2777
2789
عنوان

بارداری با میکرواینجکشن (icsi) سال 94

| مشاهده متن کامل بحث + 7047058 بازدید | 684573 پست

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

سلام خونه جدید مبارک آنا جونم بابت همه زحماتت یکدنیا ممنون انشااله بزودی شاهد شادی تو و همه دوستای گلم باشم آرزو جون عزیززززززم متاسفم ......
اگر یقین داری روزی پروانه میشوی ... بگذار روزگار هر چه میخواهد پیله کند !!
آیا می دانید؟ دود اسپند سریع جذب مغز می شود و آنرا گرم می‌کند♨️ ❤️💚💜💙💛❤️💚 آیا می دانید؟ نوشیدن شیر فقط با عسل و خرما توصیه می گردد در غیر اینصورت باعث سردی تن 🀠می شود🍼🐝🍩 ❤️💚💛💜💙❤️💚 آیا می دانید ؟ عطسه عروق را منبسط می‌کند عروق ریز مغز را باز می کند😫 ❤️💚💛💜💙❤️💚 آیا می دانید ؟ بی حسی های دندانپزشکی باعث سردی تن میگردد و موهای صورت را سفید میکند برای رفع این مشکل اگر همان لحظه نمک روی آن قرار دهید سردی رااز بین می برد😷😁 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ بهترین رقیب حجامت پیاده روی است🚶🚶🚶 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ غذاهای سرد پوکی استخوان می آورد ومی توان کلسیم لبنیات را از انجیر وبادام درختی که گرم هستند تامین کرد💀 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ اگر میخواهید اعتیاد را یکدفعه ترک کنید باعث سکته خواهد شد.مواد مخدر گرم اول..وسرد آخر می باشد و باید برای ترک آن غذا های گرم را جایگزین غذاهای سرد کنید 👤😂 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ گشنیز بیش از حد غم زاست «بخاطر سردی»🌿 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ سوپ گندم بهترین خونساز است وبرای همه مزاجها خوب است🍵 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ انواع ویتامین ب 12در نان جو وجود دارد که باعث می شود موهای سر سفید نشود🍪 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ خرما برای مادر ان شیرده بسیار مفید است و باعث افزایش شیر و صبور شدن فرزند می گردد🌴 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ آبگوشت حکیمانه ترین غذای ایرانی است🍲 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ خوردن آب یخ و آب بین غذا اصلی ترین عامل در بروز مشکلات کبدی از جمله کبد چرب است💧 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ قارچ بسیار سرد است واستمرارش بدن را سرد می کند🍄 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ ملاک تشخیص چاقی اندازه گیری مچ دست است که اگر مچ کوچک بود تن چاق بود شخص اضافه وزن دارد که باید ناهار رااز وعده های غذایی اش حذف کند💪 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ آواز خواندن سودای مغز را از بین می برد 😵🎤 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ تمایل به بوهای بد مانند بوی بنزین وگازوئیل و....به دلیل سودای زیاد مغز است👃💦 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ غذاهای سرد چاق کننده و غذاهای گرم لاغر کننده است 🍵☕️🍲🍮 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ هرچه قدر رطوبت معده بیشتر باشد اشتها بیشتر میشود 🙍 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ بهترین زمان مصرف دارو اول شب وسپس صبح پناست💊 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ زیره برای لاغر ی خوب است اما باعث چین و چروک می گردد🌾 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ موقع درد عسل بخورید زمانیکه عسل خوردید عسل خودش را به موضع درد می کشاند ،همانطور که آهن ربا به سمت آهن می رود«سرعت اثر دارو را افزایش می دهد» 🐝🍯 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ موقع گزیده شدن توسط زنبور باید سرکه روی موضع مالیده وعرق نعناع خورد ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ 10عدد بادام به اندازه 5پرس چلو کباب ارزش غذایی دارد 🍛 ❤️💚💛💙💜❤️💚 آیا می دانید ؟ چربی دنبه گوسفند هرچه قدر وارد بدن شود به همان اندازه بیماری از بدن خارج میشود
خدا به بزرگی امید، ایمان و شکرگزاری داشته هاست که میبخشد. بابت تک تک داشته هایم بخصوص همسر بینظیر و پرنسس مامانیم و معجزه شیرینم سپاسگزارم.** turkana1378@gmail.com
مامی مرسان عزیزم بذار یه توضیح کوچولو بدم.... سیکل هورمونی بدن به این صورته که وقتی پری میشی پروژسترون بدنت کم شده، ولی وقتی فولیکول بالغه و آزاد میشه، پروژسترون تولید میشه! بخصوص وقتی لقاح انجام بشه جسم زرد خودش شروع به تولید پروژسترون میکنه و این پروژسترون همچنان اقزایش پیدا میکنه و باعث محکم شدن جای جنین میشه! اما تو لقاح مصنوعی چون ریتم طبیعی باروری نیست، احتمال اینکه سیستم درست کار نکنه وجود داره و چون باروری مصنوعی ایجاد شده، تولید پروژسترون هم یه جورایی مصنوعی انجام میشه تا محیط برای رشد جنین مساعد باشه!
اما وقتی از بارداری مطمئن شدیم و همه چی روال طبیعی رو بدست آورد به آرامی این پروژسترون حذف میشه چون پروژسترون تولید شده از بارداری کفایت میکنه!

واما پروژسترونی که برای پریود شدن تزریق میشه قضیش فرق میکنه!
همونطور که گفتم وقتی پروژسترون کم میشه پری میاد!
اگه بارداری طبیعی اتفاق افتاده باشه، چون پروژسترون سیر صعودی داره تزریق پروژسترون ضرری نداره و اختلالی ایجاد نمیکنه!!! اما اگه بارداری اتفاق نیفتاده باشه این تزریق پروژسترون یه افزایش و بعدش افت پروژسترون رو برای بدن تعریف میکنه و این باعث میشه در صورت تاخیر پریودی، چند روز بعد از تزریق پریود اتفاق بیفته!
خدا به بزرگی امید، ایمان و شکرگزاری داشته هاست که میبخشد. بابت تک تک داشته هایم بخصوص همسر بینظیر و پرنسس مامانیم و معجزه شیرینم سپاسگزارم.** turkana1378@gmail.com
روشهای ساده در درمان یبوست به روش طب سنتی
با توجه به شیوع بیش حد این عارضه و شکایت در جامعه و علی الاخصوص در خانم ها ، سعی کردم درمانهایی بسیار ساده و در دسترس را از منابع و اساتید گرداوری کنم که ماحصل در ذیل تقدیم میگردد:
فراموش نکنید قبل از درمان هر بیماری ابتدا یبوست را درمان کنید و بعد به سراغ بیماری روید.

