2777
2789
عنوان

** سوالات و تبادل نظر مادرهای بهار 90 **

| مشاهده متن کامل بحث + 209452 بازدید | 4489 پست
براش غذای جدید درست کن کنار غذاهای قبلی اگه یه قاشق هم ازشون بخوره خوبه کم کم ذائقه ش عادت میکنه برای اینکه گرسنه نمونه هم میتونی بعدش از همون قبلیا که دوست داره بدی یا توی سوپش مواد جدیدو کم و یکی یکی اضافه کنی که طعمش غالب نباشه متوجه تغییرش شه

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 



30 راهکار ساده برای رشد و سلامت کودکان
دنیای سلامت
ماهنامه تخصصی در زمینه پزشکی و پیرا‌پزشکی
سال هفتم شماره ‌78 اسفند‌90

به علت رشد سریع نوزادان و شیرخواران، توجه به رشد جسمانی و روانی و افزایش بهره هوشی آنها از هنگام بارداری مادر تا دوسالگی، اهمیت ویژه‌ای دارد و توجه هم‌زمان به هر دو بُعد، باعث افزایش رشد جسمی و روانی کودکان می‌شود.

1- مادران قبل از حاملگی باید به فعالیت طبیعی غده تیروئید خود توجه داشته باشند و در صورت کم‌کاری تیروئید، تحت درمان قرار گیرند. همچنین بررسی کم‌خونی توصیه می‌شود. در این زمینه بهتر است در ماه‌های اول حاملگی قرص اسید فولیک و آهن و در اواخر این دوران، به علت ذخیره آهن در جنین، کپسول آهن مصرف شود.

2- رژیم غذایی در دوران حاملگی شامل گوشت، تخم‌مرغ و حبوباتِ حاوی کولین، ماهی، روغن زیتون، به علت ذخیره اسیدهای چرب غیراشباع امگا 3 توصیه می گردد. امگا 3 در اواخر حاملگی و دوران شیردهی برای رشد مغزی نوزادان بسیار مفید است. همچنین ویتامین‌هایی که پزشکان توصیه می‌کنند، باید مصرف شود.

3- از نوشیدن قهوه و خوردن غذاهای Fast-Food و مصرف دارو بدون تجویز پزشک باید اجتناب گردد. مصرف میوه‌جات و لبنیات مفید است.

4- در زمان استراحت، از موزیک‌های آرامبخش و سنتی استفاده کرده و با جنین خود حرف بزنید و او را صدا کنید.

5- تغذیه با شیر مادر به علت اهمیت رشد جسمی و روحی شیرخواران در دو سال اول زندگی بسیار مفید بوده و وجود آنتی‌کورهای ضد بیماری‌های تنفسی، سرماخوردگی، گوارش، اسهال و استفراغ در شیر مادر و ارتباط عاطفی بین مادر و نوزاد از اهمیت خاصی برخوردار است.

6- واکسیناسیون اولیه نوزاد توسط شیر مادر و از بدو تولد صورت می‌گیرد. واکسیناسیون علیه بیماری‌های سل، هپاتیت، دیفتری، کزاز، سیاه‌سرفه، فلج و MML سرخک، سرخجه، (اوریون) به طور کامل و به منطبق با نمودار پایه رشد ماهیانه باید پیگیری شود.

7- غربالگری نوزادان، هیپوتیروئیدی و چهار بیماری دیگر، همچنین شنوایی‌سنجی جزء برنامه کشوری بوده و باید انجام شود.

8- رنگ پوست نوزاد در بدو تولد قرمزرنگ است. البته بعضی از آنها ممکن است زردرنگ باشند که از این نظر باید تحت نظر پزشک معاینه و کنترل شوند. در روزهای بعد، ممکن است برجستگی‌های کوچکی به اندازه ته سنجاق در سطح پوست صورت ظاهر شود. این برجستگی‌ها را میلیا می‌گویند که به درمان خاصی نیاز ندارد. گاهی هم کبودی سیاهرنگی به نام لکه کبودی در پشت باسن نوزاد دیده می شود که تا شش ماهگی از بین می‌رود.

9- لرزش چانه و زانوها: بعضی نوزادان، در حال بیداری و فعالیت، دچار لرزش‌هایی در چانه یا زانوها هستند که به علت عدم تکامل سیستم عصبی است و به تدریج طی چند ماه برطرف می‌شود؛ اما چنانچه نوزاد در حال خواب دچار لرزش شدید بود، با احتمال تشنج باید مورد معاینه پزشک قرار گیرد.

