یکسال پیش هیچ امیدی نداشتم، همه روش ها رو امتحان کردم تا اینکه بعد از کلی درد کشیدن از طریق ویزیت آنلاین و کاملاً رایگان با تیم دکتر گلشنی آشنا شدم. خودم قوزپشتی و کمردرد داشتم و دختر بزرگم پای پرانتزی و کف پای صاف داشت که همه شون کاملاً آنلاین با کمک متخصص برطرف شد.
استون (CH3COCH3) یک حلال قطبی است، اما ویژگیهای خاصی دارد که باعث میشود بتواند مواد ناقطبی را نیز حل کند. دلایل این رفتار به شرح زیر است: ### ویژگیهای استون: 1. قطبیت میانه: - استون دارای یک گروه کربونیل (C=O) قطبی است که باعث میشود مولکول کلی قطبی باشد. با این حال، قسمتهای آلی (دو گروه متیل CH3-) نیز وجود دارند که به آن خصوصیات ناقطبی میدهند. 2. توانایی حلکنندگی چندگانه: - استون به دلیل ساختار مولکولیاش، توانایی حل کردن طیف وسیعی از ترکیبات را دارد. این به دلیل تعاملات دوقطبی-دوقطبی با ترکیبات قطبی و تعاملات واندروالسی با ترکیبات ناقطبی است. ### دلایل حل شدن لاک در استون: 1. تعاملات واندروالسی: - مولکولهای استون میتوانند با مولکولهای ناقطبی لاک، تعاملات واندروالسی ضعیف ایجاد کنند. این تعاملات به اندازه کافی قوی هستند تا مولکولهای لاک را از هم جدا کرده و آنها را در استون پراکنده کنند. 2. حجم مولکولی کوچک استون: - استون مولکول کوچکی است که میتواند به راحتی به داخل ساختارهای پلیمری لاک نفوذ کند و آنها را حل کند. 3. حل کنندگی گسترده: - استون یک حلال بسیار قوی و انعطافپذیر است که میتواند هم ترکیبات قطبی و هم ناقطبی را حل کند. این ویژگی منحصر به فرد به دلیل ساختار شیمیایی و توانایی آن در ایجاد تعاملات مختلف است. ### نتیجهگیری: اگرچه قاعده "قطبی در قطبی حل میشود و ناقطبی در ناقطبی" به طور کلی درست است، اما برخی حلالها مانند استون به دلیل ویژگیهای خاص ساختاری و شیمیایی خود میتوانند هر دو نوع ترکیبات را حل کنند. به همین دلیل است که استون میتواند لاک (که بیشتر ناقطبی است) را حل کند.