شما می بایست به ازای هر وعده غذایی در روز یک بار دفع سهل و آسان مدفوع داشته باشید یا اینکه در شبانه روز حداقل بدون دردسر و زور زدن و غیره یکبار دفع داشته باشید در غیر این صورت احتمال غریب به یقین شما دچار یبوست هستید پس فورا درمان ذیل را شروع کنید. در نظر داشته باید درمانهای ذیل در صورت انجام صحیح هیچ گون عارضه ای ندارند.
صبح ناشتا دو قاشق غذاخوری خاکشیر را داخل یک لیوان آب جوش ریخته و بوسیله یک نعلبکی روی آنرا بپوشانید( ۵ دقیقه) تا به اصطلاح دم بکشد بعد باکمی عسل ( یک قاشق مرباخوری) آنرا شیرین نمایید و بعد میل نمایید. سعی کنید آب را در ظرف مسی بجوشانید تا از مواهب درمانی یون مس هم بهره مند شوید و برای آب نوشیدنی نیز از آب جوشیده در ظرف مسی یا برنجی پس از سرد شدن (در یخچال نگه داری شود) استفاده کنید. ضمنا مصرف آب گرم و نه جوش در در مان یبوست بسیار موثر است. اگر یبوست شما زیاد است می توانید این دستور را دو ساعت بعد از ناهار نیز تکرار نمایید. این دستور را به مدت چهارده روز ادامه دهید و بعداز آن روش زیر را برای ادامه درمان انجام دهید( پس از مراجعه و هماهنگی با درمانگر طب سنتی) :
ترکیب دو قاشق غذاخوری برگ سنا + دو قاشق غذاخوری گل سرخ را باهم مخلوط کرده به همراه یک و نیم لیوان آب به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید و بعد از صاف کردن میل کنید.
بهترین زمان انجام این کار یک روزتعطیل(به علت ایجاد اسهال و دردسر های مربوط به آن!)، یک ساعت پس از خوردن یک صبحانه سبک(ارده با شیره یا ارده با عسل ) میباشد . قاعدتا بایستی ۳ تا ۵ نوبت دفع داشته باشید در غیر این صورت دو روز بعد به مخلوط فوق یک قاشق غذاخوری روغن بادام شیرین اضافه نمایید تا اسهال شدیدتری ایجاد شود.
در صورت شدت اسهال( بیش از ۵ نوبت) می توانید از ترکیب نبات وعرق نعناع که داغ شده مصرف کنید.
بعد از خوردن مسهل تا ۲۴ ساعت از منزل خارج نشوید.
بعد از خوردن مسهل فورا نخوابید و تا چند ساعت بیدار بمانید و فعالیت کنید.
بعد از مصرف مسهل تا ۲۴ ساعت رابطه جنسی ممنوع است.
از مصرف قرص های حاوی برگ سنا مثل سی لاکس که بدون گل سرخ می باشند جدا پرهیر کنید .
استفاده از مسهل می بایست طبق دستور پزشک یا درمانگر طب سنتی باشد و مصرف خودسرانه و زیاد مسهل ها بسیار مضر است.
حداکثر در ماه دو بار از مسهل استفاده کنید مگر با نظر در مانگر طب سنتی
رژیم غذایی مناسب بر اساس طبع خود را مصرف کنید .(لیست مصلحات مواد غذایی و مزاج غذا ها را از سایت تهیه کنید)
از مصرف هر روز برنج جدا پرهیز کنید و در صورت مصرف حتما آنرا با روغن زیتون فراوان یا خود زیتون به همراه مصلح برنج یعنی زیره سبز یا زعفران یا شوید میل کنید.
تا می توانید ازغذا های بصورت آش و سوپ مصرف کنید مخصوصا رژیم آش آبغوره .
به همراه هر وعده غذایی هفت عدد زیتون مصرف کنید.(زیتونی که نه شور باشد و نه حاوی سرکه)
طی روز ۲۱ عدد انجیر خشک را مصرف کنید.
از مصرف میوه جات ترش و حالت اسیدی پرهیز کنید(در افرادسرد مزاج) و در صورت مصرف حتما مصلح آنرا مصرف کنید.(عسل یکی از بهترین مصلحات میوه های ترش مزه است)
مصرف روزانه یک لیوان آب انگور تازه و طبیعی توصیه میشود(دیابتی ها به همراه کمی سرکه و تحت نظر مصرف کنند).
یک ساعت قبل از غذا تا دو ساعت بعد از غذا و همراه غذا تا جای ممکن آب یا هر نوع نوشیدنی دیگرمصرف ننمایید.
شبها قبل از خواب یک قاشق مربا خوری روغن بادام شیرین مصرف کنید .(تا زمان رفع حالت یبوست)
بادکش کردن محوطه شکم در درمان یبوست و کاهش سایز شکم به همراه روغن مالی (زیتون یا کنجد) بسیار موثر است.
حتما در طی روز نیم ساعت تحرک داشته باشید.
از مصرف شیر همراه عسل و کمی گلاب در شب یا به همراه یک قاشق غدا خوری پودر سنجد غافل نشوید.
از مصرف ماست و دوغ و نوشابه همراه برنج و بدون مصلح جداً پرهیز نمایید.
از مصرف چای چه سبز چه سیاه پرهیز کنید.
برای پیشگیری از ایجاد یبوست مجدد می توانید تعداد ده عدد آلو بخارا و ده عدد انجیر خشک (برای سرد مزاج ها) را شب تا صبح داخل یک لیوان آب بخیسانید و صبح به صبح آنرا میل کنید. ( گرم مزاج ها بجای انجیر از تمبر هندی استفاده کنند)
در صورتی که با انجام توصیه های فوق مشکل یبوست درمان نشد می بایست بیمار تنقیه شود( پاکسازی روده بزرگ از طریق مقعد). برای آموزش انجام این کارلطفا به مراکز معتبر مراجعه نمایید.
توجه :
قبل هر گونه اقدام و مراجعه ، ابتدا به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا عللی همچون انسداد روده بزرگ یا مشکلات خاص دیگر از سوی پزشک بررسی شود .
