که این وان‌ها به شکلی تعبیه شده است که قابلیت تعویض آب در صورت کثیف شدن در آن به راحتی وجود دارد.

از سوی دیگر، در طی انجام زایمان می‌توان از موسیقی و نور دلخواه نیز برای تامین بیشتر آرامش خاطر مادر استفاده کرد.

این کارشناس ارشد مامایی قرار داشتن جنین در کیسه آب رحم مادر در دوران بارداری را، عامل آشنایی آن با محیط آبی محیط خارج خواند و بیان کرد: این امر تاثیر به سزایی در زایمان آسان دارد، از طرف دیگر از آنجا که نوزاد پس از تولد، به کمک ماما، به سرعت در آغوش مادر قرار می‌گیرد، از این طریق ارتباط عاطفی میان مادر و نوزاد نیز به سرعت برقرار می‌شود و پس از آن نیز، پس از تکمیل زایمان، مادر بدون هیچ مشکلی به اتاق ریکاوری می‌رود.

وی با تصریح بر اینکه در این روش هیچ مشکل تنفسی یا غیره نوزاد را تهدید نمی‌کند، اظهار داشت: با این وجود الزامی است تمام تدابیر بهداشتی در نظر گرفته شود تا از هرگونه عوارضی مانند عفونت‌هایی که ممکن است در آب ایجاد شود، پیشگیری شود.

دبیر انجمن علمی مامایی ایران شرط استفاده از هر روش زایمان بی درد، چه دارویی و چه غیر دارویی را، آگاه ساختن مادر به روشهای مختلف دانست و افزود: از آنجا که مادران، ‌از نظر اخلاق پزشکی، حق آگاهی از عوارض و مزایای روش‌های مختلف زایمان را دارند، ‌لذا مادر می‌تواند با توجه به مشاوره‌ای که از ماما یا پزشک می‌گیرد و با توجه به تواناییها و علائق خود،‌ موثرترین روش زایمان را انتخاب کند.

خداکرمی تاکید کرد: اگر عوارض گوناگون زایمان انتخابی به روش سزارین از جمله دردهای جانبی بسیار و حتی برخی امراض مخفی به طور کامل برای مادران توضیح داده شود، آنها تحت هیچ شرایطی به زایمان با جراحی رضایت نمی‌دهند. بلکه می‌توانند با انتخاب یکی از روشهای زایمان بی درد به ویژه زایمان در آب الگوی مطلوبی برای زایمان خود طراحی کنند.

عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی تهران در پایان نقش رسانه‌ها را در ارتقای سطح آگاهی مادران نسبت به مزایای زایمان طبیعی و عوارض زایمان با جراحی بسیار موثر خواند و اظهار داشت: اگر در کنار واردات تجهیزات پیشرفته پزشکی، ‌از سوی مراجع مسوول و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور،‌ عوارض و مزایای روش‌های مختلف زایمان برای مادران توضیح داده شود، ‌مادران می‌توانند با انتخاب انواع روش‌های زایمان بدون درد، زایمانی خوشایند،‌ کم عارضه،‌ کم هزینه و کوتاه مدت را تجربه کنند. لذا امید است به زودی در همه زایشگاه‌های کشور، وان‌های زایمان در آب تعبیه شود تا مادران بیشتری از این روش مطلوب، بی خطر و آسان برای زایمان خود، بهره مند شوند.

از وبلاگ "بارداری و زایمان" نوشته ثمینه خندان
بوی دود می آید! انگار عمرمان پای این دنیای مجازی می سوزد....
مزیتهای یک زایمان طبیعی چیست؟

اگر می‌خواهید که حداکثر کنترل ممکن را بر بدن خود داشته باشید، فعالانه در فرآیند زایمان شرکت کنید و کمترین میزان مداخل? غیر طبیعی در فرآیند تولد کودک تان صورت پذیرد، استفاده از یک روش طبیعی و بدون استفاده از دارو جهت کنترل درد زایمان بهترین گزینه برای شما خواهد بود. اگر این روش را انتخاب کنید، درد و ناراحتی را به عنوان بخشی از فرآیند تولد کودک می‌پذیرید: تجربه‌ای که شامل همکاری فعالان? شما در هر یک از مراحل زایمان می‌شود. اما در صورتی که با آمادگی و حمایت مناسب به این مرحله برسید می‌توانید احساس قدرت و رضایتی عمیق از زایمان طبیعی به دست آورید.

