اگر كودك سالمی ميخواهيد قبل از بچه دار شدن از خود بپرسيد:
🌿🌸🌿🌸🌿
🌸🌿
آيا كودكم را مانعی برای پيشرفت در زندگيم نخواهم ديد؟
از خود بپرسيد چند كتاب در زمينه تربيت كودك بخوانم كه كافی باشد؟
از خود بپرسيد آيا مشكلاتم را با همسرم، خانواده او و خانواده خودم حل كرده ام تا فرزندم قربانی مشكلات ما نشود؟
از خود بپرسيد آيا ميتوانم به موقع به فرزندم اجازه دهم مستقل باشد و پرواز كند؟ يا از ترسم بالهای او را خواهم چيد؟
از خود سوال كنيد آيا توانایی آن را دارم ناكامی ها، خشمها و خستگيهايم را مانند يك انسان بالغ تحمل كنم و آنها را سر فرزندم خالی نكنم؟
آيا برای فرزندم به عنوان يك انسان، حق آزادی، امنيت، و احترام قايلم؟
آيا مشكلات شخصيم را حل كرده ام كه بتوانم محيط شادی برای فرزندم ايجاد كنم؟
از خود بپرسيد آيا من به اندازه ايی كه ميخواستم درسم را خوانده ام؟ آيا ميتونم برای درس خواندن دو سال صبر كنم و پيش كودكم بمانم؟ مبادا فرزندم را زمانی كه بيشترين نياز را به من دارد برای درس خواندن رها كنم؟
از خود بپرسيد آيا ميتوانم دو سال كار نكنم و همسرم چرخ اقتصاد خانواده ام را به تنهايی بچرخاند
و در اخر، آيا انقدر خوشبخت هستم كه كودكی به اين دنيا بياورم تا او را شريك خوشبختي ام كنم؟ يا برعكس از شدت تنهايی و ترس از آينده و پيری و كوری و حرف مردم بچه دار ميشم، يا به اميد بهتر شدن شرايط زندگی، يا به خاطر افسردگی و بيكاری نيازمند يك تغيير در زندگی ام هستم، پس بچه دار ميشوم؟
نظر شما چيست؟ شما طرفدار اين قضيه هستيد كه چون ميتوانيم پس هر وقت پيش آمد بچه دار بشيم و "ما مگه اين همه سختي كشيديم چيزيمون شد؟ تازه به اين خوبي درومديم " ، يا فكر ميكنيد براي بچه دار شدن بايد حداقلها را داشت؟
آيا حاضريد براي جشن عروسي خود پيش آرايشگری برويد كه هيچ دانشي در مورد شغلش ندارد؟ آيا آشپزی را انتخاب ميكنيد كه تا بحال آشپزی كردن نياموخته؟ آيا در خانه ايي زندگي ميكنيد كه مهندس آن هيچ دانشي در اين مورد ساختن خانه ندارد؟ اگر موی خود را دست تازه كار بی دانش نميدهيم، اگر در خانه يي كه طبق معيارهای علمی ساخته نشده زندگی نميكنيم، چگونه ميشود انسانی ساخت وقتی دانش و حداقلهای اين كار را كسب نكرده ايم؟
تقريبا تمام اين شرايط را با يكي دو سال تلاش و تحقيق و كسب دانش و كمك كرفتن از متخصص ميتوان كسب كرد، اگر سلامت روانی فرزندمان برايمان مهم است قبل از به دنيا آمدنش بايد مطمئن شويم مشكلات شخصي خود را حل كرده ايم و آمادگي براي ساختن يك انسان را خواهيم داشت.
رويا نوری
🌱🍀🌱🍀🌱🍀🌱