«اعجوبه» نوشته آر. جی. پلاچیو، نویسنده آمریکایی ادبیات کوچک و نوجوان است. قهرمان این داستان، آگوست پولمن با صورتی غیر طبیعی به دنیا آمده و به همین دلیل تا به حال به مدرسه نرفته است. او حالا میخواهد وارد مدرسهای جدید شود و کلاس پنجم را شروع کند و تنها آرزویش این است که با او مثل بچهای معمولی رفتار شود.
در بریدهای از کتاب میخوانیم:
هفتهی دیگر کلاس پنجم را شروع میکنم. از آنجا که تا به حال به مدرسهی واقعی نرفتهام خیلیخیلی میترسم. مردم فکر میکنند که من به خاطر شکل ظاهرم به مدرسه نرفتهام، اما دلیلش این نیست. به خاطر عملهایی است که روی صورتم شده. از زمان تولدم بیست و هفت عمل جراحی داشتهام. بزرگترین عملم زمانی بود که حتی چهار سالم نشده بود. هیچکدام را به خاطر نمیآورم. بعد از آن سالی دو یا سه عمل کوچک و بزرگ داشتهام. چون به نسبت سنم ریز هستم و به علت پیچیدگیهای پزشکی، که دکترها نمیتوانستند تشخیص بدهند، زیاد مریض میشدم. پدر و مادرم تصمیم گرفتند مرا مدرسه نگذارند. ولی حالا خیلی قویتر شدهام. آخرین جراحیام هشت ماه پیش بود و احتمالاً تا چند سال دیگر عملی نخواهم داشت.
مادرم در خانه به من درس میدهد. قبلاً تصویرگر کتابهای کودکان بود. فرشتهها و پریهای دریایی واقعاً قشنگی میکشد، اما تصویرهای پسرانهاش خیلی باحال نیست. یک بار سعی کرد برایم دارت ویدر۱ یکی از شخصیتهای جنگ ستارگان را بکشد، ولی آخر سر مثل یک آدم آهنی قارچیشکل شد. خیلی وقت است که ندیدهام چیزی بکشد. فکر میکنم خیلی مشغول مواظبت از من و ویاست.
نمیتوانم بگویم که همیشه دلم میخواسته به مدرسه بروم چون که واقعاً حقیقت ندارد، ولی کاش میتوانستم فقط مثل بچههای دیگر به مدرسه بروم، دوستان زیادی داشته باشم و...
حالا دوستهای خیلی خوبی دارم. کریستوفر بهترین دوستم است، بعد زاکاری و الکس هستند. از زمان بچگی همدیگر را میشناسیم. و از آنجایی که همیشه مرا همینطوری که هستم شناختهاند، به من عادت دارند. وقتی کوچک بودیم برای بازی دور هم جمع میشدیم، ولی بعد کریستوفر به بریجپورت در کنتیکات رفت.
اعجوبه در حال حاضر رتبهی اول در لیست پرفروشترین کتاب های نیویورک تایمز را در اختیار دارد و همچنین در لیست جوایز بلوبانت تکزاس نیز قرار دارد. داستان از دیدگاه آگوست شروع میشود ولی با پیشروی داستان نقطه نظرهای همکلاسیهایش، خواهرش و بقیه اعضای خانواده وارد قصه میشوند. این دیدگاهها یک تصویر بسته و نزدیک از یک جامعه که در آن حس همکاری، دلسوزی، دوست داشته شدن و پذیرش شدن را تشکیل میدهند.
اعجوبه بهترین کتاب کودک سال نیز است و طبق گفته املی بازلون، وایرشگر ارشد این کتاب در سایت اسلیت و همچنین نویسنده سنگ و چوبها، میگوید: این یک داستان تازه و جدید در دنیایی که قلدری همهگیر شده و بین قشر جوانتر نیز به صورت اپیدمیک در حال رشد است. آر.جی پالاسیو، نویسندهی این کتاب میگوید: این کتاب یک مدیتیشن برپایهی مهربانی است و قطعا هر خواننده این کتاب را به دلیل نشان دادن شهامتی که در دوستی افراد و قدرت این روابط وجود دارد، تحسین میکند. آگوست یک قهرمان است، یک قهرمان که در مسیر سختیهایی که در راهش وجود دارند، ایستاده است و سر خم نمیکند. آگوست اثبات میکند که مهم نیست با چه خصوصیاتی به دنیا میاییم.