الهی ... نگاهی... 🙏🚼🙏 می خواهم مادر شوم 🌹 چشیدن لذتی دیگر از زندگی 🌹 لذتی که خداوند به همه کسانی که لایق میداند می چشاند می خواهم مادر شوم 🚼 می خواهم وجودم را بستری برای وجودی دیگر کنم 🚼می خواهم صفحه ای دیگر از خوشبختی را ورق بزنم🙌 می خواهم مادر شوم چقدر شیرین است تپیدن دو قلب در یک بدن🚼 چقدر شیرین است تمرکز رحمت خداوند بر روی تو ، بر روی قسمتی از بدن تو ، بر روی رحم تو 🚼 خداوندا رحمتت را به من و همسرم عطا فرما 👪💑 می خواهم مادر شوم م : مهربانی الف : آرامش د : دلدادگی ر : رحمت خدا خداوندا مهربانی آرامش دلدادگی و رحمتت را بیش از پیش به من عطا فرما🌹🚼🙏🌹
یبوست سرچشمه بسیاری از امراض است و نوع مزمن علاوه بر ناراحتی در هنگام دفع، انسان را بیحال و کسل کرده و خمیازه ایجاد می کند. همین طور باعث بد مزه شدن دهان شده و اشتها را از بین می برد به همین دلیل درمان ان باید جدی گرفته شود. راههای درمان یبوست شدید به طور کلی افراد مبتلا به یبوست شدید باید آب فراوان، چای کمرنگ و میوه هایی مانند آلو، انگور، انجیر و گلابی بیشتر مصرف کنند و به پیاده روی، تحرک بیشتر و فعالیت توجه داشته باشند. راههای درمان یبوست در حالت های شدید و متعادل تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند و در دو بخش کلی دارویی و گیاهی تجویز می وشند. راههای درمان طبیعی یبوست همانطو رکه می دانید زمانی که راههای درمان طبیعی بیماری به میان می آید هدف استفاده از خوراکی ها و دمنوش های طبیعی است که به صورت جامع در چندیدن بخش با انها آشنا خواهید شد. 1- افراد مبتلا به یبوست که مشکل زمینه ای مانند انسداد روده ندارند، شب ها مقداری انجیر را در آب خیس کنند و صبح ناشتا این انجیرها را همراه آب آن بخورند. این کار کمک زیادی به رفع یبوست و سهولت دفع خواهد کرد. با این حساب، عادت غذایی شما خواننده محترم برای رفع یبوست، خوب است و در درازمدت مشکلی برایتان ایجاد نخواهد کرد. انجیر خشک ، ملین کننده های شکم ، دمنوش برای یبوست 2- نوشیدن شربت خاکشیر قبل از صبحانه می تواند به رفع یبوست و جوش های صورت کمک کند و نوشیدن دمکرده گل گاو زبان قبل از خواب می تواند مثل یک داروی آرامبخش عمل کند. 3 - خوردنِ سبزی و میوه در حدِ نرمال باعثِ متخلخل شدنِ مدفوعِ شما خواهد شد. سعی کنید دستِ کم سه بار در هفته را سبزی مصرف کنید. با غذا یا بصورت لقمه با نان. همچنین عادت کنید که پس از هر سه وعده غذا(صبخانه، ناهار، شام)، یکی دوتا میوه بخورید 4- پس از خوردنِ چیزهایی که یبوست می آورند، مانندِ ماکارونی، انار و دانه ی انار، مواد فلفل دار و تند، استعمال تریاک یا مشروبات الکلی، کشک، دوغ، دمپختی، کاکائو و قهوه (بمقدار زیاد) و.. حتما سبزی، شیر و آب فراوان مصرف کنید 5- اگر هم یبوست مزاج هستید یا سنگ کیسه صفرا دارید، می توانید صبح ها دو قاشق روغن زیتون را همراه آب یک لیموی کامل میل کنید. 6- مخلوط یک قاشق غذاخوری خاکشیر، نصف لیوان آب جوش و دو حبه قند یا معادل آن شکر است. این شربت تقریبا برای تمام مزاج ها مناسب است، به خصوص برای افرادی که شکم شان سخت کار می کند. 7- سبوس برنج درمانی بی ضرر برای یبوست های بدون علت مشخص.یک فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه «یبوست از شایع ترین مشکلات گوارشی است که افراد در سنین مختلف را درگیر می کند»، گفت:«سبوس برنج و سبوس سایر غلات محتوی فیبر فراوان هستند و به عنوان یک درمان ساده و بی ضرر یبوست هایی که علت مشخصی ندارند مطرح است.» 8-اگر یبوست خیلی شدید باشد از ترکیب 5 واحد روغن بادام شیرین+2 واحد عسلروزی 2 قاشق غذاخوری استفاده کنید. خواص درمانی عسل ، دمنوش برای یبوست ، دمنوش گل سرخ 9- انواع سیر، موسیر و والک از جمله گیاهان ضد یبوست می باشند و کسانی که به طور دائمی مقدار کمی سیر، موسیر یا والک با غذای خود میل کنند، کمتر مبتلا به یبوست می شوند. برگ های تازه والک را می توان به همراه جعفری مانند سبزی خوردن تازه با غذا میل کرد. موسیر را می توان خشک کرده و به صورت پودر در غذا مصرف نمود. 10- تخم شنبلیله برای یبوست مفید است. تخم شنبلیله را می توانید برای مدت ها نگهداری کنید، بدون آنکه خراب یا فاسد شود. اما اگر آن را بکوبید و به صورت پودر در آورید، پس از چند روز بو گرفته و خراب می شود. بنابراین اگر می خواهید از تخم شنبلیله برای رفع یبوست استفاده کنید، مقدار کمی از آن را کوبیده و سه وعده در روز، صبح، ظهر و شب و در هر بار یک قاشق مرباخوری از این پودر میل کنید. می توانید این پودر را به کمک آب میل کنید. 11- دمکرده گل سرخ(محمدی) روزی یک لیوان هم به عنوان یک داروی ملین میتوان استفاده کرد. دم کرده گل سرخ ، دمنوش گل سرخ ، انجیر برای یبوست درمان دارویی یبوست پودر پسیلیوم ساده ترین و کم عاضه ترین داروی رفع یبوست است که به صورت فیبر عمل کرده و می تواند در دوره بارداری نیز استفاده شود. دسته دوم داروهایی هستند که با خاصیت اسمزی باعث نشت آب به روده می شوند، مثل شربت منیزیم و لاکتولوز. دسته سوم داروهای محرک روده مثل برگ سنا، بیزاکودیل و روغن کرچک است. این داروها بهتر است در خط آخر درمان یبوست مصرف شوند.
