2777
2789
اپیدورال روشی برای کاهش درد در زایمان

این روش، تزریق داروی بی‌حسی به قسمتی از گودی کمر شما، با استفاده از یک سوزن خمیده و توخالی است. سوزن از میان مهره‌های پشت شما می‌گذرد و به فضای بیرونی اطراف نخاع وارد می‌شود. یک لوله نازک و قابل انعطاف از درون سوزن رد می‌شود و سپس سوزن برداشته می‌شود. لوله نازک از قسمت پشت و شانه شما عبور داده شده و ثابت می‌شود.

اپیدورال چیست؟
این روش، تزریق داروی بی‌حسی به قسمتی از گودی کمر شما، با استفاده از یک سوزن خمیده و توخالی است. سوزن از میان مهره‌های پشت شما می‌گذرد و به فضای بیرونی اطراف نخاع وارد می‌شود. یک لوله نازک و قابل انعطاف از درون سوزن رد می‌شود و سپس سوزن برداشته می‌شود. لوله نازک از قسمت پشت و شانه شما عبور داده شده و ثابت می‌شود. متخصص بیهوشی، یک داروی بی‌حسی موضعی را (مشابه با آنچه در دندان‌پزشکی استفاده می‌شود) وارد لوله می‌کند تا نیمه پایینی بدن را بی‌حس و کرخت نماید. در حالت کلی، پاهای شما نیز بی‌حس می‌شوند. شما دیگر انقباض‌های خود را احساس نخواهید کرد. گاهی اوقات، این لوله به یک پمپ کوچک متصل می شود تا بتوانید مقدار داروی بی‌حسی موضعی که وارد بدنتان می‌شود را کنترل نمایید؛ یا پمپ به گونه‌ای آماده می‌شود که هر چند دقیقه یک‌بار، مقدار کمی از داروی بی‌حسی را به بدن شما وارد کند.
این روش چگونه عمل می‌کند؟
این روش دقیقا مشابه با همان داروی بی‌حسی موضعی عمل می‌کند که دندانپزشک هنگام کشیدن یا کار کردن روی دندان به شما تزریق می‌نماید. داروی بی‌حسی، اعصابی را بی‌حس می‌کند که جریان درد را از رحم و گردن رحم به مغز مخابره می‌کنند.
چه زمانی باید آن را مصرف کنم؟
از لحاظ تئوری، شما در هر مرحله از زایمان که باشید می‌توانید از اپیدورال استفاده نمایید، حتی در مرحله دوم که در حال تلاش برای بیرون راندن نوزاد هستید (هر چند در آن وضعیت معمولا از بیهوشی نخاعی استفاده می‌شود). با این حال، اکثر افراد ترجیح می‌دهند زمانی که گردن رحم به میزان 5 تا 6 سانتی‌متر متسع شده است و انقباض‌ها واقعا در حال شدید شدن هستند، از اپیدورال استفاده کنند. اگر گردن رحم به میزان 8 تا 9 سانتی‌متر متسع شده باشد، پزشک شما ممکن است بگوید که دیگر برای استفاده از اپیدورال دیر شده و به شما توصیه کند که بدون آن کار را ادامه دهید، زیرا نوزاد به زودی متولد خواهد شد.
مزایای اپیدورال چیست؟
درد در بیش از 90% از خانم‌ها به طور کامل از بین می‌رود.
شما کاملا به‌هوش باقی می‌مانید.
می‌تواند به کنترل فشار خون بالا کمک نماید.
می‌تواند کنترل زایمان، و اعتماد به نفس را به شما بازگرداند.
داروهای بی‌حسی موضعی امروزه دقیق‌تر از گذشته شده‌اند و شما ممکن است متوجه شوید که پاهایتان کاملا بی‌حس نیستند.
معایب اپیدورال چیست؟
ممکن است متوجه شوید تنها یک طرف از پایین‌تنه شما بی‌حس شده است، یا بخش کوچکی از شکم شما بی‌حس نشده است.
ممکن است موجب شود که احساس لرز کنید.
مجبور خواهید بود در تخت بمانید.
بایستی سرُم به بازوی شما وصل باشد. این بدان خاطر است که استفاده از اپیدورال در برخی خانم‌ها موجب می‌شود که فشار خون آنها پایین بیفتد، که شدیدا بر رسیدن جریان اکسیژن به نوزاد تأثیر می‌گذارد. این سرُم در واقع یک اقدام پیشگیرانه و مراقبتی است، که در حالت اورژانسی بتوان حجم خون شما را به سرعت افزایش داد تا فشار خون شما مجددا به حالت طبیعی بازگردد.