10-گرفتگی بینی: در هوای خشک، ترشحات بینی نیز خشک و باعث گرفتگی بینی نوزاد می‌شود؛ به همین دلیل، گاهی صدای خس‌خس سینه نیز احساس می‌گردد. برای جلوگیری از گرفتگی بینی، آن را با قطره سرم نمکی رقیق تمیز کنید. درجه حرارت اتاق نوزاد بهتر است 22 درجه سانتی‌گراد باشد و اگر هوای اتاق خشک است، با جوش آوردن سماور یا وسایل دیگر، در مدت زمان کوتاه بخار آب در اتاق نوزاد به وجود آورید.

11-عطسه و سکسکه: بیشتر نوزادان به سادگی و پی در پی عطسه می‌کنند که این عطسه نشانه سرماخوردگی نیست و به دلیل ورود گرد و غبار یا هوای خشک به داخل بینی و یا ترشحات داخل بینی و تحریک داخل بینی است. در بعضی نوزادان وقتی گریه می‌کنند، مایع شفافی زیادتر از معمول از بینی خارج می‌شود. هنگام سرماخوردگی نیز باید با دستمال نرم و مرطوب ترشحات بینی پاک شود این ترشحات، به خصوص قبل از شیر دادن تخلیه گردد. در صورتی که ترشحات بینی غلیظ، سبزرنگ یا زردرنگ باشد، به علت عفونت بینی است و نیاز به درمان دارد. سکسکه نیز تحریک عصبی است که سبب انقباض دیافراگم می‌شود و اهمیت خاصی ندارد.

12- پاهای نوزاد بعد از تولد: پاهای نوزاد در رحم مادر کاملاً جمع است؛ بنابراین بلافاصله بعد از تولد نمی‌توان پاهای او را دراز کرد. بهتر است مادر چند روز پاهای او را بپوشاند تا بتواند پاهای خود را دراز کند. نوزاد در ماه‌های اول و دوم پاهایش را دراز خواهد کرد. توصیه می‌شود نوزادان را قنداق نکنید و بررسی در رفتن مادرزادی مفصل ران در نوزادان توسط پزشکان نیز انجام ‌شود.

13- سرماخوردگی نوزادان: سرماخوردگی عبارت است از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی توسط ویروس‌ها در اثر تماس با افراد سرماخورده. توصیه می‌شود نوزادان با افرادی که دچار سرماخوردگی هستند، تماس نداشته باشند. نوزاد را نباید در اتاق گرم یا پوشاندن زیاد یا قنداق کردن گرم نگاه داشت. گرمای بدن نوزاد را می‌توان با دست گذاشتن روی قفسه سینه او حس کرد. سرد بودن دست و پا نمایانگر درجه حرارت بدن نیست و می‌توان با دستکش و جوراب او را گرم کرد. در صورت سرماخوردگی و ترشح بینی، درمان سرماخوردگی انجام شود.

14-اجابت مزاج: نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، اجابت مزاج شل و زردرنگ به تعداد دفعات شیر خوردن (5-6 بار) با مقدار کم دارند که اسهال نیست و جای نگرانی ندارد.

15-قولنج شکمی: در اغلب نوزادان درد شکمی همراه با نفخ شکم و دفع گاز هنگام غروب و شب تا سه‌ماهگی دیده می‌شود. در این زمینه داروها کمتر تأثیر دارند. مصرف عرق نعناع 1-2 قاشق چایخوری بلامانع است و بعد از سه‌ماهگی به تدریج بهبود می‌یابد.

16- کودکان خود را از دوران نوزادی ماساژ دهید. این کار باعث ارتباط جسمی و عاطفی و تقویت احساس عشق و علاقه و همچنین رشد عزت نفس و اعتماد به نفس در آنها می‌شود. ماساژ در بهبود قولنج شکمی نیز مؤثر است.

17-موسیقی: موسیقی روی مادران شیرده و شیرخواران تأثیر بسیار خوبی دارد. موزیک آرام همراه با تصویرهای دلنواز طبیعت و CD‌های آموزشی مناسب از دوسالگی برای شیرخواران بسیار مفید است.

