من آخر متوجه نشدم زنی که داره طلاق میگیره، یا شوهرش طلاق داده باید ۳ماه عده نگه داره تا بتونه ازدواج مجدد کنه.
ولی اگر شوهرش فوت کنه باید ۴ماه و ۱۰روز عده نگه داره.
مسئله عده زنان، فلسفههای متعددى دارد و منحصر به مسئله انعقاد فرزند نیست؛ لذا در تمام مواردى که شرع گفته است، زن باید عده نگهدارد؛ هرچند عقیم و نازا باشد، یا رحم خود را برداشته باشد.
یا فرضاً چند سال است از شوهر خود جدا زندگى میکند؛ در تمام این صورتها باید عده نگهدارد.»
ماده 1154 قانون مدنی، درخصوص مدت عده وفات شوهر:
عده وفات، چه در نکاح دائم، چه در نکاح منقطع، در هرحال، چهارماه و ده روز است.
علت توصیه عده، به دلیل احترام به نکاح سابق است و درکل فلسفه لزوم نگه داشتن عده وفات در زنان یائسه احترام به ازدواج قبلی آنها است.
کاش قانون به مرداهم میگفت احترام زن فوت شدشون رو نگه دارن سریع زن نگیرن.
زنی که به مدّت دو سال با شوهر، رابطه زناشویی نداشته است، آیا بعد از طلاق باید عدّه نگه دارد؟
چنانچه درمدت ازدواج (ولو قبل از دوسال اخیر) دخول شده باشد، باید پس از جاری شدن صیغه طلاق، عده نگه دارد.
در زمان عده برای زنی که شوهرش فوت کرده، رنگ کردن مو و زینت کردن و پوشیدن لباسهای رنگی چه حکمی دارد؟
در وفات شوهر، مادامی که زن در عده است «حداد» بر او واجب است و منظور از حداد، ترک زینت در بدن، مانند کشیدن سرمه، زدن عطر، خضاب و رنگ کردن مو، سرخ کردن صورت و در لباس به پوشیدن لباسهای قرمز و زرد و زیور و مانند اینها است و به طور کلی ترک هر چه که زینت حساب میشود که با آن خود را برای شوهر تزیین مینمایند و به حسب عادت در مناسبتها زینت مینمایند مانند عیدها، عروسیها و مانند اینها حرام است.
یعنی ۴ماه و ۱۰ روز
در عده وفات نکتهای که وجود دارد آنست که عده نگاهداشتن، تنها به معنای ازدواجنکردن نیست؛ بلکه مسائل دیگری نیز باید رعایت شود.
طبق نظر امام خمینی (ره) و حضرات آیات فاضللنکرانی، سیستانی، سبحانی و مظاهری: زنی که در عده وفات است، حرام است که لباس الوان بپوشد و منظور از الوان در لسان فقها، لباسهای زینتی و هر لباسی است که در عرف زینت محسوب میشود.
امام خمینی (ره) در ادامه بیان حرمت پوشیدن لباس الوان، سرمهکشیدن و کارهای دیگری را که زینت حساب میشود را نیز حرام دانستهاند.
شوهر پس از فوت زن، میتواند فورا و بلافاصله ازدواج کند 😐😑
مجاز به گرفتن زن پنجم است یا باخواهر زن خود، ازدواج کند. قرآن کریم در روایات ذکر شده بعد از فوت زوجه، زوج می تواند با خواهر زن مجرد خود ازدواج کند.
پس احترام به زن چی میشه؟ مردا برای زنا صبر نمیکنن؟ هر چی گشتم ندیدم مثلا مردهم رنگ روشن و شاد نپوشه یا مثلا ریش و سبیلش رو نزنه، عطر نزنه.