احتمالا یک سوند به مثانه شما وارد می شود تا ادرار در کیسه مخصوصی جمع آوری شود. استفاده از اپیدورال موجب می‌شود که احساس نکنید چه زمانی لازم است مثانه خود را تخلیه کنید، در نتیجه این کار باید به صورت اتوماتیک برای شما انجام شود.
ممکن است احساس کنید که هیچ کنترلی بر روند کار ندارید. سه لوله به بدن شما وارد شده است و اگر اثر داروی بیهوشی در مرحله دوم زایمان هنوز از بین نرفته است باید به شما گفته شود که چه زمانی کودک را به بیرون فشار بدهید. ماما و پزشک شما به طور موثری روند زایمان را کنترل و مدیریت می‌کنند.
استفاده از اپیدورال می‌تواند طول مدت زایمان، خصوصا مرحله بیرون راندن نوزاد را افزایش دهد.
ضربان قلب کودک شما به طور پیوسته کنترل خواهد شد، که این کار با بستن یک مبدل الکتریکی به شکم شما یا وصل کردن یک نمونه کوچکتر آن به جمجمه نوزاد انجام خواهد شد.
احتمال اینکه نیاز به استفاده از فورسپس یا ونتوز پیدا کنید بیشتر می‌شود، زیرا استفاده از اپیدورال غالبا منجر به این می‌شود که نوزاد نتواند در بهترین حالت برای زایمان قرار گیرد.
اگر سوزن اپیدورال از محوطه مخصوص تزریق این دارو رد شود، پس از بیرون آوردن لوله، مقداری مایع مغزی- نخاعی از محل ورود لوله به بیرون ترشح خواهد کرد. این مایع، نقش ضربه‌گیر و محافظت کننده را برای مغز دارد و خروج حتی مقدار اندکی از آن نیز می‌تواند منجر به بروز سردرد شدید در شما شود. روش درمان این عارضه معمولا بدین صورت است که مقدار کمی خون از بازوی شما گرفته می‌شود (احتمالا یک روز پس از تولد نوزاد) و به پشت شما تزریق می‌شود تا منفذ ایجاد شده توسط سوزن اپیدورال بسته شود.
برخی از خانم‌ها، پس از استفاده از اپیدورال، برای دفع ادرار با مشکل مواجه می‌شوند.
شما ممکن است نتوانید از اپیدورال استفاده کنید! برخی از بیمارستان‌ها، اپیدورال را در تمام ساعات شبانه‌روز ارائه نمی‌دهند. در برخی از بیمارستانها هم اصولا از این روش استفاده نمی شود یا با نظر پزشک متخصص بیهوشی و تنها در برخی شرایط مورد استفاده قرار می گیرد.
در زایمان خانگی نمی‌توان از اپیدورال استفاده کرد.
چند نکته مفید و مهم:
سعی کنید در طول مدتی که متخصص بیهوشی در حال تنظیم و وصل کردن دستگاه اپیدورال است، کاملا بی‌حرکت باشید. در این مدت، به پهلوی خود دراز کشیده‌اید یا اینکه در لبه تخت نشسته و به طرف جلو خم شده‌اید. بر تنفس خود تمرکز کنید. در مرحله دم، هوا را به صورت عمیق از طریق بینی به درون ریه‌ها بفرستید، و بازدم را به آرامی از طریق دهان خارج نمایید. دست همسر یا همراه خود را بگیرید و به چشمان هم خیره شوید.
با پزشک یا مامای خود درباره امکان اینکه اپیدورال در مرحله دوم زایمان (که می‌خواهید نوزاد را به دنیا بیاورید) استفاده نشود، صحبت کنید. اگر بتوانید انقباض‌ها را حس کنید می‌توانید نوزاد را به طرز موثرتری به طرف بیرون فشار دهید.
تا شقایق هست زندگی باید کرد

یکسال پیش هیچ امیدی نداشتم، همه روش ها رو امتحان کردم تا اینکه بعد از کلی درد کشیدن از طریق ویزیت آنلاین و *کاملاً رایگان* با تیم دکتر گلشنی آشنا شدم. خودم قوزپشتی و کمردرد داشتم و دختر بزرگم پای پرانتزی و کف پای صاف داشت که همه شون کاملاً آنلاین با کمک متخصص برطرف شد.

