2777
2789
عنوان

نی نی های آذر 91 بیاین داخل تا چیزهای رو که بچه هامون یاد گرفتن بهم بگیم

| مشاهده متن کامل بحث + 7536 بازدید | 182 پست
از پایان شش ماهگی و همزمان با شروع غذای کمکی تا پایان 12 ماهگی غذای اصلی شیرخوار هنوز شیر مادر است لذا تغذیه با شیر مادر به طور مکرر و بر حسب تقاض و تمایل شیرخوار در تمام مدت شب و روز به ویژه قبل از هر وعده غذای کمکی باید مورد توجه قرار گیرد.
ممنون mmelenaجون، پسر من اسفند 91 دنیا اومد الان کم کم داره 8ماهش تموم میشه، زیاد خوش خوراک نیست
توصیه یا پیشنهادی واسم داری؟
خداوندا! تو میدانی که انسان بودن و ماندن در این دنیا چه دشوار است چه زجری میکشد آنکس که انسان است و از احساس سرشار است!

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

mmelena عزیز ممنون از مطالب مفیدت مخصوصا چیز ی درباره وزن نوشتی.دخمر من الان 300/8 من همیشه فک می کردم وزنش کمه ولی با تفاسیر خوبه چون زمان تولد 700/2 بود
خدایا تمام آرزو هامفقط برای لبخندش.نظرت چیه؟قبوله؟؟؟ اره؟؟؟ممنونم خدا جونم.
مامان محمدمهدی عزیز سلام
خواهش میکنم گلم
النای منم کم غذاست فقط کاری که میکنم تعداد وعده هاشو زیاد کردم
و اینکه غذارو بذاری با دستای کوچولوی خودش بخوره خیلی موثره
منم به النا با کلی قربون صدقه چندتا قاشق غذا میدم
چاره ای نیست دیگه باید هرروشی رو به کار گرفت.
میوه‌های ممنوع برای کودکان زیر یک سال
نتایج مطالعات نشان داده است، میوه‌های دانه‌دار همچون کیوی و توت فرنگی و نیز سفیده تخم مرغ به دلیل ایجاد حساسیت و آلرژی و خوردن عسل به دلیل ایجاد مسمومیت برای کودکان زیر یک سال ممنوع است.

علت بروز حساسیت یا آلرژی توسط مواد غذایی همچون سفیده تخم مرغ و میوه‌هایی مانند گیلاس، کیوی و .... تولید ایمونوگلوبین E و چگونگی بروز علائم حساسیت در کودکان نیز به صورت کهیر و قرمزی پوست است.
حساسیت به پروتئین شیرگاو نیز از جمله حساسیت‌های غذایی کودکان می باشد حساسیت به شیر گاو، ناشی از حساسیت به کازئین شیر است و از آنجایی که این نوع پروتئین در اثر حرارت بالا و جوشاندن تغییر می‌کند، اغلب افراد به ویژه کودکان با مصرف شیر جوشانده و استریلیزه ی شیر خشک دیگر دچار آلرژی نمی‌شوند.

کارشناسان تغذیه در خصوص ممنوعیت مصرف عسل در نوزادان زیر یکسال گفته اند : به دلیل نارس بودن دستگاه گوارش نوزادان زیر یک سال ،،باکتری کلستریدیوم بوتولینوم غیر فعال موجود در عسل نمی‌تواند توسط ترشحات معده به طور کامل غیر فعال شود، بنابراین سم بوتولیسم در دستگاه گوارش نوزاد تولید و نوزاد دچار مسمومیت شدید غذایی می‌شود.گاهی این سم با فلج کردن عضله تنفسی نوزاد می‌تواند منجر به مرگ وی شود.
بنابراین این باور عمومی که ترکیب غذای کمکی نوزاد زیر یک سال با عسل باعث مقوی شدن آن می‌شود، کاملا نادرست است.

