2777
2789

از شر فلج خواب چگونه خلاص شویم؟

بهترین سلاح شما برای مقابله دربرابر بختک یا فلج شدن در خواب درک درست شما از آن و آرامش است.

ترس میتواند شدت تجربه یا حمله حاصل از بختک را در افراد افزایش دهد اگر این ترس افراطی باشد تمام تلاشهای فرد برای مقابله با این پدیده بیهوده خواهد بود.

داشتن درک درست ذهنی از بختک به جای یک جن یا روح وحشتناک میتواند میزان ترس شما را کاهش دهد

اگرچه واقعا چنین واهمه ای درشما شکل گرفته اماحقیقت آن است که هیچ شیء یا فرد اضافه ای در اتاق وجود ندارد.

1. سعي كنيد آرامش خود را حفظ كنيد
زماني كه شما احساس ميكنيد درخواب فلج شده ايد سعي نكنيد باتلاش بيشتر براي حركت يا مبارزه با آن از اين حالت خلاص شويد زيرا ممكن است حتي با دست و پا زدن و تلاش بيشتر اين بي حسي و بقيه علائم تشديد شود و شما بيشتر وحشت كنيد در اين زمان فقط كافي است نفس عميق بكشيد و به خودتان يادآوري كنيد حالتان خوب است

2. نجات ازفلجي و بي حسي
 زماني كه خواب بد ديده ايد اما درخواب و بيداري هستيد و احساس فلجي ميكنيد ميتوانيد انگشتان خود را تكان دهيد یاسعی کنید مشت خود را گره کرده و بازکنید تا ازخواب به طوركامل بيدارشوید و از بي حركتي، حس خفگی و فشار درقفسه سینه خلاص شوید.

3. سعي كنيد بيدار شويد
با یک حرکت یا تکان شدید دربدن حالت فلجی ازبین خواهد رفت همچنین وقتی ازخواب برخاستید آب سرد بر روی صورت خود بپاشید تا این حالت از شما دور شود.

سعی کنید در رختخواب نمانید زیرا شانس آنکه دوباره فلجی درخواب به سراغتان بیاید زیاد است پس از آن که کمی آرام شدید به رختخواب خود بازگردید.

زیرا استرس یک عامل بزرگ و مهم درفلجی خواب است و برای آن که  این وحشتها درخواب اتفاق نیفتد افکار استرس زا را قبل خواب ازخود دورکنید.

4.افزایش زمان خواب درشب
5. درحد متعارف تغییرحالت خوابیدن
6. از طاقباز به پهلو
7. نظم بخشیدن به خواب خود از لحاظ کمی و کیفی
اطمینان یافتن از راحت بودن رختخواب و مناسب بودن فضای اتاق خواب (تاریک، خنک و ساکت بودن آن)
8. انجام تمرینات ورزشی و فعالیتهای بدنی درساعات اولیه روز یا اوایل بعد ازظهر
 (که موجب کاهش استرس و درنتیجه کاهش احتمال بروزبختک میشود)
9.  سنگین به رختخواب نروید و حداقل دوساعت قبل ازخواب چیزی نخورید.

10. تقلا نکنید
اگر احساس میکنید تحت فشار هستید و نمیتوانید حرکت کنید تلاش اضافه ای انجام ندهید چون این کار وضعیت را تشدید کرده و ترس شما را افزایش میدهد.

در نتیجه با تحریک مراکز عصبی مغز کابوس واقعیتر به نظر میرسد.
در وضعیت فلج خواب مهمترین راه حل برای شما کنترل ترس است.

11. آرامش خود را حفظ کنید

هر وقت که احساس کردید دچار فلج خواب شده اید آرامش خود را حفظ کنید و با یک جمله مثبت به خودتان یادآوری کنید که این وضعیت فلج خواب است و نباید نگران باشید.

اگر روی قفسه سینه احساس فشار میکنید سعی کنید به جای مقابله با این وضعیت آن را تحمل کنید.