الهی ... نگاهی... 🙏🚼🙏 می خواهم مادر شوم 🌹 چشیدن لذتی دیگر از زندگی 🌹 لذتی که خداوند به همه کسانی که لایق میداند می چشاند می خواهم مادر شوم 🚼 می خواهم وجودم را بستری برای وجودی دیگر کنم 🚼می خواهم صفحه ای دیگر از خوشبختی را ورق بزنم🙌 می خواهم مادر شوم چقدر شیرین است تپیدن دو قلب در یک بدن🚼 چقدر شیرین است تمرکز رحمت خداوند بر روی تو ، بر روی قسمتی از بدن تو ، بر روی رحم تو 🚼 خداوندا رحمتت را به من و همسرم عطا فرما 👪💑 می خواهم مادر شوم م : مهربانی الف : آرامش د : دلدادگی ر : رحمت خدا خداوندا مهربانی آرامش دلدادگی و رحمتت را بیش از پیش به من عطا فرما🌹🚼🙏🌹
دوستان برای درمان یبوست من شیر و کیوی امتحان کردم مفید بود ولی تو موارد بالا استفاده نکردم گفتم اینم بزارم خالی از ضرر نیست

حل قطعی مشکل یبوست خواننده ی گرامی! اگر شما از مشکلِ یبوست در زندگیِ خود رنج می برید و بدنبالِ راهی برای رفعِ بی دردسر آن هستید، راهِ درستی را تا اینجا آمده اید. من با تجربیاتِ چندساله ام در عرصه پزشکی، راهی کم دردسر و بی هزینه را در این یادداشت خدمتتان معرفی می کنم و شما با اجرای بی کم و کاستِ آن خواهید دید که به چه راحتیی ار مصائبِ این مشکلِ دردناک و خطرناک رهایی خواهید یافت. راهِ درمان: 1: آب درمانی و مصرف روزانه ی شیر: مهمترین و راحتترین روش می باشد. شما می بایست تا می توانید آب بنوشید. پرسش: چرا اب درمانی؟ پاسخ: چون مشکلِ یبوستِ خفیف یا مزمنِ شما در واقع بدلیلِ کمبودِ آب در بدنِ شما جهتِ متابولیسم سیستم بدنتان است. اگر شما هم اکنون مشکل یبوست دارید؛ می توانم شرط ببندم که روزانه 2 تا سه لیوان آب بیشتر مصرف نمی کنید. بزبانِ ساده، وقتی آب در بدنِ شما کم باشد، مقدار ابِ لازم جهتِ فعالیت های اصلیِ بدن توسطِ روده ها و از غذای هضم شده در روده جذب می شود. در نتیجه مدفوعِ شما حالتِ سفت و سیمانی پیدا می کند و در نهایت، هنگامِ دفع، روده ها یا زخم شده و خونریزی می کنند یا به بیرونِ بدن کشیده می شوند. اما هنگامی که آبِ کافی در بدن وجود داشته باشد، مقدار اضافیِ آن اول از راهِ مثانه و سپس از راه روده ها دفع خواهد شد. و نتیجه ی این حرف اینست که آبِ بیشتری در مدفوعِ خود خواهید داشت و در نتیجه مدفوعِ شما در هنگام دفع، نرم خواهد بود و آسیبی به راست-روده نخواهد زد. تاکید می کنم که آب درمانی مهمترین روش درمان یبوست است و ازین پس و تا پایانِ عمرتان هیچگاه نباید آنرا ترک کنید. در زیر، چگونگیِ آب درمانی در طیِ یکروز و کارهایی که باید در طیِ روز انجام دهید را می آورم: 1:1 بطور کلی شما باید روزانه دستِ کم 5 لیوان آب تازه بنوشید. 1:2 صبحها بلافاصله پس از بیداری (پیش از خوردنِ صبحانه و بشکل ناشتا) نوشیدنِ یک لیوانِ شیر ضروریست. برای خوردن صبحانه هم بهتر است پس از خوردن شیر، 10 دقیقه صبر کنید و سپس صبحانه صرف کنید. این زمان دهی در واقع باعث می شود زمان کافی به شیر داده شود تا از معده گذشته و وارد روده شود تا بتواند مدفوع را نرم کند. 1:3 پس از خوردنِ غذاهای یبس کننده، حتما نوشیدنِ یک لیوان شیر، پس از غذا ضروریست. 1:4 در مواقعی از روز، وقتی احساس می کنید شکمتان خالیست؛ معده تان را با نوشیدنِ دو تا سه لیوان آبِ تازه پر کنید. 1:5 پیش از خواب، حتماً یک تا دو لیوان شیر بنوشید. (شیر باید بصورت خالی و بدون هیچ افزودنیی میل شود. بعضیها ترجیح می دهند شیر را شیرین کنند یا با نان بخورند که در اینصورت تاثیر زیادی نمی کند.) 1:6 باز هم تاکید می کنم که آب درمانی و نوشیدنِ شیر(در اول صبح و آخر شب) مهمترین روش درمان یبوست است و ازین پس و تا پایانِ عمرتان هیچگاه نباید آنرا ترک کنید. 2: نوشیدنِ روزانه دو لیوان شیر. شیر را شبها و صبحها، پیش و پس از خواب بنوشید. 2:1 اگر یبوستِ شدیدی دارید، پس از هر وعده غذایی که می خورید، بلافاصله یک لیوان شیر بخورید. (علاوه بر این نوشیدنِ روزانه دو لیوان شیر در اخر شب و اول صبح که پیشتر گفتم هم ضروری است.) 3: خوردنِ سبزی و میوه در حدِ نرمال باعثِ متخلخل شدنِ مدفوعِ شما خواهد شد. سعی کنید دستِ کم سه بار در هفته را سبزی مصرف کنید. با غذا یا بصورت لقمه با نان. همچنین عادت کنید که پس از هر سه وعده غذا(صبخانه، ناهار، شام)، یکی دوتا میوه بخورید. (از میان میوه ها بهترین تاثیر را کیوی دارد. زردآلو، هلو و آلو هم برای تابستانها خوبند) 4: قرص های مسهل و اسهال کننده را اصلاً مصرف نکنید. بدانید که مصرفِ زیادِ این قرصها الکترولیت های درون روده ی شما را از کار می اندازد و اگر خدای ناکرده چنین شود دیگر کاری نمی شود کرد و زندگیتان بصورتِ جدی به خطر خواهد افتاد. البته از میانِ مسهل ها، فقط پودر موسیلیوم را می توانم پیشنهاد کنم که آنهم باید با مشورت و توصیه ی پزشکتان باشد. 5: پیاده روی و نرمشهای سبک باعثِ کارکردِ بهتر روده های شما خواهد شد. روزانه چند دقیقه نرمش کنید! 5:1 پس از نرمش هم حتما چند لیوان اب بخورید تا ابِ مصرف شده در ورزش که بشکل عرق و.. از بدنتان خارج شده، دوباره جایگزین شود. وگرنه همین نرمش هم ممکنست باعثِ یبوستِ دوباره شما شود. 6: هل و هوله و موادِ بی مصرف مانند چیپس و.. نخورید. توجه کنید که مواد فلفل دار باعث یبوست خواهند شد. همچنین از خرد کردن و بلعیدنِ چیزهایی مثل دانه های انار خودداری کنید. 7: پس از خوردنِ چیزهایی که یبوست می آورند، مانندِ ماکارونی، انار و دانه ی انار، مواد فلفل دار و تند، استعمال تریاک یا مشروبات الکلی، کشک، دوغ، دمپختی، کاکائو و قهوه (بمقدار زیاد) و.. حتما سبزی، شیر و آب فراوان مصرف کنید. توجه کنید که شما می توانید همه چیز بخورید اما باید حواستان باشد، چه چیز یبوست آور است. و پس از خوردنِ آن، یک لیوان شیر بخورید. ضمناً قرصهای ویتانینه و مولتی ویتامین ها نیز شدیداً یبس کننده هستند. 