18-نوزادان کم‌وزن و نارس: نوزادان کم‌وزن و نارس، به‌خصوص در زایمان سزارین، با وزن کمتر از دو کیلوگرم به علت عدم تکامل سیستم عصبی معمولاً بیشتر می‌خوابند و در مکیدن ضعف دارند. با توجه به این موضوع، تغذیه آنها با شیر مادر هر 5/1- 2 ساعت و با گذاشتن انگشت زیر چانه نوزاد و کمک به مکیدن ضروری است تا خوب وزن بگیرند.

19-تغذیه مادران شیرده: در دوران شیردهی مادر باید تغذیه خوبی داشته باشد. مواد مغذی شامل: گوشت قرمز، مرغ و ماهی، روغن زیتون، لبنیات و انواع میوه‌جات و سبزی‌ها و سالاد در رژیم غذایی و قرص مولتی ویتامین و آهن نیز توصیه می‌گردد.

20-غذای تکمیلی شیرخواران : از روز پانزدهم تولد، روزانه 25 قطره ویتامین A+D و در پایان شش‌ماهگی تا دوسالگی، 15 قطره آهن باید به کودک داده شود و از پایان شش‌ماهگی غذای تکمیلی با غذاهای ساده، مثل حریره بادام، فرنی، سوپ، پوره میوه‌جات و... به تدریج به غذای کودکان اضافه گردد. سوپ ماهیچه از ابتدا و زرده تخم‌مرغ از 8 ماهگی و شیر پاستوریزه از یکسالگی به بعد به رژیم غذایی اضافه می‌شود. غذای شیرخوار باید خوشمزه و دارای ارزش غذایی باشد و با اجبار به او داده نشود. میان‌وعده‌ سالم و از دادن تنقلات مانند چیپس و غذاهای آماده خودداری شود.

21- با کودکان به طور مستقیم و چشم در چشم صحبت کنید. اسامی و عکس‌ها را نام ببرید و در مقابل او نگهدارید. همچنین، او را با هدیه‌های مخصوص تشویق کنید.

22-به کودکان اجازه آزادی حرکت بدهید. بگذارید کنجکاوی غریزی‌شان را همواره به کار برند. فرق بین اشیا را با پرسش و پاسخ درست به آنها بیاموزید. کودکان آموزش اجباری را دوست ندارند؛ پس هنگامی که احساس خستگی کردند آموزش را قطع کنید.

23- با کودک خود بازی کنید. شرکت در بازی‌های گروهی، مهارت‌های اجتماعی کودک را افزایش می‌دهد. هنگام بازی و صحبت کردن صداهای اضافی رادیو و تلویزیون را قطع کنید.

24- به درخواست‌های کودکان پاسخ دهید. تکرار ارتباط‌ها نورون‌های مغز کودک را تقویت می‌کند. کتابی را در صورت درخواست چندین بار بخوانید. وقتی کودک توضیح یا نام چند کار را می‌پرسد، برای او به وضوح شرح دهید.

25- در تربیت کودک انضباط همراه با محبت فراوان داشته باشید و هرگز به او نگویید تو چیزی نمی‌فهمی؛ زیرا اگر آن را باور کند، حرف شما تحقق پیدا می‌کند!

26-وقتی کودک خسته شد، موقع استراحت و خواب است. برحسب سن، بین 8-12 ساعت خواب در شبانه‌روز برای او مناسب و مفید است.

27-رشد حرکتی کودک: شیرخوار در شش‌ماهگی کم‌کم شروع به نشستن می‌کند. یکسالگی آغاز ایستادن و در 13 ماهگی چند قدم بر می‌دارد. کمک والدین در انجام این حرکات مفید است. شش‌ماهگی همچنین آغاز رویش دندان‌هاست و تا دوسالگی به تدریج بیست دندان دارد.

28-نظم و آموزش توالت رفتن

کودک از یکسالگی کلمات بابا و مامان را بیان می‌کند و کمک مادر و تکرار کلمات توسط مادر در نظم و آموزش بیان بسیار مؤثر است. آموزش توالت رفتن و کنترل آن از سه‌سالگی باید با رفتار مناسب انجام گیرد. اجبار می‌تواند نظافت کودک را به تأخیر بیندازد.

29-قد و وزن در دوران شیرخوارگی

شیرخواران در دو سال اول زندگی، به‌خصوص ماه‌های اول، رشد وزنی و قدی زیادی دارند:

صفر تا سه‌ماهگی روزانه 30 گرم

4-6 ماهگی روزانه 20 گرم

7-12 ماهگی روزانه 15-20 گرم

به این ترتیب، کودک در یکسالگی باید تقریباً 10 کیلوگرم و در دوسالگی 12 کیلوگرم وزن داشته باشد.

