2777
2789
عنوان

خوش بحال نفس قم که لیاقت دارد ...

| مشاهده متن کامل بحث + 3362 بازدید | 88 پست
‌پس اگر کسی دارای مقام شفاعت باشد نشان از این دارد که خداوند از اعمال او در دنیا راضی است. از طرفی منظور امام صادق علیه السلام از اینکه فرموده اند: «فاطمه معصومه تمامی شیعیان من را شفاعت می کند» چیست؟ به نظر می رسد معنایش این باشد که شفاعتی که قرار است خود حضرت آن را اعمال کنند به خاطر مقام ویژه ای که در این دختر می بینند به ایشان محول می کنند. و این چه مقام بالایی است که امام صادق علیه السلام مقام شفاعت خویش در قیامت را به حضرت معصومه علیهاالسلام تفویض کرده اند! و اینکه تمامی شیعیان را شفاعت می کند نشان از وسعت روحی ایشان است. زیرا هر شفاعت کننده ای نیز به اندازه مقام خویش قادر است دیگران را شفاعت نماید و این وسعت شفاعت از سوی فاطمه معصومه علیهاالسلام نشان از وسعت مقام و منزلت ایشان نزد خداوند دارد.
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝
اگر کسی بگوید: «شاید منظور از شیعیان کسانی اند که در عمل پیرو واقعی امام صادق علیه السلام هستند نه هر کس که ادعای شیعه بودن دارد، که باید به او محب و دوستدار اهل بیت علیهم السلام گفت نه شیعه واقعی»؛ باز با این فرض نیز جلوه ای دیگر از مقام حضرت معصومه علیهاالسلام را نشان می دهد که ایشان دارای مقامی است که شفاعت پیروان واقعی با آن که خود دارای منزلت اند به دست اوست. یعنی آنان نیز اگر جایی از قیامت دچار مشکل شدند حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام به کمک آنان خواهد آمد.
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 


پدرش به فدایش یکی از فضایل حضرت زهرا (علیهاالسلام ) این است که پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم ) درموارد متعدد درشان او فرمود فداها ابوها ؛ پدرش به فدایش باد این تعبیر بیانگر اوج مقام ارجمند حضرت زهرا (علیهاالسلام ) است که پیامبر معصوم درشان او گفته است . درمورد حضرت معصومه (علیهاالسلام ) نیز نظیر این مطلب از پدرش امام کاظم ( علیه السلام ) روایت شده دراین راستا به ماجرای جالب زیر توجه کنید : مرحوم آیه الله مستنبط ( داماد اول مرحوم آیه الله العظمی سید ابوالقاسم خویی ) از کتاب کشف اللئالی که نسخه خطی آن در کتابخانه شوشتریهای نجف اشرف موجود است واز تالیفات دانشمند محقق صالح بن عرندس دانشمند قرن نهم هجری می باشد چنین نقل می کند : عصر امام کاظم ( علیه السلام ) بود روزی جمعی از شیعیان برای دریافت پاسخ به سوالهای خود به مدینه وارد شدند تا به محضر امام کاظم ( علیه السلام ) برسند آن حضرت درمسافرت بود نظر به اینکه آنها ناگزیر به مراجعت بودند پرسشهای خود رانوشتند وبه افراد خانواده امام کاظم ( علیه السلام ) تحویل دادند تادرسفربعد ، به آن نائل شوند هنگام خداحافظی ، دیدند حضرت معصومه (علیهاالسلام )پاسخ پرسشهای آنها را نوشته وآماده کرده است آنها شادمان شدند وآن پاسخهارا دریافت کردند وبه سوی وطن رهسپار شدند درمسیر راه به امام کاظم ( علیه السلام ) برخورد نمودند وماجرا رابه عرض آن حضرت رساندند امام کاظم ( علیه السلام ) آن نوشته را از آنها طلبید ومطالعه کرد پاسخهای حضرت معصومه (علیهاالسلام ) رادرست یافت ، سه بار فرمود :«فداه ابوها»
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝
از زبان عالم آل رسول الف.عن سعد بن سعد، عن ابی الحسن الرضا علیه السلام‏ قال: « سألته عن زیارة فاطمة بنت موسى علیه السلام قال: من زارها فله الجنة » سعد از امام رضا علیه السلام روایت می کند که از حضرت درباره زیارت فاطمه دختر موسی بن جعفر علیهم السلام سۆال کردم؛ ایشان فرمودند: «هر کس او را زیارت کند بهشت برای اوست ».
