2777
2789
عنوان

پاسخگویی به سوالات شرعی

| مشاهده متن کامل بحث + 48439 بازدید | 3155 پست

بانو جان يه مسئله اى

اون اينكه دين خدا هرگز درش تغييرى نيست ولى من فكر مى كنم در مورد اصول دين هست.

خدا هميشه يكى و پيامبران و معجزات مشخص و قيامت و بازگشت به خدا قطعى بدون تغيير هست . ولى احكام قابل تغيير بر اساس زمان و مكان هست و اتفاقا اين رو فقها بايد تشخيص بدن با توجه به وضعيت جامعه. چون احكام اصول دين نيست. حتى نماز مثلا نماز در شرايط سفر شكسته مى شه و يا روزه بر مسافر واجب نيست.

مثلا حكم تؤتون و تنباكو كه زمان نياز حرام اعلام شد ولى در حال حاضر سيگار و قليون حرام نيست.

به نظر من شرايط اجتماعى آب و هوايى و علمى جامعه رو حكام اثر مى گذاره. تا ٢٠ سال پيش هيچ مرجع تقليدي سن تكليف دختران رو بيش از ٩ سال نمى دونستن ولى در طى ٢٠ سال گذشته خيلى فقها متوجه شدن در ايران دختر ٩ ساله با عربستان فرق داره و سن تكليف رو بالا بردن.

پس فقها اگر بخوان خيلى حكم ها تغيير مى كنه بنا بر شرايط انسان ها. اينكه خيلى از مسلمان ها وقتى اون فعاليت رو نمى بينن از طرف فقها پيروى شون كم مى شه. اين نظر من هست. خدا بر همه چيز آگاه تَر هست.

پدران و مادران عزیز با تمام وجودمان دوستتان داریم.
ببخشید فراموش کردم. یادتون نیست اون زمان صیغه نذر رو گفته بودید یا نه؟

اينجور گفته بودم:

خدايا اگر من اين امتحان مربوط به كار رو قبول بشم پولى كه بايد خرج كنم براى دوباره امتحان دادنش( اگه موفق نشم)  رو براى رضاى تو در راه رضاى تو به نيازمندان كمك مى كنم. يادم نيست گفتم كل پول يا يك پنجم. تو ذهنم كل پول بود تا اون يادداشت رو پيدا كردم. 

واينكه يادم نيست زمان گفته باشم. مثل ظرف ٣ ماه، ٣ سال، وقتى درامد پيدا كردم؟ اصلا يادم نيست .

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

بانو جان يه مسئله اى اون اينكه دين خدا هرگز درش تغييرى نيست ولى من فكر مى كنم در مورد اصول دين هست. ...

اصول دین شامل توحید،نبوت،امامت،معاد و عدل هست و هیچ وقت تغییر نمیکنه.مثلا خدا هیچ وقت دوتا نمیشه،دیگه پیامبری فرستاده نمیشه،امام ها سیزده تا نمیشند،قیامت تعطیل نمیشه.

اما احکام که شامل فروع دین هستند با جو زمانه تغییر پذیرند.اما نه این معنا که مثلا شراب خوردن حلال بشه چون امروزه همه میخورند.اتفاقا برتری فقه شیعه نسبت به فرق دیگه همینه که پویاست و با روز جلو میره.

ما یه حکم اولیه داریم و یه حکم ثانویه.و گاهی حکم ثانویه حکم اولیه رو باطل میکنه یا قید میزنه.یا به خاطر مصالحی فعلا حکم عوض میشه.

اما درباره تکلیف دختران،این مسئله هیچ ربطی به نژاد و آب و هوا نداره عزیزم.

دو دسته روایاتند که یکی نه سالگی رو و یکی سیزده سالگی رو مبنای سن تکلیف دختران میدونند.از هزار و چهارصد سال پیش هم مورد بحث بوده.همونطور که تو کتب فقهی قرون چهار و پنج هم دیده شده و مربوط به امروزه نیست.

برای به دست اوردن یک حکم باید راه فراوان رفت،همه ایات و روایات رو کنار هم گذاشت،سند و رجال و دلالت و...رو بررسی کرد.اجماع و عقل رو سنجید و بعد فتوا داد.

