2777
2789
عنوان

از مسیر رشد فرزندتان کنار بروید

78 بازدید | 7 پست

پنج‌شنبه صبح بود.

با بچه‌ها رفته بودیم سرزمین بازیِ فلان!

جایی که حرکت کردن رکن اصلی بازی‌ها بود ...

با دو پسر هشت ساله و چهار ساله‌ام رفتیم. حسابی شلوغ بود و سر و صدا از هر گوشه می‌آمد. باباها کنار بچه‌ها بازی می‌کردند، شاید هم بچه‌ها کنار باباها!!

من چند دقیقه‌ای در حال نوشتن پست و استوری برای دعوت به هیئت روز جمعه بودم و بچه‌ها مشغول بازی بودند. کارم که تمام شد، رفتم سراغ پسرها. خودم را به بچه‌ها سپردم و آن‌ها تعیین می‌کردند که سمت کدام بازی برویم. من هم مطیع بودم. کمتر حرف می‌زدم و سعی می‌کردم صرفاً همراه باشم.

وسط یک بازیِ خیلی ساده بودیم که پسر بچه‌ای حدودا ۶، ۷ ساله به سمت ما آمد. میخواست وارد بازی ما شود. خیلی ساده پذیرفتیم. مادرش جلو آمد، گفت سینا جان (اسمش سینا نبود و برای رد گم‌کنی نوشتم سینا 😊) بگذار بازی آن‌ها تمام شود بعد وارد شو. گفتم ایرادی ندارد بگذارید بیاید ...

بچه وارد بازی شد، اما مادر مدام راهنمایی‌اش می‌کرد!

مدام می‌گفت:

مامان از این طرف برو!

دست به توپ آبی نزن!

آرام‌تر بزن!

روی زمین قِل بده!

مراقب باش گل نخوری!

و ...

آن بازی را رها کردیم و رفتیم سراغ یک بخش دیگر!

چند دقیقه بعد سینا! با مادرش آنجا بود. مادر مدام راهنمایی می‌کرد. فکر می‌کرد در حال لطف کردن به فرزندش است. تقریبا پسرک را دیوانه کرده بود. می‌خواستم از مادر خواهش کنم پسر را چند دقیقه‌ای به حال خودش رها کند، بگذارد خودش وسایل را امتحان کند! نمی‌خواهد مدام خطاهایش را بگیری! نمی‌خواهد اینقدر همه چیز را آموزش بدهی! فرصتی هم برای کشف به کودک بده!! اما من که بودم؟! محلی از اعراب نداشتم این حرف‌ها را بزنم ...

محیط آنجا فوق‌العاده امن بود و امکان آسیب از سمت وسایل وجود نداشت اما پسرک هر جا می‌رفت، مادر هم دنبالش بود! و شاید هر دقیقه بیش از ۵، ۶ بار اسمش را صدا می‌زد! اِرشاد یا اِنذاری می‌کرد و بعد ادامه ماجرا ...

برای پسر بچه واقعا ناراحت بودم. اینقدر که دلم میخواست با عتاب به مادر بگویم به خاطر بچه‌ات و خودت! دقایقی او را به حال خودش بگذار. اما مادر کنترل‌گر ثانیه‌ای او را رها نمی‌کرد. شاید سینا هم به همین کنترل‌گری عادت کرده بود. اگر لحظه‌ای مادر دور می‌شد، او هم با چشم دنبالش می‌گشت!!

آن روز گذشت و هنوز ذهنم درگیر است. درگیر مادرهایی که دلسوزانه و سختگیرانه در حال آسیب به بچه‌ها هستند!

به مادرها می‌گویم یک کاغذ روی درب یخچال بچسبانید و هر بار که نام کودک را صدا کردید یک خط روی آن کاغذ بکشید. ببینید در طول روز چقدر با او کار دارید! چقدر در حال دستکاری هستید! چقدر فرصت کشف و آزمون و خطا را از فرزندتان می‌گیرید! ...