8: از عطاری ربع کیلو "تخم کتان" بگیرید، در خانه بشویید تا خاکش شسته شود، در یک سینی چند ساعتی بگذارید تا خشک شود و سپس با هاونگ خرد کنید و در ظرفی بریزید. ظهرها پس از غذا یک قاشقِ مرباخوری از آنرا میل کنید و پس از آنهم یک لیوان آب بخورید تا از گلویتان شسته شود. تخم کتان، مدفوعتان را متخلخل تر می کند و بادهای درون روده ای را هم کمتر می کند و بی ضرر هم هست. اگر عطاری پرسید برای چه می خواهید، بگویید برای غذای پرنده است تا از کارتان هم سر در نیاورد. 9: خوراکِ شبها: خوردنِ فست فود و بخصوص غذاهای سرخ شده ی بیرون و غذاهای حاویِ سوسیس و کالباس و غذاهای پر نمک را کلاً فراموش کنید. سوسیس و کالباس حاوی نیترات است و روغنهای رستورانی و فست فودی هم اشباعیتشان مشکلدار است و سرطان ایجاد می کند. نمکِ زیاد هم سلولها را سرطانی می کند. روزی جوانی سی و چند ساله را دیدم که برای سرطان روده اش را بریده بودند و با همسرش آمده بود. می گفت که چون محلِ کارم از منزل دور بود، سالها مجبور به خوردنِ فست فود بودم.(در صورتیکه این مشکل هم راه دارد. آدمی می تواند غذای فردا را از شبِ قبل آماده کند و یا اگر دیر شده بود، یک نان و کمی سبزی با پنیر بردارد و برود سر کار.) ممکنست به این ایده بخندید اما از نظرِ من، فست فود ایده و اختراعِ ذهنِ سرمایه داریست که فقط بدنبالِ سودِ بیشتر برای خود بوده و کاری به سلامتِ مشتری ندارد و فقط بدنبالِ پولِ مشتریست. نارواست که یک ایرانی ِ باخرد در این دامها بیفتد. باید به گذشته رجوع کرد و کارهای پدران را از نو در پیش گرفت. شبها خوردنِ غذاهای سبک را عادت کنید. بجای خوردنِ انواع و اقسام غذاهای ناسالم با نامهای دهن پرکن در رستورانها و آخر شبها، خود را به خوردنِ غذاهای سادهی اینچنینی که پایینتر می اورم عادت دهید: خیار گوجه و پنیر با نان. شوربای شیر. روهَمی با نان: مخلوطی پخته شده از پیاز و سیب زمینی و بادمجان و بامیه و گوجه و کدو با کمی روغن و رب و نمک. نان و پنیر و سبزی با گردو. کوکو سبزی یا کوکو سیب زمینی. نکته: این دستور برای بیشترِ شبهاست و نه هرشب. یعنی اگر غذایی از ظهر مانده بود، بخورید نوشِ جانتان! اگر شبی اختصاصی هم بود و مثلاً با همسر یا دوستان به بیرون رفته بودید هم هرچه خواستید بخورید! (دو سه ماه یکبار بی اشکال است.) رعایتِ نکاتی در هنگام دفع: 1: شما باید هر روز یا بصورتِ یکروز در میان به دستشویی بروید. بسیاری افراد هم هستند که هر روز و یا روزی دوبار به دستشویی می روند که اصلا اشکالی ندارد و اتفاقاً خوب هم هست. فاصله ی زمانی دستشویی رفتن، با میزان غذایی که می خورید رابطه ی مستقیمی دارد. یعنی هرچه بیشتر غذا بخورید ، زودتر نیاز به دستشویی رفتن پیدا می کنید. 2: هنگام دفع، خیلی نباید زور بزنید. چون ممکن است باعثِ بیرون اوردنِ راست-روده شود. این مورد، بیشتر مواقعی پیش می اید که مدفوع سفت و خشک شده است و در روده نمی تواند حرکت کند (بعلت نخوردن شیر یا بموقع به دستشویی نرفتن). اگر چنین حالتی شد، به دستشویی نروید! باید چند لیوان شیر خالی را بشکل پشت سر هم بنوشید، یکی دوتا کیوی بخورید و چند ساعت یا یکروز صبر کنید و سپس هنگامیکه دوباره حالت دفع پیدا کردید به دستشویی بروید. 3: اگر کمی از مدفوعتان بیرون آمد و دیدید که دیگر احساسِ دفع ندارید ، همانقدر که دفع کرده اید و خیلی خشک است هم خوبست. در ساعتهای بعدی، راه را برای یک دفعِ ساده تر هموار می کند. فقط سعی نکنید آنقدر بر روی دستشویی بمانید و آنقدر زور بزنید تا همه ی مدفوع ها را یکباره بیرون بدهید. هرقدر مدفوع بیرون دادید و دیگر حسِ دفع نداشتید، همانقدر برای آندفعه کافیست. 4: اگر در مدفوعِ خود خون دیدید، هرچه سریعتر به یک پزشکِ متخصصِ گوارش مراجعه کنید. او ممکن است برایتان اندوسکوپی یا کولونوسکوپی تجویز کند. توصیه می کنم هیچگاه از زیر کولونوسکوپی شانه خالی نکنید. چون در این روش، پزشک می تواند سانت به سانتِ روده ی شما را با دوربین ببیند و اگر ریزترین مشکلی باشد، آنرا تتشخیص دهد. از این گذشته، پزشک محرم بیمار است و اگر بیماری شرم و خجالتِ بیهوده ببرد ممکن است برایش گران تمام شود. بدانید که دکتر و پرستاری که کولونوسکوپی می کنند اینکار را صدها یا هزاران بار انجام داده اند و برایشان مسدله ای غادی و کاری است. قبل از آزمایش هم چند بیحس کننده به شما تزریق می شود تا چیزی را حس نکنید. آندوسکوپی و کولونوسکوپی مخصوصاً برای بالای سن 50 ضروریست و دیدنِ خون در مدفوع بالای سن پنجاه باید جدی گرفته شود. اما برای جوانان معمولا مشکل حاد نیست و نیازی به کولونوسکوپی یا اندوسکوپی نیست. 5: پس از دفع، اگر احساسِ سوزش در مخرج کردید، یک دستمال کاغذی را اغشته به "پوویدوم آیوداین" یا همان دوا-سرخ کنید و به آرامی به روی مخرج بمالید. 