**چند نمونه شعر برای فرزنددلبند شما:*** _______________________________ *نی نی کوچولو گل پسره الان درست یک سال داره خوشگله و با نمکه رو لپش یک خال داره موهاش صاف و طلایی چشماش درشت و روشنه دل می بره با اون لباش وقتی که لبخند می زنه همیشه توی دهنش یک شیشه یا پستونکنه نینی کوچو لو فقط کمی بزرگ تر از عروسکه بابایی اسم باباشه مامانشم مامان زری یکی یک دونست چون نداره خواهر یا برادری یکی یک دونست چون نداره خواهر یا برادری *ابر ابر ابر اومد کدوم ابر اونکه در آسمون می ریزه اشک چشماش رو پشت بوم خونه کدوم بام بامی که ناودون داره خیس میشه وقتی که بارون از آسمون می باره کدوم کدوم آسمون اون که به باغ و باغچه آفتاب میده وقتی که ابری میشه به باغچه ها اب میده دلش میخواد که غنچه ها وا بشن یواش یواش بخندن گلهای زیبا بشن *یه دختر دارم شاه نداره صورتی داره ماه نداره از خوشگلی تا نداره به کس کسونش نمیدم به همه نشونش نمی دم یا به همه کسونش نمی دم به راه دورش نمی دم به حرف زورش نمی دم به کسی می دم که کس باشه پیرهن تنش اطلس باشه به کسی می دم که کس باشه ملک باشه و ملک باشه .... شاه می یاد با لشکرش شاه زاده ها دورو برش واسه پسر کوچیک ترش آیا بدم؟ آیا ندم؟ *صبح که از خواب پا میشم چون گل نرگس وا میشم یه کمی ورزش میکنم دور باغچه گردش میکنم صدا می زنم مامان جون مامان جون چایی رو بریز تو فنجون می خوام چایی بنوشم لباس گلی بپوشم برم به کودکستان میان ان گلستان انجا که خانه ماست گل آشیانه ماست *شرشر بارون رفتم خیابون بارون خیسم کرد زیر ماشینم کرد یه مرد احمق دست تو جیبم کرد دوزاری برداشت هیچی نگفتم سه زاری برنداشت هیچی نگفتم پنج زاری برداشت زدم تو گوشش گوشش خون اومد بردم به دکتر دکتر دوا داد آب انار داد انار خورد فرداش افتاد مرد آشغالی اومد جنازشو برد *ما سه تا دختر خاله میرویم خونه خاله میخوریم چلو کباب میپریم تو رختخواب رختخواب پاره میشه به مامان گفته میشه کتک ها خورده میشه *ما همه پیرو قاشق چنگالیم بر سر سفره ها حمله میبریم کو غذا کو غذا کو غذای ما؟ کو سالاد کو سالاد کو سالاد ما؟ درود بر فسنجون مرگ بر بادمجون *من سربازم تفنگ دارم مسلسل و فشنگ دارم دوربین دارم طناب دارم قمقمه ای پر آب دارم از تپه ها بالا میرم یک گوشه سنگر میگیرم دشمن و از دور میبینم سایه شو با تیر میزنم تق تق تق *عمو سبزیفروش! . . . بله. سبزی کمفروش! . . . . بله. سبزی خوب داری؟ . . بله. مال جنوب داری؟ . . . بله. عمو سبزیفروش! . . . بله. سیب کالک داری؟ . . . بله. زالزالک داری؟ . . . . . بله. سبزیت باریکه؟ . . . . . بله. شبهات تاریکه؟ . . . . . بله. عمو سبزیفروش! . . . بله. سبزی کمفروش! . . . . بله. سبزیت گل داره!. . . .بله. در و دل داره! . . . . بله. عمو سبزی فروش. . . بله. خیار چنبر داری؟. . . بله. تربچه ت گلیه!. . . بله. ته ش قنبلیه!. . . . بله. عمو سبزی فروش؟!...بله . *موش ، موش ، موش اومد از پشت کوزه پنیر با بچه هاش در اومد بالا گرفت سرش را ، دمش را خدایا گربه موشو نگیره اگه بگیره بمیره *دندونه شیریه من لق شده بودو افتاد از بس که این زبونم دندونمو تکون داد دلم براش تنگ شه دندونمو دوست دارم من قول میدم که دیگه سربه سرش نذارم مامان میگه دخترم غصه ی تو سر میاد یه دندونه قشنگتر به جای اون در میاد *حسنی بی دندون شده زار و پریشون شده بی احتیاطی کرده حالا پشیمون شده با دندوناش شکسته بادوم سخت و پسته هی جویده شکلات مک زده به ابنبات قندون و خالی کرده وای که چه کاری کرده دونه به دونه دندوناش خراب شدن یواش یواش تا خونه همسایه ها میره صدای گریه هاش! *چوپونه کجاست؟ تو صحراست مواظب گله هاست گله باید چرا کنه بع وبع و بع صدا کنه یونجه و شبدر بخوره علفهای تر بخوره چوپون باید زرنگ باشه قوی و اهل جنگ باشه جنگ با کی؟ با گرگ ها صدآفرین ماشالله *دویدم و دویدم به یک اطو رسیدم گفتم چه دم درازی میای با من تو بازی اطو دمش را تاب داد با دست به من جواب داد خطر داره بازی با من نشو تو هم بازی من تنم همیشه داغه یه چشم دارم چراغه پیف می کنم پاف می کنم پیرهنتو صاف می کنم اگه به من یه روزی دست بزنی می سوزی *اتل متل پاورچین دستمال آبی ورچین بیا بیا تماشا بیا به دیدن ما بیا به دیدن ما بابای آق ولی من تپلم آره عزیزم تو تپلی دسته گلم ، بله نوه جون دسته گلی من تپلی نه بال دارم نه پر دارم مثل کلاغ این درخت غارغار از همه جا خبر دارم خبر خبر پسرم مزنگوشه بازیگوشه هم زبل و هم باهوشه چه با هوشه و چه باهوشه من منم ابراهیم آقا، اصغر جون بفرما، آره بفرما اجازه آقا ، اجازه. ما اصغر آق ولی ، همسایه تپلی خیلی خوب بابا کتم را ول کن. اتل متل پرنده قصه و شعر و خنده بیا بیا تماشا بیا به دیدن ما *خوشحال و شاد و خندانم ........... قدر دنیا رو می دانم خنده کنم من ......... دست بزنم من ......... پا بکوبم من ............................. شادانم در دلم غمی ندارم ........... زیرا سلامت هست جانم عمر ما کوتاه س ........... چون گل صحراست ............... پس بیایید شادی کنیم بیایید با هم بخوانیم .......... ترانه جوانی را عمر ما کوتاه س ........... چون گل صحراست ............... پس بیایید شادی کنیم *وقتی تو خونه مامان خنده به لب داره دنیا می خنده به ما شادی میاره بابا که از در میاد با بوسه شیرین برای ما بچه ها هدیه میاره تو باغچه خونه ما پر از گل و گیاهه اگه رو سبزه و گل بذاریم پا گناهه ما مثل شاپرکها می رقصیم دور گلها با هم آواز می خونیم تو این خونه زیبا *تو حوض خونه ما..........ماهیهای رنگارنگ بالا و پایین می رن........با پولکای قشنگ کلاغه تا می بینه.........کنار حوض می شینه ...........می خواد ماهی یگیره ماهیا تا می بینن........به زیر آبها میرن .....کلاغ شیطون می شه زار و پریشون .....کلاغ شیطون می شه زار و پریشون *یک روز یه آقا خرگوشه....................... رسید به یه بچه موشه موشه دوید تو سوراخ ......................... خرگوشه گفت : آخ وایسا، وایسا، کارت دارم...................... من خرگوش بی آزارم بیا از سوراخت بیرون ........................ نمی خوای مهمون یواش موشه اومد بیرون ....................... یه نگاهی کرد به خرگوش دید که گوشاش درازه ..................... دهنش بازه شاید می خواد بخوردم ...................... یا با خودش ببردم پس می رم پیش مامانم ...................... آنجا می مانم. مادر موشه عاقل بود......................... زنی با هوش و کامل بود یه نگاهی کرد به خرگوش ................... گفت ای بچه جون! نترس مامان این مهمونه .............. خیلی خوب و مهربونه پس برو پیشش سلام کن ................... بیارش خونه *عروسک قشنگ من قرمز پوشیده رو تختخواب مخمل آبی خوابیده یک روز مامان رفته برام اونو خریده قشنگ تر از عروسکم هیچ کس ندید عروسک من چشماتو باز کن وقتی که شب شد اون وقت لالا کن بیا با هم بریم حیاط با من بازی کن طناب بازی و توپ بازی و آب بازی کن *خرگوش من چه نازه گوشاش خیلی درازه می پره مثل آهو می خوره برگ کاهو بس که گوشاش درازه هی به خودش می نازه هی به خودش می نازه *ماشین سواری چه آسان بشین برو خراسان وقتی ماشین می رونی باید یه چیزو بدونی چراغ راهنمایی اگر دیدی یه جایی قرمز