2777
2789

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

خب من اومدم... ادامه حرفای دیروزم... نگار جون منم مثل تو با اموزش زبان تو این سن کاملا خالف بودم و به نطر خودم تا 8-9 سالگی نباید به بچه اموزش زبان داد به قول خودت تا موقعی ;ه زبان اولش کامل بشه اما خب ابن موضوع برای اموزش اصولی زبان ویادگیری دستور زبان بیشتر صحت داره راستش الان به این نتیجه رسیدم که یادگیری بچه به روشهای غیر اموزشی خب خیلی هم خوبه چرا بد باشه ...ولی شرایط باید فراهم باشه و خود بچه هم بپذیره وگرنه اموزشی که کوچکترین فشار و زحمت به بچه وارد کنه به درد نمیخوره ظاهرا مراکز اموزشی جدید به روش مکالمه و شبیه اموزش زبان مادری یادمیدن یعنی فقط با دیالوگ و... دوران راهنمایی کتابی داشتیم به اسم look listen&leaern بچه های فرزانگان همه یادشونه ههر صفحه یه دیالوگ جذاب بود و حفظ میکردم انصافا چیزایی که از اون کتاب یاد گرفتم و از اون دیالوگا یادم مونده خیلی موندگار تر از کتابای دیگه زبانم بوده.... من این مراکز رو ندیدم و اسماشو از شما شنیدم اما مربی زبان مهد نزدیک خونمو رو دیدم که چقدر خوب با بچه ها کار میکرد وقتی وارد کلاس میشد بچه ها کلی ذوق میکردن و اونم شروع میکرد به بازی و در حین بازی هر حرکتی انجام میدادن تعریف انگلیسیشو میکرد و همه هم خوب یاد گرفته بودن نگار جون اصلا مهم نیست که وقتی به بچه میکن come here بچه ندونه یعنی چی قرار هم نیست بهش بگن ولی اگر واقعا این مراکز جو شاد و جذابی داشته باشه بچه خودش سریع میگره دوستم تو نوروژ میکفت بچه هایی هستن اینج که پدرشون مال یه کشور ه مادرشون کشور دیگه و خودشون نوروژ هر سه زبون رو خیلی راحت یاد گرفتن و تا تو محیط انگلیسی زبان هم وارد میشن سریع یاد میگکرن انصافا بچه ها تو این سن توانایی شدیدی تو فراگیری زبان دارن و اگر بشه راه درستشو بکار برد خیلی خوبه که از این تواناییشون استفاده کرد نگار جون کلا بچه های زیر 6-7 سال باید با شنیدن و دیدن خودشون یاد بگیرن و من یکی که اصلا موافق اموزش به روش کلاسی نیستم مثل همین چیزای قشنگی که خودت به محمدیحیی جون دادی همین گذشت و مهربونی ها خوشم اومد افرین حالا هی بیا به چبه توضیح بده تو باید مهربون باشی یه شیرینی داشتی به مامانتم بدی و فلان و فلان...مگه بچه زیر بار میره بچه میبینه گوش میده و خودش یاد میگیره
راستی یه سوال برام مطرحه درمورداینهمه تیزرهای تبلیغاتی مختلف بالا بالا که معلومه هزینه ساخت کمی هم ندارن و مرتبم که ماشالله تکرار میشه از تی وی خدا میدونه چقدر هم حق پخش میدن... نمیدونم محصولاتشون رو دستشون مونده یا واقعا فروش خوبی دارن من برام سواله مگه چقدر از اینها میخرن؟؟؟ یعنی اینهمه پدر مادر از این بالا بالا ها میگیرین که به بچه هاشون قبل از رفتن خوندن یاد بدن؟؟؟ من که هنوز تو کفش موندم... من یکی که به شخصه حاضر نیستم قبل از رفتن مدرسه این بچه رو وادار به سواداموزی بکنم تازه خوندن بدون توانایی نوشتن چه فایده ای داره
