عزیزجان اول که شروع کردم در مورد این موضوع گوگل نوردی کنم، تصورم این بود خیلی تقبیح شده باشه و به عنوان کاری غیر عاقلانه و پر ریسک معرفی شده باشه. اما هرچقدر بیشتر بررسی کردم دیدم یه ناآگاهی جمعی نسبت به این موضوع داریم و نه تنها تقبیح نشده بلکه یه راه جایگزینه برای سزارین یا زایمان طبیعی بریچ. بسته به نظر متخصص میشه یکی از 3 گزینه رو انتخاب کرد.
ریسک ecv ، حدود یک در 200 هستش. همه چیو اول چک میکنن تا ببینن اصلا کیس اینکار هستی یا نه.
CTG انجام میشه. داپلر انجام میشه. مایع امنیوتیک باید نرمال باشه، بند ناف دور گردن جنین یا اطراف بدنش نباشه و...
ولی در مجموع تو هر منبعی چک کردم نوشته بودن به لحاظ کلی safe هستش.
کلی فیلم دیدم از چرخوندن نی نی ها توی مراکز پزشکی.
من ریسکش رو هرچند خیلی کمه، انکار نمیکنم. چیزی که به عینه بارها بهم اثبات شده رو نفی میکنم. نمیتونم به صرف اینکه شخصی توی سایت میگه همشهری ما فلان اتفاق براش افتاده بگم اوکی. وای پس بذاریم کنار این موضوعو.
مردم از موقعیت های اورژانسی و احیانا مرگ مادر و جنین خیلییییی جوگیرانه و بعضا دور از واقعیت نظر میدن. بنای عملم رو، روی حرف و حدیث قرار نمیدم.
چیزی که در نهایت به نظرم رسید این بود که ماها چرا راه های جایگزین سزارین رو جدی نمیگیریم
مظلوم ترینش که وی بک هستش.
جز وی بک، اگر واقعا باب بشه به عنوان راه جایگزین حداقل کیس های مناسب رو، از بریچ بودن جنین نجات بدیم، چرا انجام نمیشه؟!
متاسفانه حتی ورزش های چرخش جنین هم پیشنهاد داده نمیشه. دکتر سونوگرافی من که با خونسردی کامل بریچ رو مساوی سزارین میدونست.