حکم کردن مسئله ای به همین راحتی نیست.حداقل سی سال طلب علم رو نیاز داره.پس دست فقها باز هست اما طبق اصول و استانداردهایی‌.

پیروی مردم هم کم شده چون اطاعت پذیری از خدا در مردم کمرنگ شده و همه برای خودشون یک پا مجتهدند.در حالیکه من نوعی وقتی میتونم تو موضوعی اظهار نظر کنم که حداقل از مبانی اون علم بهره برده باشم و اگاهی داشته باشم.

سخت است فهماندن نکته ای به کسی که منافعش در نفهمیدن است.......دیندار آن است که در کشاکش بلا دیندار بماند وگرنه در هنگام راحت و فراغت و صلح و سلم چه بسیارند اهل دین، آنجا که شرط دینداری جز نمازی غراب وار و روزی چند گرسنگی و تشنگی و طوافی چند برگرد خانه ای سنگی نباشد....
اصول دین شامل توحید،نبوت،امامت،معاد و عدل هست و هیچ وقت تغییر نمیکنه.مثلا خدا هیچ وقت دوتا نمیشه،دیگ ...

بانو جان من هنوز منتظر جواب سوْال شماره ٢ هستم.

اينجور گفته بودم: خدايا اگر من اين امتحان مربوط به كار رو قبول بشم پولى كه بايد خرج كنم براى دوباره ...

ببخشید کاری پیش اومد،رفتم.

شما اگر صیغه نذر رو گفته بودید که لازم الاجرا بوده،مدت دار هم نبوده که با تاخیرش کفاره ای داشته باشه،بینه هم پیدا کردید که چه مقدار رو پرداخت کنید و حالا پرداخت شده.پس تکلیف دیگه ای ندارید.

سخت است فهماندن نکته ای به کسی که منافعش در نفهمیدن است.......دیندار آن است که در کشاکش بلا دیندار بماند وگرنه در هنگام راحت و فراغت و صلح و سلم چه بسیارند اهل دین، آنجا که شرط دینداری جز نمازی غراب وار و روزی چند گرسنگی و تشنگی و طوافی چند برگرد خانه ای سنگی نباشد....

سلام دوست عزیز سوال من در مورد طلسم و جادویت چند ماه پیش یکی تز اعضای خانواده ام با شخصی دعوای حقوقی داشت که حق صد در صد با خواهر من بود و حتی چند سال قبل پولی به ناحق باشعور دروغین پرداخت کرده بود ولی دوباره با مدارک جعلی خواهر من به زندان افتاد تا بیگناهی اش ثابت شد اون شخص شاکی ازروی دشمنی تهدید کرد که زندگیتان رو تباه میکنم و این شخص شدیدا اهل دعا جادو بود الان بعد از چند ماه تقریبا تمام خانواده به نحوی بیمار شدیم ام اس و سرطان و درد های شدید و بی دلیل گرفتاریهای مالی دعوا مرگ یکی از بستگان نزدیک که با زندگی میکرد خلاصه زندگی خانواده ۷ نفری ما به شدت به هم ریخته میخوام بدونم آیا میتونه علت طلسم و جادو باشه اگر اینطوریه پس قدرت مطلق خدا چه میشود و راه حل چیست

سلام دوست عزیز سوال من در مورد طلسم و جادویت چند ماه پیش یکی تز اعضای خانواده ام با شخصی دعوای حقوقی ...

سلام.

بله جادو و سحر وجود داره،هرچند انجام دادنش به شدت نهی شده و حرامه.خدا قدرت مطلق داره اما نه به این معنا که قانون علیت و سبب و مسبب رو نادیده بگیره.همه اینها به عنوان علل ناقصه اند که در کنار هم جمع میشند و اثر میذارند.

مفاتیح رو نگاه بندازید دعایی برای بطلان سحر داره یا نه؟یه اون عمل کنید.

اگر بتونید نزد یک عالم هم برید خوبه.البته اگر جواب بدند.چون بعضا دخالتی نمیکنند.و به مفاتیح ارجاع میدند.

ببخشید کاری پیش اومد،رفتم. شما اگر صیغه نذر رو گفته بودید که لازم الاجرا بوده،مدت دار هم نبوده که ب ...