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝
2805
ب.حدث علی بن ابراهیم، عن ابیه، عن سعد، عن علی بن موسى الرضا علیهما السلام. قال: «یا سعد عندکم لنا قبر»؛ قلت: جعلت فداک، قبر فاطمة بنت موسى؟ قال: « نعم ! مَن زارَها عارفاً بحقِّها فله الجنة ». امام رضا علیه السلام خطاب به سعد فرمودند: ای سعد! در نزد شما از ما اهل بیت قبری است. عرضه داشتم: فدای شما شوم! منظورتان قبر فاطمه دختر موسی است؟ حضرت فرمود: بله؛ هر کس او را زیارت کند در حالی که به حق وی معرفت داشته باشد برای او بهشت است. اینکه تمامی شیعیان را شفاعت می کند نشان از وسعت روحی ایشان است. زیرا هر شفاعت کننده ای نیز به اندازه مقام خویش قادر است دیگران را شفاعت نماید و این وسعت شفاعت از سوی فاطمه معصومه علیهاالسلام نشان از وسعت مقام و منزلت ایشان نزد خداوند دارد جایگاه حضرت معصومه علیهاالسلام تا این حد است که اگر کسی با معرفت به وی او را زیارت کند اهل بهشت است. همانگونه که حضرت علی بن موسی الرضا در زیارتنامه خواهرشان چنین می فرمایند: « و ان لا تَسلُبنا معرفتکم » از خداوند می خواهد که معرفت نسبت به فاطمه معصومه علیهاالسلام را از ایشان نگیرد. یعنی گویا معرفت به ایشان همان معرفت به اهل بیت علیهم السلام است که از شرایط سعادت ابدی است.
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝
ج.کریمه اهل بیت (علیها السلام) نمونه کامل زهد، تقوا، عفاف، عبادت و نهایت ارادت و معرفت در حق امام زمان خویش بود و در معنویت به چنان جایگاهی رسید که امام رضا (علیه السلام) لقب «معصومه» را به ایشان عطا کرد و پس از رحلت خواهرش فرمود: «من زار المعصومه بقم کمن زارنی؛هر فردی معصومه (علیه السلام) را در قم زیارت کند، همانند کسی است که مرا زیارت کرده باشد».
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝
از زبان باب المراد عَنِ ابْنِ الرِّضَا علیه السلام قَالَ: « مَنْ‏ زَارَ قَبْرَ عَمَّتِی‏ بِقُمَّ فَلَهُ الْجَنَّةُ ». حضرت محمد بن علی الجواد علیهماالسلام درباره زیارت عمه شان فاطمه معصومه علیهاالسلام فرمودند: هر کس قبر عمه ام را در قم زیارت کند بهشت برای اوست.
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝
جایگاه معنوی حضرت فاطمه معصومه علیها السلام «سعادت و کمال حقیقی» جز با گذر از تنگناهای نفسانیات و رسیدن به قلّه بلند معنویت، امکان پذیر نیست و حضرت فاطمه معصومه (علیها السلام) این راه را با سربلندی طی کرد. القاب این بانوی گران قدر عبارت است از: معصومه، کریمه اهل بیت، طاهره، حمیده، برّه، رشیده، تقیه، رضیه و مرضیه. همه این القاب بر اثر سلوک و مقام والای معنوی، به ایشان نسبت داده شده است. حضرت فاطمه معصومه (علیها السلام) علاوه بر شرافت خانوادگی و ذاتی، در عرصه های ایمان و عمل نیز ممتاز و سرآمد بود. او از معنویت وصف ناپذیی بهره داشت و جان پاکش به دانش و بینش و ایمان و اخلاص چنان آراسته بود که مقام معنوی ایشان، چه در زمان حیات و چه پس از آن، در میان اهل بیت شناخته شده بود. با بررسی روایاتی که درباره حضرت رسیده، به خوبی می توان به جایگاه معنوی ایشان پی برد.
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝
عبادت حضرت فاطمه معصومه علیها السلام براساس آیات قرآن کریم، هدف از آفرینش انسان «عبادت و بندگی خداوند» بیان شده است. انسان های کامل و کسانی که این هدف را به درستی شناخته اند، در راه عبادت و تقرب به درگاه الهی می کوشند و بهترین لحظات زندگی را زمان عبادت و راز و نیاز به درگاه خداوند متعال می دانند. درباره چگونگی عبادت های حضرت فاطمه معصومه (علیها السلام) اطلاع چندانی در دست نیست، اما عبادت و راز و نیازهای حضرت در مدت اقامت در قم، به گونه ای بود که عبادتگاه آن حضرت را «بیت النور» نامیدند و باقی ماندن این مکان از سال 201 هجری تا امروز، گواه نورانیت و صفای ممتاز آن حضرت در ارتباط با خداست. این مکان اکنون در کنار مدرسه ستیه، در محله میدان میر، قرار گرفته است.