6: زیاد روی دستشویی نمانید. سعی کنید، بیشتر از پنج دقیقه نشود. اگر حالت دفع داشتید ولی مدفوع خشک بود، توصیه زیر را دنبال کنید: { از دستشویی بیرون بیایید! باید چند لیوان شیر خالی را بشکل پشت سر هم بنوشید، یکی دوتا کیوی بخورید و چند ساعت یا یکروز صبر کنید و سپس هنگامیکه دوباره حالت دفع پیدا کردید به دستشویی بروید. یا اینکه مراحل زیر را دنبال کنید: } اگر دستشویی رفتنِ شما از سه روز گذشت، وارد مرحله ی خطرناکی شده اید. در چنین مواقعی باید چند کار را انجام دهید: 0. پس از هر وعده غذایی که می خورید، بلافاصله یک لیوان شیر بخورید. (پس از خوردنِ شیر تا نیم ساعت مایعات نخورید) 1. دستِ کم روزی دو سه تا کیوی و یکی دوقاشق تخم کتان بخورید. 2. شربت "لاکسی ژل" از داروخانه بگیرید و هر هشت ساعت یک قاشق غذا خوری بخورید. 3. روزی سه چهار بار در حمام، یک تشت را از آب گرم پر کنید و برای یک ربع ساعت به آرامی در داخل تشت بنشینید. 4. "قرص بیزاکودیل شیافی" را هر 8 ساعت یکبار از راه مخرج به داخل روده بفرستید. 5. بهیچ وجه "قرص اسهال خوردنی" یا "روغن کرچک" را در چنین مواقعی مصرف نکنید چون مدفوع را در بالای روده تان شل می کند و احساس دلپیچه و درد شدیدی خواهید کرد و ار آنجا که مدفوع در انتهای روده شما خشک است، راه خروج ندارد و بسیار بسیار اذیت خواهید شد. 6. پیاده روی کنید. 7. اگر اجابت مزاج از پنج روز کذشت و بدستشویی نرفتید، باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. او احتمالا شما را به یک جراح معرفی خواهد کرد و جراح تصمیمات بعدی را برای شما خواهد گرفت که از تنقیه تا عمل جراحی است. پس کار عاقلانه را بکنید و همیشه حواستان باشد که اجابت مزاج از دو روز نباید طولانی تر شود. 7: هر وقت دستشویی داشتید و هرجا که بودید باید بلافاصله به دستشویی بروید. نباید مدفوع را بیش از حد در روده نگه دارید، چون خشک خواهد شد. 8: (یک توصیه به افرادِ معتاد! اگر معتاد نیستید این بند را نیاز نیست بخوانید): باید کاری کنید و رژیم غذاییتان را جوری تنظیم کنید که زیاد مدفوعتان سفت نباشد. می خواهم بگویم که اگر سالها و سالها سفت بودنِ مدفوع ادامه یابد برای روده ی بزرگتان مشکلاتِ جدی و برگشت ناپذیر پیش خواهد آمد. این مشکل بخصوص برای افرادی که اعتیاد دارند ممکنست پیش آید که بدلیل ِ سالها اعتیاد داشتن، سالها نیز یبوست دارند و پیشِ خود فکر می کنند مشکلی پیش نمی آید. قصدِ من از نوشتنِ این بند، ترساندنِ خواننده نیست بلکه توصیه ی برادرانه و دوستانه ای است که از ایجادِ معضلات برای شما جلو خواهد گرفت. اگر اعتیاد دارید ترک کنید تا شادابتر و بهتر و طولانی تر زندگی کنید و سایه تان بالای سر خانواده تان باشد. اما راهکار برای این دسته: شما بهتر است علاوه بر رعایتِ نکاتِ بالا، پس از هر وعذه غذایی که می خورید نیز بلافاصله یک لیوان شیر بخورید، مشکلتان رفع خواهد شد. یعنی اگر سه وعده غذا در روز می خورید(صبحانه نهار شام) سه لیوان شیر بخورید. و اگر باز هم مدفوعتان نرم نبود، پس از هر وعده غذا، بجای یک لیوان، دو لیوان یا بیشتر شیر بخورید. این راهکار برای افرادِ مسن نیز موفقیت امیز خواهد بود و وعده ی غذاییِ ایشان هم با یک لیوان شیر، کاملتر و مقوی تر خواهد شد.
۱- برگ سنا: شاید پر مصرف ترین مسهل گیاهی مورد استفاده مردم، برگ سنا باشد؛ اما در مورد برگ سنا باید توجه داشت: - دل پیچه ازعوارض شایع مصرف برگ سناست. در بعضی از افراد، این دل پیچه، پس از چند روز استفاده برطرف می شود؛ ولی در برخی دیگر مانع ادامه درمان می شود. - برگ سنا مسهلی قوی است که در بسیاری از افراد می تواند ایجاد اسهال کند؛ پس بهتر است کمی در مصرف آن احتیاط شود. - مصلح برگ سنا، گل سرخ است. یعنی برای کاهش عوارض برگ سنا باید آن را همراه گل سرخ مصرف کرد. برخی به نسبت ۱به ۱ و برخی ۲ به ۱(۲ قسمت برگ سنا و یک قسمت گل سرخ) اعتقاد دارند. - بهتر است در صورت امکان، چوبها و شاخه ها و تخم ها را از برگ سنا جدا کرد، این کار نیز به کم کردن عوارض منفی برگ سنا کمک می کند. - یکی از اشکالات برگ سنا، ایجاد مقاومت دارویی است که در درصد نسبتاً زیادی از بیماران دیده می شود. برای کاهش این عارضه به پزشکان و عطّاران محترم توصیه می شود که برگ سنا را در ترکیب با مسهل ها و ملین های دیگر استفاده کنند. - برگ سنا نیز به مانند سایر مسهل ها نباید به مدت طولانی مورد استفاده قرار گیرد. بهتر است دوره ها مصرف بیش از سه چها روز طول نکشد. - مصرف سنا به مانند هر مسهل دیگری نیاز به تمهیداتی ازجمله مصرف منضج های مناسب قبل از درمان دارد و این مساله، بار دیگر تاکید می کند که مصرف آن باید زیرنظر متخصص باشد. - چنان که اشاره شد، اکثر ترکیبات گیاهی مسهل موجود در بازار، حاوی سنا هستند و لذا استفاده طولانی از آنها به هیچ وجه توصیه نمی شود. - طبع سنا گرم و خشک است؛ اما اگر در ترکیب با گل سرخ استفاده شود؛ از سوی اکثر افراد تحمل می شود. - در درمان بیمارانی که دچار مشکلات اسکلتی- عضلانی هستند(آرتروز، روماتیسم، دردهای سیاتیکی و …) سنا، مسهل انتخابی است. - بهتر است بانوان باردار از مصرف این دارو خودداری نمایند. روشهای