کاری که نباید هیچوقت انجام بدید شوخی مکرر با خودکشیه. این عقیده که با هرچیزی میشه شوخی کرد یا نه یه بحث مفصل و جداگانهست که الان کاری بهش ندارم. شوخی زیاد با خودکشی باعث عادیسازی این مسئله شده. نوجوان ۱۵ ساله الان هر اتفاقی میفته میگه باید خودمو بکشم. میگه امتحان دارم خودمو بکشم کار دارم خودمو بکشم سیگار میخوام خودمو بکشم حوصلهم سررفته خودم رو بکشم و همه این چیزهارو میخونن و به دلیل وفور و عادی شدن اینگونه پیامها از کنارش رد میشن. این وسط افرادی که با صحبت کردن از خودکشی دارن ناخودآگاه کمک میخوان گم میشن. هیچکدوم ما نمیفهمیم کسی که روزانه صحبت از خودکشی میکرده کمک میخواسته چون فکر میکردیم شوخی میکنه. به همین سادگی. اون آدم خودش رو میکشه و ما نمیتونیم کمکش کنیم چون فکر میکردیم شوخی میکرده. اون میمیره و ما نابود میشیم. ما میمونیم و احساس گناهی که تا آخر عمرمون با خودمون حمل میکنیم. صحبت و بحث پیرامون هر مسئلهای قابل پذیرشه چون سوشال مدیا برای همینه، اما صحبتهایی که موجب عادیسازی یک مسئله میشن قابل پذیرش نیستن.
زمانی که من فعالیتم رو در سوشال مدیا شروع کردم به محض اینکه اسمی از خودکشی برده میشد دهها نفر کامنت میدادن یا پیام میدادن که خوبی؟ میخوای صحبت کنیم؟ چیشده؟ این مفهوم غیرعادی بود. افراد از کنارش عبور نمیکردن. از شما میپرسم، حالا اگر یک نفر با یک تریبون چند هزار نفره بنویسه ای بابا خسته شدم برم خودمو بکشم، چند نفر به این مسئله اونطور که باید واکنش نشون میدن؟