صيغه نذر چى هست عزيزم؟

نگاه كردم ديدم همين كه بگيم كافى هست متن عربى نمى خواد

صيغه نذر چى هست عزيزم؟ نگاه كردم ديدم همين كه بگيم كافى هست متن عربى نمى خواد

به فارسی یا عربی گفته باشید لله علی....برمن واجبه که که فلان کار رو بکنم اگر این اتفاق افتاد.

به هر حال شما نذرتون رو ادا کردید و بری الذمه اید.

به فارسی یا عربی گفته باشید لله علی....برمن واجبه که که فلان کار رو بکنم اگر این اتفاق افتاد. به هر ...

بانو جان من گفتم كه بر من واجبه.

خالا اگر خوانده باشم بايد اون مقدار كه تو ذهنم هميشه هست پرداخت كنم يا اون مقدارى كه اتفاقى رو برگه كاغذ پيدا كردم؟

بانو جان من گفتم كه بر من واجبه. خالا اگر خوانده باشم بايد اون مقدار كه تو ذهنم هميشه هست پرداخت كن ...

یادتون نیست هیچی؟که دقیقا چی گفتید؟چون میگید روی کاغذ هم نوشتید و بینه حساب میشه.بیشتر تامل کنید ببینید کدوم یکی قویتره.اما اگر یادتون نیومد قدر متیقن و حداقل رو بگیرید.

سلام دوست گلم من یه چیزی خیلی ذهنمو چند ساله که درگیر کرده دوست داشتم بگم اگه میتونید کمکم کنید

من خیلی وقت پیش حدود شاید ۵ سال پیش یا بیش تر یه عروسی دعوت بودیم که خیلی نزدیک هم بود بعد خوب طبق معمول که همیشه تو عروسی ها میرقصیدم اونجا هم همین حالت بود و کلا خیلی رقصیدم البته اینم بگم اون موقع سن زیادی نداشتم شاید ۱۵ ساله بودم دقیق یادم نیست ولی شب که اومدیم خونه خب به طبع هم خیلی خسته بودم و گرفتم خوابیدم و یه خواب خیلیی بد دیدم این بود که توی خواب چند تا خانم بودن که بسیار بسیار بد قیافه بودن خیلی بد بودن وصورت های بهم ریخته ایی داشتن مثلا دماغ های گوشتی که شبیه خرطوم بودن ،چشایی که بیش از حد ریز بودن صورتایی که انگار خونی بود کلا خیلی بد بود  ولی با اینکه خیلی بد بود حالتشون سر همشون چادر های سفید گل گلی بود و خیلی چادر های زیبایی بودن و اینا همش داشتن ناله میکردن و میگفتن کمک کن و کمکمون کن با اینکه این خواب من مال خیلی وقت پیشه ولی چند ساله ذهن منو درگیر خودش کرده نمیدونم خدا میخواسته چیزیو بهم بفهمونه نمی دونم چرا این خوابو دیدم شاید از خستگی زیاد بوده نمیدونم 

به نظر شما معنی خاصی بوده تو این خواب؟

تو رو خدا چیز ترسناکی جوابمو ندی😕

یا رب تو چنان کن که پریشان نشوم♡من ه م ی ن ۱ دونه ام♡
سلام دوست گلم من یه چیزی خیلی ذهنمو چند ساله که درگیر کرده دوست داشتم بگم اگه میتونید کمکم کنید من ...

سلام.انشاالله که خیره،هر وقت خواب میبینید به نیکی تعبیر کنید و فکر بد نکنید تا به همون صورت تعبیر بشه.

برای تعبیر خواب هم باید به کسی رجوع کنید که علم تعبیر خواب میدونه.حاج آقا صدیقین معبر خوابند،باید با ایشون تماس بگیرید.

سلام.انشاالله که خیره،هر وقت خواب میبینید به نیکی تعبیر کنید و فکر بد نکنید تا به همون صورت تعبیر بش ...

خیلییی ممنون😘 فک کنم پیگیر نشم بهتره اخه هم مال خیلی وقته پیشه هم میترسم چیزی بهم بگه که معنی خوبی نداشته باشه حالم بد بشه

بازم خیلی ممنونم

یا رب تو چنان کن که پریشان نشوم♡من ه م ی ن ۱ دونه ام♡