استفاده: * یک قاشق غذاخوری برگ سنا و یک قاشق غذاخوری گل سرخ را با ۵/۱-۱ لیوان آب به مدت ۲۰ دقیقه روی شعله کم بجوشانید یا ۴۰-۳۰ دقیقه دم کنید. سپس صاف کرده، شیرین نموده میل کنید. * یک قسمت برگ سنا و یک قسمت گل سرخ را با هم آسیاب نموده روزی یک قاشق چایخوری با کمی ماست میل کنید. ۲- گل سرخ: گل سرخ معمولاً در ترکیب با سنا استفاده می شود که در بالا به آن اشاره شد. اما به تنهایی نیز مسهل مناسبی است؛ به ویژه در بیماران قلبی یا کسانی که از مشکلاتی مانند افسردگی رنج می برند قابل استفاده است. روش استفاده آن هم به همان صورت دم کرده، جوشانده یا مصرف پودر آن با ماست است. در برخی افراد، گل سرخ می تواند کمی نفخ ایجاد کند. ۳- فلوس: این دارو اگر چه کمتر در بین مردم شناخته شده است؛ اما مسهلی است«به رفق و بی غایله»(قرابادین کبیر- ۲۰۲) یعنی جزء مسهل هایی است که کمترین آزار و اذیت را دارد. در مورد فلوس باید دانست: - مسهل انتخابی در زنان حامله و کودکان است. - در بیمارانی که طاقت عوارض گوارشی سنا را ندارند، فلوس داروی بسیار مناسبی است. روش استفاده: به طور معمول گفته می شود که باید نی فلوس را شکست و دانه ها در آن را خارج کرد و هر بار به اندازه یک قاشق مرباخوری از دانه ها را با ۵/۱-۱ لیوان آب به مدت ۲۰ دقیقه روی شعله کم جوشانده صاف کرده شیرین نموده میل کرد. این روش برای تمام بیماران به راحتی قابل انجام است. نکته مهم: ۱- فلوس را نیز نباید به مدت طولانی مصرف نمود. ۲- طبع فلوس گرم و تر است؛ اما بسیار نزدیک به تعادل است، لذا اکثر افراد مصرف آن را تحمل می کنند. ۳- فلوس کمی دیر اثر است و معمولاً پس از ۲۴ ساعت عمل می کند. ۴- هلیله سیاه: هلیله سیاه طبعی سرد و خشک دارد و برای افراد گرم مزاج به خصوص کسانی که علاوه بر یبوست، مشکلات روحی نیز دارند، ملین مناسبی است. بهترین شیوه مصرف هلیله سیاه آن است که آن را آسیاب نموده روزی یک قاشق چایخوری با کمی ماست مصرف کنید. هلیله را به صورت جوشانده یا دم کرده، مصرف نکنید. ۵- ملین های ملایم!: داروهای زیادی هستند که اثر ملینی خوبی دارند اما آزار و اذیت مسهل های قوی را ندارند. از آنها می توان اشاره کرد به: داروهای گرم مزاج:رازیانه، زنیان، افسنتین و ... داروهای سردمزاج: خطمی، تخم گشنیز و ... ۶- صبر زرد: صبر زرد که امروز، با عنوان پرطمطراق «آلویه ورا» معرفی می شود؛ یکی از قوی ترین مسهل های مورد استفاده در طب سنتی است که چون استفاده از آن به جز با تجویز پزشک مجرب در این زمینه، خطرناک است؛ از توضیح بیشتر در مورد آن خودداری می کنیم. ۱۰- تنقیه: یک روش بسیار عالی در درمان یبوست به ویژه یبوست های مزمن و شدید است که البته به جهت اینکه این کار باید با نظر پزشک انجام شود فعلاً از پرداختن به آن صرف نظر می کنیم. ۱۱- شیاف ها: شیاف گذاشتن بعضی داروها، کمک مناسبی در درمان یبوست است. یک داروی مناسب برای این کار کره است. بسیاری از داروهای فوق الذّکر هم از این راه قابل استفاده اند. شیاف صابون که برخی در درمان یبوست های شدید خود استفاده می کنند به علّت احتمال ایجاد اسهال شدید باید با احتیاط مصرف شود. تذکّر ۱: در افراد بسیار لاغر، مسن و یا کسانی که دوره های طولانی بیماری را پشت سر گذارده و آب بدن آنها کم شده است؛ – به اصطلاح بدن خشکی دارند – تجویز مسهل های قوی مثل، سنا، گل سرخ، فلوس و … که برای عملکرد خود نیاز به جذب آب دارند؛ نه تنها نتیجه ای در بر ندارد و باعث کار کردن روده ها نمی شود؛ بلکه بیماری های شخص را نیز تشدید می کند. در درمان این گونه بیماران بهتر است از داروهایی مانند خاکشی، هویج آب پز و روغن ها استفاده کرد. تذکّر ۲: بالا بودن میزان اسید معده و کم خونی، دو علّت بروز یبوست های مقاوم به درمان هستند؛ لذا باید در درمان یبوست به این دو مشکل، توجّه ویژه ای کرد. تذکّر 3: بهترین وقت استفاده از داروهای ملین و مسهل، نیم ساعت قبل از غذاست. درمان یبوست در نوزادان و کودکان پیشنهادهای ما برای نوزادان و کودکان به این شرح است: ۱- روغن بادام شیرین: بسته به سن کودک یا نوزاد، از چند قاشق چایخوری تا چند قاشق غذاخوری در روز قابل استفاده است. ۲- خاکشی که شرح آن گذشت. ۳- ماساژ روغن زیتون روی شکم: به ویژه در کودکان کم سن و سال تر، در اکثر موارد باعث راه افتادن شکم خواهد شد. در یبوست های شدیدتر، ماساژ روغن کرچک هم مناسب است. ۴- فلوس: تنها مسهل مورد توصیه در کودکان، فلوس است؛ اگر چه اکثر کودکان با طعم آن مشکل دارند؛ اما با توجه به اینکه مقادیر اندک(مثلاً نصف استکان از جوشانده آن) اثرات کافی به دنبال خواهد داشت؛ می توان با استفاده از قطره چکان یا قاشق، آن را به کودک خورانید. ۵- بسیاری از کودکان به مصرف ترکیبی عرق کاسنی و شاهتره نیز پاسخ مناسبی می دهند. ۶- در موارد مقاوم، می توان هلیله سیاه را آسیاب کرده، آن را در کپسول ریخته روزی یک کپسول به کودک خوراند. در مواردی که کودک قادر به بلع کپسول نیست؛ می توان کپسول را به عنوان شیاف استفاده کرد. در این روش از سایر داروهای مسهل مانند فلوس نیز می توان استفاده کرد. تذکّر: در مورد کودکان هم اولویت درمان با موارد بندهای اوّل و دوّم(تغییر سبک زندگی و تمهیدات ساده و عمومی) است و بهتر است داروها با نظر پزشک مصرف شوند.