? مزایای زایمان طبیعی عبارتند از: ـ اکثر روشهای زایمان طبیعی تهاجمی نیستند و در نتیجه احتمال خطر یا آسیبهای جانبی برای شما یا کودکتان کم است.


ـ بسیاری از خانمها در هنگام زایمان طبیعی و بعد از آن احساس قدرت می‌کنند و علی‌رغم اینکه مجبورند درد را تحمل کنند بسیاری از آنها می‌گویند که برای زایمان بعدی خود نیز همین روش را انتخاب خواهند کرد. در برخی از خانمها احساس اینکه مسوولیت این امر بر دوش آنهاست موجب می‌شود تصور آنها از درد کاهش یابد.

ـ در این روش بیهوشی یا بی‌حسی در کار نخواهد بود. شما در هنگام زایمان و تولد کودک، بیدار و هوشیار خواهید بود؛ پس می‌توانید وضعیت بدن خود را تغییر داده و در حالتی قرار بگیرید که بیشتر احساس راحتی کرده و هنگامی که زمان بیرون آمدن کودک فرا می‌رسد به انجام این کار کمک کنید.

ـ در برخی از بیمارستانها همسر شما نیز می‌تواند همراه شما بوده و به شما کمک کند و موجب کاهش احساس درد در شما شود.

ـ در صورت انجام زایمان به روش طبیعی احتیاجی به تزریق سرم یا وصل کردن دستگاههای مانیتورینگ الکترونیکی به شما نیست؛ بنابراین حرکت برای شما آسان‌تر خواهد بود، می‌توانید راه بروید، دوش بگیرید و در صورت امکان، از توالت فرنگی (به جای لگن بیمار) استفاده کنید.

ـ در مقایسه با زنانی که از بی‌حسی موضعی (اپی دورال) استفاده می‌کنند، احتمال کمتری وجود دارد که به استفاده از روشهای کمکی برای القاء یا تسریع زایمان از قبیل پیتوسین ((Pitocin، واکیوم(vacuum) یا فورسپسforceps) ) یا سونداژ مثانه نیاز داشته باشید.

ـ تمرینهای تنفسی و سایر روشهای خودهیپنوتیزمی را می‌توانید پیش از فرا رسیدن زمان زایمان تمرین کنید و آنها را بعدا نیز تکرار نمایید. برخی از خانمهایی که به تازگی مادر شده‌اند، در اولین روزهای شیر دادن به نوزاد هنگامی که کنار آمدن با مشکلات پس از زایمان یا مراقبت از نوزاد واقعا استرس‌زا می‌شود، از تکنیکهای آرامش بخشی و تمدد اعصاب (Relaxation) استفاده می‌کنند.

? مشکلات انجام زایمان بدون استفاده از دارو چیست؟

برخلاف روش استفاده از بی‌حسی موضعی این تکنیکها موجب از بین رفتن کامل درد نمی‌شوند. پس اگر می‌خواهید درد را احساس نکنید، استفاده از روش بی‌حسی موضعی برای شما مناسبتر است. بعلاوه در زایمان طبیعی در صورتی که نهایتا زایمان شما دشوار شود و احتیاج به مداخله زیاد از سوی پزشک یا ماما داشته باشد، یا اینکه شما به واسط? طولانی شدن مدت زایمان بیش از حد خسته شده و نیاز به استراحت یا خواب داشته باشید، نمی‌توان درد را آرام کرد یا به انداز? کافی تخفیف داد. اما اگر هنوز به زمان زایمان نزدیک نشده‌اید، می‌توانید تصمیمتان را عوض کرده و از بی‌حسی موضعی استفاده نمایید.