👈 لطفاً از سر راه رشد بچه‌ها کنار بروید و بگذارید مسیر خودشان را طی کنند. لطفاً بچه‌ها را دستکاری نکنید!

✍حمید_کثیری 

🌱

عالی بود 

مهم نیس طرف چشمش کوچیک باشه یا درشت من آدم میشناسم نابیناست ، ولی محبت رو خوب میبینه ....ب زندگی ای ک آدما ب نمایش میذارن غبطه نخورین...یه فروشنده قشنگ ترین جنس هاشو تو ویترین میچینه  اگه جرعت حرف حق زدنو نداری لاقل برا کسایی کع چرت و پرت میگن دس نزن🤜 دوست عزیز تا وقتی ک خودتو ب خریت زدی نزدیکم نشو اطراف من طویله نیس...ی عده هستن وقتی بیکار میشن حالتو میپرسن شمام هر وقت بیکار شدین جوابشونو بدین....آدم خوبی باش اما وقتت رو تلف نکن ک اینو ب همه ثابت کنی... ب پای علف هرز هر چقدرم آب و کود بریزی برات میوه نمیاره پس مواظب باش برا چ کسی و چ چیزی وقت میذاری🌵🌱اگه همیشه فک کنی حق با توعه هیچی از زندگی یاد نمیگیری..... از دیروز بیاموز ، برای امروز زندگی کن و امید ب آینده داشته باش

بچه‌ها، باورم نمی‌شه!!!!

دیروز جاریمو دیدم، انقدر لاغر شده بود که واقعاً شوکه شدم! 😳 

از خواهرشوهرم پرسیدم چطور تونسته انقدر وزن کم کنه و لباس‌های خوشگلش اندازش بشه. گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته.منم سریع از کافه بازار دانلودش کردم و رژیممو شروع کردم، تا الان که خیلی راضی بودم، تازه الان تخفیفم دارن!

بچه ها شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

اون مادر استرس داره که اینطوره 

اون مادر مادری دلسوزه .اون مادریه که بچش خار به پاش رفت از سمت هزار نفر مورد عتاب قرار میگیره

بیاین سعی کنیم ادم خوبی باشیم تو هر شرایطی سعی کنیم کار درست رو انجام بدیم حتی اگر بقیه انجام ندن .ما خوبی رو یاد بقیه بدیم 
اگر تجربه ای دارید بگید 

تجربه من همین بود که گفتم 

شاید اون مادر اضطراب داره 

منی که استرس بچمو دارم مدام کنترل میکنم 

اما گاهیم که میزارم به حال خودش و یکم ایوده میشم اتفاقی میفته و همون باعث میشه مادرشوهرم خواهرشوخرم چاریم و بقیه همونو کنند مایه عذابم و مدام بگن چرا حواستو ندادی 

وقتی بزرگترای ما مارو راحت نمیزارن ماهم نمیتونیم بچه هامونو راحت بزاریم 

بیاین سعی کنیم ادم خوبی باشیم تو هر شرایطی سعی کنیم کار درست رو انجام بدیم حتی اگر بقیه انجام ندن .ما خوبی رو یاد بقیه بدیم 

بله فکر میکنم شرایط ها متفاوت باشه

و تو موقعیت‌های مختلف رفتار و مراقبت خاص خودش می‌طلبد 

اما اینجا توضیح داده شد که شرایط امنیت لازم داشته فقط مادر باید اجازه می‌داد پسرش خودش کشف گنه و خودش راه و چاه بازی رو یاد بگیره

🌱

من یه جمله ای از پیج زهرا دوستی یاد گرفتم همیشه گوشه ذهنمه 

مادری که اضطرابیه زورش به یه جاهایی از زندگی و کودکیش نرسیده حالا داره روی اجسام بی جان و بچه بی توانش عرضه اندام میکنه 

بیش از اندازه میشوره و میسابه تا خونه و اجسامشو به کنترل خودش در بیاره 

بیش از اندازه بچه رو کنترل میکنه تا اضطرابش از بین بره 

همه باید باب میلش بشن وگرنه اضطراب از پا در میارشون