یبوست از دیدگاه طب سنتی «ام الامراض» یا «مادر بیماری‌ها» است. به همین دلیل است که در مراجعه به مطب‌های متخصصان طب سنتی، یکی از اولین پرسش‌ها این است که «آیا شکمتان خوب کار می‌کند یا نه؟» حتی گفته می‌شود بسیاری از بیماری‌های روانی، کج‌خلقی‌ها، عصبانیت‌ها و... نیز ریشه در یبوست دارند، بنابراین برای داشتن زندگی سالم، لازم است حتماً به درمان و پیشگیری از این بیماری بپردازیم، اما گاهی یبوست نسبت به درمان‌های معمول مقاوم است و حتی با مصرف ملین هم برطرف نمی‌شود. در این صورت چاره کار چیست؟ دراین مطلب پاسخ این پرسش را خواهید گرفت. راهکار درمانی شماره 1: ورزش با پیاده‌روی به جنگ یبوست بروید! یکی از دلایل اصلی ابتلا به یبوست، کم‌تحرکی و ورزش نکردن است. به گفته بوعلی سینا، اگر مداوم ورزش کنید، هیچ‌گاه دچار یبوست نخواهید شد. البته منظور ورزش‌های سنگین نیست چراکه برخی از ورزش‌ها می‌توانند باعث یبوست شوند. بهترین فعالیت‌های فیزیکی برای رفع یبوست، پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و حرکت‌های تقویت‌کننده عضلات شکم هستند. درواقع ورزش کردن و قرار گرفتن در هوای آزاد، نوعی ملین طبیعی محسوب می‌شود. راهکار درمانی شماره 2: توجه به مصلحات هر غذایی را به جایش بخورید! تغذیه نامناسب، مصرف غذاهای خشک و خوراکی‌های ناسازگار با مزاج از دیگر دلایل بروز یبوست هستند. علاوه بر این‌ها باید به مصلحات و تدابیر تعیین‌شده برای مصرف خوراکی‌ها در هر منطقه از کشور توجه کرد. مثلاً اگر مازندرانی‌ها برنج مصرف نکنند، دچار یبوست می‌شوند درحالی‌که ساکنان تهران ممکن است با خوردن برنج یبوست بگیرند یا اگر ماهی در مازندران خورده شود، مشکلی ایجاد نمی‌کند اما اگر در یزد مصرف شود، ممکن است یبوست و نفخ را به دنبال داشته باشد. در طب سنتی، اعتقاد بر این است که مصرف بعضی خوراکی‌ها مثل بادمجان، عدس، گوشت‌های نمک‌سود شده، ماهی‌های شور، شیرینی، قهوه، شکلات، چای پررنگ، سبزی‌های تند، خوراکی‌های ترش و قابض مثل آبغوره، فست‌فودها و غذاهای آماده و همچنین آب یخ می‌تواند باعث یبوست شود راهکار درمانی شماره 3: اصلاح عادت‌های غذایی هر لقمه را 30 بار بجوید! تند غذا خوردن باعث ایجاد تشنگی و یبوست می‌شود و آهسته جویدن و صرف غذا با آرامش خاطر به پیشگیری از یبوست، چاقی و کبد چرب کمک می‌کند، بنابراین بهتر است هر لقمه غذا را 30 تا 40 بار بجوید و بعد قورت دهید. این کار باعث سیری زودرس، کم شدن حجم غذای مصرفی و هضم بهتر مواد غذایی نیز می‌شود. علاوه بر این‌ها، توصیه می‌شود تا وقتی گرسنه نشده‌اید، غذا نخورید. روی هم خوردن مواد غذایی مختلف نیز باعث سوءهاضمه می‌شود. راهکار درمانی شماره 4: دفع منظم و نوشیدن آب کافی اجابت مزاج را به تعویق نیندازید! برای جلوگیری از بروز یبوست باید عمل تخلیه را در ساعت‌های معینی انجام دهید. خیلی از افراد این توصیه را برای کودکانشان به کار می‌برند و به آن‌ها می‌گویند صبح‌ها بعد از بیدار شدن از خواب و شب‌ها قبل از خوابیدن دستشویی بروند اما خودشان به آن عمل نمی‌کنند درحالی‌که به تعویق انداختن عمل دفع و نگه‌داشتن فضولات در بدن می‌تواند باعث یبوست و مشکل‌های متعدد شود. نوشیدن مایعات به‌اندازه کافی نیز می‌تواند به رفع یبوست کمک کند. در فصل‌های سرد هم که بلغم در بدن رسوب می‌کند، توصیه می‌شود صبح‌ها ناشتا یک استکان آب جوش بنوشید. این عمل باعث لینت مزاج می‌شود. راهکار درمانی شماره 5: اصلاح تغذیه در طب سنتی، اعتقاد بر این است که مصرف بعضی خوراکی‌ها مثل بادمجان، عدس، گوشت‌های نمک‌سود شده، ماهی‌های شور، شیرینی، قهوه، شکلات، چای پررنگ، سبزی‌های تند، خوراکی‌های ترش و قابض مثل آبغوره، فست‌فودها و غذاهای آماده و همچنین آب یخ می‌تواند باعث یبوست شود. در مقابل، غذاهایی مثل اسفیدباج (آبگوشت جوجه یا بزغاله و گوشت‌های راحت‌هضم همراه با سبزی‌هایی مثل اسفناج و کدو و...) طبیعت گرم و تر دارند و روده‌ها را مرطوب می‌کنند. گوشت مرغ چاق و بال جوجه یا مرغ نیز باعث لعاب‌دار شدن خوراک و نرم شدن مدفوع می‌شود؛ به‌خصوص در کسانی که سوداوی مزاج هستند. از طرفی، مصرف مرغ همراه دارچین، بادام، زیتون و کرفس، شکم پر کردن آن با سبزی‌ها و همچنین آبگوشت خروس با روغن بادام شیرین به رفع یبوست کمک می‌کند. در واقع دارچین لطیف‌کننده و مقوی معده است و نفخ را از بین می‌برد. تخم کرفس نیز جاذب از معده و دافع از روده است؛ یعنی مواد زائد را از معده به سمت روده‌ها جذب و از روده‌ها به خارج از بدن دفع می‌کند. روغن‌زیتون هم ملین است و دل‌درد را برطرف می‌کند البته به‌شرط اینکه غذا با شعله زیاد طبخ نشود و خوراک به‌خوبی جا بیفتد. خاکشیر درمان یبوست با نسخه طب سنتی * در طب سنتی خوردن یک لیوان خاکشیر هنگام صبح، مصرف یک لیوان آب کرفس با آب هویج و همچنین مصرف عرق کاسنی با عسل برای رفع یبوست توصیه می‌شود. * همچنین مخلوطی از پودر گل سرخ با ماست بدون چربی، مصرف زیتون همراه با غذا و خوردن روزانه سبزی شوید و جعفری مفید است. * مصرف صبحانه و شام سبک نیز به رفع یبوست کمک می‌کند. * همچنین خوردن گیاه آلوئه ورا توصیه می‌شود چون این گیاه تقویت‌کننده معده و روده و سرشار از ویتامین A، B1، B2، B6، است. آلوئه ورا تنظیم‌کننده هضم غذا است و دفع مواد زائد از روده را آسان می‌کند. * گشنیز نیز در رفع یبوست موثر است. این سبزی تقویت‌کننده معده و ضد باکتری معده و روده است. * بادرنجبویه نیز از خانواده نعناع است و ویتامین‌های A، B و C دارد و تقویت‌کننده معده و روده بوده و صفرا را از بین می‌برد. * مصرف کاهو نیز به دلیل داشتن مواد معدنی، ید و کلسیم برای رفع یبوست مفید است. * مصرف روزانه زیتون و انجیر خشک هم توصیه می‌شود