? چگونه می‌توانم برای زایمان طبیعی آماده شوم؟

هنگامی که تصمیم قطعی خود را برای زایمان طبیعی گرفتید، باید فعالانه برای آن آماده شوید. پس بهتر است برنامه‌ای برای زایمان تدارک ببینید و مطمئن شوید که پزشک یا ماما در محل مناسب عمل زایمان را انجام خواهد داد. در بعضی از بیمارستانها یا زایشگاهها، ممکن است با هماهنگی قبلی بتوانید یکی از اقوام یا دوستانتان را در اطاق زایمان به همراه داشته باشید و شاید همسرتان!

روشهای مختلفی برای کاهش درد زایمان طبیعی وجود دارد که در اکثر بیمارستانها و زایشگاهها قابل انجام است. می توانید در مورد روش زایمان و روشهای کاهش درد با ماما یا پزشک خود قبل از موعد زایمان صحبت کنید تا با مورد غیرمنتظره ای روبرو نشوید.

اگر تصمیم دارید زایمانی طبیعی در بیمارستان داشته باشید، باید هدف خود را به طور صریح و روشن با پزشک یا مامای خود در میان بگذارید تا او به شما بگوید که چه اقداماتی از سوی پزشک به صورت روتین و معمول انجام می‌شود و شما چگونه می‌توانید این مرحله را پشت سر بگذارید. برخی از اقدامات مانند وصل کردن سرم یا دستگاههای مانیتورینگ الکترونیکی به شما حرکت و راه رفتن را برای شما دشوار می‌سازد. این مطلب موجب می‌شود که تحمل درد و طی کردن زایمان بدون استفاده از دارو دشوارتر شود؛ هرچند غیر ممکن نخواهد بود.

در برخی از کشورهای پیشرفته بسیاری از خانمها یک “کمک زائو” انتخاب می‌کنند تا آنها را در مورد زایمان طبیعی راهنمایی کند. کمک زائو ها تعلیم داده شده‌اند تا به شما کمک کنند که شرایط یک زایمان طبیعی بدون استفاده از دارو را بشناسید و در طول زایمان نیز در کنار شما خواهند بود. در بسیاری از کشورها این امکان وجود دارد که به همراه همسر یا یکی از دوستان و اقوامتان در جلسات آموزشهای زایمان شرکت کنید. با توجه به شناخت این فرد از شما و راهنمایی ها و تمریناتی که در طول جلسات با هم انجام می دهید، این فرد می تواند در تمام طول زایمان در کنار شما باشد و در برخی از شرایط بحرانی که تحمل درد و میزان استرس برای شما طاقت فرسا می شود به شما کمک کند.

برخی از ماماها و پرستارها در زمینه تکنیکهای کنار آمدن با درد به صورت طبیعی (و بدون استفاده از دارو) بسیار ماهر هستند. اما شما نمی‌توانید پیش‌بینی کنید که کدام پرستار در زمان زایمان در کنار شما خواهد بود، چون آنها به صورت شیفتی کار می‌کنند. در این حالت ممکن است به این نتیجه برسید که در نظر گرفتن یکی از اقوام یا دوستان با تجربه که در زمان زایمان در کنار شما باشد و شما را کمک و راهنمایی کند ارزشمند خواهد بود.

روشهای مختلفی برای کاهش درد و کنار آمدن با مشکلات زایمان وجود دارد، مانند Lamaze و Bradley، که در بسیاری از کشورها بصورت دوره های منظم و توسط افراد ماهر آموزش داده می شوند. در این دوره ها یک مربی زایمان که در مورد زایمان طبیعی ماهر است، مراحل زایمان و مواردی را که ممکن است در طول زایمان برای شما اتفاق بیفتد به شما می گوید. درک اتفاقاتی که در هر مرحله از زایمان می‌افتد به شما کمک خواهد کرد تا کار سنگینی را که بدن شما قرار است انجام دهد شناخته و به آن کمک کنید. متاسفانه در ایران هنوز چنین دوره های آموزشی بطور مدون و رسمی برگزار نمی شود.

