شاید الان مسخرم کنید ولی بهترین کاری که امسال انجام دادم، عوض کردنِ گوشیم بعد از حدود ۵ سال و خرید گوشی مورد علاقهم بود! (گوشی قبلیم یکی از گوشیهای داغون سامسونگ بود که نگم بهتره، کلاً ۲ گیگ رم داشت و حافظهٔ داخلی کلاً ۳۲ گیگ، البته هنوز هم داره کار میکنه، ولی خیلی هنگی و کنده)
تقریباً یک ماه پیش Poco X6 Pro رو خریدم و اولش دو دل بودم که سمتش برم یا نه! آخه چیزای خوبی در مورد شیائومی نشنیده بودم... البته در مورد این گوشی تعریف زیاد شنیده بودم ولی خب گفته بودن مشکلاتی مثل زود تموم شدنِ باتری و داغ شدن رو داره (البته این دوتا مشکل راهحلهای ساده دارن که در ادامه میگم). ولی خب دیگه دلو زدم به دریا و خریدمش (البته قبلش هم کلی تحقیق کرده بودم).
و حالا نظر صادقانه و بدون تعصبم رو بعد از یک ماه استفاده از این گوشی شیائومی میگم...
اول اینکه برای من که از یه گوشی رده پایین (Budget Phone) به یه گوشی میانرده (و به نوعی هم قاتل پرچمدار!) کوچ کردم، واقعاً تفاوتها زیاد بود.
گوشی بسیار بسیار روون هست و این باعث شده حتی جابهجا شدن بین برنامهها و حتی توی خود گوشی لذتبخش باشه! همچنین وقتی برنامهای رو توی پس زمینه باز میذارید، اون برنامه برای ساعتهای متوالی اونجا باز میمونه و دقیقاً همون حالت خودش رو حفظ میکنه، در حالی که توی گوشی قبلیم وقتی مثلاً از کروم میومدم بیرون و مثلاً میرفتم توی تلگرام و بعد توی برنامههای دیگه همینطوری میچرخیدم و در نهایت دوباره برمیگشتم توی کروم، خیلی اوقات اون صفحهای که توی کروم باز داشتم دوباره از اول میومد و رفرش میشد که این خیلی خسته کننده بود! (این موضوع کاملاً برمیگرده به رم گوشی، پس موقع خرید گوشی دقت کنید حداقل ۶ یا ۸ گیگ رم داشته باشه تا بعداً به مشکل نخورید، در واقع رم اگه اهمیتش بیشتر از پردازنده نباشه، کمتر نیست)
همونطور که شاید بدونید، کلاً گوشیهای Poco گیمینگ هم هستن و البته من گیمر نیستم و به گیم اونجوری علاقه ندارم ولی خب برای تست، CoD Mobile رو روش ریختم و چند روز بازی کردم و صادقانه میگم، فوقالعاده بود! توی گوشی قبلیم که همش لگ داشت، ولی توی این گوشی تقریباً هیچ لگی احساس نکردم! تنظیمات گرافیکی رو تا حد آخرش تست نکردم چون حتی روی تنظیمات متوسط هم واقعاً با کیفیت بود ولی سختافزارِ این گوشی انقدر خوبه که با آخرین تنظیمات گرافیکی هم بدون لگ اجرا میکنه.
خب حالا بریم سراغ نکات منفی! و البته راهحلهاشون رو هم میگم.
اولین چیزی که شاید در مورد این گوشی خیلی فوقالعاده نباشه، دوربینش هست. البته، من خودم شخصاً با فیلمبرداریش خیلی حال کردم و عکساش هم کیفیت خوبی داره و خب طبیعتاً چون گوشی قبلیم قدیمی بود، دارم نسبت به اون میگم، ولی کسی که قبلش آیفون داشته یا سامسونگ سری S، احتمالاً بخوره توی ذوقش! چون در حد اونها نیست. البته از اونجایی که این گوشی گیمینگ هست و بیشتر گیمرها و کسایی که سختافزار خوبی میخوان، دوربین براشون اهمیت خیلی زیادی نداره، پس این رو هم باید در نظر بگیرید، ولی من خودم به شخصه راضیم.
و اما یه مشکل دیگه که خیلی از گوشیها شاید دچارش باشن، مشکل گرم شدن و حتی داغ شدنِ گوشی و همچنین Battery Drainage یا خالی شدنِ غیرمعمول باتری هست. متأسفانه من هم تا حدودی دچار این مشکلات شدم و از اونجایی که سلامت گوشی خیلی برام مهمه، برنامهٔ Battery Guru رو نصب کردم تا بتونم بهصورت لحظهای، هم دمای باتری رو زیر نظر داشته باشم و هم نرخ مصرف شدنِ باتری گوشی رو (تا بعد اگه واقعاً متوجه مشکلی شدم، بهش رسیدگی کنم). نمیخوام خودستایی کنم، ولی تا حدی میشه گفت یه کاربر حرفهای محسوب میشم!
خب موقع بازی کردن که گرم یا داغ شدن و تموم شدنِ سریعترِ باتری طبیعیه، پس در این بحثی نیست. اما بحث الان در مورد کارهای روزمرهٔ معمولی مثل وبگردی و چرخیدن توی شبکههای اجتماعی هست که کارهای نسبتاً سبکی هستن و گوشی نباید بهطور قابل توجه گرم بشه یا باتریش زود تموم بشه، اما متأسفانه شاهد این بودم که موقع کارهای روزمره، دمای باتری حتی تا ۳۸-۳۹ درجهٔ سانتیگراد هم میرفت. در حالی که دمای ایدهآل برای باتری گوشی بین ۰ تا ۳۵ درجهٔ سانتیگراد هست و بیشتر یا کمتر از این دما میتونه به مرور زمان به باتری آسیب برسونه. همچنین نرخ تموم شدنِ باتری هم تقریباً ۱۲-۱۳ درصد در ساعت بود که برای یه گوشی میانرده با یه همچین سختافزار قدرتمندی تقریباً طبیعیه، ولی بازم راضی نبودم و دوست داشتم که نرخ مصرف باتری، ۲-۳ درصد کمتر باشه.
پس تحقیق کردم و به یک راهحل مؤثر رسیدم، الآن در حال حاضر دمای باتریم اصلاً فراتر از ۳۳-۳۴ درجهٔ سانتیگراد نمیره و همچنین نرخ مصرف باتری هم به حدود ۹ تا ۱۰ درصد در ساعت رسیده که عالیه!
کاری که کردم این بود. اول از همه، از بخش Display & brightness، رفرش ریت (Refresh rate) رو گذاشتم روی ۶۰Hz. بعد گوشی رو گذاشتم روی Dark mode، چون نمایشگرش AMOLED هست و سیاه شدنِ بخشهایی از صفحه نمایش باعث میشه باتری بهطور قابل توجهی کمتر مصرف بشه. بعد هم Battery saver رو فعال کردم.
لازم به ذکر هست که این تنظیمات هیچ تأثیر خاصی روی روان بودنِ گوشی در کارهای روزمره نمیذارن (طبق تجربهٔ خودم) ولی خب موقع بازی بهتره غیرفعالشون کنید.
شما هیچوقت نیاز نیست موقع کار عادی روزمره، ۱۲۰Hz رفرش ریت داشته باشید یا از تمام قدرت سختافزاری گوشی استفاده کنید! پس فعال کردنِ این تنظیمات میتونه عمر گوشی رو هم ببره بالا.
ببخشید طولانی شد! امیدوارم براتون مفید بوده باشه و اگه سؤالی داشتید هم بپرسید.