که شد ایست کن ایست ایست ایست سبز که شد راه داد خدا به همراهت باد *دویدم و دویدم سرکوهی رسیدم دوتا خاتون رو دیدم یکیش به من آب داد یکیش به من نون داد نون رو خودم خوردم آب رو دادم به زمین زمین به من علف داد علفو دادم به بزی بزی به من پشگل داد پشگلو دادم به نون وا نون وا به من آتیش داد آتیشو دادم به زرگر زرگر به من قیچی داد قیچی رو دادم به خیاط خیاط به من قبا داد قبا رو دادم به ملّا ملّا به من کتاب داد کتابو دادم به بابا بابام دوتا خرما داد یکیشو خوردم تلخ بود یکیشو خوردم شیرین بود رفتم بالا دوغ بود اومدم پایین ماست بود قصه ی ما راست بود *شبا که ما می خوابیم آقا پلیسه بیداره ما خواب خوش می بینیم اون دنبال شکاره آقا پلیسه زرنگه با دزدا خوب می جنگه ما پلیسو دوست داریم بهش احترام می ذاریم *حسنی بی دندون شده زار و پریشون شده بی احتیاطی کرده حالا پشیمون شده با دندوناش شکسته بادوم سخت و پسته مک زده به آب نبات هی جویده شکلات قندون و خالی کرده وای که چه کاری کرده دونه به دونه دندوناش خراب شدن یواش یواش تا خونه همسایه ها می یاد صدای کریه هاش *اتل متل مرغابی کجایی؟ توی آبی؟ داری چکار می کنی؟ ماهی شکار می کنی؟ خوش به حالت مرغابی! همش میون آبی! اتل متل قورباغه الان میون باغه داره می خونه قورقور صداش میاد ازاون دور *ببین چقدر تمیزم پیش همه عزیزم دستامو صابون زدم مسواک به دندون زدم اتو شده پیرهنم پر از گل دامنم شسته شده لباسم می رم سر کلاسم دوستم دارن بچه ها می گن بیا پیش ما *توی ده شلمرود، حسنی تک و تنها بود. حسنی نگو، بلا بگو، تنبل تنبلا بگو، موی بلند، روی سیاه، ناخن دراز، واه واه واه. نه فلفلی، نه قلقلی، نه مرغ زرد کاکلی، هیچکس باهاش رفیق نبود. تنها روی سه پایه، نشسته بود تو سایه. باباش میگفت: - حسنی میای بریم حموم؟ - نه نمیام، نه نمیام - سرتو میخوای اصلاح کنی؟ - نه نمیخوام، نه نمیخوام کره الاغ کدخدا، یورتمه میرفت تو کوچه ها: - الاغه چرا یورتمه میری؟ - دارم میرم بار بیارم، دیرم شده، عجله دارم. - الاغ خوب نازنین، سر در هوا، سم بر زمین، یالت بلند و پرمو، دمت مثال جارو، یک کمی بمن سواری میدی؟ - نه که نمیدم - چرا نمیدی؟ (!) - واسه اینکه من تمیزم. پیش همه عزیزم. اما تو چی؟ موی بلند، روی سیاه، ناخن دراز، واه واه واه! غازه پرید تو استخر. - تو اردکی یا غازی؟ - من غاز خوش زبانم. - میای بریم به بازی؟ - نه جانم. - چرا نمیای؟ - واسه اینکه من، صبح تا غروب، میون آب، کنار جو، مشغول کار و شستشو. اما تو چی؟ موی بلند، روی سیاه، ناخن دراز، واه واه واه! در واشد و یه جوجه دوید و اومد تو کوچه. جیک جیک زنان، گردش کنان اومد و اومد، پیش حسنی: -جوجه کوچولو، کوچول موچولو، میای با من بازی کنی؟ مادرش اومد، - قدقدقدا برو خونه تون، تورو بخدا جوجه ی ریزه میزه ببین چقدر تمیزه؟ اما تو چی؟ موی بلند، روی سیاه، ناخن دراز، واه واه واه! حسنی با چشم گریون، پاشد و اومد تو میدون: - آی فلفلی، آی قلقلی، میاین با من بازی کنین؟ - نه که نمیایم نه که نمیایم - چرا نمیاین؟ فلفلی گفت: - من و داداشم و بابام و عموم، هفته ای دوبار میریم حموم. اما تو چی؟ قلقلی گفت: - نگاش کنین. موی بلند، روی سیاه، ناخن دراز، واه واه واه! حسنی دوید پیش باباش: -حسنی میای بریم حموم؟ - میام، میام - سرتو میخوای اصلاح کنی؟ - میخوام، میخوام - حسنی نگو، یه دسته گل تر و تمیز و تپل مپل الاغ و خروس، جوجه و غاز و ببعی با فلفلی، با قلقلی، با مرغ زرد کاکلی حلقه زدن، دور حسنی. الاغه میگفت: - کاری اگر نداری، بریم الاغ سواری. خروسه میگفت: - قوقولی قوقو. قوقولی قوقو؟ هرچی میخوای فوری بگو. مرغه میگفت: - حسنی برو تو کوچه. بازی بکن با جوجه. غازه میگفت: - حسنی بیا، با هم دیگه بریم شنا. توی ده شلمرود حسنی دیگه تنها نبود. *کوچولویم کوچولو صورتم مثل هلو قد و بالام کوتاهه چش و ابروم سیاهه مامان خوبی دارم می شینه توی خونه می دوزه دونه دونه می پوشم خوشگل می شم مث دسته گل می شم *ای زنبور طلایی نیش می زنی بلایی پاشو پاشو بهاره گل وا شده دوباره . کندو داری تو صحرا سر می زنی به هر جا پاشو پاشو بهاره عسل بساز دوباره . *توپ سفیدم قشنگی و نازی حالا منمی خوام برم به بازی بازی چه خوبه با بچه های خوب بازی می کنیم با یه دونه توپ چون پرت می کنم توپ سفیدم را از جا می پره می ره تو هوا قل قل می خوره تو زمین ورزش یک و دو و سه و چهار و پنچ و شش . *مامان بیا جیش دارم فوریه خیلی کارم لگن بیار زود برام تاخیس نشه شلوارم فیل به این بزرگی لگن به این کوچیکی پاهاش چه چاق وگنده ست این آقا فیل خیگی زرافه خیلی نازه پاهاش چقدر درازه ناراحته چون که نیست لگن براش اندازه خط خطیه گور خر از نوک پا تا به سر باید بشینه روی یک لگن بزرگتر این سگ ما خال خالیست خالهای او قهوه ایست خودش باید بدونه که جاش رو این لگن نیست مرغک پا حنایی بخون توقد قدایی روی لگن نشستی به چه پری چه پایی آهای آهای آقا موش که هستی خیلی با هوش لگن برات بزرگه نیفتی یک دفعه توش خرس سفید خسته روی لگن نشسته باید بلند شه از جاش در خونه را نبسته قورباغه سبز من نشسته روی لگن لگن که مال او نیست مال کیه مال من اون طرف این لگن افتاده شلوار من مامان بدو زود بیا تموم شده کار من پر شده باز این لگن باید که خالیش کنم تا این که دفعه بعد دوباره توش جیش کنم *تبل بزرگم خیلی قشنگه وقتی که می زنم این جور صدا می ده : . بوم بوبو بوم بوبو بوم بوبو بوم بوبو بوم بوم بوم ویولونی دارم خیلی قشنگه وقتی که می زنم این جور صدا می ده . دیریری دیریری دیریری دیریری دی ری ری شیپوری دارم خیلی قشنگه وقتی که می زنم این جور صدا می ده . دودورو دودورو دودورو دودورو دو دو دو پیانویی دارم خیلی قشنگه وقتی که می زنم این جور صدا می ده . دنگ دد دنگ دد دنگ دد دنگ دد دنگ دنگ دنگ اسب سفیدم خیلی قشنگه وقتی که راه می ره این جور صدا می ده . پیتیکو پیتیکو پیتیکو پیتیکو پی تی کو اما تفنگم توش یه فشنگه وقتی که می زنم این جور صدا می ده بنگ ! *یه خروس چاقو چله نشسته روی پله پراش چقدر قشنگه قشنگو رنگارنگه قوقولی قوقوش ، قوقولی قوقوش بلنده بالهاشو هی وا میکنه میبنده یه تاج داره رو کله اش ناخن داره روپنچه اش چشمهای ریزی داره ناخنهای تیزی داره خورشید که میره تو خونه خروسه دلش میگیره *دویدم و دویدم سر چار راه رسیدم سه تا چراغ بدیدم از قرمزش ترسیدم زرده که شد نمایان رفتم لب خیابان چراغ سبز که دیدم از جایی خود پریدم با شادی فراوان رد شدم از خیابان از خط کشی دویدم به ماشینا خندیدم *پاییزه و پاییزه برگ از درخت می ریزه هوا شده کمی سرد روی زمین پر از برگ ابر سیاه و سفید رو آسمونو پوشید دسته دسته کلاغا میرن به سوی باغا همه می گن به یک بار قار و قار و قار و قار *خونه مادر بزرگه هزار تا قصه داره خونه مادربزرگه شادی و غصه داره خونه مادربزرگه حرفای تازه داره خونه مادربزرگه گیاه و سبزه داره کنار خونه ما همیشه سبزه زاره دشتاش پر از بوی گل اینجا همش بهاره دل وقتی مهربونه شادی میاد می مونه خوشبختی از رو دیوار سر می کشه تو خونه خونه مادر بزرگه هزار تا قصه داره خونه مادربزرگه شادی و غصه داره خونه مادربزرگه حرفای تازه داره خونه مادربزرگه گیاه و سبزه داره *چشم چشم دو ابرو دماغ و دهن یه گردو حالا بزار دوتا گوش موهاش نشه فراموش چوب چوب یه گردن اینم یه گردی تن دست دست دو تا پا انگشت ها جوراب ها ببین چقدر قشنگه حیف که بدون رنگه ببین چقدر قشنگه حیف که بدون رنگه *عمو زنجیر باف بله زنجیر منو بافتی بله پشت کوه انداختی بله بابا اومده چی چی آورده؟ نخودچی کیشمیش بخور و بیا با صدای چی؟ با صدای گربه میو میو میو میو *دستمال من زیر درخت آلبالو گم شده سواد داری؟ نوچ نوچبی سوادی؟ نوچ نوچ پــــــس بـــــرو خونــــه *نون و پنیر و سبزی صدام چرا می ترسی؟ ایران کاریت نداره سر به سرت می زاره صدام همیشه خوابه جاش توی رختخوابه!!! * *اتل متل توتوله گاو حسن چه جوره نه شیر داره نه پستون گاوشو بردن هندستون یک زن کردی بستون اسمشو بزار عم قزی دور کلاش قرمزی هاچین و واچین یه پاتو ورچین *گنجشکک اشی مشی لب بوم ما نشین گنجشکک اشی مشی لب بوم ما نشین بارون میاد تو خیس می شی برف میاد گوله می شی می افتی تو حوض نقاشی خیس میشی، گوله میشین میفتی تو حوز نقاشی کی میگیره فراش باشی کی میکشه قصاب باشی کی میپزه آشپزباشی کی میخوره حکیم باشی گنجشکک اشی مشی لب بوم ما نشین گنجشکک اشی مشی لب بوم ما نشین بارون میاد تو خیس می شی برف میاد گوله می شی می افتی تو حوض نقاشی *حاجی لک لک کجا رفتی؟ -رو بلندی چی چی خوردی؟ -نون قندی مال من کو؟ -گربه خورده اگر گربه رو ببینم سر دمشو می چینم *جوجه جوجه طلایی نوکت سرخ و حنایی تخم خود را شکستی چگونه بیرون جستی؟ گفتا جایم تنگ بود دیوارش از سنگ بود نه پنجره نه در داشت نه کس ز من خبر داشت گفتم چنین جای تنگ نیاورد به جز ننگ به خود دادم یک تکان مثل رستم پهلوان تخم خود را شکستم یکباره بیرون جستم *گل همه رنگش خوبه بچه زرنگش خوبه تو کتابها نوشته تنبلی کار زشته تنبل همیشه خوابه جاش توی رختخوابه پاشو پاشو صداش کن از رختخواب جداش کن بشور دست و رویش شانه بزن به مویش *یه دختر دارم شاه نداره صورتی داره ماه نداره به کس کسونش نمیدم به همه کسونش نمیدم به کسی میدم که کس باشه قبای تنش اطلس باشه *پایین سنگ و بالا سنگ بالا ...دو لوله تنگ بالا...دو سیب قرمز بالا...دو شمع روشن بالا...کمون رستم بالا...تخت سلیمون بالا... بازار ریسمون! ( توصیف چهره انسان) *اتل متل کلاغه کلاغه توی باغه کلاغه قارقار میکنه مورچه رو بیدار میکنه مورچه می ره کار میکنه دونه ها رو بار میکنه تو لونه انبار میکنه *بزی نشست تو ایوونش نامه نوشت به مادرش مامان جونم چاق شدم چله شدم دیروز رفتم به جنگل شیر و کلافه کردم با این شاخ های تیزم شکمشو پاره کردم *دویدم و دویدم, به قلکم رسیدم زدم اون رو شکستم تا پول بیاد تو دستم ,هیچی نبود تو قلک به جز یک سوسک کوچک سوسکه بگم چی کار کرد؟ ترسیدوزود فرار کرد خونه ی اون خراب شد دلم براش کباب شد دویدم و دویدم, رفتم برای سوسکه یک قلک نو خریدم *عروسک قشنگم دخترک زرنگم هنوز تو رختخوابی اخه چقدر میخوابی پاشو تولدته تولد خودته عروسکم بهارک تولدت مبارک *تو چشمای مادرم عکس خودم رو دیدم چشمای مادرم رو تو دفترم کشیدم مثل یه آینه بود من اون تو پیدا بودم اما اخه چطوری تو چشم اون جا شدم *عموزنجیرباف..........! بعله...؟ زنجیر منو بافتی.........؟ بعله...! پشت کوه انداختی........؟ بعله...! بابا اومده.............! چی چی آورده...؟ نخود و کشمش....! بخور و بیا.......! با صدای چی؟؟؟ با صدای گربه!!! میو، میو، میو، ... با صدای چی؟؟؟ با صدای گربه!!! با صدای سگ! واق واق واق *گرگمو گله می برم چوپون دارم نمی زارم دندون من تیز تره دنبه من لذیز تره . .خونه خاله کدوم وره ؟ ازین وره و ازاون وره ازین وره و از اون وره ...... *گرگم به هوا هوا زمینه هر کی بشینه نشینه بشینه نشینه..............