استقلال کودک با غذا خوردن آزاد رشد می کند
والدین باید از تغذیه اجباری کودک خودداری کنند و کودک را هنگام غذا خوردن آزاد بگذارند تا احساس استقلال کودک رشد کند و با احساس رضایت از تغذیه ، از آن لذت ببرد .
همچنین به مادران توصیه می شود غذاهای متنوعی برای کودک تهیه کنند و به او اجازه امتحان تمام غذاها را بدهند تا کودک از بین آنها غذای مورد علاقه خود را انتخاب کند و از تحمیل سلیقه خود در انتخاب غذا به کودک بپرهیزند .
یک برنامه غذایی متعادل شامل غذاهایی می باشد که علاوه بر رفع گرسنگی ، مقدار لازم و کافی از هر یک از عناصر غذایی و مواد مغذی برای وصول به تندرستی کامل را در بر داشته باشد .
یکی از مهمترین راهها برای اطمینان از تأمین نیازمندیهای تغذیه ای کودک ، استفاده از چهار گروه اصلی غذایی شامل : گروه لبنیات ، گروه نان و غلات ، گروه گوشت و تخم مرغ ، حبوبات و مغزها و گروه میوه و سبزی است .
در خصوص اصول تغذیه در کودکان ، توجه مادران را به توصیه های زیر جلب می کنیم :
1. غذای دلخواه کودک را تهیه کنید و اگر به دلائلی کودک میل به غذاخوردن ندارد از یک اسباب بازی مورد علاقه کودک برای تشویق او به غذاخوردن استفاده کنید .
2. مواد غذایی مقوی و مورد نیاز کودک را به غذای او اضافه کنید ( مثل اضافه کردن گوشت گوساله به ماکارونی ) البته این کار باید با احتیاط صورت گیرد ، به طوری که کودک به تدریج به غذای جدید علاقمند شود .
3. برای کم کردن حساسیت کودک نسبت به غذا ، او را در تهیه غذا دخالت دهید ، مانند پختن و مخلوط کردن مواد غذایی با یکدیگر و یا دادن غذا به عروسک و یا حیوانات .
4. فاصله بین وعده های غذایی کودک را کنترل کنید چون کودک گرسنه برای خوردن غذای جدید نسبت به کودکی که در فواصل غذا با خوردن تنقلات سیر شده است ، تمایل بیشتری نشان می دهد ، در ضمن فاصله زمانی دادن تنقلات تا وعده های اصلی غذا ( نهار ، شام ) را نیز کنترل کنید .
5. برای تشویق کودک به غذا خوردن ، از ظرف غذای مخصوص کودک استفاده کنید .
از تغذیه اجباری کودک خودداری کنید . گاهی اوقات به نظر می رسد مادران به هنگام بی اشتهایی کودک نسبت به مسئله رشد و نمو کودک حساس می شوند . آنان در مورد نقش مادری خود احساس ناتوانی می کنند و در نتیجه سطح اضطراب آنان بالا می رود و قادر به اصلاح بی اشتهایی در کودکان نیستند و هنگام غذا دادن به کودک وقتی با امتناع کودک از غذا خوردن مواجه می شوند احساس ناکامی می کنند
من برای صبحانه گردوی پودر شده رو با پنیروکمی کره مخلوط میکنم به اندازه یک هفته آماده تو یخچال میذارم،صبحا یه کوچولو نون رو داخل چای میزنم تا نرم بشه بعد مقداری از این مخلوط رو میگذارم لاش و بهش میدم خیلی خیلی دوس داره بعد از یک ساعت هم یک زرده بلدرچین بهش میدم
برنامه غذایی ماه دهم
در این ماه شیرخوار مهارت گرفتن اشیا بین دو انگشت (انگشت شست و سبابه) را یاد میگیرد و بنابراین اشتیاق برداشتن مواد غذایی با دو انگشت را نیز فرا خواهد گرفت بنابراین در این شرایط یک سری غذاهای اصطلاحاً انگشتی برای او قابل توصیه می باشد.
چند نمونه از غذاهای انگشتی عبارتند
• قطعات خرد شده و کوچک هویج آب پز شده که در کره تفت داده شده است.
• قطعات خرد شده و کوچک کرفس آب پز شده که در کره تفت داده شده است.
• قطعات خرد شده و کوچک سیب زمینی آب پز شده که در کره تفت داده شده است.
• تکه های کوچک و نرم شده ماکارونی، میوه های سالم و رسیده فصل مانند سیب، هلو، طالبی، گلابی، موز.
• کوفته قلقلی

نکته: توصیه می شود هنگام خوردن غذاهای انگشتی، حتماً مادر یا فرد مراقب دیگری بر نحوه تغذیه شیرخوار نظارت داشته باشد. (تا خدای ناکرده تکه های بزرگ غذا در گلوی شیرخوار گیر نکرده و باعث خفگی نگردد)