خواه برای زایمان طبیعی برنامه‌ریزی کرده باشید یا نه بهتر است پیش از فرارسیدن زمان زایمان تا آنجا که امکان دارد در مورد روشهای طبیعی مقابله با درد زایمان و روشهایی شامل استفاده از دارو اطلاعات به دست آورید. فشار عصبی و ترس موجب آن می شوند که درد را بیشتر از آنچه واقعا هست تصور کنید و هر کاری که بتوانید برای کاهش اضطراب انجام دهید، در مراحل دشواری که فراروی شماست به شما کمک خواهد کرد. این کار حتی می‌تواند در خود فرآیند زایمان نیز به شما کمک کند؛ زیرا افزایش سطح هورمونهای استرس‌زا می‌توانند بر انقباضات عضلانی رحم تأثیر بگذارند.

اگر در حال برنامه‌ریزی برای زایمان طبیعی هستید به یاد داشته باشید که هرچقدر هم اعتماد به نفس بالایی داشته باشید، باز هم ممکن است طبیعت موجب شود که وضعیت شما ناگهان به هم بریزد. شما ممکن است در عمل به استفاده از دارو برای کنترل درد نیاز داشته باشید که در نتیجه استفاده از روشهای طبیعی کنترل درد را دشوار می‌کند و یا زایمان شما ممکن است طولانی‌تر یا دردناک‌تر از آنچه تصور می‌کرده‌اید شود.

صرف نظر از قاعده “زایمان بدون استفاده از دارو” هیچ قانون کلی دیگری در مورد زایمان طبیعی وجود ندارد، اما در اینجا چند تکنیک مرسوم برای مبارزه با درد به صورت طبیعی توضیح داده می شود:.

? تمرینهای تنفسی و تجسمی

اکثر کلاسهای زایمان تکنیکهای تنفسی و تجسم را آموزش می‌دهند. ممکن است الگوهای خاصی برای تنفس به شما و همسرتان داده شود تا آنها را تمرین کنید و مربی ممکن است شما را برای تجسم (مثلاً تجسم جایی که به شما آرامش می‌بخشد یا تجسم زایمان ساده و تولد نوزاد سالم تان) راهنمایی کند تا به شما کمک کنند تا با درد کنار بیایید. همچنین ممکن است تکنیکهایی مانند ریلکسیشن پیش‌رونده یا کنترل‌شده را نیز یاد بگیرید که در این تکنیکها ابتدا تمرکز می‌کنید، سپس یکی از ماهیچه‌ها را به دقت در نظر گرفته و منقبض می‌کنید و بعد آن را رها می‌کنید و این کار را آنقدر تکرار می‌کنید که آن ماهیچه تا حد امکان شُل و رها گردد؛ این کار موجب از بین رفتن تنش می‌شود.

این تکنیکها از ریلکسیشن به عنوان راهی برای کنترل انقباضات عضلانی استفاده می‌کنند و مخصوصا اگر فرآیند زایمان همانطور که پیش‌بینی شده به صورت نرمال پیش برود ممکن است به خوبی جواب بدهند. اگر تا کنون یوگا، هنرهای رزمی یا مدیتیشن کار کرده باشید ممکن است تمرینهای لازم برای تنفس مناسب در زمان حاملگی را انجام داده باشید. همچنین ممکن است متوجه شوید که اگر یک چیز خاص (مثلا یک عکس) و همچنین یک موسیقی آرام‌بخش را با خود ببرید می‌تواند به شما کمک کند تا آرام‌تر شوید.