با این کار انگار در یک مسابقه بدون مقاومت پیروز شده اید.
 به عنوان مثال اگر احساس میکنید به داخل تشک هل داده میشوید بهتر است خودتان را رها کنید تا از نظر ذهنی با این فشار هم جهت باشید.

در این حالت شما یا به خواب عمیق فرو میروید یا از خواب بیدار میشوید.

12. انگشت پای خود را تکان دهید
یکی دیگر از روشهای عالی که در بسیاری از موارد موفقیت آمیزخواهد بود تلاش برای حرکت دادن اندامهای بدن مانند انگشت پا است.

چون درحالت فلج خواب شما بیشتر احساس فلج را در نواحی شکم، سینه و گلو تجربه میکنید بهتر است انگشت پای خود را تکان دهید.

در بسیاری ازموارد این کار باعث از بین رفتن حالت فلج خواب میشود.

13. مشت خود را گره کنید
برای این کار باید مشت خود را چند بار ببنید و باز کنید.

14. روی تنفس خود تمرکز کنید
یک راه آسان برای متوقف کردن فلج خواب تنفس کنترل شده است.

این کار در ابتدا احساس درد قفسه سینه را کاهش میدهد.
تنفس مانند ضربان قلب و گوارش عملکرد مستقلی دارد بنابراین مانند عضلات بزرگ بازوها، سینه و پاها فلج نمیشود اما شما میتوانید با تمرکز تنفستان را کنترل کرده یا آن را تحت تاثیر ترس شدید قرار دهید. 

به همین دلیل افرادی که دچار فلج خواب میشوند نفس کشیدن را فراموش میکنند.

اگر بتوانید تنفس خود را کنترل کنید به ترستان هم غلبه میکنید در نتیجه به راحتی نفس میکشید.

شما باید به طور کامل و بدون اختلال نفس بکشید.
 این روش به شما کمک میکند تا فلج خواب را به راحتی پشت سر بگذارید و بدون هیچ مشکلی ازخواب بیدار شوید. چند ثانیه تمرکز و نفس عمیق برای بیدار شدن موثر است.

15. برای غلبه بر ترس از بختک به کسی فکر کنید که عاشقش هستید
در برخی موارد بهترین روش فکر کردن به کسی است که عاشق او هستید.
البته بسیاری از افراد ترجیح میدهند به اعتقادات مذهبی یا معنوی خود فکر کنند. به کسی فکر کنید که شما را آرام میکند، کسی که برای شما یادآور صلح، عشق و امنیت است.

فکر کردن به کسی که عاشقش هستید میتواند به سرعت حالت فلج خواب را از بین ببرد.

16. کمک خواستن از کسی که کنار شما میخوابد برای رهایی از بختک

اگر کسی کنار شما میخوابد بهتر است درباره حملات فلج درخواب با اوصحبت کنید و به او بگویید درچنین وضعیتی چگونه به شما کمک کند.

به عنوان مثال یکی از بیماران توضیح میدهد که وقتی درخواب دچار تنفس شدید و نامنظم میشد همسرش او را بیدار میکرد اما اکنون میخواهد که درچنین وضعیتی او را ازخواب بیدار نکند چون از فلج خواب برای داشتن خوابی عمیق و شفاف استفاده میکند.

همچنین اگر در وضعیت خواب قادر به صحبت کردن باشید میتوانید با بیان یک کلمه از همسرتان کمک بخواهید.

برای این کار وقتی در وضعیت فلج خواب هستید روی گلو خود تمرکز کنید و کلمه کمک را بیان کنید.

این کار را باصدای بلند انجام ندهید.

17. سرفه کردن برای کمک 

یکی روش دیگر برای استفاده از صدا سرفه کردن است. سرفه هم میتواند مانند نفس کشیدن عملکردی مستقل داشته باشد یا آگاهانه انجام شود.

شما میتوانید با سرفه کردن عمدی  از خواب بیدار شوید.

18. یک برنامه مشخص داشته باشید

هر کدام از روشهای پیشنهادی بالا برای فرد خاصی موثر است.
فکر کردن به روشهای مختلف ممکن است عملکردی معکوس داشته باشد.