(یا بشینه رو میگن یا نشینه رو) گرگ زمینه *تاب تاب خمیر شیشه پرپنیر دست کی بالا؟ آقا موشه قیچی می خوای یا سوزن؟ *آسیا بشین می شینم آسیا پاشو پا نمی شم جون خاله جون پا نمی شم جون دایی جون پا نمی شم جون عمه جون پا نمی شم جون بابا جون پا نمی شم جون خدا جون پا می شم آسیا صندلی درست کن (یه پامونو تکیه می دادیم به اونیکی) آسیا بچرخ آسیا بخند آسیا گریه کن آسیا مسواک بزن آسیا ......... *بابابزرگ چه پیره الهی هیچوقت نمیره عینک داره با عصا قصه میگه با ادا خوشحاله مثل بنده با ریش سفیدش میخنده. دست میکنه تو سینی به من میده شیرینی خوشحاله مثل بنده با ریش سفیدش میخنده. *یه توپ دارم قلقلیه سوراخ سوراخو گِلیه می زنم زمین می ره زیر زمین من این توپو نداشتم از آشغالها برداشتم بابام بهم کتک زد یه مشت و یک لگد زد *رسیدیم و رسیدیم کاشکی نمیرسیدیم تو راه بودیم خوش بودیم سوار لاک پشت بودیم *اتل متل یه مورچه قدم می زد تو کوچه اومد یه کفش ولگرد پای اونو لگد کرد مورچه پا شکسته راه نمی ره نشسته با برگی پاشو بسته نمی تونه کار کنه دونه هارو بار کنه تو لونه انبار کنه مورچه جونم تو ماهی عیب نداره سیاهی خوب بشه پات الهی ... *پاشو پاشو کوچولو از پنجره نگاه کن با چشمای قشنگت اون دورا را نیگا کن نگاه کن اون دور دورا پرنده ای میپره شاید برای بلبل از گل خبر میبره *گندمو کی می خوره گندم گل گندم ای خدا نونش مال مردم ای خدا گندمو کی می خوده ؟ گندمو موش می خوره موشه و گندم گندم گل گندم ای خدا نونش مال مردم ای خدا موشه رو کی می خوده ؟ موشه گربه می خوره گربه وموشه و گندم گندم گل گندم ای خدا نونش مال مردم ای خدا گربه رو کی می خوده ؟ گربه رو سگ می خوره سگه و گربه وموشه و گندم گندم گل گندم ای خدا نونش مال مردم ای خدا سگه رو کی می خوده ؟ سگه رو گرگ می خوره گرگه وسگه و گربه وموشه و گندم گندم گل گندم ای خدا نونش مال مردم ای خدا گرگه رو کی می خوده ؟ گرگه رو ببر می خوره ببره و گرگه وسگه و گربه وموشه و گندم گندم گل گندم ای خدا نونش مال مردم ای خدا ببره رو کی می خوده ؟ ببره رو شیر می خوره شیره و ببره و گرگه وسگه و گربه وموشه و گندم گندم گل گندم ای خدا نونش مال مردم ای خدا شیره رو کی می خوده ؟ شیرو شمشیر می خوره شمشیر و شیره و ببره و گرگه وسگه و گربه وموشه و گندم گندم گل گندم ای خدا نونش مال مردم ای خدا شمشیر و کی می خوره ؟ شمشیرو زنگ می خوره زنگه و شمشیر و شیره و ببره و گرگه وسگه و گربه وموشه و گندم گندم گل گندم ای خدا نونش مال مردم ای خدا زنگه رو کی می خوره ؟ زنگه رو خاک می خوره خاکه و زنگه و شمشیر و شیره و ببره و گرگه وسگه و گربه وموشه و گندم گندم گل گندم ای خدا نونش مال مردم ای خدا خاکه رو کی می خوره ؟ خاکه رو آب می خوره آبه و خاکه و زنگه و شمشیر و شیره و ببره و گرگه وسگه و گربه وموشه و گندم گندم گل گندم ای خدا نونش مال مردم ای خدا آبه رو کی می خوره ؟ آبو آدم می خوره آدم و آبه و خاکه و زنگه و شمشیر و شیره و ببره و گرگه وسگه و گربه وموشه و گندم گندم گل گندم ای خدا نونش مال مردم ای خدا آدمو کی می خوره ؟ آدمو خاک می خوره خاکه و آدم و آبه و خاکه و زنگه وشمشیر وشیره و ببره و گرگه وسگه و گربه وموشه و گندم گندم گل گندم ای خدا نونش مال مردم ای خدا *تو که ماه بلند آسمونی منم ستاره میشم دورتُ میگیرم اگه ستاره بشی دورمُ بگیری منم ابر میشم روتُ میگیرم اگه ابر بشی رومُ بگیری منم بارون میشم چیک چیک میبارم اگه بارون بشی چیک چیک بباری منم سبزه میشم سر در میآرم تو که سبزه میشی سر در میاری منم گل میشم و پهلوت میشم تو که گل میشی و پلهوم میشینی منم بلبل میشم چهچه میخونم. * دست دست دسی بابا جون میاد صداش توی ایوون میاد بابا جونم با مهمون میاد با چهره خندون میاد دست دست دسی مامان جون میاد صداش توی دالون میاد توی حیاط هی بارون میاد صداش توی ناودون میاد دست دست دسی طاها جون میاد صداش توی ایوون میاد توی حیاط هی بارو ن میاد صداش توی ناودون میاد *یه مرغ نازی داشتم خوب نگهش نداشتم شغال اومد و بردش رو پاش نشست و خوردش شغال باغ بالا پات بشکنه ایشالا *شش دانه قاشق شش دانه بشقاب نان و نمکدان یک کاسه ی آب دیگ پر از آش یه شام ساده در دور سفره یک خانواده خوردند با هم آب و غذا را بعد از غذا هم الحمدلله *باز هم موی مرا مادرم شانه زده روی آن یک گل سر شکل پروانه زده مادرم داده به من کیف زیبای مرا هست امروز قشنگ همه چیز و همه جا پدرم باز مرا می سپارد بخدا میکند بر سر من مادرم مقنعه راااااااااااا روی لبهای همه خنده مهمان شده است موقع رفتن من به دبستان شده است *مادرم آش پخته بود اون آش ماش پخته بود گرفتم یک بهونه رفتم توی آشپزخونه چونکه قاشق نداشتم ملاقه رو برداشتم توی کاسه ام آش ریختم یک دفعه سر کشیدم لب و دهان من سوخت نپرس که جان من سوخت * اتل متل توتوله بچّه ی خوب چه جوره؟ بچّه ی خوب مهربونه لباش همیشه خندونه بچّه ی خوب مؤدّبه منظّم و مرتّبه به هرکجا که میره سلام یادش نمیره بچّه ی خوب تمیزه پیش همه عزیزه *سگ سگ داره هاپ هاپ می کنه یه تیکه استخون می خواد این سگ با وفای من هر جا برم، با من می آد خرگوش خرگوش ناز گوش دراز تند می ره مثل برق و باد با اون دوتا دندون تیز یه عالمه هویج می خواد گاو گاو قوی و شکمو می خوره و هی میگه ماو به من یه شیشه شیر می ده خیلی مفیده شیر گاو قوچ قوچ زرنگ و چاقالو داره دو تا شاخ بزرگ پیرهن پشمی پوشیده می خواد یره به جنگ گرگ *سیب وقتی یه سیب قلقلی پیرهن قرمز می پوشه دوست داره گوشت و آب شو این بخوره، اون بنوشه موز موز طلایی رو ببین مال کیه؟ مال منه وای اگه میمون ببینه از دست من قاپ می زنه پرتقال قشنگه پوست پرتقال به رنگ خورشید می مونه قطره به قطره چون طلاست آبی که در قلب اونه لیمو شیرین لیمو چه شیرین و چه ترش خیلی مفیده همیشه از این دو میوه ی پر آب شربت خوب درست می شه توت فرنگی این چیه؟ توت فرنگیه میوه ی تابستونیه به چه مفید و خوشمزه ست! تو هم بخور ببین چیه! *باز تلفن زنگ میزنه تو گوشم آهنگ میزنه من گوشی رو برمیدارم میگم الو سلام دارم مامان جونم صداش میاد صدای خنده هاش میاد از پشت سیم بهم میگه بزرگ شدی حالا دیگه صدآفرین بر دخترم ، برات یه هدیه می خرم *مرغ قشنگم قدقدقدقدا می کنه شاید داره منو صدا می کنه دونه می خواد تا بخوره برای من تخم بذاره یه مشت دونه بر می دارم برای مرغم می پاشم یه کاسه ی آب میارم جلوی مرغم میذارم اون می خوره آب و دونه بعدش میره توی لونه می خوابه قدقد می کنه برای من تخم می کنه * کنار گل تو باغچه نشستن دو تا زنبور یه مهمونی گرفتن با یه دونه ی انگور خانوم و آقا مورچه رد میشدن از اونجا زنبورای مهربون صدا زدن بفرما! شاپرک و کفشدوزک می پریدن رو گلها زنبورا ی مهربون صدازدن بفرما! کنار باغچه حالا زیاد شدن مهمونا مورچه ها و کفشدوزک شاپرک و زنبورا یه مهمونی گنده دادن اون دو تا زنبور منم بردم براشون دو تا خوشه ی انگور *من بچه شیعه هستم خدارا میپرستم خدای پاک و دانا مهربان و توانا پیامبرم محمد که با او قران امد دین را به ما رسانده اومارا شیعه خوانده دختر او زهرا بود فاطمه ی کبرا بود فدای دین شدجانش لعنت به دشمنانش در روز عید غدیر برما علی شد امیر امیر مومنین هست امام اولین