? کمک نفر به ‌نفر در زمان زایمان

اگر کسی را در کنار خود داشته باشید که به شما آرامش روحی بدهد و همچنین به شما کمک کند تا در موقعیت فیزیکی مناسبتر قرار بگیرید، این کار می‌تواند میزان استرس و اضطراب شما را تا حد زیادی کاهش داده و به شما کمک کند که فرآیند دشوار و سنگین زایمان را بدون استفاده از دارو طی کنید.

تحقیقات نشان می‌دهند زنانی که از کمک و حمایت یک فرد مجرب برخوردارند نیاز کمتری به بیهوشی یا بی‌حسی موضعی پیدا می‌کنند و در برخی موارد نیز احتمال بیشتری وجود دارد که یک زایمان طبیعی داشته باشند. این مزیتها خصوصا زمانی مشخص می شوند که یکی از افرادی که در زمان زایمان در کنار شما خواهد بود ماما یا کمک زائو باشد که تنها وظیفه‌اش کمک و حمایت از شما و تضمین آرامش و راحتی شما باشد.

? قرار گرفتن در موقعیت مناسب و حرکت

هنگامی که از دارو استفاده نکرده و دستگاههای الکترونیکی نیز به شما وصل نشده باشد، می‌توانید موقعیت و وضعیت بدنی خود را در طول زمان زایمان تغییر دهید: بایستید، به همسر خود تکیه بدهید، بنشینید، زانو بزنید و یا در حالت چهاردست‌وپا قرار بگیرید. همچنین ممکن است تحرک نیز تا حدودی شما را آرام‌تر کند و ممکن است بخواهید راه رفتن یا تکان خوردن روی یک صندلی یا “توپ زایمان” یا Birth Ball را امتحان کنید. کمی راه رفتن می‌تواند به شما این احساس را بدهد که کنترل اوضاع را در دست دارید و در نتیجه درد و اضطراب شما را کاهش دهد. (برخی از بیمارستانهایی که از تجهیزات پیشرفته استفاده می‌کنند ممکن است دستگاههای مانیتورینگ بی‌سیم داشته باشند؛ در نتیجه حتی اگر مشکلاتی داشته باشید که نیاز به استفاد? دائمی از این دستگاهها داشته باشد باز هم می‌توانید به آسانی حرکت کنید.)

هنگامی که نوزاد می‌خواهد از رحم شما خارج شود، نشستن در حالت عمودی می‌تواند به او کمک کند که راحت‌تر به طرف پایین حرکت کند. زانو زدن یا چمباتمه زدن نیز می‌تواند کمک کند که دریچه لگن شما بازتر شود. البته باید خاطر نشان کرد که تفاوت چندان زیادی بین این روشها وجود ندارد. پس انواع وضعیتها را امتحان کرده و آنهایی را که موجب می‌شوند آرامش و راحتی بیشتری داشته باشید انتخاب کنید.

? هیپنوتیزم

برخی مطالعات پیشنهاد می‌دهند که استفاده از هیپنوتیزم می‌تواند موجب شود که درد کمتری را در طول زایمان احساس کنید. برای استفاده از روش خودهیپنوتیزمی باید پیشاپیش تمرین کرده باشید تا یاد بگیرید که چگونه می‌توانید بر عضلات خود تمرکز کرده و آنها را رها و شل کنید.

استفاده از ماساژ، لمس، گرما و سرما برای کاهش درد

ماساژ موجب ریلکس و شل تر شدن عضلات می‌شود، ماهیچه‌های کشیده‌شده و منقبض‌شده را به حالت عادی باز می‌گرداند و می‌تواند موجب کاهش دردی که از زایمان احساس می‌کنید شود. ماما یا فرد دیگری که برای کمک به شما تعیین شده است می‌تواند شما را ماساژ دهد؛ همچنین همسر شما نیز می‌تواند شما را ماساژ بدهد (اگر کسی که دوستش دارید شما را لمس کند می‌تواند اضطراب شما را تا حد زیادی کاهش دهد).

ممکن است ضربات نرم و آرام که بصورت ماساژ ملایم با کف دست یا لمس پوستی انجام می‌شود، شما را آرام کند و یا ممکن است به یک ماساژ محکم‌تر و با توان بیشتر نیاز داشته باشید.