بنابراین باید برای یک روش خاص برنامه ریزی کنید، آن را بنویسید به طوری که کاملا در ذهنتان ثبت شود و در زمان فلج خواب یادآوری آن آسان تر باشد.

19. وقتی دچار فلج خواب میشوید چهره خود را به حالتی بگیرید که انگار بوی بدی را احساس میکنید.

خرخر کردن و پلک زدن را دو سه بار پشت سر هم انجام دهید تا به سرعت از فلج خواب بیدار شوید.

20. پس از بیدار شدن بلافاصله از رختخواب بلند شوید و چراغ را روشن کنیدصورت خود را با آب سرد بشویید

اگر در رختخواب بمانید به احتمال زیاد ممکن است دوباره دچار فلج خواب شوید

بچه یه چیزی تو دلم مونده نگم میترکم😍

جاریمو بعد مدت‌ها دیدم، انقدرررر لاغر شده بود که شوکه شدم! 😳

پرسیدم چی کار کرده تونسته اون لباس خوشگلشو بپوشه تازه دیدم همه چی هم می‌خوره!گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته 
عید نزدیکه و منم تصمیم گرفتم تغییر کنم. سریع از کافه بازار دانلود کردم و شروع کردم، تازه الان تخفیف هم دارن! 🎉

شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

اولين بارمه ميشنوممن بعضي موقع ها كه تازه خوابم برده انگار محكم كوبيدنم رو تختاونم بعدا فهميدم روح ا ...

من انگار از پرتگاه میوفتم 

آرزوهامون وقتی برآورده میشن که دیگه بدرد نمیخورن، مثل جوابایی که بعد دعوا به ذهنمون میرسه.

یه بالشت بزار کنارت سمت چپت بخواب سمت چپ خودت بنداز روش دیگه بختک نمباد سمتتت

اگر دو نفر را همزمان دوست داری، دومی را انتخاب کن. چون اگه واقعا اولین نفر را دوست داشتی، عاشق دومی نمی‌شدی♥️

گلم قبل خواب سردی نخور بعدش اصلا اصلا رو کمر نخواب 

اگر دو نفر را همزمان دوست داری، دومی را انتخاب کن. چون اگه واقعا اولین نفر را دوست داشتی، عاشق دومی نمی‌شدی♥️

خدا رو شکر فلج خواب نشدم 

ولی....

یک نصف شب ، تو خواب دیدم اجنه دارن بچمو اذیت می کنند 

از خواب پریدم از ترس ...

تا بلند شدم 

یک دود سیاه که وسطش جسم سیاهی بود با لا سر بچه نوزادم خیمه زده بود 

فوری حرکت کرد به سمت زیر تخت...

از ترس زهر ترک شدم 

و چنان جیغی کشید دخترم و تا نیم ساعت بغلش کردم شیرش دادم راهش بردم ساکت نمی شد

احمق‌ها به همین راحتی اداره می‌شوند  استالین دیکتاتور روسیهً ،خواست که برای او مرغی بیاورند او آنرا گرفت در حالیکه با یک دست آنرا میفشرد با دست دیگر شروع به کندن پرهای آن مرغ کرد مرغ از درد فریاد می زد و سعی می کرد از هر راه ممکن فرار کند. پس از پایان کار به یارانش گفت: "حالا ببینید چه اتفاقی می‌افتد" او مرغ را روی زمین گذاشت و چند دانه گندم جلوی او ریخت و از او دور شد همکارانش دیدند که مرغ بیچاره در حال درد و خونریزی او را دنبال میکند استالین با دانه‌های گندم ، مرغ را به هر گوشه از اتاق بسمت خود می‌کشید در همه این مراحل مرغ پی در پی ، او را تعقیب می‌کرد و قدم به قدم همراه او بود!!استالین گفت:مشاهده می‌کنید که مرغ با وجود تحملِ تمام دردهایی که من برای او ایجاد کردم؛ به دنبال من می‌آید  احمق‌ها به همین راحتی اداره می‌شوند!