اگر خودتون یا اطرافیانتون دردهایی در زانو، گردن یا کمر دارید یاحتی ناهنجاری هایی مثل گودی کمر و  پای ضربدری دارید قبل از هر کاری با زدن روی این لینک یه نوبت ویزیت 100% رایگان و آنلاین از متخصص دریافت کنید .

سلام منم همین طور تازه هفته 34 تموم شده. چه جالب.!
حقیقتش من از طبیعی می ترسم. هم از دردش هم نگران نی نی ام. به نظرم زایمان سزارین مطمئن تره.
شما چی؟
اندکی صبر سحر نزدیک است...
ى‌حسى نخاعى چند عارضه دارد که شایع‌ترین آنها که بیشتر در بیماران جوان دیده مى‌شود، سردرد است. شیوع سردرد هنگامى که از یک سوزن شماره ۲۵ استفاه مى‌شود، فقط ۱% مى‌باشد.اما اگه از یک سوزن با سایز بزرگ استفاده بشه آمار این سردرد 50% خواهد بود

بعضی ها معتقدند که یکی از علل کمردرد های بعد از زایمان که شایع هم هست... استفاده از این روشها است... و حتی چند مطالعه هم صحت گفته های آنها را تائید کرد... اما مطالعات جدیدتر هیچ ارتباطی را بین این دومسئله پیدا نکرد

آسیب های عصبی ناشی از بی دردی نخاعی بسیار نادر است...و اگه چیزی هم رخ داده به علت مسائل ناشی از موقعیت بدنی است
...اینها اونقدر کم هستند که آمار نشون داده که از هر 10هزار زائو ای که از این روشها استفاده کرده اند فقط 19 مورد دچار مشکلاتی از قبیل تجمع خون در نخاع - التهاب و چسبندگی اعصاب اون قسمت( آرکنوئیدیت) - احساس درد و ناراحتی ریشه اعصاب ( نروپاتی )... می گردند

مسلما هر روشی مزایا و مشکلاتی دارد... اما استفاده ای که از این روش بدست میاد خیلی بیش تر از چند مورد نادر عارضه آن است و به اصطلاح کفه ترازو به انجام دادن آن سنگینی میکند. البته میزان تجربه پزشک بیهوشی کننده هم رل مهمی در رخ ندادن همان چند مورد عارضه نادر دارد...
رتباط میان بی‌حسی نخاعی و کاهش تغذیه نوزاد با شیر مادر

طبق یک تحقیق، زنانیکه هنگام زایمان، شیوه بی‌حسی اپیدورال (بی‌حسی نخاعی) را انتخاب می‌کنند نسبت به زنانیکه هیچ دارویی دریافت نمی‌کنند برای شیردادن به نوزاد خود با مشکلات بیشتری روبرو می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از سیدنی، در این مطالعه که در استرالیا انجام شد و یکی از بزرگترین مطالعات از نوع خود است، دیده شد زنانیکه در جریان وضع حمل برای بی‌حس کردن پایین تنه خود تحت بی‌حسی اپیدورال قرار گرفتند، برای شیردادن به نوزاد خود در روزهای پس از تولد با مشکلات بیشتری روبرو بودند.

احتمال کنار گذاشتن تغذیه با شیر مادر در نوزادان مادرانی که هنگام زایمان بی‌حسی اپیدورال شده بودند نسبت به مادرانی که هیچ نوع بی‌حسی دریافت نکرده بودند، دو برابر بود.

در این تحقیق که در "مجله بین‌المللی تغذیه با شیر مادر" (‪Journal‬ ‪ International Breastfeeding‬چاپ شده است بیش از یک هزار و ‪ ۲۰۰‬زن در سراسر استرالیا مورد مطالعه قرار گرفتند.