قد نوزاد در بدو تولد معمولاً 50 سانتی‌متر، در یکسالگی 75 سانتی‌متر، دوسالگی 85 سانتی‌متر، سه‌سالگی 95 سانتی‌متر و در چهارسالگی 100 سانتی‌متر است.

30-و در نهایت اینکه، در مواقع ناراحتی و افسردگی با کودکان خود به مهمانی و گردش در پارک‌ها بروید و در شادی آنها سهیم شوید.
برای حاجتم یه صلوات میفرستی خیلی ممنونم التماس دعا
دوست جونام امروز چکاپ برای 11 ماهگی آراد بودم :

1. در مورد پستونک پرسیدم که از یکسالگی میتونم آراد رو از پستونک بگیرم گفت بله و بهترین موقع هستش .
2. برای واکسن یک سالگی هم پرسیدم که باید قبلش بهش استامینوفن بدم گفت نه واکسنش تب آور نیست.
3. پرسیدم که بلدرچین تو غذا های آراد اضافه کنم گفت نه چون اطمینانی بهشون نیست و شاید با مریضی مرده باشن و الان اونها رو میفروشن به همین خاطر گفت ترجیحا بلدرچین نده
4. به دادن کشک ، دوغ و ماست به نی نی ها هم خیلی تاکید داشت
دانی که زآدمی چه ماند پسِ مرگ ، عشق است و محبت است و باقی همه هیچ
سلام مامانای گل.خدا قوت
یک سوال دارم : آیا شما هم رسم دارید عید اول نی نی های گلتون ماماناتون عیدی برای نی نی هاتون بفرستن ؟
من امشب تازه فهمیدم که خانواده شوشو رسم دارن اولین عیدی نوه را مادربزرگ مادری باید عیدی کامل مثل عیدی عروس بفرستن
رسم شما چی هست ؟ ماماناتون میخوان این کار را انجام بدهند ؟
شامل چه چیزهایی میشه ؟
واااااااااااااااای من نمیدونستم حالا دیر نیست ؟باید چی ها تهیه کنند مامانم ؟
سلام مامانای گل.خدا قوت
یک سوال دارم : آیا شما هم رسم دارید عید اول نی نی های گلتون ماماناتون عیدی برای نی نی هاتون بفرستن ؟
من امشب تازه فهمیدم که خانواده شوشو رسم دارن اولین عیدی نوه را مادربزرگ مادری باید عیدی کامل مثل عیدی عروس بفرستن
رسم شما چی هست ؟ ماماناتون میخوان این کار را انجام بدهند ؟
شامل چه چیزهایی میشه ؟
واااااااااااااااای من نمیدونستم حالا دیر نیست ؟باید چی ها تهیه کنند مامانم ؟
سلاااااااااااااااااااااام به مامانایی که نی نی شهریوری دارن
راستش من این کلوپو افتتاح کردم که ببینیم چی کار کنیم که نی نی هایه باهوشتر
زرنگتر
سالمتر و بهتر داشته باشیم
بعد هم در مورد غذاهاایی که براشون درست کنیم که بخورن بحرفیم

لطفا اگه قاطعانه تصمیم گرفتین که عضو این کلوپ بشین درخواست بزارین تا براتون دعوت نامه بفرستم

من همیشه تو کلوپم هستم یعنی سعی میکنم که باشم
اومدیمن صدام بزنین میام
اگرنه بیام براتون دعوت نامه میفرستم
قربون همتون

مرسی عزیزان http://www.ninisite.com/clubs/chat.asp?clubID=13644&Chat
سلام نوشین جان
خوب اونا رسم دارن واسه خودشون. هر وقت این حرف را زدن، خیلی ریلکس بگو : نه ما از این رسما نداریم!!!!!!!!!!!!! تموم شد رفت. والا در مورد خود من، مادر شوهرم کوچکترین رسمی که به ضرر جیبشون باشه نه در مورد عروس و پسراش داره و نه در مورد دختراش. اما به خانواده من که برسه توقعها داره بیا و ببین. گرچه خانواده من هیچوقت ذره ای کم نذاشتن اما من حرصم میگیره
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2790
2778
2791
2779
2792
پربازدیدترین تاپیک های امروز
داغ ترین های تاپیک های امروز
توسط   دخترپاییزی8608  |  3 ساعت پیش
توسط   مهدیهامو  |  5 ساعت پیش