اگر درد زایمان شما به صورت کمردرد است ممکن است احتیاج داشته باشید که ماساژ محکم یا فشار مداوم در طول زایمان بر کمر شما اعمال شود. با این حال ممکن است در زمان زایمان متوجه شوید که این ماساژ شما را آزار می‌دهد که در این صورت باید این مطلب را به افرادی که برای کمک به شما به اتاق زایمان آمده‌‌اند اطلاع دهید.

همچنین برخی از خانمها استفاده از کمپرس گرم یا بطری‌های آب داغ را بر روی قسمتی از شکم یا کمر یا هرجای دیگری که احساس درد و ناراحتی دارد توصیه می‌کنند که این کار به ریلکس کردن عضلات و کاهش درد کمک می‌کند. برخی افراد نیز استفاده از کمپرس سرد را آرامش‌بخش می‌یابند و برخی دیگر نیز استفاد? متناوب از کمپرس گرم و سرد را ترجیح می‌دهند. بهتر است هر دو مورد را امتحان کنید. اما باید دقت کنید که پوست شما در معرض گرما یا سرمای مستقیم قرار نگیرد.

? هیدروتراپی یا آب‌درمانی

آب‌درمانی شامل استفاده از آب برای کاهش دردها و ناراحتی‌های زایمان می‌شود. قرار گرفتن در وان حمام در زمان شروع درد زایمان یک نمونه از آب‌درمانی محسوب می‌شود. در ایران تعدادی از بیمارستانها به تازگی شرایط زایمان در آب را فراهم کرده اند. می توانید از آنها بپرسید که آیا وانهای بسیار بزرگ یا شبیه به جکوزی را برای خانمهای در حال زایمان دارند؟

آب ‌درمانی همانند سایر روشهایی که در آنها از دارو استفاده نمی‌شود به شما امکان می‌دهند که در طول زایمان هوشیار بمانید. آب با اثر آرامش‌بخشی و نقشی که در کاهش فشارها دارد می‌تواند ریلکس بودن ماهیچه‌ها را افزایش داده و درد، اضطراب و نیاز به استفاده از دارو را کاهش دهد. (بسیاری از خانمها معتقدند که یک حمام گرم نیز می‌تواند در زمان زایمان آرامش‌بخش باشد هرچند هیچ مطالع? جدی در این مورد صورت نگرفته است.)

یک مطالعه نشان داده است که قرار گرفتن طولانی و مداوم در وان حمام در زمان آغاز دردهای زایمان می‌تواند فرآیند زایمان را کمی کُندتر کند.بنابراین برخی از پزشکان معتقدند که استفاده از وان در مراحل اولیه دردهای زایمان ممکن است روند زایمان را آهسته کند و توصیه می کنند که زمان دوش گرفتن تا وقتی که دردهای زایمان کاملا شروع شود، بهتر است کوتاه باشد. (پس می‌توان گفت که یک حمام گرم راهی بسیار مناسب برای مقابله با درد زایمان کاذب است.) همچنین ابتدا مطمئن شوید که دمای آب وان برابر با دمای بدن (?? درجه سانتی گراد) یا کمتر از آن است چون دمای بالاتر از این مقدار می‌تواند دمای بدن شما (و در نتیجه دمای بدن کودک شما و ضربان قلب او) را افزایش دهد.

با این حال نمی‌توان گفت که هم? خانمها می‌توانند در هنگام زایمان از آب‌درمانی استفاده کنند. به عنوان مثال اگر مشکل خاصی دارید که باید به خاطر ان به طور مداوم تحت کنترل با دستگاههای الکترونیکی باشید، نمی‌توانید از آب‌درمانی استفاده کنید. همچنین اکثر پزشکان توصیه می‌کنند که اگر کیس? آب شما پاره شده است بهتر است داخل وان آب نروید زیرا خطر عفونت از طریق باکتریهای موجود در وان، شیر آب یا لوله‌ها وجود دارد. (با این حال دوش گرفتن اشکالی ندارد.)