مهراوه جون با چیزایی که در مورد آموزش گفتی کااااااااااملا موافقم! در مورد بالا بالا و این مزخرفها متاسفانه باید بگم .... بــــــــــــــــله! مردم میخرن! اونم فروش داره چه فروشی! از اون بدتر این تبیه که بین قشر مثلا تحصیل کرده هم بیشتره! مثلا میخوان بچه شون از همه جلوتر باشه! آخه من نمی دونم چیزی که مربوط به مهارت آموزی بچه میشه و نه هوش دیگه اینقد هزینه کردن و دنگ و فنگ نداره که.... بابا جان یه بچه روستایی هم با کمترین امکانات وقتی میره کلاس اول با همون آموزش آموزگارش خوندن و نوشتن یاد میگیره والا! مهراو باورت نمیشه رفته بودم خونه یکی از دوستای صمیمی لیسانسم که اونم الان ارشدش رو گرفته .... چیزی از این چرت وپرتها نبود که برای بچه چهار پنج سالش نخریده باشه. هم بالا بالا هم هوشان هم تراشه های الماس و هر کوفتی که تبلیغش رو دیده بود.... منم خیلی رک بهش گفتم : خیلی برات متاسفم! نمی دونستم ایییییییییینقد جوگیری و تحت تاثیر تبلیغات! من تا حالا با چند تا از دوستام که مشاور و معلم ابتدایی اند مشورت کردم. همه شون بلا استثنا مخالف این جور چیزان که فقط روی خوندن و نوشتن متمرکزن و توهم هوش بالا رو برای پدر و مادر ایجاد میکنن. دوستم که معلم کلاس اوله فقط و فقط تاکیدش روی بازی هایی بود که یه جورایی مربوط به ریاضی اول یا دوم ابتدایی اند. مثل کاردن الگوها و دنباله های ریاضی، مثل مفاهیم اصلی متضادها (مثل بلند و کوتاه، چاق و لاغر، کم و زیاد، سبک و سنگین و...) می گفت شما اگه همین دست چپ و راست رو به بچه آموزش بدین کلی ثواب کردین! یا مثلا پیدا کردت متفاوت ها یا دسته بندی و شمارش و اینجور چیزا. می گفت این جور موضوعات ذهن بچه رو درگیر میکنه و ازش کار میکشه و فقط متمرکز روی حفظیات نیست. باعث میشه بچه فکر کردن و تمرکز رو یاد بگیره که این از هر چیزی مهمتره. بقیه چیزا مربوط به مهارت میشه که یادگیری مهارت هم نیازی به هوش نداره. مثل رانندگی !
منم دوست دارم محمدآیین یه سری مهارت ها رو یاد بگیری که بعد ها به دردش بخوره مثلا خیلی دوست دارم نقاشی کنه چون اول که یاد میگیره چطور مداد رو دست بگیره عد هم حتما روی مهارت نوشتنش هم کمک میکنه وقتی بچه بتونه خط راست بکشه قطعا بعها سریع نوشت الف رو یاد میگره اما خب متاسفانه این بچه علاقه ای به نقاشی نشون نمیده و منم نمیتونم مجبورش کنم داشتم دوسال پیش خیلی دوست داشت کلی هم دفتر پر کرد و کلی هم پنکه سقفی و دمبل (که جزو علاقه هاشن)برامون کشید نمیدونم چش شد البته احتمالا مشکل از خودمه اون موقعها بیشتر پیشش قلم و کاغد دستم میگیرفتم بچه جذب شد و حالا خودم متاسفانه این موارد رو گذاشتم کنار و چشبیدم به تلفن و لپ تاب این بچه هم اینروی شد فعلا از موبایل که سعی در جدایی و متارکه دارم(موبایل رو گفتم یه وقت برام حرف در نیاد!!!) اچه میدونم والا این بچه ها هم عجب دنیایی دارن
