مجادله شیطان با خداوند
خداوند فرمود ای شیطان، چه چیزی تو را بر آن داشت که آدم را سجده نکنی هنگامی که تو را بر این سجده فرمان دادم؟ شیطان گفت من از او بهترم از آنکه مرا از آتش و او را از خاک آفریدهای
خداوند فرمود از آسمان فرود آی که تو را نرسد در این مقام، تکبر و خودفروشی کنی و از این استان بیرون شو همانا که تو از خوار شدگان هستی
شیطان گفت پس مرا مهلت فرمای تا روزی که مردمان را در عالم آخرت مبعوث گردانی
خداوند فرمود همانا که تو در شمار مهلت یافتگان هستی
شیطان گفت من نیز بندگانت را از راه راست که شرع و آیین توست بازدارم و گمراه گردانم
و آنگاه که پیش روی و از پشت سر و از جانب راست و چپ بر آنان وارد و چنان کنم که بیشتر آنان شکر تو را به جای نیاورند
خداوند فرمود از این جایگاه بیرون شو، رانده و درمانده و هرآنکس از مردمان که تو را پیروی کند، من جهنم را از تمامی شما(تو و پیروانت) پر خواهم کرد. (اعراف آیات 18-12)
داستان فرمان دادن خداوند به شیطان و فرشتگان که بر آدم سجده کنید و سجده کردن فرشتگان و سرکشی شیطان و آنگاه جدال شیطان با پروردگار بیگمان یک واقعه تاریخی که در زمانی معین رخ داده باشد نیست بلکه حقیقتی است جاری در زندگی همه آدمیان که هر بامداد و میان روز و شامگاه با آن روبهرو هستند زیرا شیطان و فرشتگان از حقایق کلی وجود انسانند.
✔️طرح یک پرسش
به نظر شما باتوجه به متن بالا که خداوند به شیطان فرمود، سجده کن و او سرکشی کرد و کسانی که در مقابل امر خداوند به نماز، می ایستند و سر به سجده در مقابل خداوند نمی گذارن، چه رابطه ای هست؟!