است امام دوم ما بخشنده بود و تنها نام ایشان حسن بود صبور و خوش سخن بود حسین که شاه دین است امام سومین است شهید کربلا شد تربت او شفا شد وقتی که اب میخورم بر او سلام میکنم چارم امام سجاد به ما دعا هایاد داد هریک از ان دعا ها پر معنی هست و زیبا پنجم امام باقر که علم از او شد ظاهر شاگردها تربیت کرد اسلام را تقویت کرد ششم امام جعفر برای شیعه رهبر صادق و راستگو بود خدا هم یار او بود هفتم امام کاظم صبور بود و عالم اگرچه در زندان بود معلم جهان بود امام هشتم ما امام رضای والا امید شیعیان است چقدر مهربان است نهم امام جواد رحمت حق بر او باد کریم و بخشنده بود ماه درخشنده بود دهم امام نقی پاکدل و متقی هادی راه دین بود یاور مومنین بود یازدهم عسکری از همه عیبها بری درخانه بود زندانی شهید شد در جوانی یازده امام معصوم شهید شدند چه مظلوم ولی به امر خدا امام آخر ما از چشم مردم بد غایب شد و نیامد هزرا و چندین ساله شیعه در انتظاره بالاخره یه روزی میشه وقت پیروزی مهدی ظهور میکنه دشمن رو دور میکنه جهان میشه پر از گل نرگس و یاس و سنبل ما بچه های شیعه دعا کنیم همیشه دعا کنیم همیشه دعا کنیم همیشه باهم بگیم خدایا بیار امام ما را * ای بچه ی بی دندون-نرو سراغ قندون نخور زیاد شیرینی-شب خواب بد میبینی خواب یه کرم گنه-که دندوناتو خورده!!! *یک ، یکساله دختر دو، دو دونه گوسفند سه ، سمور تنبل چهار، چهار پایه کوچک پنج ، پنجره ی باز شش ، شیشه شکسته هفت ، هفت تیر چوبی هشت ، هشت پای گنده نه ، نهنگ دریا ده ، دهقان پیره یازده ، یاس سفیدم دوازده ، دروازه بسته است. *ای بچه بی دندون نرو سراغ قندون اینقدر نخور شیرینی شب خواب بد می بینی خواب یه کرم گنده که دندوناتو خورده *آسیاب بشین میشینم، آسیاب پاشو پامیشم، آسیاب بچرخ میچرخم، آسیاب پاشو،پا نمیشم؛ جوون ننه جون، پا نمیشم؛… جوونه قفل چمدون،پامیشم..آسیاب تند ترش کن، تندتر تندترش کن! *دخترم ببین چه قنده خوشگل چقدر میخنده پسملایی که دزدن دخملمو ندزدن *ببین چقدر تمیزم پیش همه عزیزم دستامو صابون زدم مسواک به دندون زدم اتو شده پیرهنم شانه به مو می زنم شسته شده لباسم میرم سر کلاسم دوسم دارن بچه ها میگن بیا پیش ما *1 ،2 ، 3 ، 4 پاهاتو کم کم بردار دستا باشه به پهلو نرمش بکن کوچولو و 5 و 6 و 7 دستا سوی کمر رفت 4 اول بچرخون به راست خنده و شادی با ماست حالا بچرخون به چپ ای نو گل با ادب حالا که کردیم ورزش با شادی کردیم نرمش دیگه مریض نمی شیم سالم و قوی می شیم * نی نی کوچولو دست کوچولو پا کوچولو صورتش مثل هلو دستاشو ببین پاهاشو ببین از رو گونه هاش بوسه بچین *من پیشیم میو میو موش کوچولو بیا جلو اگه بخوای که در بری از اینجا بی خبر بری من خودمو خواب میزنم یهو تورو قاب میزنم یه لقمه ی چپم میشی میو میو منم پیشی *نون و پنیرو پونه یک گل دارم تو خونه یک گل که مهربونه نه چک بزن نه چونه می خوام پیشم بمونهههههه *پسرم میره توی وان حموم کنه با مامان مشغول آب بازی شه تمیزو نازنازی شه وقتی که وان پر میشه تا نصفه از آب گرم مامان اونو میشوره با یه لیف خیلی نرم حالا چشاشو میبنده موهاشو میشوره با خنده آب میگیره در آخر از نوک پا تا به سر عافیت باشه آقا ای گل یاس زیبا *بگو خدا بی همتاست او خالق انسانهاست خدا که چاره سازه از همه بی نیازه او بچه ی کسی نیست کسی هم بچه اش نیست حالا بگو تو دنیا کسی هست شبیه خدا صد آفرین مرحبا شبیه نداره خدا *1و1و1یکتاپرستی 2و2و2دوستی و راستی 3و3و3 سیمای نیکان 4و4و4 چهره ی پاکان 5و5و5 پند امامان 6و6و6 نور شهیدان 7و7و7 هوش و دیانت 8و8و8 همیشه وحدت 9و9و9 نور قران 10و10 و10 درس حکیمان