"سیراندا توروالدسن" محقق و متخصص همه‌گیرشناسی در دانشگاه سیدنی گفت:
در این مطالعه دیده شد که بیشتر زنان (‪ ۹۳‬درصد) در هفته اول تولد نوزاد، به آنها شیر می‌دهند.

با این وجود میان مادرانی که اپیدورال شده بودند با مادرانی که در شیردهی مشکل داشتند، رابطه قابل توجهی وجود داشت.

در این مطالعه با در نظر گرفتن سایر عوامل دیده شد که ‪ ۷۲‬درصد از زنانیکه در جریان زایمان بی‌حس نشده بودند کودکانشان را مدت شش ماه با شیر خود تغذیه کردند که این شمار با تنها ‪ ۵۳‬درصد از زنانیکه "پتیدین" و یا اپیدورال دریافت کرده بودند، قابل مقایسه بود.

توروالدسن گفت: بسیاری از زنانیکه در جریان زایمان اپیدورال دریافت می‌کنند در ارتباط با تغذیه نوزادانشان با شیر خود هیچ مشکلی نخواهند داشت. اما این داروها می‌تواند نوزادانشان را در چند روز اول تولد خواب آلود کند و به مشکلاتی در ارتباط با مکیدن سینه منجر می‌شود
راستش دکتر من گفت به نفع خودت و خصوصا کودکت که زایمان طبیعی داشته باشی چون وقتی کودک از کانال زایمان رد می شه سیستم بدنش و سرش جا می افته
اما من از رفتار پرستارا و ماماها موقع زایمان می ترسم تو میلاد پرونده داشتم اما اینقدر بد شنیدم که می خوام برم زایشگاه سمیه (زینب)
عزیزم سزارین هم درد داره ... فرقی نمی کنه یکی قبلش است یکی بعدش...

اما طبیعی زایمان کردن در بیمارستان هدایت .... خوب بود بد نبود حداقل پرستارهای خیلی خوبی داشت پولکی نبودند...

اما یه روش خیلی خوب بهت بگم تا می تونی برو حموم همین حمام کردن باعث کمتر شدن درد در زایمان می شه بعد تا وقتی که دردت شروع نشده سعی کنن بهت آمپول فشار را نزنن... این طوری خیلی بهتره می تونی

قشنگی زایمان طبیعی اینکه نی نی را بلافاصله بعد از به دنیا آمدن می زارن روی شکمت و گرماشو می تونی حس کنی

خیلی لحظه قشنگی است به تمام دردها می ارزه
سلام
من زایمان اپیدورال داشتم و کاملا هم راضی هستم.بهترین زایمان ممکن رو داشتم.کاملا به هوش بودم و درد زایمان طبیعی رو هم نداشتم.یونسم رو هم به محض تولدش دیدم و هم اولین صدای قشنگش رو شنیدم.حالتهای بد بعد از بیهوشی رو هم نداشتم.خیلی خوب بود.به شرط اینکه دکتر بیهوشیتون خوب باشه به همه مادرای آینده پیشنهاد میکنم به این طریق بی حسی بگیرن. پسرم هم راحت شیرم رو خورد و تا الان هم که 1 سال و 5 ماهشه فقط شیر خودم رو خورده و حتی یک شیشه شیرخشک هم نخورده
https://www.ninisite.com/discussion/thread.asp?threadID=67346&postID=3170891 سلام من هم به روش ا ...

سلام مامان ویانا جان

خودت خواستی انجام بدی یا دکترت گفت؟ راضی بودی؟ هزینه اپیدورال چطوره ؟ 

راستش من برای بار اول که اپیدورال شنیدم، یه زایمان داشتم،طبیعی، فوق العاده وحشتناک بود، من بیشتر عذابم بعد از زایمانم بود ، یکماه نمیتونستم تکون بخورم بخاطر بخیه هام ، اگر از همچین چیزی اطلاع داشتم انجام میدادم

سلام من زایمان اپیدورال داشتم و کاملا هم راضی هستم.بهترین زایمان ممکن رو داشتم.کاملا به هوش بودم و د ...

کدوم بیمارستان بودین شما؟ اسم دکترتون و متخصص بیهوشی هم می گین لطفا؟

مدیر پیج tutoring_room@ آموزش زبان انگلیسی