? طب سوزنی

طب سوزنی که قرنهاست در پزشکی سنتی چینی مورد استفاده قرار می‌گیرد شامل وارد کردن سوزنهایی ریز در نقاط خاصی از بدن است. شواهدی مبنی بر مفید بودن طب سوزنی در التیام دردهایی مانند درد دندان یا کمردرد وجود دارند. اما مطالعات کمی در مورد موثر بودن آن در درد زایمان انجام شده است. اکثر متخصصان معتقدند که باید تحقیق بیشتری در این زمینه انجام شود اما برخی تحقیقات نشان داده اند که طب سوزنی می‌تواند برای برخی خانمها مفید باشد: میزان ریلکس بودن عضلات را افزایش دهد، درد را تا حدودی کاهش دهد و نیاز به دارو را کم کند.

هیچ کس به درستی نمی‌داند که طب سوزنی چگونه موجب کاهش درد می‌شود. دو تئوری عنوان می‌کنند که تکنیک طب سوزنی مسیر برخی مسیر های درد به سوی مغز را می‌بندد یا بدن را تحریک می‌کند که مسکنهای طبیعی درد (که اندورفین خوانده می‌شوند) آزاد کند. نقاطی که معمولا در طب سوزنی برای کاهش درد زایمان استفاده می‌شوند شامل نقاطی در دستها، پاها و گوشها هستند.

مشکل این روش این است که انجام آن به یک فرد متخصص در این زمینه نیاز دارد و تعداد کمی از پزشکان یا ماماها در زمینه طب سوزنی آموزش دیده‌اند. اگر مایل به استفاده از این روش هستید باید با یک فرد ماهر در این تکنیک مشورت کنید.

از سایت ایران ویج.
بوی دود می آید! انگار عمرمان پای این دنیای مجازی می سوزد....
مرسی سارا جون از لینک خوبت.

بچه ها کم کم از این بالشها (یا به عبارت بهتر تشک ها) لازممون میشه. توی فروشگاهها با قیمتای نجومی گذاشتن اما با کمی حوصله میشه خودمونم اونو بدوزیم....
سایت آپلود عکس و آپلود سنتر فایل ایران بلاگ

سایت  آپلود عکس رایگان , فضای  رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

سایت  آپلود عکس رایگان , فضای  رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان
بوی دود می آید! انگار عمرمان پای این دنیای مجازی می سوزد....
اینم یه لیست سیسمونی:
آپلودسنتر آپ98
اینم لینک منبعش که فردا صاحابش نیاد شاکی بشه...
http://www.sismoony.com/index.php?option=com_content&view=article&id=95&Itemid=51
بوی دود می آید! انگار عمرمان پای این دنیای مجازی می سوزد....
دوستای گلم سلام امیدوارم همگی خوب باشین
یه سوال؟
کسی در مورد لک های پوستی در بارداری چیزی میدونه؟
من امروز روی دستم و صورتم یه چند تا لک قهوه ای اندازه نقطه دیدم شکل خال ریزه ؟
هر کسی اطلاعات داره ممنون میشم بگه من منتظرم
من روز چهارشنبه 14/10/90 رفتن سونوی ان تی.
طبق آخرین پری 11 هفته و 5 روزم بود.

توی سونوی NT سن نینیم 11 هفته و 2 روز بود.
CRL اون 4.44 سانتیمتر بود.
NT اون 2.5 بود.
ظاهرا" همه چی نرمال بود.
قلبش تند میزد. (نگفت چند تا؟)
جنسیتش هنوز معلوم نبود.
دستها و پاهاش جوانه زده بودن....
دیگه؟

عکس سونو رو هم بعدا" میزارم.
بوی دود می آید! انگار عمرمان پای این دنیای مجازی می سوزد....
2810
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2790
2778
2791
2779
2792
داغ ترین های تاپیک های امروز