راستی محمدآیین چند وقته شمردن و حساب کتاب یاد گرفته شمردن رو تقریبا تا 30-40 یاد گرفته البته اعداد رو من یادش ندادم اینم از پسرخالش یاد گرفته بچم تو ذهنشم تعداداد عمو عمه و دایی هاشو حساب میکنه اما بچم خاله هاشو هنوز نتونسته بشمره...فقط فهمیده که من دو تا خواهر دارم ...اما دوتسام و خاله های خودم و....بچم هنوز نفهمیده کی به کیه تازه میشینه با خودش اونقد جمع و تفریق میکنه مثلا 6 تا از اسباب بازیهاش که کنا هم هستن میگه اگه دوتاشون گم بشه من چهار تا دارم اگه 4 تاش گم بشه من 2 تا دارم و.... یا مثلا هر شب میگه مامان من و تو بابا سه نفری باید سه تا بشقاب بیاری اگه دایی بیاد خونمون میشیم 4 نفر اگه خاله و ...(خانوادش)بیان میشیم 6 نفر و.... تمام خانواده های عمو خاله هاشم مرور کرده که هر کدوم چند نفرن
میگم نگار جان جدی جدی به دوستت همینطوری گفتی؟؟؟ خیلی خوبه که اینقدر رک هستی و بی پروا حرفتو میزنی اما یه دفعه هم بخای بزنی تو پرش گناه داره بنده خدا خب نمدونسته بنده خدا البته خوب حتما با هم خیلی صمیمی اید
مهراوه جونم هستم! مودم همیشه روشنه و منم آنم! اما هر از گاهی میام سر میزنم ببینم چه خبره.... در مورد اون مهارتها که گفتی .... آخ که جانا سخن از زبان ما میگویی.... آرزو به دلم موند این بچه دو دیقه مداد یا خودکار دستش بگیره.... البته تازگی ها فهمیدم به خودکار علاقه بیشتری داره. یحیی هم چندان علاقه ای به نقاشی نداره.... اما می دونم خیلی قوه تجمسش مخصوصا تجسم فضایی اش بالاست. خوب هر بچه ای یه جوره لابد! پسر خواهرم هفت ساله شه. بی نهایت زیبا نقاشی میکنه و با تکنیک و ظرافت خاصی موضوعی میکشه. اندازه یحیی بود خیلی قشنگ میکشید... یکی از مهمترین دلایلش خود خواهرم بود. چون همیشه مشغول درس خوندن بودن و کاغذ و قلم تو خونه دیده می شد و خود خواهرم هم حوصله داشت و براش نقاشی می گشید. خیلی حرفه ای نبود اما می کشید. اما الان تو خونه ما خیلی وقته که کاغذ و قلم ور افتاده! همه کارمون با ورده! خوب این بچه هم نقاشی رو با پینت می کشه!!! یکی از بازی های مورد علاقه اش هم که گفته بودم همین بازی تفاوتها تو کامپیوتره! من زیاد اصراری ندارم که یحیی هم مثل پسرخاله اش نقاشی کنه. اما دوس دارم بفرستم کلاس نقاشی شاید اونجا تو رودربایستی یه چیزایی بکشه و راه بیافته.
آفرین به محمد آیین با هوشم! واقعا بلده تا سی چهل بشمره؟! یحیی تا ده بیشتر بلد نیست.... جمع و تفریق؟! مهراوه خالی آبادانی که نبستی؟! ببین بچه ات چند روز پیش پسرخاله اش بوده چه پیشرفتی کرده! خو خواهر تو که دیگه راحتی چند تا بچه بیار با هم بزرگ میشن و از هم یاد میگیرن دیگه! بیخود نمیگن سختی بچه داری فقط اولیشه!!!
آره خوب! ما چند تا دوستیم که از دوران لیسانس تا حالا .... یعنی دوازده سالی هست با هم دوستیم. تقریبا هر دو هفته یا شایدم ماهی یه بار رو دیگه حتما تلفنی با هم حرف میزنیم. هر چند ماه یه بار هم هم می بینیم.... با هم صمیمی هستیم ولی خوب تو که دیگه منو شناختی! آدم رکی هستم! تا حالا هم چند بار بدجور به خاطر این رک بودنم ضایع شدم! اما خوب نمی تونم خیلی تعارفی باشم و حرفامو لا پنبه بزنم... این مدلی هم خیلی بده. می دونم اما چه کنم؟ نمی تونم ....
2810