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝
عصمت حضرت فاطمه معصومه علیها السلام یکی از مهم ترین مراتب معنوی که حضرت فاطمه معصومه (علیها السلام) به آن دست یافت، مقام «عصمت» بود، تا آنجا که یکی از القاب وی به این ویژگی اش اختصاص یافت. و عموم محققان و محدثان از وی به نام «معصومه» یاد کرده اند. اصل مقام «عصمت» به پیامبران، امامان و فرشتگان تعلق دارد و آنان از هر گناه و خطای عمده و سهوی به دور هستند. بالاترین نوع عصمت به پیامبر، امامان و حضرت فاطمه زهرا (علیها السلام) تعلق دارد و در مراتب بعدی، سایر اولیای الهی قرار دارند. بزرگانی مانند: حضرت زینب، حضرت ابوالفضل و حضرت فاطمه معصومه (علیها السلام) در این مرتبه قرار می گیرند. کریمه اهل بیت (علیها السلام) نمونه کامل زهد، تقوا، عفاف، عبادت و نهایت ارادت و معرفت در حق امام زمان خویش بود و در معنویت به چنان جایگاهی رسید که امام رضا (علیه السلام) لقب «معصومه» را به ایشان عطا کرد و پس از رحلت خواهرش فرمود: «من زار المعصومه بقم کمن زارنی؛(4) هر فردی معصومه (علیه السلام) را در قم زیارت کند، همانند کسی است که مرا زیارت کرده باشد». این بانوی گرامی در زمان حیات، به «فاطمه کبرا» مشهور بود و سخن فوق پس از رحلت، اشاره به مقام عصمت آن حضرت دارد. صفات و مضامین عالی که در «زیارت نامه» ایشان وجود دارد، همگی از مقام والای معنوی حضرت خبر می دهد.
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝
امام رضا (ع) و لقب معصومه حضرت فاطمه معصومه (س) بانویی بهشتی، غرق در عبادت و نیایش، پیراسته از زشتی ها و شبنم معطر آفرینش است. یکی از دلایل «معصومه» نامیدن این بانو،این است که عصمت مادرش حضرت زهرا (س) در او تجلی یافته است. بر اساس پاره ای از روایات، این لقب از سوی امام رضا (ع) به این بانوی والامقام اسلام وارد شده است؛ چنان که فقیه بلند اندیش و سپید سیرت شیعه، علامه مجلسی (ع) در این باره میگوید: امام رضا (ع) در جایی فرمود: «هرکس معصومه را در قم زیارت کند، مانند کسی است که مرا زیارت کرده است».
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝
پاسخ به یک سوال دراینجا این سوال مطرح می شود که مگر غیر از پیامبران وچهارده معصوم ، معصوم دیگری نیازداریم ؟ پاسخ : مقام عصمت که عالی ترین مقام معنوی وپاکی است درجاتی دارد ودروهله اول بردوگونه است : 1- معصوم از خطا 2- معصوم از گناه ، حضرت معصومه همانند حضرت زینب (علیهاالسلام ) دریکی از درجات عصمتند گرچه دردرجات چهارده معصوم ( علیه السلام ) نباشد زیرا چهارده معصوم ( علیه السلام ) علاوه برعصمت ازگناه عصمت از خطا نیز دارند .
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝
حضرت معصومه علیهاالسلام ؛ تجلّی حضرت زهرا علیهاالسلام زیارت مخصوص پس از حضرت فاطمه زهرا (علیها السلام)، به جز حضرت معصومه (علیها السلام) درباره هیچ یک از بانوان اهل بیت از ناحیه امامان معصوم (علیهم السلام) زیارتی وارد نشده است. با آنکه بسیاری از بدن های امام زاده ها در مناطقی از ایران مدفون شده بود و مردم آن مناطق با حضرت رضا (علیه السلام) ارتباط داشتند، اما آن حضرت درباره هیچ یک از آنها زیارتی بیان نفرمود و این «فضیلت» فقط از آن حضرت فاطمه معصومه (علیها السلام) است که امام رضا (علیه السلام) درباره ایشان «زیارت نامه» ای پر محتوا را صادر کرد. نثر بسیار متقن و لبریز از معارف الهی و نصّ استوار این «زیارت نامه» و مقایسه آن با زیارت نامه هایی که غیر معصوم (علیه السلام) بیان کرده است، نشان می دهد که امام معصوم این «زیارت نامه» را صادر کرده است.
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝
پدرش به فدایش یکی از فضایل حضرت زهرا (علیهاالسلام ) این است که پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم ) درموارد متعدد درشان او فرمود فداها ابوها ؛ پدرش به فدایش باد این تعبیر بیانگر اوج مقام ارجمند حضرت زهرا (علیهاالسلام ) است که پیامبر معصوم درشان او گفته است . امام کاظم علیه‏السلام نیز زمانی که حضرت معصومه علیهاالسلام خردسال بود، سه بار فرمود: «پدرش به قربانش گردد». در صفحه قبل به آن اشاره شد.
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝
دفاع از ولایت و امام زمان خود یکی دیگر از شباهت‏ های حضرت معصومه علیهاالسلام به حضرت زهرا علیهاالسلام این است که حضرت زهرا علیهاالسلام برای اثبات ولایت حضرت علی علیه‏السلام ، آن چنان دفاع کرد که جان خود را فدا نمود و در جوانی به شهادت رسید؛ حضرت معصومه علیهاالسلام نیز برای حمایت از ولایت برادرش امام رضا علیه‏السلام ، از مدینه به سمت خراسان حرکت کرد و در نیمه راه، در قم به شهادت رسید.
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝
2810
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2790
2778
2791
2779
2792
داغ ترین های تاپیک های امروز